Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź][Dedyk]Balantia.pl

Sensual

Zmianki i Dodania u NPC  

1 334 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jeste? za usuni?ciem zmianke i doda? u NPC?

• Tak
      495
    • Nie
      839

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Na Balmorce nie widziałem szkat. ucznia co 10lv jak na PL'u a tutaj? Proszę bardzo masz.

To prawda Resthea jest bardzo oryginalnym serwerem lecz każdy ma swoje gusta a o nich się nie dyskutuje.

Dla innych będzie to Balantia ,inni wybiorą Resthea a inni inny serwer, ktory wystartuje niebawem.

@Topic:

Nwm. czy dodaliście już do tego FAQ ,lecz jeżeli nie to te monotonne pytania :

Kiedy Start?

Kiedy ts3?

Jak z broniami 75lv.

Jak z Kamieniami,KU,Dodaniami etc. Można dodać na tym końcu.

Czy po osiągnięciu przez wiele osób 105lv będzie zwiększona granica lv. do 127? co daje wam możliwość wprowadzenia nowości etc.

hmm?

czytaj temat, w kolko sa zadawane te same pytania

1.15 - 20 listopad

2. ts.balantia.pl

3. rip

4.przeczytaj prezke...

Hard work is adversary of adversity.

Opublikowano

Na Balmorce nie widziałem szkat. ucznia co 10lv jak na PL'u a tutaj? Proszę bardzo masz.

To prawda Resthea jest bardzo oryginalnym serwerem lecz każdy ma swoje gusta a o nich się nie dyskutuje.

Dla innych będzie to Balantia ,inni wybiorą Resthea a inni inny serwer, ktory wystartuje niebawem.

@Topic:

Nwm. czy dodaliście już do tego FAQ ,lecz jeżeli nie to te monotonne pytania :

Kiedy Start?

Kiedy ts3?

Jak z broniami 75lv.

Jak z Kamieniami,KU,Dodaniami etc. Można dodać na tym końcu.

Czy po osiągnięciu przez wiele osób 105lv będzie zwiększona granica lv. do 127? co daje wam możliwość wprowadzenia nowości etc.

hmm?

Start w next weekend

TS pada wiec pewnie go ogarniają bo ogólnie to już jest

Tylko i wyłącznie Riperek

Metki,metki, mooby, handlarka, i może bossy jak wezmą pod uwagę pomysł Mentalisty

Opublikowano

Start w next weekend

TS pada wiec pewnie go ogarniają bo ogólnie to już jest

Tylko i wyłącznie Riperek

Metki,metki, mooby, handlarka, i może bossy jak wezmą pod uwagę pomysł Mentalisty

Wczoraj baza danych ts'a nam się "spaliła", wszystko już jest gotowe, tylko czekamy na licencje(512 slotów.)

Your superman is here, bitch!

Opublikowano

Przeczytałem wszystkie 10 stron 'spamu' czuję się z tego powodu dumny ... Na początku wyrażę moje zdanie co do:

Zmianki- zostawcie tylko drop moobów i możliwa szansa dropu to 1,2 i 3 zmianki. Przy czym na 3 zmianki bardzo nikła szansa. Błagam nie dodawajcie dropu zmianek do metinów i bossów, wtedy na serwerze będą tylko bodziaki i wp, a chyba na serwerze przyda się różnorodność ... Już nie mówię o tym, że niektórzy chcą dodać nawet drop ulepszaczy z metinów. Śmieszne jest to, ponieważ taki body ubiję 4x szybciej metina niż szaman bądź ninja.

Bony - wchodzenie bonów 2,4,6% jest co najwyżej śmieszne. Skoro jest to serwer medium to powinny wchodzić bony 5,10,12,15% (abs); lud 5,10%, diabły itd. 10,15,20% trucie, omdlenie, spowolnienie 5,8% krytyk szycie 5,8,10%.

Ulepszacze - Według mnie powinny zostać tak jak na PL, jedynie co można zwiększyć to % szansy na ulepszenie.

Kolejna sprawa to jest to, czemu nie aktualizujecie pytań do 1 strony do zapowiedzi, ułatwiłoby to wszystkim nie dość, że szukanie, to i spamu by było dużo mniej ...

