Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Minecraft STAR WARS - Najlepszy server Role-Play w historii!

dannyy1029

Aknieta o serverze  

346 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrasz na naszym serverze?

2. 2. Któr? frakcj? wybierzesz?

3. 3. Abonament do gry

• Nie
    • Tak - Op?ata tygodniowa( 2z? tydzie?)
    • Tak - Op?ata miesi?czna (6z? msc)
    • Tak - Op?ata Startowa ( 12z? na zawsze)
    • Nie mam zdania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedno małe pytanko.. Wy ten serwer robicie na pluginach czy na modach ?

Szłoby dodać jakieś npc w rodzaju robotów z jedzniem,bronią i róznymi takimi :)

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

• Odpowiedzi 750
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@up x3

Paliwo to świetny pomysł - napewno wykorzystamy

Nagroda dla Ciebie na start to 10 000 kredytek lub 600 honoru - wybierz co byś wolał.

@up x2

Jedyne o czym niepomyśleliśmy to kupno meteorytu , ale to raczej odpada

@up

A czytałeś dokładnie prezke? Tekxtur pack jest i ciągle go ulepszamy. Najprawdopodobniej będzie własny launcher ,żeby to wszystko ogarnąc.

Zobacze co będzie lepsze :D na tym serwie .

Napewno będe chciał mieć statek i pruć nim w przestworzach xdd .

A bede noę-lifę z kolegami :O .

Wróciłem.
664501451058467508490.png

Opublikowano

@up Jak bedzie fake To ich zfakujemy :) A jak nie to se pogramy :) Ale juz same przygotowanie tej prezentacji to za dużo roboty na " FAKE-a"

1378394466-U624308.jpg

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Opublikowano

Nie no człowieku , będzie strasznie wiele roboty , Nie wiem czy wyrobicie się do grudnia ,

ale życzę powodzenia , jak włączycie to wejdę , i oczywiście lajk , chce zobaczyć

więcej ^^

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

@3x up

to nie jest zaden fake

@up x4

w takim razie polecam kredytki.

licencja 2000 kr a pierwszy statek 8000kr

@up x5

mamy w ekipie 3 programistow którzy tworza nam mody

@upmy ten projekt realizujemy od czerwcaps sory ale pisalem z telefonu

@up x6

napisz swoj pomysl tutaj bo pw mam zapchane przez dzieci nie umiejace czytac@upmy ten server robimy od poczatku wakacji.95procet pracy juz za namips pisane z telefonu

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

Szłoby dodać jakieś npc w rodzaju robotów z jedzniem,bronią i róznymi takimi jako osobne mobki oczywiscie :)

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

@up x3

Pracujemy nad serverem od czerwca.

W tym momęcie już kończymy i wprowadzamy poprawki i piszemy Questy.

@up

NPC już są zrobieni

UWAGA!

Planujemy dodać system aukcyjny na serverze!

Kto byłby za dajcie lika temu postowi!

Ponadto pracujemy nad zaawansowanym oknem czatu.

Jutro wrzuce wam obrazek z painta jak to będzie m/w wyglądało.

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

Hosting został już powiadomiony i mają nam zarezerwować jedną z ich najlepszych maszyn.

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

Dużo. Naprawdę dużo.

Dlatego mamy andzieję ,że wszystko wypali i że graczy będzie sporo.

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

Czemu podajesz informcje za lajki ? Trochę dziwnie ta sprawa wygląda...

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

Chcę zobaczyć jakie zainteresowanie jest serverem.

Ponadto nie chciałem wszystkeigo ujawniać od razu , dlatego wpadłem na taki pomysł.

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

Możesz podać wszystki informacje, a jak ktoś będzie chciał dać lajka to da.

Lajkują, bo chcą więcej informacji. Więc nie wiem jak tu chcesz sprawdzić zainteresowani graczy. Jak serwer wystartuje to zobaczysz ile osób wejdzie ;]

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

Cóż, serwer zapowiada się dobrze, ale co będzie w tym grudniu to tego nikt nie wie. Sądzę, że warto dodać piratów, jeśli dobrze to wszystko rozumiem, to fajnie by było jakby coś tego typu latało sobie w próżni. Niczym Kha'ak z X3.

Wejdź, narysuj coś! - http://weavesilk.com/

Opublikowano

Cóż, serwer zapowiada się dobrze, ale co będzie w tym grudniu to tego nikt nie wie. Sądzę, że warto dodać piratów, jeśli dobrze to wszystko rozumiem, to fajnie by było jakby coś tego typu latało sobie w próżni. Niczym Kha'ak z X3.

