Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[SS] Wspomnienia starych czasów z serwera POLAND

Marcuśny

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 165
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wszystko zjebalo sie przez te zasrane exp boty ludzie teraz na allegro kupuja yangi 100kk za 8 zl np i za te 8 zl na monastyrze mam boga smokow +9 nastepne 100kk i mam nimfe +9 .

Szkoda ze te czasy juz nie wroca co byly lagi masakryczne na ch1 . A teraz ehh szkoda gadac

Opublikowano

Hahaha dzięki stary ... :D

przy okazji znalazłem moje zajebiste staty z wrzucie (te fote wrzucałem w 2007/8 roku xD

metin2_luki200810_moje_staty.jpg

stare dobre czasu bycia noobkiem :D

Serwer by może wypalił gdyby było znów max 800 pż... ludzie by zwyczajnie nie dawali rady :D

graphic.png

Opublikowano

pamietam jak się lamiło mentalem

nie moglem dobic z 18 na 19 level za ch*j ojoj :<

a potem blokada chatu permanentna

Hard work is adversary of adversity.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

prawdzie ja od samego startu Pla nie grałem, ale od 2007,

pamiętam jak, byłem nupkiem z podstawówki i nie wiedziałem, jak broń założyć cii.. xD

i pytałem kolegów bo oni od początku grali, ehe, to były czasy, teraz 4funy,

katakumby na pl, 105lv nie długo, systemy energii to nie to samo już, a szkoda, nawet jak by ktoś postawił , taki serwer to i tak nie było to samo, nie ma tych spoko ludzi co kiedyś, teraz same dzieci isa, allegro:)

Dzięki za przypomnienie najlepszych czasów z metina :)

Opublikowano

yeah, olbrzymi topor +3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

__

najlepsze czasy metina, teraz to nie trzeba nic robic.

ustawiasz expbota - expi za Ciebie.

wlaczasz WH - pomoc dla expbota.

switch(to juz na privy) - jeszcze Ci bony zrobi.

Give me some 501s jeans on and roll joints bigger than King Kong's fingers.

~Wiz Khalifa.

Opublikowano

Hahaha dzięki stary ... :D

przy okazji znalazłem moje zajebiste staty z wrzucie (te fote wrzucałem w 2007/8 roku xD

metin2_luki200810_moje_staty.jpg

stare dobre czasu bycia noobkiem :D

Serwer by może wypalił gdyby było znów max 800 pż... ludzie by zwyczajnie nie dawali rady :D

No i taki ss mi się podoba... 43lvl a 1xM w dodatku ostatni skill, który się maksuje ;)

Opublikowano

prawdzie ja od samego startu Pla nie grałem, ale od 2007,

pamiętam jak, byłem nupkiem z podstawówki i nie wiedziałem, jak broń założyć cii.. xD

i pytałem kolegów bo oni od początku grali, ehe, to były czasy, teraz 4funy,

katakumby na pl, 105lv nie długo, systemy energii to nie to samo już, a szkoda, nawet jak by ktoś postawił , taki serwer to i tak nie było to samo, nie ma tych spoko ludzi co kiedyś, teraz same dzieci isa, allegro:)

Dzięki za przypomnienie najlepszych czasów z metina :)

nie jest złe to co wprowadzają na pl'a bo jakby nic nie wprowadzali to całkiem by się znudziło, złe jest to, że jest tyle czitów, botow itd. tak naprawdę metin2 upadł kiedy pojawiły się chińskie boty które łowiły masę małży, albo bociły yangi masowo no i oczywiście to wszystko było wystawiane na allegro i to właśnie popsuło całą grę, nie gracze tylko boty, bo gracze nie wystawiali by setek kkk na allegro tylko jakieś małe ilości które nie wypływały na rozgrywkę, a tak jak 100kk można było kupić za jakieś grosze to wiadomo, że ludzie kupowali i obracali tym co doprowadziło do kosmicznych cen i ludzie uciekli ;) boty a zarazem yangi pojawiły się jakoś na początku 2010roku bo pamiętam, że udało mi się sprzedać postać za ladną sumkę która po paru tygodniach nic nie było warte bo boty obracały takimi sumami codziennie... teraz już chyba tego nie ma co nie ?(nie gram na pplu od 2010 więc nie wiem, ale patrząc na allegro to mają trochę wartości te yangi).

Teraz jak wprowadzą nowe mapy, nowe bronie pewnie nowe qesty i otworzą nowy server to na tym nowym servie znowu będzie masa ludzi, bo będzie coś nowego:)

beztytuuacf.png

Opublikowano

nie jest złe to co wprowadzają na pl'a bo jakby nic nie wprowadzali to całkiem by się znudziło, złe jest to, że jest tyle czitów, botow itd. tak naprawdę metin2 upadł kiedy pojawiły się chińskie boty które łowiły masę małży, albo bociły yangi masowo no i oczywiście to wszystko było wystawiane na allegro i to właśnie popsuło całą grę, nie gracze tylko boty, bo gracze nie wystawiali by setek kkk na allegro tylko jakieś małe ilości które nie wypływały na rozgrywkę, a tak jak 100kk można było kupić za jakieś grosze to wiadomo, że ludzie kupowali i obracali tym co doprowadziło do kosmicznych cen i ludzie uciekli ;) boty a zarazem yangi pojawiły się jakoś na początku 2010roku bo pamiętam, że udało mi się sprzedać postać za ladną sumkę która po paru tygodniach nic nie było warte bo boty obracały takimi sumami codziennie... teraz już chyba tego nie ma co nie ?(nie gram na pplu od 2010 więc nie wiem, ale patrząc na allegro to mają trochę wartości te yangi).

