Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FC Barcelona

x070x

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wymęczony mecz , takiego autobusu ,że Levante miało bodajże 19% posiadania piłki dawno nie widziałem O_O

Opublikowano

529131_299618120170638_1921323653_n.jpg

FC BARCELONA vs. FC BAYERN MONACHIUM

Bawarska Allianz Arena będzie dziś świadkiem niezwykłego wydarzenia. Mowa oczywiście o meczu Bayernu Monachium i FC Barcelony. Bayern to aktualny wicemistrz Niemiec i finalista ubiegłorocznej edycji LM. Na ten moment podopieczni Juppa Heynckesa mają zapewniony tytuł mistrzowski oraz miejsce w finale Pucharu Niemiec. No i walczą jeszcze o wejście do najlepszej dwójki Ligi Mistrzów w sezonie 2012/2013. Z kolei FC Barcelona potrzebuje sześciu punktów by odebrać Realowi Madryt mistrzostwo Hiszpanii. Zostawiając za sobą wszystkie osiągnięcia obydwu klubów w zeszłym sezonie, w tym stuleciu, w całej historii, możemy powiedzieć jedno: będzie się działo.

Zarówno Katalończycy jak i Bawarczycy prezentują ładny dla oka futbol. Ponadto styl gry wydaje się podobny. Najlepszym przykładem na to jest fakt, że od przyszłego sezonu trenerem Bayernu będzie Pep Guardiola. Chyba nie muszę nikomu tłumaczyć kim jest Pep Guardiola? I co oznacza dla Barcelony Pep Guardiola? Cieszę się niezmiernie.

Każdy z czterech zespołów, które pozostały w Lidze Mistrzów chce zapewnić sobie bilet na Wembley. Finał Europejskiego Pucharu wyznaczono na 25. maja. Piłkarze Barcelony są w o tyle lepszej sytuacji, że na tym stadionie już grali. Ba, wygrali. Z kolei piłkarze Bayernu są w o tyle lepszej sytuacji, że w zeszłorocznym finale LM grali. Ba, przegrali.

Dziś zmierzą się ze sobą dwie drużyny, które wolą atakować niż bronić. By nie być gołosłownym, Duma Katalonii strzeliła w lidze 99 bramek, a Bayern 89. To naprawdę sporo. Jednakże Barcelona straciła więcej (33) bramek niż przeciwnik (14). Ale to jeszcze o niczym nie świadczy. Zdarzają się mecze bez puszczonych goli (jak chociażby pamiętne starcie z AC Milanem - 4-0 - przyp.red.).

Nie od dziś wiemy, że Katalończycy mają poważne problemy, jeśli chodzi o defensywę. Wydaje się, że w przypadku absencji Carlesa Puyola (kontuzja) i Javiera Mascherano (kartki) mecz rozpoczną Gerard Pique i Marc Bartra, wspierani przez Daniego Alvesa i Jordiego Albę. W zanadrzu jest też Eric Abidal, który rozegrał pełne 90 minut w ligowej potyczce z Levante (1-0 - przyd.red.).

Sport.es przewiduje, że od pierwszych minut zagrają Sergio Busquets, Xavi Hernandez i Andres Iniesta. Z kolei w ataku rozpoczną Pedro Rodriguez, David Villa i Leo Messi, który powraca po urazie, którego doznał w pierwszym meczu ćwierćfinałowym z PSG.

Piłkarze Barcelony będą musieli uważać na Arjena Robbena, Franka Ribery'iego czy Bastiana Schweinsteigera. Chociaż, piłkarze Barcelony będą musieli uważać na każdego gracza Bayernu. Nawet na Manuela Neuera. Boczni obrońcy muszą pamiętać, by wracać. Stoperzy muszą twardo bronić. Bramkarz musi fruwać w bramce. Pomocnicy muszą wymieniać celne podania, napastnicy muszą strzelać.

Jeśli zawodnicy Naszej Ukochanej Drużyny dostosują się do w/w rad, możemy wywieźć z Monachium lepszy wynik niż 0-2 na San Siro czy 2-2 na Parc des Princes.

Szczegóły spotkania:

Stadion: Allianz Arena (Monachium)

Data: 23. kwietnia 2013r.

Godzina rozpoczęcia: 20.45

Rozgrywki: półfinał Ligi Mistrzów

Sędzia: Viktor Kassai (Węgry)

Jakie wyniki obstawiacie?

Źródło: http://fcbarcelona.pl/news/Road-to-Wembley-2437

Nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

4:0 mam nadzieję że przemyślą w końcu swoją grę i się wezmą za bramkarzy i obronę.

