Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BF3] Jak zwiększyć wydajność gry?

Keniger

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No widzisz,niektórym wystarczy w zupełności stałe 30, a inni będą płakać że ''nie mają stałych 60 i nie mogą snajpić ;_;''

True story bro. Ja gram średnio z 20-25 FPS, (grafika nisko-średnia, rozdziałka 1440x900) a i tak sprawia mi to przyjemność, że mogę w ogóle w to grać. Komp 6 letni, tylko grafika wymieniona na HD4850 od VTX, dokupię drugie tyle ramu co mam (mam 2GB-.-) i myślę że chociaż około 30-40 FPS będzie.

A po zainstalowaniu tego Injectora różnicę widać, przed tym miałem nie więcej niż 20 FPS :D

<span style="font-family: lucida sans unicode" ,="" 'lucida="" grande',="" sans-serif'="">Handluję tosterami, mikrofalówkami oraz wodą w proszku.

• Odpowiedzi 218
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Po wypakowaniu na pulpit i zainstalowaniu do docelowego folderu gra zostanie automatycznie ulepszona ? Chodzi mi o wydajność.

- Nie mogę znaleźć tego programu w folderze co trzeba uruchomić i potem grę włączyć.

06c42be071131.png

Opublikowano

Uzywam tego na moim zlomie i powiem ze dziala dobrze. Z cfg i tym fxaa mam +10 fps i znacznie rzadziej doznaje spadkow wydajnosci ;p

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

To tylko na BF3? dziala na MoH warfighter? jest na niego wersja na MoH warfighter?

Przeszedłem się na ich stronę, twittera i oto co znalazłem:

https://twitter.com/Realmware/status/261561356963160064

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wersja do optymalizacji dodaje coś takiego również w user.cfg

WorldRender.SpotLightShadowmapResolution 256
RenderDevice.TripleBufferingEnable 0
RenderDevice.ForceRenderAheadLimit 0
WorldRender.DxDeferredCsPathEnable 0
PostProcess.DynamicAOEnable 0
WorldRender.TransparencyShadowmapsEnable 0
WorldRender.MotionblurEnable 0

Robi coś więcej czy tylko to?

/ GA-970A-UD3 / FX-6300 / Sapphire Xtreme 5830 / OCZ ZS 550W / Brutus M23 /

| MPC Coders Team | MPC Gold Member | C#, C++, PHP, (N)ASM, AutoIT, Python, Java |

Opublikowano

DICE dopatrzyło się w jednak nim pewnego zagrożenia – Gustav Halling, jeden z projektantów Battlefield 3 ostrzega na swoim Twitterze, że osoby korzystające z modyfikacji otrzymają dożywotniego bana. Co ciekawe, nie podaje żadnych konkretnych argumentów, twierdząc jedynie, że to "hack". Jednocześnie twórcy moda ostrzegają, że może on zostać sklasyfikowany przez usługę PunkBuster jako nieautoryzowana modyfikacja. Innymi słowy - dla bezpieczeństwa - lepiej ograniczyć się do oglądania powyższego filmiku.

Opublikowano

DICE dopatrzyło się w jednak nim pewnego zagrożenia – Gustav Halling, jeden z projektantów Battlefield 3 ostrzega na swoim Twitterze, że osoby korzystające z modyfikacji otrzymają dożywotniego bana. Co ciekawe, nie podaje żadnych konkretnych argumentów, twierdząc jedynie, że to "hack". Jednocześnie twórcy moda ostrzegają, że może on zostać sklasyfikowany przez usługę PunkBuster jako nieautoryzowana modyfikacja. Innymi słowy - dla bezpieczeństwa - lepiej ograniczyć się do oglądania powyższego filmiku.

Źródło poproszę, na stronach PB/GGC takiej informacji nie widzę.

Opublikowano

CD action i ich głupoty. Już sam początek jest śmieszny, PS3 XBOX360 PC.

Co ciekawe, nie podaje żadnych konkretnych argumentów, twierdząc jedynie, że to "hack".

Można to włożyć między bajki, od tamtej pory nie poleciał żaden ban za używanie FXAA.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Stary wcześniej biegłem, to mi wrogowie znikali, teraz widze all dodatkowo nie tnie się tak jak wczesniej. Na minimalnych gram, także wcześniej miałem +30fps a teraz ponad 60 :P

Widać wgl że karta zaczyna bardziej pracować :D Bezyczy bardziej xD

Up. Wersja 1.25. Teraz jest nowa 1.3 + mi pomogło bardzo.

2x.Up wątpie.

wrogowie znikają poniżej 15 kłamczuchu ja mam 25 i gram normalnie

graphic.png

Opublikowano

Nowszej wersji nie ma. Najnowsza to 1.3 bodajże, czyli ta, do której link jest w temacie.

Opublikowano

Działają Wam linki? Mi nie :( (404 na stronie "download")

I pytania:

1.Czy można wgrać 2 injectory na raz? (Mam już injector na lepszą grafikę bez obniżania wydajności "SMAA injector")

2.Po wgraniu wyżej wymienionego mod'a nie mogę nagrywać filmików bandicam'em (gdy klikam w okno z bf'em, on pozostaje bierny). Jest jakiś sposób, żeby móc nagrywać z wgranymi modami?

Opublikowano

Download padł. Kiedy nowe linki? ;c

<span style="font-family: lucida sans unicode" ,="" 'lucida="" grande',="" sans-serif'="">Handluję tosterami, mikrofalówkami oraz wodą w proszku.

Opublikowano

Wpisz w google BF3 FXAA Injector (nie mogę podać linka, bo może to być odebrane jako reklama).

Podrzuć mi na PW jeśli możesz bo wszystkie przejrzałem i wszędzie te same linki -.-

Opublikowano

Hmmm mi coś nie chce działać....

Mi też, jak już udało mi się zdobyć ten injector to się okazało że nie działa -.-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...