Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

asada

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ty taki głupi jesteś czy tylko udajesz? Po raz kolejny Ci mówię, żebyś przeczytał posty wyżej, bo pytania które zadajesz są idiotyczne. Chyba nie sądzisz, że Inks będzie siedział tu cały dzień i odpowiadał sto razy na to samo.

2chao03.jpg

• Odpowiedzi 257
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

a czy Ty nie kumasz że nie chce mi się przewijać 12 stron tekstów o bzdurnej gadce i chcę wiedzieć na czym stoję??? zadałem pytanie które nie było do Ciebie a nadal wcinasz się i nie udzielasz odpowiedzi tylko chcesz świecić mądrością, rozumiemy się? czekam na odpowiedź kogoś z teamu rivendela

Opublikowano

lalka, czy ja gdzieś napisałem że to jest ekstra postać??? jedynie widzę z twoich wypowiedzi że chcesz być górką nad wszystkimi, ogarnij się, płakać??? hmm z tego co napisałaś (haha) oj, proponuję zmienić ton pisania względem innych, pozdro

Opublikowano

Zniżyłam się do Twojego poziomu kotku, żebyś zrozumiał moje intencje. Dla inteligentnych ludzi i przede wszystkim nie leniwych mam więcej tolerancji i cierpliwości. Po prostu wydzierasz się jak nienormalny zamiast cofnąć jedną stronę i przeczytać post który wyjaśnia wszystko.

2chao03.jpg

Opublikowano

nie piszmy kto się zniża do czyjego poziomu, inteligencja??? po przeczytaniu mojego postu myślałem że jesteś inteligentna i nie odpiszesz ale się myliłem, co do "wydzierania się" podaj przykład gdzie się wydzierałem, piszesz tak żeby być znowu górką tak jak napisałem wcześniej

ps. niestety trafiłaś na kogoś kto ma więcej niż 15 czy 20 lat

Opublikowano

Juleńka, możesz pojąć że chciałem dojść swoją postacią do końca a teraz nie mogę, możesz pojąć że poświęciłem masę czasu żeby stworzyć tą postać którą teraz mi skasują, możesz pojąć mój niedosyt bo brakło mi kilka godzin żeby osiągnąć max lev??? tak chyba piszą ludzie którzy nie mordowali się żeby coś osiągnąć

Do kobiety z szacunkiem , kolego!.

Poczekaj do końca wakacji na serwer. Tyle.

gdzie widzisz moje posty bez szacunku??? piszesz to żeby się podlizać???

Do kobiety z szacunkiem , kolego!.

Poczekaj do końca wakacji na serwer. Tyle.

gdzie widzisz mój post bez szacunku dla kobiet? chcesz się podlizać to na priv

strona już jest off jak serwer

pisałem pozytywnie o tym serwerze ale teraz zmieniam zdanie, mogliście poczekać

pisałem pozytywnie o tym serwerze, teraz zmieniam zdanie

Opublikowano

Witam,

Dziś dostaliśmy informację od serwerowni OVH, że usterka została usunięta. Z pozoru błaha awaria, która miała skutkować kilkugodzinnym OFF serwera przyniosła Nam więcej problemów niż myśleliśmy. Nie mamy pojęcia co tam się wydarzyło, ale w wyniku tej awarii utraciliśmy większość danych z dysków. Najbardziej nas niepokoi, że utraciliśmy praktycznie wszystkie pliki serwerowe (tym się aż tak nie przejmujemy, gdyż na serwerze testowym posiadamy aktualne pliki) oraz znaczną część bazy danych. Uległy zniszczeniu tabele np. forum, support, logi graczy, tabele odpowiadające za serwer typu item_proto i mob_proto - to jest pikuś, do naprawienia w 15 minut, najgorsze, że ucierpiały tabele odpowiadające za itemy graczy oraz postacie. Wszelkie kopie zapasowe także zostały utracone (podobno nasz oddzielny dysk z kopiami zapasowymi się rozmagnetyzował - Tak utratę danych usprawiedliwia serwerownia, która uważa że nie ponosi odpowiedzialności za straty... pozostawię to bez komentarza) razem z całym apache22, odpowiadającym za stronę główną i forum (dlatego strona i forum nadal nie działają).

Co dalej? Zostały uszkodzone kopie bazy danych od dn. 10.07.2012r. Moglibyśmy przeprowadzić cofkę serwera o miesiąc, lecz wg. nas jest to troszkę bez sensu. Po 4 m-cach prowadzenia serwera Medium, wiemy jakie błędy popełniliśmy, których konsekwencje są do dn. dzisiejszego (np. balans exp i sprawienie, że perły były głównym środkiem płatniczym). Znamy Wasze zdanie co byście zmienili na serwerze, zdobyliśmy doświadczenie, które planujemy w najbliższych dn. wykorzystać, by wystartować serwer Rivendel v2.0.

