Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy Techniczne Z Serwerami

Gość Mounthains

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Siema

Wszyscy maja priv tylko ja nie mam wiec postanowiłem wykonać pro serva by QBA_96

pobrałem pliki spox weszło all:P

wypakowałem all dobrze:P

robie wszystko wg. TuTa by robo12

dochodzę do etapu karty Microsoft Loopback Adapter jak wcześniej chciałem to zainstalować nie miałem Microsoft Loopback Adapter tylko Microsoft Loopback.Na forum pisali że tak też może być po spoksik.Instaluje karte wq.TuTa PanZagłady.Wszystko idzie dobrze ale jak ma się kończyć instalacja wyskakuje mi błąd i pisze że instalacja nie powiodła się a wszystko robię dobrze.Robie serva na Windows XP Profesional (chyba dużo osób ma go)

Proszę o pomoc jak ktoś pomoże dostanie 5* jak kogoś to kręci

Za wszystko wielkie DZIĘKI

Mod nie zamykaj dopiero wtedy gdy uzyskam odpowiedz

nikt mi nie odpowiada w moim temacie więc napisze tutaj

Opublikowano

co zrobic jak nie ma questow na serviei nie mozna pogadac z zadnym npc ? gram na spol ale przez chinola tez nie mozna nie mozna czytac ku itp. mam GM ustawionego

serv przez hamachi

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

A ja posiadam taki problem. Mam VHD i jakoś mi sie ustawiło ze za każdym razem odpala mi przez notatnika. Udało mi sie jakoś cofnąć ale teraz jak to ustawić żeby działał VHD? Jak go odpalę to pisze żeby wybrać program z listy ale nie wiem jaki HELP ME 5;* za pomoc

Jeśli dasz + odwdzięczę się ;D

Opublikowano

ja mam pytanie scioglem launcher wpisalem swoje ip ale przy odpalaniu metka wychodzi mi błąd jak chce grac na innym chinskim to tez ten bląd LoadLocateError(locate/hongkong/locate_game.txt) tzn mam niespatchowanego metka PL i chce tam odpalic przez launchera

Opublikowano

Witam, mam pytanie czy można zrobić spolszczenie do własnego serwera? Jak tak to jak ?

8cef750dc.png

54418004.jpg41561578.jpg

Nick w CS: MatT

Masz problem z Metinem? Napisz może pomogę :)

My gg: 1113450

Opublikowano

Mam problem, gdy odpalam FreeBSD i chce sie zalogowac (login - root, haslo - mcncc.com) to po wpisaniu loginu nie moge wpisac hasla, poprostu litery sie nie wstukuja xD

Bylbym bardzo wdzieczny za pomoc ;>

EDIT : Dzieki za pomoc kotshi ;>

Opublikowano

@up

wpisz mcncc.com i kliknij enter, litery sie tutaj poprostu nie pokazuja :)

Natomiast ja mam taki problem : gdy sie polacze z serverem (hamachi) ja gram normalnie ale koledzy maja blad laczenia...i zaowazylem ze jak gram to strony mi przestaja dzialac oraz gg o_O czy jest na to jakas rada ? jezeli ktos wie cos na ten temat to niech sie podzieli tymi informacjami :)

5.jpg
Pasjonat
Opublikowano

Witam mam problem ;/ Otoz gdy powinno na koncu "Connection timed out" mam "connection refused" dalbym sobie reke uciac, ze wszystko robie dobrze, czy moze mi ktos pomoc? :<

1114820.gif

Nakarm!

C A T S

x-neko08.gif

x-yasshan4.gif

x-crun.gifx-catspell.gif

Opublikowano

Witam!

Dawno mnie tu nie bylo w tym temacie . Postaram sie kazdemu odpowiedziec.

@marcin5033

Cos nie tak z karta sieciowa . Zobacz w settings jaka karte masz ustawiona.

@ Mamutt

Masz radiowke ?? Z tego co widze na forum to wlasnie duzo ludzi z radiowka ma problemy z serwerem.

@ xidam

Pewnie zle wylaczasz VPC . Jak skonczysz sie bawic na swoim serwie to uzywasz w konsoli ./stop . Zatrzymujesz bezpiecznie serwer i potem LOGOUT.

