Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Darmowy serwer Minecraft 24/7 z dowolną ilością slotów!

Risen.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

xKaMaSx jakim cudem przeznqczyles 4 GB przy 512MB?!?

Up Przed komenda do odpalenia server wpisz "screen" dla mojego servera bedzie to cos takiego "screen java -jar craftbukkit.jar" :)

1378238828-U336505.png
  • Odpowiedzi 250
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

xKaMaSx jakim cudem przeznqczyles 4 GB przy 512MB?!?

Up Przed komenda do odpalenia server wpisz "screen" dla mojego servera bedzie to cos takiego "screen java -jar craftbukkit.jar" :)

No jak to jak ? Normalnie. :)

Utworzyłem plik o nazwie craftbukkit.sh , a w nim wpisałem to :

java -Xmx4G -Xms4G -jar craftbukkit.jar

Próbowałem dawać więcej, bo tam jest do 8GB RAM'u, ale nie da rady,

bo zabija proces i wywala. :P Najwięcej mi uciągnęło 4G. ;)

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Program filezilla mam na komputerze, ale nie wiem jak się zalogować. Podajcie mi na jakie ip, login, hasło iport. Trzeba się zalogować, bo na te dane co w potty nie za bardzo mi chce działać...

fanboy19_eune_121_1_logo.png

Opublikowano

Dzięki za wspomnienie o WinSCP bo jest on lepszy od filezilla. A więc tak, wypakowałem tą mapę, lecz putty jej zwyczajnie nie widzi i tworzy swoją nową. Jak wszedłem w mc w potty to mojej mapy nie było, a w WinSCP wszystko jest ok. Nie wiem co jest grane, ale to na 100% jest ten folder.

Opublikowano

A ja mam problem, gdy wpisuje:

fetch https://s3.amazonaws.com/MinecraftDownload/launcher/minecraft_server.jar

to się pobiera, potem wpisuje mc wbijam do tego i jest plik minecraft_server.jar, lecz nie ma nic w config, i nie wiem jak rozpakowac to cos.

Edit@ Już jest OK, lecz są mega lagi;/

Opublikowano

A ja mam problem, gdy wpisuje:

fetch https://s3.amazonaws.com/MinecraftDownload/launcher/minecraft_server.jar

to się pobiera, potem wpisuje mc wbijam do tego i jest plik minecraft_server.jar, lecz nie ma nic w config, i nie wiem jak rozpakowac to cos.

Edit@ Już jest OK, lecz są mega lagi;/

Wrzuć ten plik poprzez FTP do folderu z MC :

http://www.mediafire.com/?lr2okd1hmqnn7ce

Skan :

https://www.virustotal.com/file/845289daf08a03391fb66145d910a2ea64b3c344433a9d3709e4ccd1479afdf1/analysis/1350577023/

Jak wrzucisz uruchom poprzez komende :

./minecraft.sh start

Przydziela to 4G ram i powinno być mniej lagów. ;)

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Dzięki za wspomnienie o WinSCP bo jest on lepszy od filezilla. A więc tak, wypakowałem tą mapę, lecz putty jej zwyczajnie nie widzi i tworzy swoją nową. Jak wszedłem w mc w potty to mojej mapy nie było, a w WinSCP wszystko jest ok. Nie wiem co jest grane, ale to na 100% jest ten folder.

Pomóżcie!

Opublikowano

@UP

Opisz dokładniej swój problem. Nie możesz wpisać hasła w Putty?

Pamiętaj, że hasło Ci się nie wyświetla jak wpisujesz. ;>

Jest takie niewidoczne. :P

5465845486.png

Opublikowano

A jest jakis skrypt który by włączał server po killu procesów?

Tak.

http://o.aolcdn.com/hss/storage/midas/dbb2fba7a1724ff9f49593989439ae90/203012134/rih.gif

Opublikowano

A jest jakis skrypt który by włączał server po killu procesów?

A po co Ci ? Killuje Ci procesy ?

Mi nie killuje, a włączonego serwa do MC miałem kilka godzin. :P

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Witam. mam wielki problem.. Zrobiłem wszystko jak trzeba, uruchamiam serwer - ok super dizała wszystko tylko jak wyłączę okienko PuTTy na którym otworzony jest serwer (te logi się pokazują tak jak na komputeropwym serwie) to wyłącza się również serwer. Czyli u mnie jest tak, że jak wyłączę komputer nie mm serwera :/ o co w tym chodzi? Jak zrobić żeby serwer działał bez włączonego okienka putty??

2mg3y3k.jpg

Opublikowano

Nadal mam ten problem ze wpisywaniem hasła, wpisuje hasło wciskam ENTER i wyskakuje access denied, informuję, że wyskakuje mi to przy tworzeniu konta, ustawiałem już zgodność, otwierałem PuTTy jako administrator, resetowałem kompa, nic nie pomaga :<.

RCwkgo4.png

Opublikowano

Witam. mam wielki problem.. Zrobiłem wszystko jak trzeba, uruchamiam serwer - ok super dizała wszystko tylko jak wyłączę okienko PuTTy na którym otworzony jest serwer (te logi się pokazują tak jak na komputeropwym serwie) to wyłącza się również serwer. Czyli u mnie jest tak, że jak wyłączę komputer nie mm serwera :/ o co w tym chodzi? Jak zrobić żeby serwer działał bez włączonego okienka putty??

Uruchom komendą screen'a.

screen java -Xmx4G -Xms4G -jar minecraft.jar

Tam gdzie pogrubiłem wpisujesz swoje wartości, ale zostaw sobie to 4G

tylko nazwę pliku zmieniasz na taką, którą uruchamiasz serwer.

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

Co kłamiesz ludzi dla javy jest tam 8 gb ramu 512 dla konta dla javy 8 gb a w reklamy klikacie żeby darmowe konta shell nie padły tak jak na myshell serwer będzie działał 24/7 tylko musicie dodać do komendy startowej screen by załadować okno kosoli wpisujecie screen -r w razi pytań piszcie do mnie ja wam pomogę tylko nie mogę wbić tera na serwer ani strone coś mi nie działa nie wiem czemu :(

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Co kłamiesz ludzi dla javy jest tam 8 gb ramu 512 dla konta dla javy 8 gb a w reklamy klikacie żeby darmowe konta shell nie padły tak jak na myshell serwer będzie działał 24/7 tylko musicie dodać do komendy startowej screen by załadować okno kosoli wpisujecie screen -r w razi pytań piszcie do mnie ja wam pomogę tylko nie mogę wbić tera na serwer ani strone coś mi nie działa nie wiem czemu :(

Tak masz rację, ale spróbuj ustawić więcej niż 4G RAM'u. Nie wiem czy Ci się uda, ale u mnie nie daje rady więcej ustawić, bo przy 5GB i więcej screen'a mi killuje.

xKaMaSx

exMod

Memory

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...