Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[howto] Robienie Własnego Serwera.

Kodexior

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no więc...

1. czy do zewn ip serva trza inny silnik niz taki do stawiania hamachi?

2. zainstalowalem Loopbacka. jak ustalic mu ip? w menagerze urządzen / karty sieciowe/ loopback - właściwości -> zaawansowane -> adres sieciowy i tam wpisac 192.168.5.100?

3. uruchamiam VPC. bootuje mi sie. czy przy wypelnianiu sysinstalla z kart sieciowych ma byc wlaczana tylko loopback czy wireless, hamachi i moja normalna tez moga byc on?

4. w sysinstallu robie tak: hosta daje swojego (ze strony twojeip.wp.pl), domain (czy jakos tak) zostawiam takie jak jest.

w IPv4 Adress (tym pierwszym) wpisuje... no i właśnie najpierw wpisałem w IPv4 Adress i gateway 192.168.5.1 i 192.168.5.100. dalem exit install /etc/rc.d/netif restart -> ifconfig no i w ifconfigu mam ip takie 127.0.0.1. ale nic. puscilem ./start no to mi wyskoczylo 1000x No such file or directory naprzemian z Adress already in use. no to sie wkurzylem i wpisalem 192.168.5.100 i w bramie i w adresie w sysinstallu. ip w ifconfigu sie zmienilo na 192.168.5.100 (a wg poradnika ma bc 192.168.2.100) no to i tak dalem start i to samo co wczesniej. to wpisalem w sysinstallu w bramie i w adresie 192.168.2.1 i 100. zmienilo sie ip po ifconfigu spowrotem na 127.0.0.1. no to ustawilem w sysinstallu w obydwu 192.168.2.100. no i ip w ifconfigu zmienilo sie na takie jak pisze ze ma byc w poradniku. no to daje start. leci leci leci iiiii wszystkie zle komunikaty jakie tylko moga byc... nie wiem jak to mam uzupelnic. maske zostawiam 255.255.255.0. mam router

prosze o jakas rade albo kontakt SKYPE: pietro1996r. GG: 13977187.

jeszcze tak. robilem to najpierw z wlaczanymi kartami sieciowymi wszystkimi a potem z wylaczana moja glowna. pliki mam takie same (na nowo wypakowane) co te na ktorych hamachi stawialem.

P.s. i jeszcze jedno. czy gdy w port mapie mam tylko 3 porty to zle? musze dodac? i jak daje je wszystkie na on (ip z koncowka 100) to i tak nikt nie moze sie dolaczyc do servera (mimo ze w hamachi jest polaczony)....

BARDZO PROSZĘ O JAKĄ KOLWIEK POMOC Z GÓRY DZIĘKUJĘ. ZA POMOC NA FORUM POLECĄ PLUSY... (co nie znaczy ze macie mi tylko na forum pisac. jak na gg to i tak plusy bd dawac)

• Odpowiedzi 342
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Prosze błagam pomóżcie mi. Mam problem z VirtualPC otóż wszystko ładnie zrobiłam w VirtualPC czas go włączyć otwiera mi się to czarne okienko ale nagle się zamyka i wyskakuje błąd coś w stylu że chyba dałam za mało RAM czy coś w tym stylu mój komp ma 3GM Ramu a ja dałam 2,5GB i napisał że mam chyba za mało nie wiem pomóżcie prosze jakby co to podam zdjęcie tego błędu jak ktoś poprosi

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

NoEffekt to jest wina że masz najprawdopodobniej albo dysk zjechany, karte graficzną bądz kondensatory na płycie głównej ci sie z******. Polecam wymiane.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja też bym poprosił o ten silnik :/ bo chciałbym se serwa postawić dla mnie i kumpli

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Gość PanZagłady
Opublikowano

20.Tutoriale starsze niż tydzień będą zamykane w celu uniknięciu spamu, wszelkie pytanie wtedy prosimy kierować do autorów na pw. 

W razie pytań czy watpliwosci prosze zglaszac je na PW do autora tego poradnika.

Zamykam temat. :).

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...