@ Wolt

Hm musisz miec portmapy wlaczone :> jesli grasz na hamachi.A na localu nie sprawdzalem ale mi dziala :P normalnie .

@ Mamutt

Jesli chcesz miec GM MODE na hamachi . To do GMHOST dajesz swoj IP z hamachi bez koncowki .100 i w GMLIST wpisuejsz na postac ip z hamachi te co w hoscie.

@ 33443436346

Sprawdz czy na pewno robiles wsyzstko po kolei i poprawnie :) . Wystarczy 1 glupi blad albo zapomniec o czyms i nie polaczysz z serwerem.

@ Moso

InstantServer masz rozpakowac przez 7zip file manager.

@445554

Moze i malo pamieci ,ale lagi tez sa jesli masz 1 rdzeniowy proc.

@ Bodeus

:P Zle zainstalowales i zle skonfigurowales FREEBSD . Nie zrobiles wszystkich pkt ,ktore robo i qvstra wymienili.

@ QBA 96

Czy LOOPBACK ADAPTER czy LOOPBACK to nie ma znaczenia bo to ta sama karta ;).

hm nie powiodla ?? Sprobuj wsadzic CD z win xp pro do napedu cd lub dvd. Bo jak instalujesz karte to ona wyszukuje sterownikow na kompie :P . Pewnei u Ciebie ich nie znalazla wiec musisz cd wlozyc.

@ 487xcz

No to masz totalnie popsuta baze i pliki z questami. Radze na nowo wypakowac pliki i ostroznie zamykac serwer na ./stop a potem logout.

@ battlelord

:P vhd :P po prostu wejdz w virtual pc i wyszukaj pliku z vhd :P i zatwierdz powinien sie zapisac na stale w tej liscie maszyn ;].

@ LAJTQ

Pewnie chodzi ci o launchera :) MC.exe MC.txt MC.dll i ta sura. Widze ,ze w/g opisu problemu kopiujesz pliki do niespatchowanego pl

Ten launcher chodzi tylko na chinskim kliencie ;). Musisz go pobrac . Polecam ten chinski klient

http://down1.zzyt2.com/zzyt2.rar

Po sciagnieciu rozpakuj chinski i do folderu z chinskim wrzuc te pliki wyzej :P . powinno zadzialac jesli dobrze skonfigurowales karty i wpisales poprawne ip do mc.txt.

@ Mateox

Mozna mod kamera wykorzystac i w pliku serverinfo.py zamienic 2 ip na ipv4address , 1 ipv4 gateway a 1 nie zmieniac.

Ten sposob na localu dziala . Jesli ma byc na hamachi to zmieniasz 3 pierwsze od gory IP na swoj z hamachi bez koncowki 100. czwartego ip nie ruszasz wogole.

Jesli chcesz miec spolzczenie na ktorym twoi koledzy beda przez hamachi wchodzic. To mody by kamer nie dzialaja . Trzeba zrobic spolszczenie przez winhex.

@ Bambo

Widze ze nie miales stycznosci z LINUX. Na linux i kazdej dystrybucji na tym jadrze systemu nigdy nie pokazuja sie gwiazdki jak wpisujesz HASLO.

Po prostu wpisz mcncc.com i enter i ruszy.

@kotshi

Tez to zauwazylem z stronami i GG . Temu jest winna karta microsoft LOOPBACK ;). POwiem tak loopback sluzy do LOGIN SERVER i CHAR SERVER:) przez hamachi. Takze jak po odpaleniu serwa wylaczycie ta karte D: to sie nie zalogujecie ani wasi koledzy. Ale jak wlaczycie :P to sie zalogujecie ^^.

Jesli chcesz by gg i strony dzialaly to mozez n a chwile wylaczyc loopback i potem wlaczyc jak sie gg uruchomi.:P

@TG.

Nie napisales czy local czy hamachi. Zaloze ze local bo na hamachi jest unreachable.

No to hm zle ip ustawiasz i nie masz wlaczonej karty loopback. A skonfigurowales karte loopback ? nadales 192.168.5.100 , 255.255.255.0 , 192.168.5.100

Pozdrawiam.

