Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy Techniczne Z Serwerami

Gość Mounthains

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Siema. Zrobiłem serwer na Hamachi lecz kiedy wpisuje komende "./start" na końcu ładowania plików wyskakuje mi, że nie może połączyć z moją bazą MySQL... :(

Może ją trzeba jakoś zapisać i gdzieś wstawić ale nie wiem gdzie i jak :( bardzo proszę o pomoc :|

Oczywiście za pomoc leci 5* :]

Opublikowano

Ja się zwracam z prośbą o stronkę do rejestracji iż mam problem wydaje mi się że robię wszystko ok ale nie mogę się połączyć ze stronką jak ktoś to dobrze rozpracował niech napiszę na PW

29y2z2b.jpg

Daj - :D

Opublikowano
Siema. Zrobiłem serwer na Hamachi lecz kiedy wpisuje komende "./start" na końcu ładowania plików wyskakuje mi, że nie może połączyć z moją bazą MySQL... :(

Może ją trzeba jakoś zapisać i gdzieś wstawić ale nie wiem gdzie i jak :( bardzo proszę o pomoc :|

Oczywiście za pomoc leci 5* :]

Mi też pod koniec błąd że nie połączył sie z MySql. Ale serw i all działa.

819.png

27176.gif

31353.png

28119.png

Opublikowano

No mi też serwer działa ale nie mogę zrobić żadnego konta ani nic ani gm dać.. bo mi nie wczytuje mysql :/ może wiesz co na to poradzić?

Opublikowano
10112009073210.jpg

10112009072031.jpg

wtf?

mam taki sam problem.. Co mam zrobić by było ok?

<!--sizeo:7--><span style="font-size:36pt;line-height:100%"><!--/sizeo--><!--coloro:#FFFF00--><span style="color:#FFFF00"><!--/coloro-->P<!--colorc--></span><!--/colorc--><!--coloro:#00FFFF--><span style="color:#00FFFF"><!--/coloro-->o<!--colorc--></span><!--/colorc--><!--coloro:#4169E1--><span style="color:#4169E1"><!--/coloro-->m<!--colorc--></span><!--/colorc--><!--coloro:#A0522D--><span style="color:#A0522D"><!--/coloro-->o<!--colorc--></span><!--/colorc--><!--coloro:#FF00FF--><span style="color:#FF00FF"><!--/coloro-->g<!--colorc--></span><!--/colorc--><!--coloro:#FFFACD--><span style="color:#FFFACD"><!--/coloro-->ł<!--colorc--></span><!--/colorc--><!--coloro:#FFFFFF--><span style="color:#FFFFFF"><!--/coloro-->e<!--colorc--></span><!--/colorc--><!--coloro:#00FF00--><span style="color:#00FF00"><!--/coloro-->m<!--colorc--></span><!--/colorc--> <!--coloro:#0000FF--><span style="color:#0000FF"><!--/coloro-->d<!--colorc--></span><!--/colorc--><!--coloro:#FFFF00--><span style="color:#FFFF00"><!--/coloro-->a<!--colorc--></span><!--/colorc--><!--coloro:#8B0000--><span style="color:#8B0000"><!--/coloro-->j<!--colorc--></span><!--/colorc--> <!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->5<!--colorc--></span><!--/colorc--><!--sizec--></span><!--/sizec-->

<!--sizeo:7--><span style="font-size:36pt;line-height:100%"><!--/sizeo--><!--coloro:#FFFF00--><span style="color:#FFFF00"><!--/coloro-->Masz<!--colorc--></span><!--/colorc--> <!--coloro:#0000FF--><span style="color:#0000FF"><!--/coloro-->sprawę<!--colorc--></span><!--/colorc--> <!--coloro:#00BFFF--><span style="color:#00BFFF"><!--/coloro-->?<!--colorc--></span><!--/colorc--> <!--coloro:#FF8C00--><span style="color:#FF8C00"><!--/coloro-->Napisz<!--colorc--></span><!--/colorc--> <!--coloro:#00FF00--><span style="color:#00FF00"><!--/coloro-->GG<!--colorc--></span><!--/colorc--> <!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->--->><!--colorc--></span><!--/colorc--> <!--coloro:#FFFF00--><span style="color:#FFFF00"><!--/coloro-->8767551<!--colorc--></span><!--/colorc--> <!--coloro:#4169E1--><span style="color:#4169E1"><!--/coloro-->:)<!--colorc--></span><!--/colorc--><!--sizec--></span><!--/sizec-->

Opublikowano

mam problemix czy może ktoś mi pomóc jak to zrobić na GG? ...odpalam server On pisze że ok jest ale jak włączam metka bo pisze błąd chyba

DAJ 5 -

TO NIC NIE KOSZTUJE

Opublikowano

edytuj ip na końcówke 100 jak masz 100 to na zwykłe z hamachi

Ja mam taki problem ze mam takie lagi na serwerze i wywala ciagle, serw sie strasznie wiesza, da się coś z tym zrobic??

The past has gone

Opublikowano

Mam następujący problem. Zrobiłem 2 serwery. Jeden na LAN-ie drugi na hamachi i podczas logowania się na konto rain wyskakuje mi takie coś:

post-100017-1255359757_thumb.jpg

post-100017-1255359825_thumb.jpg

Prosze o jak najszybszą pomoc. Za działające rozwiązanie tego problemu daje kilka 5.

