Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Minecraft STAR WARS - Najlepszy server Role-Play w historii!

dannyy1029

Aknieta o serverze  

346 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrasz na naszym serverze?

2. 2. Któr? frakcj? wybierzesz?

3. 3. Abonament do gry

• Nie
    • Tak - Op?ata tygodniowa( 2z? tydzie?)
    • Tak - Op?ata miesi?czna (6z? msc)
    • Tak - Op?ata Startowa ( 12z? na zawsze)
    • Nie mam zdania

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 750
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja mam natomiast pytanie odnośnie mapy. Czy mapa będzie wiernie odwzorowaną kopią świata "Star Wars" czy jakąś na szybko robioną abstrakcją ? Jeśli opcja pierwsza to bardzo bym prosił o udostępnienie w prezentacji screenów ze świata by ludzie mieli jakiekolwiek pojęcie o tym jak serwer będzie wyglądał. Przy okazji rozwiać będzie można wątpliwości odnośnie autentyczności serwera (sprawa nabijania like'ów). Zrozum proszę, że do dziś jedyne co gracze zobaczyli to tekst obiecujący złote góry i gruszki na wierzbie i nic poza tym. Screeny z serwera mogły by przekonać graczy do tego, że serwer rzeczywiście powstaje i nie jest to kolejna ściema.

Opublikowano

Oczywiście , więcej na ten temat przy 150 likach.

Ej no proszę, nie wyłudzaj tych likeów ._.

Zrób to uczciwie taki fajny serwer się zapowiada a Ty o like ,,prosisz" :/

Proponuję zrobić uczciwą ankietę .

Uczeń
Opublikowano

"Na wyższych poziomach klasy ( od stopnia oficera) będziemy mogli kierować nim wielkimi robotami bojowymi(jedyna postać w grze która może to robić)."

Ale takie maszyny będą tylko w Republice, czy także w Imperium?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W tym poście kieruje się do mojej grupy. Witam ,czy chcecie może przejść na stronę Republiki? Piszcie na pw, czy tak czy nie.

Opublikowano

"Na wyższych poziomach klasy ( od stopnia oficera) będziemy mogli kierować nim wielkimi robotami bojowymi(jedyna postać w grze która może to robić)."

Ale takie maszyny będą tylko w Republice, czy także w Imperium?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W tym poście kieruje się do mojej grupy. Witam ,czy chcecie może przejść na stronę Republiki? Piszcie na pw, czy tak czy nie.

Jeśli znasz fabułę "Star Wars" powinieneś wiedzieć jakim sprzętem dysponowała Republika, a jakim Imperium. Republika ograniczała się do X-Wingów i jemu podobnych. Imperium natomiast miała latające Fightery i naziemne roboty AT-AT, AT-ST i kilka innych

EDIT// Coraz bardziej śmierdzi tu wyłudzaniem like'ów

Oczywiście , więcej na ten temat przy 150 likach.

Jeśli autor serwera rzeczywiście miał by na celu sprawdzenie poprzez like'i jakie jest zainteresowanie serwerem to już po samej ilości postów i używając mózgu można stwierdzić, że jest ono duże. Sam zresztą pisał na początku, że "chciał zobaczyć jakie będzie zainteresowanie". Mimo to wciąż nalega by ludzie "polubili" temat obiecując kolejne informacje na temat serwera, które ostatecznie mogą okazać się fałszywe.

Opublikowano

@up jakbyś znał fabułę to byś wiedział że po pokonaniu Vadera i Sidiusa Nie było republiki a rebelia która była bardzo słabo zaopatrzona...(Stara Republika nie walczyła z imperium :D)

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Opublikowano

@up jakbyś znał fabułę to byś wiedział że po pokonaniu Vadera i Sidiusa Nie było republiki a rebelia która była bardzo słabo zaopatrzona...(Stara Republika nie walczyła z imperium :D)

Nie rozumiem związku. Pytanie dotyczyło maszyn Republiki i Imperium a nie wydarzeń z przyszłości.

Uczeń
Opublikowano

@Thial92 Znam fabułę serii filmów "Star Wars", ale w tym temacie nie ma zawartych informacji o tych , że tak się wyrażę "maszynach".