Nie chcemy przerywać tego projektu. Mamy dosłownie dwie opcje:

1. Mieć naszych graczy w tyłku i zwinąć interes. - Ta opcja nie wchodzi w grę.

2. Spiąć tyłek, poprawić błędy, lepiej wyregulować exp, wprowadzić nowości typu dungeony (Katakumby, IceRun, Dragon Dungeon), questy, kilka poziomów areny chwały (podział na lvle 1-100 / 101-200 / 201 -250 oraz podział na klasy postaci - nie będzie więcej porównywania szamana do wojownika body) itp. i najprawdopodobniej w ciągu tygodnia wystartować Rivendel v2.0.

Zadajecie sobie pytanie " A co z osobami które wydały kasę na SM?".

Odpowiedź jest prosta, za błędy serwera gracz nie może cierpieć - wystarczy, że musi zaczynać grę od nowa. Wszystkie SM zostaną zwrócone na podstawie numerów tel. (szczegółowe informacje na ten temat pojawią się w odpowiednim czasie).

Nie ważne co niektórzy z Was napiszą, Rivendel v2.0 wystartuje. Nawet jeśli ma tam grać 10 osób dziennie my go nie zamkniemy. Prawdę mówiąc wychodziliśmy z gorszych problemów, siły do "walki" mamy bardzo dużo, by nie tracić czasu, już teraz modyfikujemy wszystko na serwerze testowym. Client serwera przejdzie jeszcze gruntowny przegląd by w 100% usunąć błąd C++, którego pozostałości pozostały (zostanie też naprawiony budynek DT - błąd występujący nawet na Metin2_PL). Musimy przeprowadzić gruntowny remont serwera. Mamy nadzieję, że na nowo poznacie serwer Rivendel, który się Wam jeszcze bardziej spodoba od jego poprzedniej wersji.

Jestem zdania, że osoby chcące pograć na dosyć ciekawym, odświeżonym z nowościami serwerze, pozostaną z nami. Ja się postaram o to, by Was pozytywnie zaskoczyć. Mam masę pomysłów, które chciałem wykorzystać na serwer S2 (Projekt S2 zawieszony do odwołania), wykorzystam je na Rivendelu, gdyż mam do tego okazję. Wiem, że hejterzy teraz się uśmiechną, zjadą nas jak się da. Szczerze? Nie ruszy mnie to, ja będę robił swoje i wystartuję serwer ponownie czy Wam się to podoba czy nie. Mam gdzieś, że połowa hejterów to admini innych konkurencyjnych serwerów. Jest masa osób, którym nasza wizja serwera się podoba, teraz wzbogacimy to o propozycje i pomysły graczy, dodając swoje 3 grosze. Myślę, że mimo całej tej powiedzmy sobie szczerze, dupnej sytuacji, większość graczy pozostanie z Nami oraz przybędzie ta część, którym serwer się podobał, lecz zniechęciła ich rozwinięta lista graczy w TOP10.

Teraz Wy mnie zjedziecie, a ja idę robić swoje. Nie ukrywam, że jestem na to przygotowany.

Pozdrawiam

Inksc@pe z Rivendel Team.

Dla osób które nie potrafią przewinąć strony o jedną w tył.

0j6tj3h.png

Opublikowano

Juleńka, możesz pojąć że chciałem dojść swoją postacią do końca a teraz nie mogę, możesz pojąć że poświęciłem masę czasu żeby stworzyć tą postać którą teraz mi skasują, możesz pojąć mój niedosyt bo brakło mi kilka godzin żeby osiągnąć max lev??? tak chyba piszą ludzie którzy nie mordowali się żeby coś osiągnąć

pisałem pozytywnie o tym serwerze ale teraz zmieniam zdanie, mogliście poczekać

Nie czytałeś mojego postu. Na co mieliśmy poczekać skoro to była awaria niezależna od nas? Rozumiem Was, że macie masę pytań, lecz gdybyś przeczytał mój post, to połowy byś nie zadał.

Jutro będzie aktywna strona główna oraz forum. Tam na chat będą siedzieć GM którzy odpowiedzą na Wasze pytania, by tu nie robić zbędnego spamu.

Opublikowano

a po miesiącu lub dwóch sytuacja się powtórzy, mogliście zrobić kopię bazy danych serwera w innym miejscu żeby w takim przypadku nie uległa zniszczeniu ale to wasza sprawa, dziękuję za mile spędzony czas na waszym serwerze i powodzenia

Opublikowano

a po miesiącu lub dwóch sytuacja się powtórzy

Taką sytuację mieliśmy 1 raz od 8 m-cy. Zapytaj na innych serwerach, czy mieli podobną sytuację a 75% z nich ma swój serwer w OVH.

Padły 2 dyski zasilane dodatkowo bateriami na których znajdowały się kopie bazy danych. Nie znamy przyczyny tego, i zapewne nie poznamy, przekazujemy tylko to co napisali nam technicy z OVH.

Opublikowano

To nie graj na tym serwerze. Nie byłeś jedyną osobą której brakowało niewiele do osięgnięcia najwyższego poziomu, ale tylko Ty masz do wszystkich pretensje. Skoro nie umiesz docenić pracy jaką twórcy serwera w niego włożyli, to Twój problem.

Ja tam czekam z niecierpliwością.

