Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Minecraft STAR WARS - Najlepszy server Role-Play w historii!

dannyy1029

Aknieta o serverze  

346 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrasz na naszym serverze?

2. 2. Któr? frakcj? wybierzesz?

3. 3. Abonament do gry

• Nie
    • Tak - Op?ata tygodniowa( 2z? tydzie?)
    • Tak - Op?ata miesi?czna (6z? msc)
    • Tak - Op?ata Startowa ( 12z? na zawsze)
    • Nie mam zdania

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 750
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Oni na frakcje już wpadli czytaj posty na 1 stronie .

Klonujesz po mnie :P .

Ale na serio uważam że ten serw wypali ja już ekipe zebralem .

Wróciłem.
664501451058467508490.png

Opublikowano

Można by wprowadzić walki pomiędzy flotami(o ile tego jeszcze nie ma). A drugi pomysł to ,żeby było parę światów(Zrobionych na MultiverseCore) , które będą jakimiś planetami :] Trzeci pomysł to frakcje(chodzi o frakcje dla graczy), będzie można je zakładać na terenie wybranej przez siebie strony :P. Czwarty pomysł to rasy(trzeba wtedy będzie wgrać Mineshafter, do skinów). Każdy będzie mógł wybrać rasę, bo jak wiemy w Star Warsach nie było tylko ludzi :P

walki pomiedzy flotami - wymyśliliśmy(czytaj niżej). Myśleliśmy nad paroma światami , ale wtedy musielibyśmy przesunąć start bo musielibyśmy sporo rzeczy poprawiać-ale planety są.

Frakcje graczy odpadają. Będą 2 głuwne frakcje ( myślimy nad dodaniem jeszcze frakcji neutralnej).

Rasy również już mamy.

To może tak abordaż statków przeciwnej frakcji? Tylko takie akcje to bardziej w grupach.

Myśleliśmy nad tym i doszliśmy do wniosku ,że będzie coś takie ,ale na troche innych zasadach niż myślicie.

Zamierzamy zrobić cośtakiego jak Walki Flot Frakcji(Imperium vs Republika)

Wtedy każdy kto ma dostęp do statku mógłby(nie musiałby - tyle ,że za nie wzięcie udziału były by minusowe punkty honoru) wziąść udział w wielkiej potyczce!

W zależności od ilości graczy po każdej ze stron kto inny by atakował statek a kto inny broniłby.

Przykładowa sytuacja.

Dochodzi do wielkiego starcia.

Po stronie imperium jest akurat 50 graczy , a republika ma tylko 30.

Zatem to imperium dokonuje abordazu na statek flagowy republiki.

Walka toczy się na statku republiki.

Gracze biegają po statku i zabijają się nawzajem.

Walka toczy się do momentu gdy któraś z frakcji podda się / straci wszystkich wojowników / lub gdy agresor dostanie się do sterowni i utrzyma ja przez 2 mjinuty.

Strona która przegra starcie będzie miała nieprzyjemności typu , że nie będą mogli podróżować przez 24 godziny itp

UWAGA! Opis rozgrywki zostanie dodany wieczorem koło 19!

Niestety nie mam teraz czasu tego pisać ,a nie mam gotowego szablonu na to.

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Uczeń
Opublikowano

Mam pytanie, czy byłbyś w stanie zrobić mapkę tego świata, i jakby wyglądało kupowanie tych statków, a także walka?

Opublikowano

Kupowanie statków odbywa się na zasadzie:

1. idziesz do szkoły i kupujesz licencje

2. idziesz do sztoczni i płacisz za statek

3. Czekasz 24h na stworzenie statku

4. idziesz po odbiór statku

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Uczeń
Opublikowano

Chciałbym przedstawić pomysł, który polega na małym urozmaiceniu gry. A więc tak, gracze będą mieli do zrobienia parę Questów ( Takie małe urozmaicenie RPG'owe :] ) , i jak je zrobią (wszystkie) dostaną jakąś rangę. Załóżmy , że dla Imperium ta ranga to będzie Darth Vader, a dla Republiki Yoda itp. Tylko to wy było jednorazowe, bo wkońcu nie ma 13 Darth Vader'ów. Osoba która pierwsza wykona wszystkie Questy dostanie taki tytuł, i ten tytuł tam będzie miał jakieś małe bonusiki, lub duże. Wszystko zależy od Administracji. Można to także wykorzystać na jakiś event. :P

Opublikowano

@up

Bardzo ciekawy pomysł, napewno się nad tym zastanowimy.