Teraz zadam kilka pytań ...

1. Co ile można czytać kamienie duchowe ?

2. Czy będzie pierścień teleportacji ? (np. chcę zacząć w Chunjo, a znam spoty tylko w Jinno czy będę mógł się tam tepnąć ?)

3. Czy jeżeli medal konny spali to kolejny mogę czytać od razu ?

4. Czy na serwerze będzie zwiększony resp metinów ?

5. Jak będzie wyglądała sprawa z ślubem ? od którego lv ? jak zdobywamy pierścionek ? ile kosztuje suknia garniak ?

6. Od którego lv można założyć gildie, ile to kosztuję ?

7. Jak jest z misjami ? Czy jest ich dużo ?

8. Czy wybierając królestwo Chunjo nie będę poszkodowany ? Bo jak wiemy tutaj gra najmniej osób ... ( eventy typu obrona kamieni metin)

9. Ilu slotowy jest TS ?

10. Czy Administracja nie ingeruje w sprawy typu odbijanie spota ? (na ostatnim serwerze kolesiowi odbiłem spota, to poszedł do gm...)

11. Mam nadzieję, że zablokowany jest DH ?

Może kiedyś będzie ;p

Opublikowano

Przeczytałem wszystkie 10 stron 'spamu' czuję się z tego powodu dumny ... Na początku wyrażę moje zdanie co do:

Zmianki- zostawcie tylko drop moobów i możliwa szansa dropu to 1,2 i 3 zmianki. Przy czym na 3 zmianki bardzo nikła szansa. Błagam nie dodawajcie dropu zmianek do metinów i bossów, wtedy na serwerze będą tylko bodziaki i wp, a chyba na serwerze przyda się różnorodność ... Już nie mówię o tym, że niektórzy chcą dodać nawet drop ulepszaczy z metinów. Śmieszne jest to, ponieważ taki body ubiję 4x szybciej metina niż szaman bądź ninja.

Bony - wchodzenie bonów 2,4,6% jest co najwyżej śmieszne. Skoro jest to serwer medium to powinny wchodzić bony 5,10,12,15% (abs); lud 5,10%, diabły itd. 10,15,20% trucie, omdlenie, spowolnienie 5,8% krytyk szycie 5,8,10%.

Ulepszacze - Według mnie powinny zostać tak jak na PL, jedynie co można zwiększyć to % szansy na ulepszenie.

Kolejna sprawa to jest to, czemu nie aktualizujecie pytań do 1 strony do zapowiedzi, ułatwiłoby to wszystkim nie dość, że szukanie, to i spamu by było dużo mniej ...

Teraz zadam kilka pytań ...

1. Co ile można czytać kamienie duchowe ?

2. Czy będzie pierścień teleportacji ? (np. chcę zacząć w Chunjo, a znam spoty tylko w Jinno czy będę mógł się tam tepnąć ?)

3. Czy jeżeli medal konny spali to kolejny mogę czytać od razu ?

4. Czy na serwerze będzie zwiększony resp metinów ?

5. Jak będzie wyglądała sprawa z ślubem ? od którego lv ? jak zdobywamy pierścionek ? ile kosztuje suknia garniak ?

6. Od którego lv można założyć gildie, ile to kosztuję ?

7. Jak jest z misjami ? Czy jest ich dużo ?

8. Czy wybierając królestwo Chunjo nie będę poszkodowany ? Bo jak wiemy tutaj gra najmniej osób ... ( eventy typu obrona kamieni metin)

9. Ilu slotowy jest TS ?

10. Czy Administracja nie ingeruje w sprawy typu odbijanie spota ? (na ostatnim serwerze kolesiowi odbiłem spota, to poszedł do gm...)

11. Mam nadzieję, że zablokowany jest DH ?

Zmianki- dropią również z szkat (nie pamietam teraz nazwy) dropiących z wszystkich mobow. Niestety kolejny raz muszę przywołać tu balmorę, bo na niej gra najwięcej ludzi i też dużo tam zależy od bicia metków i bossów, a jakoś gra tam tak samo dużo ninji, szamanów co wojowników i sur...

