Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyste serverfiles by Terenzo.

Terenzo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

1. dlatego że pewnie pobrałeś gotową maszynę, zrobiłeś server i wrzuciłeś Sf.

2. żeby dodac quest wystarczy go wrzucić do katalogu z questem i w maszynie wpisać /qc

3.  diff na lv,+ diff na komendę ( /a i /l ) + CONFINGI 

To najlepsze pliki są przecież ;d

Edytowane przez DynamicPOL
  • Odpowiedzi 6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

@up co do punktu 1 zgadzam się z tobą , zrobiłem tak.

Co do 2 punktu zrobiłem dosłownie tak jak napisałeś już chyba z 10 razy ^^

A co do punktu 3 to confingi zrobione diff na komendę jest , diff na lvl jest..

Więc nie wiem o co chodzi.

Opublikowano

Co do pkt 2

Quest jeżeli jest nowy musisz dodać do jego nazwę listy, nie pamiętam nazwy pliku, qc_list, coś takiego.\

Co do 3 pkt

Może dif ci się nie wgrywa?

Dif na 255lvl + confingi.

Opublikowano

Jak już pozmieniasz wszystko w item_proto to otwierasz program M2ToolUP (masz w cliencie terenzo), następnie klikasz w "Konwerter" => "Ustawienia" i tutaj odpowiednio uzupełniasz pola (zmieniasz IP na swoje z końcówką 100 i wpisujesz hasło do mysql). Teraz zamykasz to okno i wybierasz opcję Item_Proto - SQL -> TXT i klikasz "Wygeneruj". Obok przycisku "Ustawienia" masz znak "=" to klikasz na niego. Otworzy ci się folder, w którym wygenerowały Ci się pliki TXT z twoi Item_Proto. Powinny to być pliki "Item_Names" oraz "Item_Proto". Kopiujesz je do /usr/home/mt2/db i podmieniasz z już istniejącymi tam plikami (polecam zrobić wcześniej backup tych dwóch plików - "oryginałów"). Nadajesz CHMOD'y 777 i resetujesz serwer.

chmod 777 - wszyscy mają pełne prawa do zapisu i odczytu. Ręce opadają jak się czyta takie rady!

sygnatura2lg.png

Opublikowano (edytowane)

1.Siemka mam do was pytanie czy wy też odpalacie metka ,,główką surki,,? mi tylko ona działa na bank wszystko dobrze zrobiłem.

2. Czy znajomi wejdą na serwa za pomocą główki surki czy Metinnethu lub metin2.bin edytowanego na exe? Proszę o odp :D

@Edit ErrorLog z clienta

Module Name: D:\Serwer Terenzo pliki go\ManticoriaMT2\metin2.bin
Time Stamp: 0x50ed330e - (null)

Exception Type: 0xc0000005

eax: 0x361452ea    ebx: 0x0f7141c8
ecx: 0x0f7192f8    edx: 0x0000052c
esi: 0x0f719298    edi: 0x0f7192f8
ebp: 0x37bc3140    esp: 0x0012ef6c

0x361452ea    
0x0051ea25    metin2.bin
0x37bc0a00    

Coś ważnego?

Edytowane przez DemoRaven

xTabwwt.png

Opublikowano

@DemoRaven

Na początek zmień ip w rootach, dla ciebie z końcówką 100 a dla kumpli z normalną

Jeżeli serwer u siebie to odpalasz Metineth.exe

Jeżeli koledzy chcą wejść a masz na hamachi to laucherem od Terenzo który jest 1 poście.

Mają uruchomić jako admin.

Opublikowano

@MexDee

Wszystko okejka u mnie i ja wchodzę do gry tym luncherem bo mi działa i koledzy też tym wchodzą i jest generalnie spoko dzięki za rade, ale czemu mi nie działa Metineth tylko luncher pozdrawaim .

xTabwwt.png

Opublikowano (edytowane)

Up z komputera na którym jest i z innego :D na obu działa tylko luncher, mi to nie przeszkadza, ale chce się dowiedzieć co może być przyczyną, że tylko luncher działa.

(Generalnie wszystko działa na serwerze ) :D

xTabwwt.png

Opublikowano

Panowie mam problem

Otóż, gdy wchodzę na mapę ox ja (jako admin z komputera na którym jest serwer jest ok wszystkimi kontami i postaciami). Ale kiedy chcą wejść koledzy wywala ich z gry do okna logowania i postać się buguje wyrzucając przy próbie załadowania gry Dopiero kiedy ja wejdę na daną postać i wyjdę nią z ox jest dobrze co zrobić ? Wynagrodzę :D

xTabwwt.png

Opublikowano

Panowie mam problem

Otóż, gdy wchodzę na mapę ox ja (jako admin z komputera na którym jest serwer jest ok wszystkimi kontami i postaciami). Ale kiedy chcą wejść koledzy wywala ich z gry do okna logowania i postać się buguje wyrzucając przy próbie załadowania gry Dopiero kiedy ja wejdę na daną postać i wyjdę nią z ox jest dobrze co zrobić ? Wynagrodzę :D

Indexy od channeli :)

Zostaw tylko w ch99 index oxa :)

Opublikowano

Witam potrzebuje pomocy z tymi plikami.
Nie interesuje mnie pomoc przez nagranie filmiku.
Rozmowa przez skype , ts'a albo GG 
Za pomoc daje łapki itp :D 
Jezeli serwer odpali tak jak chciałem , ZAPŁACE.

Ts3 - Dawać kanał wbije :D 

Najbardziej chodzi mi o to.. 
dziwny błąd :

gnt3.png

A po wciśnięciu "Abort" Wyskakuje taki błąd : 

rby.png

Prosze o pomoc, skype wszystko napisałem :D 

Jeżeli pomożecie i server wypali , ZAPŁACE za pomoc.

Pisać ! 

Opublikowano

mi wyskakuje taki blad 

To jest ukryta treść, proszę

i trzeba strasznie dlugo czekac az przejdzie do logowania. A zas jak juz wszystko dziala i kolega chce wejsc to podczas wchodzenia do gry ma czarny ekran. wie ktos jak to naprawic?

1390144171-U592769.png

Opublikowano

mi wyskakuje taki blad 

To jest ukryta treść, proszę

i trzeba strasznie dlugo czekac az przejdzie do logowania. A zas jak juz wszystko dziala i kolega chce wejsc to podczas wchodzenia do gry ma czarny ekran. wie ktos jak to naprawic?

Tak długo ma się ładować, to jest standard jeżeli chodzi o te pliczki, Czarny Ekran hmm pewnie ma coś z Clientem albo nie ma jakiejś łatki.

Opublikowano

Tak długo ma się ładować, to jest standard jeżeli chodzi o te pliczki, Czarny Ekran hmm pewnie ma coś z Clientem albo nie ma jakiejś łatki.

Dzieki, kumam :) teraz mam problem z instalacja mysql na vps ^^

1390144171-U592769.png

Opublikowano (edytowane)

Cześć może ktoś mi podesłać jakiegoś fixa do clienta albo podesłać rade co zrobić jak moich graczy wywala z każdej mapki gdzie się teleportują  np (OX,AV2,V2,BO) I inne u mnie wszystko  sprawnie działa

PS. Client Fix od terenza po załączeniu do clienta włączam grę i przy połowie pasku ładowania wywala :D

xTabwwt.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...