Informacja dot. servera:

Z dniem dzisiejszym została ukończona Stolica Imperium , Głowna flota Imperium i wszystkie obszary wokół niego.

Co do Republiki to właśnie kończymy robić Centrum w Stolicy - cała reszta jest już gotowa.

Mapa zrobiona w 95%!

Na dzień dzisiejszy na serverze jest:

252 Questy

98 Quick Time Eventów

12 Global Questów

4 World Eventy

6 Rajdów

(wciąż pracujemy nad kolejnymi)

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Uczeń
Opublikowano

Witam ponownie, chciałbym przedstawić mój następny pomysł :] (Sorka , że tak spamuje, ale mam falę ambicji :P ) A więc tak, wspominaliście , że wasz technik robi wam launcher i ja mam jedno pytanko, czy byłby on w stanie skonfigurować Zeppelin Mod na 1.3.2 a także na multiplayer, i dograć ten mod do launchera? Rozwiązało by to problem z niemożliwością latania statkami. Oczywiście, nie można będzie lataćtymi "niszczycielami", tylko parę osób będzie mogło latać kanonierkami, lub myśliwcami w Kosmosie. A dlaczego tak? Gdyż jakby duże obiekty latały, to wy bardzo obciążało serwer. A jeśli chodzi o inne planety, to można by je wygenerować na jakimś modzie, lub programie(żeby był takie niecodzienne).

Opublikowano

Hmmm jest opcja posiadania własnej koloni górniczej/ Farmy ? Albo jakiejś kopalni Gazu :) Coś w rodzaju:

Masz teren i wynajmujesz ludzi do kopania na wyznaczonym terenie...

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Uczeń
Opublikowano

Up@

Świetne! Gdyby jeszcze Łowca Niewolników wy dostarczał tych ludzi, to wy bardziej rozwinęło tą postać!

Opublikowano

ZOSTAŁ DODANY OPIS ROZGRYWKI!

Witam ponownie, chciałbym przedstawić mój następny pomysł :] (Sorka , że tak spamuje, ale mam falę ambicji :P ) A więc tak, wspominaliście , że wasz technik robi wam launcher i ja mam jedno pytanko, czy byłby on w stanie skonfigurować Zeppelin Mod na 1.3.2 a także na multiplayer, i dograć ten mod do launchera? Rozwiązało by to problem z niemożliwością latania statkami. Oczywiście, nie można będzie lataćtymi "niszczycielami", tylko parę osób będzie mogło latać kanonierkami, lub myśliwcami w Kosmosie. A dlaczego tak? Gdyż jakby duże obiekty latały, to wy bardzo obciążało serwer. A jeśli chodzi o inne planety, to można by je wygenerować na jakimś modzie, lub programie(żeby był takie niecodzienne).

Pomyślimy nad tym.

Dziękuje za twoją aktywność.

Zostanie ona oczywiście nagrodzona po starcie servera.

Hmmm jest opcja posiadania własnej koloni górniczej/ Farmy ? Albo jakiejś kopalni Gazu :) Coś w rodzaju:

Masz teren i wynajmujesz ludzi do kopania na wyznaczonym terenie...

Jest opcja kupna robota i posłania go do pracy

To nie jest kolejny server surv na którym kopiemy sobie diaxy i robimy farme

Up@

Świetne! Gdyby jeszcze Łowca Niewolników wy dostarczał tych ludzi, to wy bardziej rozwinęło tą postać!