2chao03.jpg

Opublikowano

potrafię docenić pracę jaką włożyli w dopracowanie serwera bo nie spotkałem się z tak dopieszczonym serwerem (szacunek), Juleńka możesz już nie pić do mnie? Co do pretensji to pewnie wiele osób jeszcze napisze coś na ten temat bo wątpię żeby zamknięcie Rivendel nie odbiło się echem na różnych forach

Opublikowano

"wiadomo o co chodzi, rivendel przestał przynosić dochody to trzeba go zamknąć, ile masz lat że nie potrafisz tego zrozumieć, IS mieli zaporowy w cenach, coś co nie pracuje na siebie to trzeba skasować i tak zrobili, sam kiedyś prowadziłem priv i to pionierski z załogą Karbonika, Zumiego itp. wiem ile trzeba kasy wywalić na opłaty więc przestań ich bronić bo dobrze wiadomo o co chodzi"

To cytat z wiadomości, którą do mnie napisałeś a pw. Skąd ta zmiana?

2chao03.jpg

Opublikowano

Juleńka, czytanie ze zrozumieniem nie boli, jaką widzisz tu zmianę? to że napisałem że mam szacun dla nich o dopracowanie serwa z tą wiadomością którą napisałem do Ciebie? widzisz tu jakąś wspólną cechę czy po prostu chcesz podlizać się? stawiam na to drugie

Opublikowano

jedi caly czas o tych 2 lvlach piszesz to trzeba bylo wbic ten 250 a nie czekac nie wiadomo na co ja chcialem 250 wiec wbilem go odrazu tylko raz na katakumbach bylem i expilem caly czas i wbilem 250 eq full na 250 zrobilem i jakos nie mam do nich pretensji o to ze byla awaria w serwerowni jak ty

18706.png
Opublikowano

@UP

Piszesz, że przeczytałeś wcześniejsze posty Inskape, ale jednak powrót do podstawówki jest konieczny, bo to w niej uczą czytania ze zrozumieniem. To nie wina żadnego z adminów serwera. Nawaliło coś w OVH, więc nic z tym nie można zrobić. Skoro była to dla Ciebie żyła złota to powinieneś zamknąć buzię i cieszyć się, że cokolwiek na pl'u dostałeś, ale nie. Znalazł się powód to trzeba zjechać głównego admina. Ty chcesz, żeby oni Ci coś oddali? Śmieszny jesteś. I jak Ci się nie podoba to: "tam są drzwi, opuść ten temat i zapomnij o Rivendel".

kostekh.png

Opublikowano

Znalazł sie gówniany profesorek z kreconymi zebami.. typie nie mowie do ciebie..nie wazne kogo wina gdzieś to mam ale inkscape byl odpowiedzialny za rivendel, ty mi tu nie mow o szkole baranie bo tobie jej brakuje bo tam uczą nie wtracania mordy w nie swoje sprawy , a dwa na metin2 pl takiego gówna by nie było jak tutaj , stad moja odpowiedz ze nie warto tam grac.. a ty milcz i nie pyskuj

Upierdolili mi sygne... a taka była fajna

Opublikowano

kur** idź się wypłacz w poduszkę krystoool . METIN2 pl to global a nie DEDYK. eh. W tym przypadku nawet by przedszkole nie pomogło. A jak coś ci się nie podoba to wypierdalaj na pl'a a nie trujesz tu dupę.

;p

Opublikowano

Znalazł sie gówniany profesorek z kreconymi zebami.. typie nie mowie do ciebie..nie wazne kogo wina gdzieś to mam ale inkscape byl odpowiedzialny za rivendel, ty mi tu nie mow o szkole baranie bo tobie jej brakuje bo tam uczą nie wtracania mordy w nie swoje sprawy , a dwa na metin2 pl takiego gówna by nie było jak tutaj , stad moja odpowiedz ze nie warto tam grac.. a ty milcz i nie pyskuj

Metin globalny zarządzany jest przez firmę, która zdziera z głupiutkich graczy masę kasy. Tu ktoś zrobił serwer z własnej inicjatywy i należy mu się szacunek, szczególnie, że nie zwinął przez trudności interesu, tylko zacznie od nowa. Serw padł nie z jego winy, tylko z niedopatrzenia panów z OVH, którzy pozwolili by maszyna się sfajczyła. I nie sądze by Inkscape mógł zrobić coś z maszyną która nie jest jego, nie u niego w domu tylko w serwerowni pewnie kilometry od niego. Może troszeczke wyrozumiałości i trzeźwego patrzenia na świat? A nie wyzywanie każdego jak leci bo... właściwie co? Bo straciłeś głupie wirtualne itemki, które nijak się mają do prawdziwego życia?

Ogar.

A dla admina serwera szacun, że bez względu na wszystko postara się jeszcze raz ;-) Grałam na tamtym serwie, tylko chwilę, bo gra samotna (bez znajomych) to praktycznie nie gra, ale kusi mnie spróbować jeszcze raz!

Specjalnie nawet wypowiadam się teraz, chociaż od roku jestem na forumowej emeryturze od postowania ;P "trzymie kciuki!"

a jakby ktoś chciał się kłócić co do tego posta, to niech sobie da na wstrzymanko i tak nie odpiszę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...