Trochę źle mnie zrozumieliście.

Zrobienie "latających" statków kosmicznych jest prawie niemożliwe , a ponadto strasznie obciążało by server.

Statki stoją w miejscu(w większości nie ma szyb więc nie widać tego) , w Endzie , a gracze którzy taki statek posiadają ,lub należą do załogi mogą się na niego dostać , i z tego statku dostać się w inne miejsca( na każdym statku jest coś w rodzaju mapy kosmosu z zaznaczonymi miejscami do których możemy się dostać - każdy poziom statku = nowe miejsca)

To moze jakieś ss z prac ?

Po beta testach.

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Opublikowano

Oto nasz system czatu ( tak będzie m/w wyglądał. oczywiście dużo schludniej - to jest tylko obrazek w paincie przedstawiajacy nasze założenie. Nie mogłem wstawić prawdziwego , bo nasz technik jeszcze mi nie udostępnił.)

Tak ma wyglądać czat po włączeniu go ( klawiszem y)

nou6wi.jpg

Co nieco o oknach czatu:

Po włączeniu okna czatu , najeżdżamy kursorem na jeden z jego trybów.

Wtedy okno chatu będzie pokazywać tylko wiadomości wysłane z tego trybu, i my zaczniemy w nim pisać.

Po wyłączeniu i włączeniu ponownym , nasze okno będzie otwarte na trybie przy którym zamkneliśmy czat.

Czat Globalny(Glob.) służy do kontaktowania się ,ze wszystkimi graczami na serverze(w tym z graczami z przeciwnej frakcji).

Można na nim pisać co 90 sekund

Czat frakcyjny (Frakc.) służy do kontaktowania się ze wszystkimi graczami w naszej frakcji.

Można na nim pisać co 60 sekund.

Czat handlowy(handel) służy do składania ofert handlowych graczą z naszej frakcji, i graczą z frakcji przeciwnej(tylko w przestrzeni kosmicznej)

Można na nim pisać co 120 sekund.

Czat Normalny(norm) służy do komunikowania się ze wszystkimi graczami w odległości do 500 kratek od nas.

Można na nim pisać co 10 sekund.

Czat Grupowy ( Grupa) służy do kontaktowania się z graczami z naszej grupy(grupa to max 4 osoby). System grup opiszemy potem.

Ma on nieograniczoną odległość i można na nim pisać co sekunde.

Czat floty(Flota) to czat który szłurzy do kontaktowania nas ,ze wszystkimi naszymi towarzyszami na statku( o ile ich mamy) i ze statkami przyjaznymi( trzeba będzie się dogadać z kapitanem 2 statku).

Gracze widzą wiadomości tylko w przestrzeni kosmicznej.

Można na nim pisać co 3 sekundy

Czat "szept" , inczaej priv ,czy msg.

Po wpisaniu w nim komendy /szept nick będziemy pisać z wybraną osobą dopóki nie wpiszemy /szept nick innej osoby.

Czat nie ma ograniczej odległości ani ograniczeń częstotliwości.

Wiadomości od innych graczy będą się tam też pokazywały , ale innym kolorem.

A tak będzie wyglądał czat który nie jest uaktywniony

244pgjo.jpg

Gdy pojawi się jakaś nowa wiadomość będzie ona wyświetlana w szarej strefię która mieści do 3 wiadomości na raz.

Gdy ktoś napisze wiadomość w innym trybie niż wybraliśmy przed wyłaczeniem czatu , ikonka powinna podświetlić się na czerwono.

Macie jakieś pytania/pomysły?

Piszcie!

mca.png

Pomogłem??? Daj + ;>>>

Uczeń
Opublikowano

Można by wprowadzić walki pomiędzy flotami(o ile tego jeszcze nie ma). A drugi pomysł to ,żeby było parę światów(Zrobionych na MultiverseCore) , które będą jakimiś planetami :] Trzeci pomysł to frakcje(chodzi o frakcje dla graczy), będzie można je zakładać na terenie wybranej przez siebie strony :P. Czwarty pomysł to rasy(trzeba wtedy będzie wgrać Mineshafter, do skinów). Każdy będzie mógł wybrać rasę, bo jak wiemy w Star Warsach nie było tylko ludzi :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...