Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] BotOfLegends

Kaszun

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w tym poradniku chciałbym przedstawić Wam bota/cheata do gry LeagueOfLegends. Program ten opiera się na skryptach lua.

3ofzv7.jpg

Kilka miesięcy temu na forum pojawił się ten Bot jednak wyszła jego zupełnie nowa odsłona, a mianowicie "BoL Sudio".

Co do otrzymania bana zdania będą pewnie podzielone, jednak przez ok. 4 miesiące używania go nie dostałem go, a wszystkie skrypty które mogły powodować otrzymanie blokady konta zostały zmodyfikowane/usunięte z oficjalnego forum. (Jedynym z tych skryptów był ZoomHack w wersji lua)

beztytuussa.jpg

Czym jest BoL Studio?

BoL Studio jest hackiem do gry League of Legends, który za pomocą skryptów znajdujących się na forum może doprowadzić nas do łatwego zwycięstwa, między innymi dzięki skryptom "SBTW - Space Bar To Win", skrypty tego rodzaju polegają na trzymaniu spacji gdy chcemy wykonać pełne combo na danej postaci. Istnieje również wiele innych skryptów takich jak Jungle Timer, który pokazuje nam kiedy respią się buffy, Auto Potion dzięki któremu w razie użycia na nas ignite automatycznie zostaną użyte mikstury oraz wiele więcej...

Skąd mogę pobrać BoL Studio?

BoL Studio możesz pobrać z zakładki Download na oficjalnej stronie bota:

http://botoflegends.com/download-page/

Skrypty:

http://botoflegends.com/forum/index.php?/forum/17-bol-studio/

SKAN:

https://www.virustotal.com/file/6bbc3fa2cfb3d366872c162d454ed0f014797d2d31eca949423b6f07bc7258ad/analysis/1349380413/

W zakładce Champion Scripts znajdują się skrypty dla poszczególnych postaci, natomiast w dziale Others znajdują się skrypty takie jak m.in. jungle timer, auto potion etc.

1. Uruchamiamy Bota i wpisujemy login i hasło z forum BotOfLegends.

jyqo8v.jpg

2. Na samym dole bota wybieramy region dla jakiego ma się uruchamiać.

3. W zakładce Search Scripts możemy pobrać niewielką ilość udostępnionych skryptów. Aby pobrać ich większą ilość musimy udać się na oficjalne forum bota

3g728h.jpg

4. Aby dodać skrypty z forum które nie znajdują się w bocie należy wejść w zakładkę Custom Scripts po czym nacisnąć New Script i skopiować go z forum.

14ky87.jpg

ALE UWAGA! Większość skryptów z forum wymaga dodatkowych bibliotek (najczęściej są one udostępnione w głównym temacie z danym z skryptem) które należy również dodać do bota! Jak to zrobić? To bardzo proste! Dodajemy go tak jak normalny skrypt w bocie, lecz później przenosimy go z folderu /BoL Studio/Scripts do /BoL Studio/Scripts/Libs.

5. Ostatnim już krokiem który musimy wykonać jest zaznaczenie wybranych skryptów które będą przez nas używane. Zaznaczamy zarówno te skrypty które dodaliśmy samodzielnie, będą znajdowały się one w zakładce Custom Scripts oraz BoL Mods. Następnie możemy zacząć grę!

:)

6. BoL Studio posiada również opcje "Zoom Hack" "Minimap Hack" oraz Skin Hack w zakładce Main.

Zoom Hack - tej opcji chyba tłumaczyć nie trzeba. W odróżnieniu od innych zoomhacków, nie można otrzymać za niego bana.

Minimap Hack - pokazuje nam na mapie punkt w którym ostatni raz widziamy był wróg.

Skin Hack - możemy ustawić sobie skina na postaci jaką aktualnie gramy. (tylko my go widzimy)

Extra Awareness - jest to dokładnie to samo co minimap hack, lecz ostatnia pozycja wroga pokazywana jest nie na mini mapie, lecz w mgle wojny.

7. Polecane skrypty:

- Swain Combo by eXtragoZ

- Diana Combo by eXtragoZ

- Alistar Combo by eXtragoZ

- Fiddlesticks Combo by eXtragoZ

- Mordekaiser Combo by eXtragoZ

- Annie by TRUS

- Ryze Spammer by TRUS

- Katarina Combo by eXtragoZ

- Vladimir Combo by eXtragoZ

- Cassioperia Combo by eXtragoZ

- Kilua_UI (pokazuje nam które skille przeciwnik ma na CD w formie graficznej - mega przydatny )

- Simpe Minion Marker by Kilua

- Auto Potion

- Jungle Timer

te skrypty testowałem i sprawują się one wyśmienicie, jednak jest to tylko niewielka część skryptów które można znaleźć na forum.