Opublikowano

Mam taki problem, ze stawiam serwer wszystko jest ok. Serwer pod hamachi of course. Przez chinskiego launchera ladnie szybko wbija na konto, ale kiedy probuje przez spolszczenie, ktore jest na pewno dobre to caly czas mam "zostaniesz polaczony" lub wywala bledy portmap'a. Takze moj kolega nie moze wbic przez chinskiego launchera na moj serwer. Czy to moze byc spowodowane jednak tym, ze porty nie sa do konca odblokowane lub moze to zle ustawienie w portmap'ie? Prosze o sugestie i pomoc ;) Moze byc na gg: 5411702.

Opublikowano

Chcę od początku instalować i konfigurować FreeBSD. Jak?

18706.png21939.png10610.jpg32282.gif25994.jpg30264.png

1 post ■ | 50 ■ | 100 ■ | 150 ■ | 200 ■ | 250 ■ | 300 ■ | 350 ■ 400 ■ | 450 ■ | 500 ■ | 550 ■ |                          ETAP 1 UKOŃCZONY

600 p. □ | 650 □ | 700 □ | 750 □ | 800 □ | 850 □ | 900 □ | 950 □ 1000 □ | 1050 □ | 1100 □ | 1150 □ |

Opublikowano

A wiec niewiem w czym lezy problem gdyz ja moge sie polaczyc z serwerem a nikt inny nie niebede sie rozpisywal dam ss

http://w836.wrzuta.pl/obraz/88dNnJcK7ky/portmap - ss z PortMap

http://w836.wrzuta.pl/obraz/4JOB0AlvV7o/server - ss z postawionym servem

http://w214.wrzuta.pl/obraz/0HrjwQxvNSg/config -ss konfiguracji serva

niewiem czy to ma cos wspolnego z bledem polaczenia z serverem ale prawdopodobnie jest to spowodowane tym ze ja moge kumpli pingowac ale oni juz mnie nie ;/

jezeli wiecie jak to naprawic piscie

oczywiscie za pomoc 5tka a moze nawet pare

3053080006.png

Opublikowano

1.Więc tak Zabawe z moim prywatem zaczołem wczoraj Wszystko było dobrze , koledzy mogli się połączyć itd aż nagle jednemu postanowiłem zrobić GM'a ale podczas włączenia wyskoczył mi błąd sh bin i zrobiłem wtedy to co w poradniku i jak włączyłem to na żadnej postaci nie miałem GM'a a w gmlist jest wszystko dobrze ustawione i nie wiem co zrobić jakby ktoś był miły i pomógł.( Nie aktualne)

2. Czy spolszczenie ma cały server czy tylko ja,a moi koledzy nie będą mieli? (Dzięki srulian :) )

3.Czy istnieje gdzieś możliwość by mieć pełną wersje navica... bo na forum co widziałem to podobno wirus był sad.gif

To narazie Tyle i Dziękuje z góry za każdą odpowiedź smile.gif

Opublikowano

Mam rowniez problem z polaczeniem moich kolegow do mojego serwa. Czy nikt jeszcze nie zna odpowiedzi co moze byc tego przyczyna?

Temat..

http://www.mpcforum.pl/index.php?showtopic=69548&st=0&p=479848entry479848

asdvj.png

Opublikowano

A więc mam pare pytań odnośnie własnego serwera więc:

1.Ile osób wytrzyma mój sprzęt:

AMD Anthlon 64 X2 Dual Core 4000+ 2,11GHz 2GB ram Nie wiem jaki mam dysk SATA bo nie wiem jak sprawdzić ;/ karta graficzna VIDIA GeForce 8500 GT 512MB

net 512 sad.gif kabel

na speed test wyszło mi 0,10Mb/s uploadu

2.Widziałem jak ludzie robili na cba.pl strony identyczne jak tez metin2 pl. jak uzyskać taki efekt?

3.Jak edytować NPC? np. zmienić kolor sukienki handlarce albo coś?

4.To bedzie troche noobowiskie xD jeżeli server działą i chce go zatrzymać to co mam zrobić bo jeżeli te "dane" tam sie wczytują i te wszelkie literki cyferki spadają jak na komputerach w matrix xD to jak mam wpisać ./stop jeżeli nie nadążam? tongue.gif

sygnarogala.jpg

Śmierć jednej osoby to tragedia...

Śmierć miliona osób to tylko statystyka...

Opublikowano

Ponownie pytam, jak od początku zainstalować i skonfigurować FreeBSD?

18706.png21939.png10610.jpg32282.gif25994.jpg30264.png

1 post ■ | 50 ■ | 100 ■ | 150 ■ | 200 ■ | 250 ■ | 300 ■ | 350 ■ 400 ■ | 450 ■ | 500 ■ | 550 ■ |                          ETAP 1 UKOŃCZONY

600 p. □ | 650 □ | 700 □ | 750 □ | 800 □ | 850 □ | 900 □ | 950 □ 1000 □ | 1050 □ | 1100 □ | 1150 □ |

Opublikowano

Mam pytanie

Gdy odpalam serwa (./start) odcina mi neta ,przy zalogowaniu jest "zostaniesz połączony z serwerem" (czekałem 45min) Po wyłączeniu FreeeBSD internet momentalnie wraca.

Czy ja coś źle zrobiłem czy to wina dostawcy ?

Jeśli dostawcy to czy da się temu zaradzić ? Jak ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...