Opublikowano

Mam problem udało mi się scalić pliki ale gdy już rozpakuje po scaleniu mam różne pliki rarem i nie tylko próbuję je rozpakować i wyskakuje :

"Nie znalazłem archiwum"

Jest ktoś w stanie mi pomóc odpowiedz prosiłbym na PW ponieważ będzie mi tutaj trudno znaleźć odpowiedz wśród tylu postów.

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem. Przy konfirurowaniu karty microsoft loopback wpisuje ip ktore bylo podane w poradniku i jest trwa indentyfikowanie sieci a po chwili siec niezindetyfikowana. Nie działa mi przez to serwer ;/ Liczę na waszą pomoc w temacie lub pw pozdrawiam

Opublikowano

Mam taki problem ze stawianiem serwera by Kodexior, otoz we Free BSD robie wszystko zgodnie z instrukcjami na koncu, gdy wlaczam "./start" wyskakuje "connection timed out", ale jak gdzies wyczytalem to nie stoi na przeszkodzie by wlaczyc gre. Wiec zmieniam IP Launchera na poprawne i odpalam gre (Launcher mam w folderze z chinskim metkiem - longjuyt2), wpisuje ID - Rain, Haslo - 12345 i wyskakuje "blad podczas laczenia z serwerem" kompa mam dobrego wiec chyba nie jego wina. Moze za slabe lacze (512kb/s) ?

Za pomoc oczywisce 5 ;>

Opublikowano

@Bamboo

Do offline nie musisz miec neta wystarczy karta ...

Polecam postawic serwer w/g video tutoriala by ROBO12 . ;) na tym tutku masa osob zalozyla serwa. Nie pytaj gdzie jest kurwa tylko rusz dupe i zajrzyj do spisu tutkow...

@ Norbert23

Te ip masz wpisac do protokolu TCP IP .... w tej karcie.

Opublikowano

PanZagłady zrobiłem tak jak mówiłeś ustawiłem w virtual pc ten vhd tylko jak naciskam Start to mam errora "One of the virtual hard disks could not be located. Please specify a new virtual hard disk" robie wszystko normalnie jak w tut ;)

Jeśli dasz + odwdzięczę się ;D

Opublikowano
a ty widzisz npc i mooby ?

Tak ja na swoim koncie all widze a on na swoim wszystko procz mobow ja dam poly to widz potwora jako mnie a jak dam /mob to nie widzi ;//

Opublikowano

Dobra to moja kolej ^^:

1.Jak robie wszystko wg Kodexiora to blad loczenia z servem

2. Jak robie wg robo to w pewnym momencie jest "Wpisz /etc/rc.d/netif restart i poczekaj az bedzie chcial login. Ale on wcale loginu nie chce!!

3. Jak robie wg video robo to wyswietla mu sie ekran logowania do FreeBSD, a mi tylko ten 1 raz calkiem na poczatku

I jeszcze jedno. Niekiedy jak wpisze sysinstall to nie ma Ipv4 Adress albo zamiasc mcnnc com jest dhcp...(jakos tak)

Opublikowano
a ty widzisz npc i mooby ?

Tak ja na swoim koncie all widze a on na swoim wszystko procz mobow ja dam poly to widz potwora jako mnie a jak dam /mob to nie widzi ;//

Opublikowano
Witam!

Dawno mnie tu nie bylo w tym temacie . Postaram sie kazdemu odpowiedziec.

@ LAJTQ

Pewnie chodzi ci o launchera :) MC.exe MC.txt MC.dll i ta sura. Widze ,ze w/g opisu problemu kopiujesz pliki do niespatchowanego pl

Ten launcher chodzi tylko na chinskim kliencie ;). Musisz go pobrac . Polecam ten chinski klient

http://down1.zzyt2.com/zzyt2.rar

Po sciagnieciu rozpakuj chinski i do folderu z chinskim wrzuc te pliki wyzej :P . powinno zadzialac jesli dobrze skonfigurowales karty i wpisales poprawne ip do mc.txt.

Ej a ja wybralem tam karte chamahi bo niemam tej Microsoft costam nie to wybralem hamachi bedzie dzialac?

Opublikowano
Ej a ja wybralem tam karte chamahi bo niemam tej Microsoft costam nie to wybralem hamachi bedzie dzialac?

Musisz dodac te Microsoft Loopback w panelu sterowania i ustawic ip 195.168.5.100

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...