Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyste serverfiles by Terenzo.

Terenzo.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podałbyś te zapytanie ? 

tumblr_me3px1cAsX1rll4sdo1_500.gif                                                             

• Odpowiedzi 6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

To jest ukryta treść, proszę

- Zmiany wprowadzane w tabelach item_proto i mob_proto w navicacie nic nie wnoszą do gry?

Dzieje się tak, ponieważ item_proto i mob_proto znajduje się w plikach tekstowych, które znajdują się w mt2/db/*

- Itemy, które powinny mieć średnie obrażenia i średnie umiejętności nie mają ich?

Wykonujemy poniższe zapytania w bazie player, konwertujemy do plików tekstowych i przenosimy do mt2/db/*

- Itemy nie mają odpowiedniej ilości slotów i nie mają iskierek na +7/8/9?

Wykonujemy poniższe zapytania w bazie player, konwertujemy do plików tekstowych i przenosimy do mt2/db/*

Jak tego się "pozbyć" ? :P

Edytowane przez Celniik
Opublikowano (edytowane)

W plikach by terenzo w navicacie w zakladce mob_proto jest duzo mobkow gdzie w rubryce locale_name pisze noname.

I dajmy jak przywoluje jakiegos mobka tam gdzie pisze to noname to serwer sie crashuje.Czy jezeli te stworki usune z navicat to nic sie nie stanie ? 

Po co one wogole sa skoro chrashuja serwer

Edytowane przez ShastaMan
ie068n.jpg
Opublikowano

Mam problem wstawiam tutaj kawałek drop.quest i chciałem zmienić miecz z + 0 na +9 więc id pozmieniałem z 10 na 19 , 7000 na 7009 , 1000 na 1009 i chciałem zresetować najpierw wpisałem /qc niby wszystko się zrobiło wchodze do gry tworze nową postać i nic . Potem zresetowałem questy inaczej /cd /usr/home/mt2/share/locale/poland/quest i dopiero /qc i też nie działa. Chciałem dodać pelerynki i też nie działało.

quest szkata begin
    state start begin
        when 50186.use begin
            szkata.open({11690, 11890, 11490, 11290, 3150, 170, 1120, 7150, 250, 2180, 14220, 16220, 17220, 14200, 16200,
                        12260, 12530, 12670, 12280, 12540, 12390, 12680, 12400, 13140, 27003, 27002, 27006, 27005,})
            item.remove()
        end
        function open(box)
            local give,a = number(1, 5),{}
            for i = 1, give do
                table.insert(a,i,box[number(1, table.getn(box))])
            end
            table.foreach(a,function(i,l) pc.give_item2(l) end)
        end
        when 50187.use or 50212.use or 50213.use begin
            pc.give_item2(70038, 1)  <-----Tutaj pelerynka
            pc.give_item2(27001, 20)
            pc.give_item2(27004, 10)
            pc.give_item2(27100, 5)
            pc.give_item2(27103, 5)
            pc.give_item2(50188, 1)
            if pc.job == 3 then
                pc.give_item2(7009)
            elseif pc.job == 1 then
                pc.give_item2(1009)
            else
                pc.give_item2(19)
            end
            item.remove()

Opublikowano

Napisze jeszcze raz... ktoś poda mi te zapytania do navicat żeby usunąć wbudowaną postać nawet w nowym koncie ?

Opublikowano

Witam. Mam problem poniewaz po zmianie ip hamachi w root(serwerinfo) i spakowaniu go nie otwiera mi sie wgl klient, dodam ze przed podmiana root otwiera sie on normalnie.

Opublikowano

Witam. Mam problem poniewaz po zmianie ip hamachi w root(serwerinfo) i spakowaniu go nie otwiera mi sie wgl klient, dodam ze przed podmiana root otwiera sie on normalnie.

pobierz z tematu poprawnie rozpakowane root i z niego skorzystaj
Opublikowano

0502 03:30:00038 :: RunMain Error. a pakuje XML Creator i pozniej daje to ma m2, przy pakowaniu w notatniku zmienialem tez :archivedPatch zeby byl bez "root"

Opublikowano

0502 03:30:00038 :: RunMain Error. a pakuje XML Creator i pozniej daje to ma m2, przy pakowaniu w notatniku zmienialem tez :archivedPatch zeby byl bez "root"

spróbuj spakować to czmś innym, jak nadal będziesz miał problem to to podeślij mi to co spakowałeś
Opublikowano

Terenzo jak wgrać nowy start.sh bo jak wgrywam i daje /start 1 to wyskakuje że nie ma takiego pliku, co musze wpisać żeby wyszukiwało ?

Specjalista
Opublikowano (edytowane)

up

Musisz mieć plik start.sh a nie start1.sh.

Jest w plikach,więc powinieneś mieć.

Edytowane przez E69

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

no mam start.sh tylko tamten usunołem wgrałem nowy, nadałem prawa 777 i jak wpisuje w virtual box /start to pisze cos ze nie ma pliku

Specjalista
Opublikowano

Spróbuj wpisać

cd /ust/home/mt2

/sh start.sh.

Lub :

cd /usr/home/mt2 && sh start.sh

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

no więc:

cd /usr/home/mt2

/sh start.sh. - command not found 

cd /usr/home/mt2 && sh start.sh - 

:not found

:not found

Ile chanelli wybrać 1/4 ? 

: bad variable name 

: not found 

start.sh: 32 : syntax error: word unexpected

Dodam to, że dodaje system pasów i 2 liby wrzuciłem do usr/home/mt2/share i potem ktoś podmienił mi start.sh. Pisze to bo nie wiem czy to ma przyczyne ;x

Opublikowano

Terenzo a wiesz co zrobić z tym start.sh ? nie chce mi pliku znalesc, dodałem swój start.sh żeby liby 2 odczytało do systemu pasów i nie chce mi ruszyć 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...