Jeżeli chodzi o rasę ludzką to po złapaniu ich mamy dla nich przewidziane coś innego , a mianowicie:

Mężczyźni mogą zostać sprzedani do: walk na arenie

Kobiety natomiast możemy sprzedać ( lub kupić zależy od strony) do pracy jako prostytutki , sprzątaczki lub gospodynie domowe

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Uczeń
Opublikowano

Witam znowu :P Kolejną opcją jest wgranie pluginu "EpicBoss". Jeśli o nim nie słyszałeś, to dodaje on nam do rozgrywki trzech różnych Boss'ów, a mianowicie to ZombieKing, SpiderQueen , BigPiggy. Mają oni różne umiejętności, ale nie o tym chciałem napisać , tylko o tym , że można ich tutaj wykorzystać. Jak? Jeśli wasz technik potrafi, to może skonfigurować tak, aby ZombieKing to był by na przykład Darth Vader ( ze zmienionym skinem ) i miałby inne moce , np. Wybijanie się w powietrze, albo duszenie itp. Do takich boss'ów można by dobudować poszczególne lokacje. Np. Darth Vader byłby w kosmosie na super niszczycielu i mógłby to być jakiś Quest przed końcowy ;] A oprócz tego, to można jeszcze dodać mod na więcej zbroi, narzędzi itp. I można by było zmienić ich teksturę na takie typowo pod "Star Wars". Niestety nie pamiętam nazwy moda :/ To już wszystko, trochę się rozpisałem :P

Opublikowano

To wszystko już mamy.

W grze w tym momencie jest około 21 typów samych napierśników!

Zamierzamy dodać kolejne oraz VIP sety!

UWAGA!

Z okazji tysiecznego ogłoszenia 1 osoba która da like temu postowi dostanie an start 10000 kredytek!

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Uczeń
Opublikowano

Można także dodać mod SDK Gun Mod. Myślę , że wy świetnie tu pasował :) Jak wiemy w Star Wars'ach, także byli kupcy/handlowcy ( te takie statki handlowcze czy jakoś tak :D) , tutaj także można to wprowadzić. Byliby to po prostu dryfujący Villagerzy :P A jak już mówimy o dryfujących rzeczach w kosmosie , to można losowo porozstawiać kapsuły ratunkowe, gdzie były by losowe itemki w skrzynkach :]

Opublikowano

Jeżeli chcesz zagrać na tym serverze to radze przeczytać wszystko razem z postami bo się nie odnajdziesz po starcie.

hophop8 w nagrode ,że jako pierwszy zalajkowałeś post o 1000 wyświetleń , po starcie otrzymasz 10 000 kredytek!

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Uczeń
Opublikowano

A mógłbyś trochę bardziej opisać co jest, albo czego nie ma? :P Bo nie weim czy coś pisać, czy to już jest. ;d

Opublikowano

37 lajków ;) dawajcie jeszcze 13 i opis systemu statków, flot i grup, na to czekam!

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Opublikowano

Postanowiliśmy współpracować z serverem VinceCraft

http://www.mpcforum.pl/topic/747846-zapowiedzalpha-testyrpgsvwl-venicecraft-mc-w-renesansowej-europie132/

Zobaczymy co z tego wyjdzie

Ok, to teraz mam pytanie. Będziecie rekrutować KidMod'ów ?

Raczej nie.

Kid moda możesz dostać jeżeli wymyślisz coś naprawdę orginalnego co możemy dodać na server.

Ew. za pomoc nowym gracza ale to juz po starcie

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

Jakie połączenie lol? Co się zmieni?!?!?!

31575197832728931761.jpg

Gram tylko na serwerach premium pod nickiem kajsks. Jeśli widziałeś mnie na serwerze no-premium to nie byłem ja i ktoś się pode mnie podszywał! I na modcraft! ;P

exMPC Media Team | Pomocnik Minecraft | Gracz WoW

Moja paczka modów:

http://www.mpcforum.pl/topic/793874-dlkajcraft-v10-czyli-paczka-modyfikacji/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...