@Up

Też wydaję mi się spoko. : ]

Opublikowano

Jeśli autor serwera rzeczywiście miał by na celu sprawdzenie poprzez like'i jakie jest zainteresowanie serwerem to już po samej ilości postów i używając mózgu można stwierdzić, że jest ono duże. Sam zresztą pisał na początku, że "chciał zobaczyć jakie będzie zainteresowanie". Mimo to wciąż nalega by ludzie "polubili" temat obiecując kolejne informacje na temat serwera, które ostatecznie mogą okazać się fałszywe.

Aż musiałem dać lajka, zobaczymy czy zniesie nabijanie lajków :>

Opublikowano

Z tego co pamiętam z książki w rebelii nie było żadnej machiny bitewnej....W republice natomiast tak :D

klqo.png

nieważne czy czarny, biały, chudy, gruby, niski, wysoki jeżeli jesteś miły dla mnie to ja dla ciebie też. -Eminem

Opublikowano

@2up kto ci powiedział że ten serwer już działa ?

1378394466-U624308.jpg

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Uczeń
Opublikowano

@Up 2, Up

Serwer nie może wystartować, bo jeszcze jest w fazie rozwijania. Teraz są wgrywane wszystkie mody, budowanie itp. Serwer startuje 6 grudnia, a może trochę wcześniej.

Uczeń
Opublikowano

@Up

Nie masz racji. Serwer nie jest ukończony nawet chyba w 65%. Ale ja nie chce się tu za bardzo wypowiadać, gdyż mało wiem na ten temat.

Opublikowano

@Thial92 Gadałem z dannym. To się dzieje po zniszczeniu gwiazdy śmierci.... I tylko dlatego że Republika lepiej brzmi nie ma Rebeli :) A tu własnie jest błąd bo to imperium miało wielkie roboty a danny napisał że to Republikanin może z nich kożystać :)

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Gdzieś w pierwszych postach widniało coś w stylu "praktycznie wszystko już skończone" (nie chce mi się szukać). Mam nadzieję, że serwer rzeczywiście powstanie, lecz patrząc na te wszystkie błędy w prezentacji zaczynam mieć wątpliwości co do jego jakości. Poza tym taka wiadomość do dannyego. Jeśli naprawdę chcesz mieć rzeszę wiernych fanów powinieneś opublikować wszystkie informacje już na samym początku i dodać odpowiednie screeny by wszystko było przejrzyste. Teraz odnoszę wrażenie, że nic nie jest przygotowane i informowanie graczy działa na zasadzie "Jak będzie 100 like'ów to wtedy coś napiszę" (doskonale potwierdza to sytuacja gdy było ich 50 i trzeba było czekać do środy na nowe info) (przygotowany człowiek i taki, któremu zależy na sukcesie miał by wszystko gotowe do wklejenia na stronę).

Tak więc podsumowując ilość błędów, brak przygotowania i niechęć do udzielenia informacji ze względu na wymóg like'owania tematu, przynajmniej moim skromnym zdaniem, wskazuje na to, że serwer albo nie powstanie, albo będzie słaby, albo całkowicie się mylę i będzie świetny. Wystarczy spojrzeć na sam system. Napisanie pluginów w języku java nie jest prostą rzeczą, a tym bardziej opisanego w prezentacji systemu. Do tego dochodzi zaprogramowanie modeli pojazdów i animacji im towarzyszących. Biorąc pod uwagę to, że jesteście najprawdopodobniej nastolatkami nie sądzę by poszło wam tak łatwo. (musieli byście mieć już za sobą kilka lat doświadczenia by miało to ręce i nogi, a skoro jesteście nastolatkami nie sądzę byście mieli to doświadczenie). Mam nadzieję, że przeczytasz mój post i rozważysz propozycję udostępnienia info w prezentacji i wrzucenia kilku screenów tak na dobry początek.

Opublikowano

UP@

Czytaj wszystkie posty. Mówił, że go nie będzie i że wstawi później kiedy wróci skądś...ehhh...

A na podstawie czego mam stwierdzić, że to prawda ? To samo tyczy się całego serwera. Ludzie ślepo wierzą nie myśląc samodzielnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...