Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyste serverfiles by Terenzo.

Terenzo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po co robiles to w txt? Niemogles zostawic jak normalny czlowiek w sql? a teraz trzeba sie bawic w sql i potem do ftp wzucac... wez to popraw spowrotem do sql i wzuc te pliki na nowo...

• Odpowiedzi 6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Na game r34 tak jest.

Zmień sobie na game 2089 i będziesz miał wszystko w sql lub pobierz starsza wersję plików.

Czas wziąć się do roboty

;)

Opublikowano

Niewiem co jest nie tak ale nawet spec niemogl mi pomuc, jemu dziala tak jak mowia zeby poprostu podmienic a umnie to zadnych zmian niewnosi, mogl by ktos to naprawic i podac mi naprawione .vdi? bo 2 dni kurde siedze przy tym i juz niemam pomyslu jak to zrobic...

Opublikowano

Siemanko wszystkim!

Mam mały problem. Po zalogowaniu się i wybraniu postaci wyświetla mi sie loading screen (jak każdemu). Ładuje się do końca i nagle metin sie wyłącza.

Wszystkie porty są ok, bo PortMap wyświetla je na zielono.

To jest zawartość pliku "syserr":

0630 18:26:30867 ::
uiCharacter.py(line:401) __LoadWindow
uiCharacter.py(line:155) __BindObject

CharacterWindow.__LoadWindow - exceptions.AttributeError:'module' object has no attribute 'ToolTip'

0630 18:26:30867 :: ============================================================================================================
0630 18:26:30867 :: Abort!!!!

Opublikowano

Siemanko wszystkim!

Mam mały problem. Po zalogowaniu się i wybraniu postaci wyświetla mi sie loading screen (jak każdemu). Ładuje się do końca i nagle metin sie wyłącza.

Wszystkie porty są ok, bo PortMap wyświetla je na zielono.

To jest zawartość pliku "syserr":

0630 18:26:30867 ::

uiCharacter.py(line:401) __LoadWindow

uiCharacter.py(line:155) __BindObject

CharacterWindow.__LoadWindow - exceptions.AttributeError:'module' object has no attribute 'ToolTip'

0630 18:26:30867 :: ============================================================================================================

0630 18:26:30867 :: Abort!!!!

Odpal jeszcze raz ewt. spróbuj z innym launcherem.

Czas wziąć się do roboty

;)

Opublikowano

Niewiem co jest nie tak ale nawet spec niemogl mi pomuc, jemu dziala tak jak mowia zeby poprostu podmienic a umnie to zadnych zmian niewnosi, mogl by ktos to naprawic i podac mi naprawione .vdi? bo 2 dni kurde siedze przy tym i juz niemam pomyslu jak to zrobic...

Ale jaki masz dokładnie problem?

Po co robiles to w txt? Niemogles zostawic jak normalny czlowiek w sql? a teraz trzeba sie bawic w sql i potem do ftp wzucac... wez to popraw spowrotem do sql i wzuc te pliki na nowo...

Na game 34083 tak jest, że item_proto i mob_proto są w .txt

Jeżeli chcesz znów w MySQL musisz wgrać liba.

621031404210882313241.png

Opublikowano

Wczoraj postawiłem serwer na gotowej maszynie - działał ;D Wyłączyłem  go i było ok. Dziś chcę go włączyć robię to co zwykle - > Port Map > Maszyna > Login, hasło > /start > 1. I wchodzę do gry a tu błąd połączenia z serwerem. ;D Może mi ktoś to wyjaśnić? Do Navicatu podłączam się bez problemu. 

Opublikowano

Witam jak koncze prace nad serwerkiem to zapisuje maszyne zamykam wszystko i jest ok. A drugiego dnia jak chce odpalic maszyne startuje to na powitanie mam to:http://www.iv.pl/images/02019755481248992286.png po czym jak wpisuje pasy i uruchomie serwer to wyskakuje mi to: http://www.iv.pl/images/91787145074582934966.png a jak wylacze maszyne to potem juz jej uruchomic nie moge bo wyskakuje mi to: http://www.iv.pl/images/54882662659899858816.png i juz sam nie wiem co mam robic rozwiazania szukam juz od tygodnia.