Teraz jak wprowadzą nowe mapy, nowe bronie pewnie nowe qesty i otworzą nowy server to na tym nowym servie znowu będzie masa ludzi, bo będzie coś nowego:)

Zgodzę się z botami zniszczyły całą grę inflacja itp.

Dużo ludzi odeszło przez to ale jest też inny powód

Kiedyś jak się grało kilka lat temu to się poznawało gre

pamiętam jak wbiłem 40lv i leciałem na dt bo słyszałem że tam kowal ma 100%...

Później się poznawało mapy typu las,redlas etc

A teraz każdy wie gdzie,co i jak i gra już nie ma tego czegoś:)

Kiedyś sie poznawało nowe mapy z "kolegami" z gry łaziło sie w pt,robiło sie wojny królestw,napadało sie na inne królestwa

teraz już tego nie ma.

Wcześniej grali "inni" ludzie teraz to same obrazy,złodzieje,hejty

Ludzie w internecie się zmieniają na złe.

1354749589-U576612.jpg

By miko213

Opublikowano

Owszem, jak zmiany lub dodawane rzeczy są robione dla fabuły i z fabułą a nie dla przyciągnięcia graczy pod pieniądze.

Niby dlaczego GF, planuję połączenie serwerów?

bo nie chcą płacić YMIR, licencji na 26 serwerów, po co jak można za 1 :)...

Ludzie w internecie się zmieniają na złe.

Nie zmieniają, oni są, a tamtych już nie ma,

Opublikowano

Z tego co widzę,gdyby wyszedł prywatny serwer identyczny jak stary "POLAND",pobiłby rekordy ludzi online :D

Bonusy max hp po 800 ograniczałyby expienie samemu,większe znaczenie miałaby współpraca.Po czasie byłyby możliwe wprowadzanie nowości,ale i to niekoniecznie.

Opublikowano

Już polubiłem temat, za te ss'y. To były czasy, wtedy każdym detalem ludzie potrafili się zachwycać.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niestety grafiki wygasły jeszcze dziś postaram sie aktualizować

prosze nie zamykać

@zaktualizowałem screeny,oraz dodałem nowe

niestety niektóre przepadły bezpowrotnie:(

1354749589-U576612.jpg

By miko213

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Z tego co widzę,gdyby wyszedł prywatny serwer identyczny jak stary "POLAND",pobiłby rekordy ludzi online :D

Bonusy max hp po 800 ograniczałyby expienie samemu,większe znaczenie miałaby współpraca.Po czasie byłyby możliwe wprowadzanie nowości,ale i to niekoniecznie.

Tylko tak to wygląda, ale tak naprawdę nikt by już na takim czymś nie zagrał, bo kiedyś to była nowość, każdy się uczył i to było fajne i ciekawe, a teraz każdy to wszystko zna i znudziłoby mu się po 10 minutach, poza tym tamten klimat był głównie dlatego, że każdy miał równy poziom, każdy się uczył i odkrywał, a teraz jak już pisałem każdy wszystko zna.

Nowością będzie wprowadzenie 105lv nowych map i itemow, i to właśnie będzie porównywalnie ekscytowało i zachęcało do gry jak stary dobry POLAND, bo będzie coś do odkrycia i zdobycia, bo ostatnie wprowadzane zmiany dużo wyzwania nie dawały, a to co pokazali na becie, to tak jakby połączy wszystkie aktualizacje i nowości z przeciągu tych 6 lat (czy ile tam ma pl) a może i więcej, więc chyba będzie co odkrywać i mam nadzieje, ze nie będzie to na miesiąc czy dwa tylko na przynajmniej rok gry by odkryć i zdobyć wszystko co wprowadzą i tak jak pisałem, zresztą widziałem dużo opinii, że sporo ludzi ma zamiar wrócić na PL'a gdy wprowadzą to wszystko + połączą servery i wypuszczą 1 nowy, podkreślam 1, nie 10 niepotrzebnych...

beztytuuacf.png

Opublikowano

No no pamieta sie te czasy. Fajnie bylo ale bez przesady zeby pisac ze leska w oku sie kreci, przeciez to tylko gra. Realny swiat nie boli, lulz

sygnals.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pamiętam jak pod koniec 2007 roku zacząłem grać,wybrałem sure ,bo spodobała mi się ręka :P Zrobiłem jakieś misje i kupiłem w sklepie broń nie dość ,że dwuręczną dla woja ,to jeszcze od wyższego lvla ^^ I się dziwiłem ,czego nie moge założyć xD Konia zrobiłem za 3 razem,a w m1 expiłem do 25 lvla i to jeszcze w pt .Fajny byłby taki serwer jak POLAND ,bez żadnych nowości.To była gra <3

235761444056892195480.gif

Opublikowano

Pamiętam jak pod koniec 2007 roku zacząłem grać,wybrałem sure ,bo spodobała mi się ręka :P Zrobiłem jakieś misje i kupiłem w sklepie broń nie dość ,że dwuręczną dla woja ,to jeszcze od wyższego lvla ^^ I się dziwiłem ,czego nie moge założyć xD Konia zrobiłem za 3 razem,a w m1 expiłem do 25 lvla i to jeszcze w pt .Fajny byłby taki serwer jak POLAND ,bez żadnych nowości.To była gra <3

Będzie :ninja:

sygnabymiyoshi_zpsfbe77387.jpeg

by @Miyoshi

<3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...