Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z serwerem

DemoRaven

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka nie wiem czy to będzie dobre miejsce do tego problemu.

A więc postawiłem serwer na plikach serwerowych by terenzo wszystko jest dobrze moge wchodzić koledzy też i od kolegów zacznijmy.

1.Koledzy teleportując się gdziekolwiek (ox,av2,bo,v2) pasek łądowania i wywala postać na którą potem nie idzie się zalogować ( muszę wchodzić na konto i wychodzić z mapek do m1 ponieważ mi wszystko działa)

2.Jak wiemy na tych plikach może nie być śr i um w broniach i tak jest też w moim przypadku dodałem zapytania do MySql zkonwentrowałęm je do txt i dodałem do /root/usr/home/mt2/db (item_proto.txt i item_names.txt nadałem im prawa 777)
chodzi o to że w navi w okienku addon_type zamiast 0 powinno być -1 a po każdym resecie serwa dokłądnie komenda start tak jakby je kasuje i zeruje więc nie wiem jak to zrobić. kródko mówiąc navi nie zapisuje mi zmian dokonanych w item_proto.

@Edit PS z punktem 2 sam dałem rady.

AntyWarn@ Czy to może wymagać jakiejś edycji w kliencie czy coś odnoszę się bardziej do 1.
Za pomoc dam tygodniowy limit i +++++ polecą :D z góry dziękuje

xTabwwt.png

Opublikowano

@Zagrajmarek Mam rozumieć, że to pomoże na? pkt. 1?

I ma to wyglądać tak?

monster2.epk/eix unpack i wrzucić zawartość monster2 spakować podmienić
guild.epk.eix unpack, wrzucić zawartość guild podmienić spakować i podmienić.
maps.epk/eix unpack,wrzucić do maps podmienić spakować i podmienić

@Edit po edycji tych plików wywalało mi postać przy pasku ładowania wrzuciłem z powrotem te normalne i wszytko dział o co może chodzić?

xTabwwt.png

Opublikowano

z tego co wiem terenzo ma podchannele, a na nich dodane inne mapy, ox oczywiscie 99, sprawdź w configach porty, nastepnie zobacz czy sa odblokowane  w portmapie

Opublikowano

Reff, a i chyba znalazłem problem miałem porty inne niż w temacie tzn mialem wejsciowe, ale nie miałem wyjsciowych wszystkim dziękuje za odp i pozostaje oddac temat do zamknięcia

xTabwwt.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...