Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyste serverfiles by Terenzo.

Terenzo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wie ktoś jak naprawić błąd z niezapisującym się specular w mysql ?

Edytowane przez Veilles
  • Odpowiedzi 6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wie ktoś jak naprawić błąd z niezapisującym się specular w mysql?

To nie bład, pliki item_proto i mob_proto są w db filezilli.

Wejdź na naszego FanPage'a i daj lajka, śledź nas na bieżąco!

Nowy serwer metin2, już wkrótce !

Link w profilu :)

Opublikowano

To nie bład, pliki item_proto i mob_proto są w db filezilli.

Wiem, chodzi o to, że po wyeksportowaniu plików z navicat do txt specular pozostaje 0.

Terenzo napisał "wina leży po stronie game, bo nie przekazuje tej wartości do bazy mysql."

Opublikowano

czemu jak chcę dodać itemy do handlarki to tego nie ma? ;/

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

czemu jak chcę dodać itemy do handlarki to tego nie ma? ;/

Zapisujesz zmiany "ptaszkiem"?

Wejdź na naszego FanPage'a i daj lajka, śledź nas na bieżąco!

Nowy serwer metin2, już wkrótce !

Link w profilu :)

Opublikowano

Może ktoś wysłać gotowa maszynę ? Bardzo bym prosił :)

Masz gotową maszynę. ;)

Wystarczy trochę poszukać.

Opublikowano

Może ktoś wysłać gotowa maszynę ? Bardzo bym prosił :)

otwórz spoiler w temacie pod tekstem

Gotowa maszyna:

;)

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Dałby ktoś link do folderu /apache22 bo usunąłem całą jego zawartość i teraz nie mogę wejść.

Opublikowano

Kto pyta nie bladzi moze ma ktos nagrany filmik jak zrobic zeby byly srednie i um w broniach 30/75lv No i mam maly problem z rejestracja bo nie moge stworzyc nowego konta wywala mi jakis blad 

Opublikowano

Kto pyta nie bladzi moze ma ktos nagrany filmik jak zrobic zeby byly srednie i um w broniach 30/75lv No i mam maly problem z rejestracja bo nie moge stworzyc nowego konta wywala mi jakis blad 

Żeby były śr i um to musisz w Navicat wejść w Item_Proto, następnie szukasz broni, która ma mieć śr i um (np. FMS+9 ID 299) i w kolumnie Addon_Type zmieniasz z "0" na "-1". Jak chcesz założyć konto wejść w Navicat, następnie w Account i jak robisz nowe konto to musisz wpisać coś w kolumnie Last_Play, Web_IP i Web_Confirm

Opublikowano

A jak usunąć tego GM'a wbudowanego w konto ? 

tumblr_me3px1cAsX1rll4sdo1_500.gif                                                             

Opublikowano (edytowane)

Zmieniiam to 0 na -1 w kolumnie Addon_Type Zatrutego i FMS i nic oczywiscie zapisuje ptaszkiem i resetuje serwer ale to nic nie daje :( Kurcze no...

Up moja rada byla by taka obnizyc mu lv do np. 15 mniejszy niz 70 pozniej usunac go z listy GM w navi zresetowac serwer i usunac postac poprzez klienta wpisujac mu ten kod usuniecia postaci 1234567

Edytowane przez MojaMi
Opublikowano

Zmieniiam to 0 na -1 w kolumnie Addon_Type Zatrutego i FMS i nic oczywiscie zapisuje ptaszkiem i resetuje serwer ale to nic nie daje :( Kurcze no...