Bony - nie każdy medium jest równy poza tym jakoś nie spotkałem się jeszcze z definicją i jakimś z góry narzuconym przepisem, że na mediumie muszą być takie bony... poza tym tiveria często nazywana jest hardem, a u npc ma zmianki,ku i kamienie duchowe za śmiesznie niskie ceny co pasowało by do servera typu easy, więc stwierdzenia, że server jest typu hard, medium itd. jest ogólne i każdy twórca ma swoją koncepcje no chyba, że bazuje na innych serverach to wtedy może napisać,że medium to musi być tak, a nie inaczej skoro wzoruje się na innym..

beztytuuacf.png

Opublikowano

Nic ciekawego tu nie ma grafika robi swoje. Prawie wszystko włącznie z ikonkami z PL-a lub Metin2Master.

Wszyscy piszą ,,serwer roku'' a tu chux tak stało było z innymi serwerami które upadały od masy bugów.

Opublikowano

Ikonki Metin2Master - podaj mi przykład co z Metin2Master jest, masę bugów - chyba jak ty zrobisz serwer to wtedy będzie masa bugów.

Your superman is here, bitch!

Opublikowano

Ikonki Metin2Master - podaj mi przykład co z Metin2Master jest, masę bugów - chyba jak ty zrobisz serwer to wtedy będzie masa bugów.

Weż nie pier... Zagraj sobie to zobaczysz. mnie nie wkur. bo na pewno twój serwerek nie wystartuje.

Odłamek Energii

Smocza Łuska

Smoczy Szpon

Pierścień na start

Skrzynia na start

To co daliście w prezentacji to z M2M.

Opublikowano

Tylko nie wprowadzajcie do IS`u zwoji egzo i rad bo był by to cios poniżej pasa . Te fryzury u npc to standardowe zapewne a z bonusami w is mam rozumiec? Nagrody biologa edytowane? Dobrym rozwiązaniem byłoby zwiększyc resp metinów i może takie expowiska jak Dolina Orków / V1-V2. KD +4 max czy +5 jest? Małże powinny być tylko iwyłacznie z metinów z dropu bo straszenie graczy tym że macie sposób na FB i tak nie będzie 100 % gwarantowac skutecznosci wylapywania , tak samo sytuacja wyglada z DH i BS . Zeby przyjemnie się grało musicie wyeliminować cziterów .

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

@xXLeaderXx Wiesz co? Mówisz trochę jak taki mały dzieciaczek który zazdrości że Sensualowi coś wychodzi.

Aha polecam słownik ortograficzny, bo pisze się "weź", a nie "weś", jak Ci z resztą podpowiada przeglądarka.

Opublikowano

[quote name=Szalu.<3' timestamp='1352542846' post='5580850]

Kolejny Hardzik ;d Fajnie sie prezentuje Czekam na Online ;D

medium*

Co z kostiumami ? ;p

Hard work is adversary of adversity.

Opublikowano

Emm....... Jakie hasło na ts?

TS ogarniają wiec dla tego jest hasło jak będzie już gitara to nie będzie haska:)
Opublikowano

Bambosa wywali z Ravi ze jest u was?

Balantie od dawna robiliśmy, z ravii mnie nie wywalili , na ravii mam przerwe ; )

ts.balantia.pl

zapraszamy

­39566146920630933015.png

Opublikowano

Co będzie z metinami do 30 lvl? Będzie ich więcej? Bo jak nie to z początku będzie po 10 osób bilo 1 metina :/

Opublikowano

Zmianki z metków, bossów i jakiś szkat co lecą z moobów. Bo u npc nie, bo nie będzie nawet jak mały lvl miał zarobić. Chyba, ze te u npc będą drogie dla nawet +90 lv. Żeby nie było tak, że ziomek poexpi w grocie z 10 minut i ma na 200 zmianek. A 30 lvl będzie cały dzień ;]

Opublikowano

Niech zmianki dropią ze szkat jakiś, albo z metinów. Bezsensu gra będzie jak każdy będzie miał 3x 15, 2k hp..

Opublikowano

"a jedynym zabezpieczeniem przed BS jest ograniczenie zmianek, dlatego nigdy nie było problemu z BS na balmorze," bloknijcie pierwsze 5 miejsc eq.

1352652199-U513235.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...