Cieszę się że jest taki wynik, ale z drugiej strony jako fanowi nie jest mi do śmiechu, ale należało się, 2 okazje w całym meczu? co to ma być?

Opublikowano

zaraz się znów hejty zlecą że konec ery, jestem tego pewien.

Stało się, to się stało, nadzieja umiera ostania VeB :>

Uczeń
Opublikowano

Pozamiatane. Taki wpierdolu to się nie spodziewałem. Cóż, BRAWO BAYERN! No i co chyba nikt teraz nie przestanie kibicować Barcy bo dostali pierwszy raz od dawna takie manto.

@up jesteś optymistą czy coś wąchałeś? Chyba nie wierzysz w awans....

Opublikowano

Powiem tak, Barca ma chujową obrone...

Bramkarza też powinni zmienić, graczy ofensywnych mają ok, tylko niech czasem spróbują też zagrać innym stylem...

Bayern wygrał zasłużenie, chociaż 2 gole chyba niesłusznie uznane.

# Co tu powiedziec nadal wierzę, że Barca przejdzie.

FCB/BvB/Chelsea.

Messi<3

fbmessis.png

Opublikowano

Pozamiatane. Taki wpierdolu to się nie spodziewałem. Cóż, BRAWO BAYERN! No i co chyba nikt teraz nie przestanie kibicować Barcy bo dostali pierwszy raz od dawna takie manto.

@up jesteś optymistą czy coś wąchałeś? Chyba nie wierzysz w awans....

dowaliłeś, po przegranej z milanem też było koniec ery barcelony itp itd. wygrala 4:0 mogła ze 6 i hejty ucichły. Barcelona jest w stanie odrobić straty, ale antyfani barcy już wkraczają.

Opublikowano

Mihau już koszulke barcy na allegro wystawia xDDD

Stary ,ja dopiero teraz wiem kto jest wierny klubowi ,a kto nie ; )

@@Z taką obroną im się należało , po 2meczu z Milanem wierze ,że zawsze jest promyczek nadzieji.

Opublikowano

Bayern i Borussia od 2 dni ma 2 razy wiecej fanow i to z Polski :D

Fanów? Nie. Sezonowców, większośc leci za tłumem.....

"AAAA TERAZ BORUSSIA NAJLEPSZYM KLUBEM A NIE BARCELONA AHAHHAHAA GUPI MESSI MYSLI ZE FAJNY JEST HEHEHEHEH ŁAMAGA"

Tak samo beka z bloga dzisiejszego, gość ocenił gre Barcelony po miesiącu kibicowania jej... ^^

Żenada i tyle... na mpc jest moze z 1% normalnych kibiców i wiernych swojemu klubowi, reszta banda jebanych sezonowców. :)

FCB była, jest i będzie najlepszym klubem świata. Tyle co oni osiągneli nie osiągnie żaden klub.

Opublikowano

harnasiek przestudiuj trochę historie innych klubów

Nie interesuje się piłką nie od dzis.. nie martw się znam inne kluby i ich osiągnięcia wiem jakie wariaty były na tej planecie i co z piłka odpieprzały ;) Jednak w tej chwili bez zwątpienia nie ma lepszego klubu od FCB i z pewnościa nie bedzie, nie ma co ukrywac ale taka prawda..

Opublikowano

Nie interesuje się piłką nie od dzis.. nie martw się znam inne kluby i ich osiągnięcia wiem jakie wariaty były na tej planecie i co z piłka odpieprzały ;) Jednak w tej chwili bez zwątpienia nie ma lepszego klubu od FCB i z pewnościa nie bedzie, nie ma co ukrywac ale taka prawda..

FCB nie jest najlepszym klubem na świecie. ;) Moim zdaniem Bayern teraz będzie prowadził w Europie.

SfNLBCX.png

By Cristiano.

Opublikowano

FCB nie jest najlepszym klubem na świecie. ;) Moim zdaniem Bayern teraz będzie prowadził w Europie.

zobaczymy kto wygra finał, jeżeli Bayern, to może i on, ale zobaczymy na jak długo :P

Opublikowano

zobaczymy kto wygra finał, jeżeli Bayern, to może i on, ale zobaczymy na jak długo :P

Nawet jakby przegrał, to i tak co pokazali w tym roku, to magia. Grają równo, i są piekielnie skuteczni w obronie i ataku. Barca się wypaliła. Potrzebują świeżości, nowych transferów itp. Bo od lat jadą na tej samej taktyce itp.

SfNLBCX.png

By Cristiano.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...