Up moja rada byla by taka obnizyc mu lv do np. 15 mniejszy niz 70 pozniej usunac go z listy GM w navi zresetowac serwer i usunac postac poprzez klienta wpisujac mu ten kod usuniecia postaci 1234567

Musisz inportować mysql do .txt :)

Opublikowano

x2 Up To co Ty opisałeś to sposób na usunięcie GM'a z obecnego konta, ale on się pojawia nawet przy nowym koncie, a przecież normalny gracz nie zmniejszy sobie jego lvl do 15 i go nie usunie bo to postać GM'a ^^ jakieś rady ? 

tumblr_me3px1cAsX1rll4sdo1_500.gif                                                             

Opublikowano

Musisz inportować mysql do .txt :)

A mozna szczegolowo napisac krok po kroku jak to mozna zrobic nie chce nic popsuc :D jesli jest jakis filmik to by bylo extra :)

Opublikowano

A mozna szczegolowo napisac krok po kroku jak to mozna zrobic nie chce nic popsuc :D jesli jest jakis filmik to by bylo extra :)

Jak już pozmieniasz wszystko w item_proto to otwierasz program M2ToolUP (masz w cliencie terenzo), następnie klikasz w "Konwerter" => "Ustawienia" i tutaj odpowiednio uzupełniasz pola (zmieniasz IP na swoje z końcówką 100 i wpisujesz hasło do mysql). Teraz zamykasz to okno i wybierasz opcję Item_Proto - SQL -> TXT i klikasz "Wygeneruj". Obok przycisku "Ustawienia" masz znak "=" to klikasz na niego. Otworzy ci się folder, w którym wygenerowały Ci się pliki TXT z twoi Item_Proto. Powinny to być pliki "Item_Names" oraz "Item_Proto". Kopiujesz je do /usr/home/mt2/db i podmieniasz z już istniejącymi tam plikami (polecam zrobić wcześniej backup tych dwóch plików - "oryginałów"). Nadajesz CHMOD'y 777 i resetujesz serwer.

Opublikowano

x2 Up To co Ty opisałeś to sposób na usunięcie GM'a z obecnego konta, ale on się pojawia nawet przy nowym koncie, a przecież normalny gracz nie zmniejszy sobie jego lvl do 15 i go nie usunie bo to postać GM'a ^^ jakieś rady ? 

Wybacz ale takie osoby nie powinny się wgl brać za praktykę lecz za teorie a odnośnie pytania usuń wszystko z account,gm list,player,player index.

Opublikowano

Jak już pozmieniasz wszystko w item_proto to otwierasz program M2ToolUP (masz w cliencie terenzo), następnie klikasz w "Konwerter" => "Ustawienia" i tutaj odpowiednio uzupełniasz pola (zmieniasz IP na swoje z końcówką 100 i wpisujesz hasło do mysql). Teraz zamykasz to okno i wybierasz opcję Item_Proto - SQL -> TXT i klikasz "Wygeneruj". Obok przycisku "Ustawienia" masz znak "=" to klikasz na niego. Otworzy ci się folder, w którym wygenerowały Ci się pliki TXT z twoi Item_Proto. Powinny to być pliki "Item_Names" oraz "Item_Proto". Kopiujesz je do /usr/home/mt2/db i podmieniasz z już istniejącymi tam plikami (polecam zrobić wcześniej backup tych dwóch plików - "oryginałów"). Nadajesz CHMOD'y 777 i resetujesz serwer.

Wiec tak zrobilem jak podales po podmianie plikow i nadaniu im praw pliku 777 restarcie maszyny ciagle nie mam srednich ani um.

Sprawdzilem ten plik w /usr/home/mt2/db i np. Zatruty numer 180-189 ma na samym koncu -1 ale w Navi w tabelce mam ciagle 0 i choc ja zmienie w navi na koncu to zero na -4 to po resecie maszyny ciagle nic i wraca do 0 :/

Opublikowano (edytowane)

A więc pliki moim zdaniem pomieszane.. Dlaczego? już tłumaczę.

Po :

1.Nie wiem dlaczego ale w ftp mam 2 x pliki serwerowe .  i usr i w roocie.

2. Gdy próbuje dodać quest (robie wszystko jak należy ) , nie działa .

3. Gdy zmieniam max poziom na 200 to blokuje się na 120.

Więcej nie pamiętam ale troszke pomieszane jest.

Edytowane przez rodetonat0rz
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...