Z gor dziekuje za pomoc leci +

Nick: 3MajGarde

Gildia: DieForHonoR

Opublikowano

Cześć, da się ten serwer skonfigurować jakoś pod no-hamachi, żeby działał na moim routerze? Bo szukam i szukam, nigdzie nic znaleźć nie mogę, na hamachi działa bez problemów, pliki np. arymaniaka działają mi też bezproblemowo na no-hamachi, tutaj po konfiguracji w sysinstall networking nie dzieję się nic, jak chcę wejść np. w bazę danych to navicat się z nią nie łączy. Jak ustawić to wszystko, aby działało tak jak powinno?

Pomoc nagradzam +.

Opublikowano (edytowane)
Vrothan, w 27 Cze 2014 - 09:37, powiedział: Wgrywam to przez mysql i nic, móglby ktos krok po kroku napisac jak to wgrac?? polecą like ile się da :P - Itemy, które powinny mieć średnie obrażenia i średnie umiejętności nie mają ich? Wykonujemy poniższe zapytania w bazie player, konwertujemy do plików tekstowych i przenosimy do mt2/db/* Spoiler UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=180 AND vnum<=189; UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=190 AND vnum<=199; UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=290 AND vnum<=299; UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=1130 AND vnum<=1139; UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=1170 AND vnum<=1179; UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=2150 AND vnum<=2159; UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=2170 AND vnum<=2179; UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=3160 AND vnum<=3169; UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=3210 AND vnum<=3219; UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=5110 AND vnum<=5119; UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=5120 AND vnum<=5129; UPDATE item_proto SET addon_type=-1 WHERE vnum>=7160 AND vnum<=7169; - Itemy nie mają odpowiedniej ilości slotów i nie mają iskierek na +7/8/9? Wykonujemy poniższe zapytania w bazie player, konwertujemy do plików tekstowych i przenosimy do mt2/db/* Spoiler UPDATE item_proto SET socket_pct=0; UPDATE item_proto SET socket_pct=1 WHERE (type=1 or (type=2 and subtype=0)) and limittype0=1 and limitvalue0>= 0 and limitvalue0<= 24; UPDATE item_proto SET socket_pct=2 WHERE (type=1 or (type=2 and subtype=0)) and limittype0=1 and limitvalue0>=25 and limitvalue0<= 44; UPDATE item_proto SET socket_pct=3 WHERE (type=1 or (type=2 and subtype=0)) and limittype0=1 and limitvalue0>=45 and limitvalue0<=255;

przypadkiem nie oglądałeś poradnika na którym wrzuca się do gotowej maszyny jeszcze tar,gz ? Jak tak zrobiłeś to nic dziwnego. A więc tak prawidłowo powinno to wyglądać tak: Gdy jesteś połączony z navi masz tam u góry ,,przycisk,, zapytania klikasz na niego i dodajesz te wpisy do mysql i odpalasz i zapisujesz. Potem uruchom mtoolup od terenzo w ustawieniach wpisz swoje ip z hamachi a hasło metineth zamykasz i wchodzisz w konwenter i tam wybierasz z mysql na txt item_proto kilkasz wygeneruj i potem = wyciągasz na pulpit i odpalasz ftp (fillezilla lub winscp) wchodzisz do ścieżki i podmieniasz . Jesli wgrałeś jeszcze sam tar.gz musisz wrzucić to do /root i podajesz dalej tą samą ścieżkę rebootujesz i to na tyle

Witam , jaki client jest tutaj potrzebny bo w temacie nie ma  ?