EDIT@ Jeżeli ktoś chce zamieszczam również poradnik w wersji angielskiej stworzony przez jednego z moderatorów forum.

Czwarte konto na MPC Forum :) Będzie kolejne 100%? :)

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dziala to? Szybko wykryją? Nie jestem zwolennikiem cheatow do lola ale to wkoncu czitowskie forum :)

działa, działa. Przez długi okres funkcjonowania bota bana dostały osoby używające skryptu "ZoomHack.lua" który injectował się w pliki gry, od około 2 miesięcy jest wersja wbudowana w bocie i do tej pory obchodzi się bez banów.

Opublikowano

Hmm chętnie bym przetestował. Jednak nie chcę utracić konta. Może podałbyś jakieś dokładniejesz info nt. banowania za tego bota? Których funkcji mogę używać a których nie?

fjlw0o.jpg

Opublikowano

O bana się martwić nie musisz, przez ok. pół roku funkcjonowania bota zdarzały się pojedyncze przypadki osób które otrzymywały bana za skrypt "ZoomHack", był on w wersji lua, teraz jest to funkcja wbudowana w bota i już ok 2 miesiące nikt się nie skarży.

Na samym dole tuta dodaję Video Poradnik do bota w wersji angielskiej.

Opublikowano

Czyli skryptów w zakładce "Search Scripts" mogę używać bez obawy o bana? I tych pobranych z twojego linku też?

I jeszcze jedno. W tej zakłade niby pobrały mi się skrypty ale gdzie one się znajdują? Już wiem.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Czyli skryptów w zakładce "Search Scripts" mogę używać bez obawy o bana? I tych pobranych z twojego linku też?

Tak.

@Kost3k Najpierw uruchamiasz bota, zaznaczasz skrypty na których chcesz grać a następnie uruchamiasz grę.

Opublikowano

Bot działa jednak przez niego dłużej włącza mi się gra. (Czarny ekran dopiero po jakimś czasie wyskakuje gra). I niektóre skrypty wywalają mi błędy.

Napisz które ze skryptów używałeś i sprawdź czy masz pobrane wszystkie biblioteki do nich.

Niektóre ze skryptów pobieranych bezpośrednio z BoLa nie działają, dlatego najlepszą metodą jest dodanie ich manualnie.

Zaraz postaram się przygotować gotową paczkę folderu Libs w którym umieszczę większość bibliotek potrzebnych do poprawnego uruchomienia poszczególnych skryptów.

Niektóre skrypty są konwertowane ze starej wersji BOL, dlatego zalecam poza folderem Libs stworzyć drugi nazwany "Common" i również wrzucić tutaj wszystkie biblioteki.

Opublikowano

Dodaje sie cały .rar czy to co jest w środku?

sam plik z rozszerzeniem .lua

Opublikowano

nie o to chodzi , mam np. pobrać

Needed Sprites (chodzi o http://botoflegends.com/forum/index.php?/topic/519-kilua-ui/)

ściagam to i tam jest .rar , i teraz wpakować cały rar czy to co w środku

pZF9f.jpg

Nie wykonuję już żadnych zleceń graficznych!

Moje Tuty:

Opublikowano

Ok a jeszcze w BoL Studio zakładka Main jest "Skin Hack" i jakieś liczby do wybrania , co wybrać jeżeli chce tego skin hacka?

pZF9f.jpg

Moje Tuty:

Opublikowano

Ok a jeszcze w BoL Studio zakładka Main jest "Skin Hack" i jakieś liczby do wybrania , co wybrać jeżeli chce tego skin hacka?

0 - brak skina

liczby 1+ odpowiadają kolejności skinów dla danej postaci.

( musiałbyś przetestować która liczba odpowiada któremu skinowi ponieważ autor nie dał takiej rozpiski )

http://botoflegends.com/forum/index.php?/topic/933-lol-skins/page__hl__lolskins

Tutaj masz Skin Hacka w wersji graficznej.

Opublikowano

Wszystko działa tylko że ze 120 fps zrobiło mi sie 29 z tym...

Na tej wersji "graficznej" mam ciągle "Status : Loading Skins" i tak już 6 minut :F

pZF9f.jpg

Moje Tuty:

Pomocnik
Opublikowano

Pozdro kurwa , kolejne gowna do lola , zaraz bedzie masa tego shitu . Psujecie ta gre .... ludzie ogarnijcie sie co wy kurwa w tym widzicie , zhejtowalbym to no ale coz.

Opublikowano

Pozdro kurwa , kolejne gowna do lola , zaraz bedzie masa tego shitu . Psujecie ta gre .... ludzie ogarnijcie sie co wy kurwa w tym widzicie , zhejtowalbym to no ale coz.

przeczytaj nagłówek forum

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...