Popatrz trochę wszystko jest jest download do pełnego clientu zaraz podrzuce link

To jest ukryta treść, proszę

Witam jak koncze prace nad serwerkiem to zapisuje maszyne zamykam wszystko i jest ok. A drugiego dnia jak chce odpalic maszyne startuje to na powitanie mam to:http://www.iv.pl/images/02019755481248992286.png po czym jak wpisuje pasy i uruchomie serwer to wyskakuje mi to: http://www.iv.pl/images/91787145074582934966.png a jak wylacze maszyne to potem juz jej uruchomic nie moge bo wyskakuje mi to: http://www.iv.pl/images/54882662659899858816.png i juz sam nie wiem co mam robic rozwiazania szukam juz od tygodnia.

Z gor dziekuje za pomoc leci +

Siemka pisz na Pw,gg,lub skype  pomogę nie chcę tu robić spamu.

Gdy juz mam miec wczytany ten pasek w grze to nagle wywala...  Pomozcie .. a wszystko robilem tak ...

A czy pobrałeś root z tematu? wejdź w root do serwerimfo i podmien tam te ip jakie jest na swoje wszędzie w razie problemu pisz gg lub skype, ewentulanie na pw (gg,skype w profilu)

Po załadowaniu paska wywala co zrobić ?

To samo co kolega Up root z tematu. Wejdź w root do serwerimfo i podmien tam te ip jakie jest na swoje wszędzie w razie problemu pisz gg lub skype, ewentulanie na pw (gg,skype w profilu)

W razie jakichkolwiek problemów piszcie PW/GG/Skype

Edytowane przez DemoRaven

xTabwwt.png

Opublikowano (edytowane)

super fajne pliczki tylko  - za to że nawet bazy danych nie da sie edytować .... 
brak w kliencie  ikon  przedmiotów takich jak  pasy,kostiumy...
nie mogę zainstalować własnego Questa pomimo iż  żadne błędy  nie wyskakują ... 
co restart maszyny wyskakuje błąd ... 

Edytowane przez Lou.
Opublikowano

super fajne pliczki tylko  - za to że nawet bazy danych nie da sie edytować .... 

brak w kliencie  ikon  przedmiotów takich jak  pasy,kostiumy...

nie mogę zainstalować własnego Questa pomimo iż  żadne błędy  nie wyskakują ... 

co restart maszyny wyskakuje błąd ... 

Item_proto i mob_proto są w db.

Systemu pasów nie ma, są same wpisy do navicatu, więc po co Ci ikony? Na buty założysz?

Quest - pewnie nie umiesz, a nie nie możesz.

Pokaż ten błąd.

621031404210882313241.png

Opublikowano

2x UP Nic się nie sypię u mnie w maszynie 2 błędów jedne z najstabilniejszych plików jakie spodkłałem.

Jak wgrywasz questa po prostu /qc u mnie wszystko się wgrywa.

Co za problem modele wyciągnąć np z clienta invoice.

Pasy na upartego też możesz dodać ale tak jak Up napisał chyba, ze na buty będziesz zakładał...

W razie jakichkolwiek problemów piszcie GG/Skype Na pewno pomogę .

xTabwwt.png

Opublikowano

Jak można zmienić porty chaneli?? Tylko w pliku CONFIG?? Zmieniłem port w ch1 i nie działa mi, gdzie jeszcze muszę to zmienić i w jaki sposób??

Opublikowano

Wszystko ładnie działa, tylko że z jakiegoś powodu mój kolega nie może wejść na serwer, toż po wybraniu postaci loga go do logowania. Client ten sam ip sprawdzone czym może to powodować? PS HAMACHI.

4897574088.png

Opublikowano

Wszystko ładnie działa, tylko że z jakiegoś powodu mój kolega nie może wejść na serwer, toż po wybraniu postaci loga go do logowania. Client ten sam ip sprawdzone czym może to powodować? PS HAMACHI.

IP mu dałeś z 100 czy zwykle?  i czy ma lucher hamachi

JvKeuK7.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...