Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki Serwerowe by Taki_Niesmialy

taki_niesmialy

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja niemoge wpisać podczas logowania w metinie ani loginu ani hasła a robiłem tak samo jak na 2 filmie a gdy wymęczylem sie i napisałem login i chasło tom klawiatórą metinową nie logowało mi się wogólejak ktoś może mi pomuc prosze o kątakt

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Podepnę swój problem Tutaj. Może ktoś pomoże mi go rozwiązać. Jakiś rok temu stawiałem serwer z plikami by Badar i postępując zgodnie z opisem wszystko poszło ok. Teraz Chciałem Postawić na plikach by taki_niemialy.

I również korzystając z różnych poradników. Tylko tutaj gdzieś coś albo musiałem pokręcić albo coś jest nie opisane. 

1. Jeśli chodzi o Virtual Boxa - Wszystko Ok. 

2. Navicat łączy się z Virtual BoX. Moża tworzyć konta.

3. Portmapa Działa. ( Nie Wiem czy to jest dosc istotne ale na by badar było portów ok 30 a przy taki_niesmialy jest tylko7).

4. Pliki root edytowane File Archiver i stworzone sa z moim Ip z normalna końcówką.

5. Plik serwerinfo ... Ip zmienione na moje z końcówką 100.

Hm. Może coś tutaj w opisie zapomniałem dodać. 

A probłem wygląda tak ze po odpaleniu Gry nie pokazuje czy Serwer jest NORM, BUSY, FULL. 

Ale po wpisaniu hasła normalnie się loguje.

Tworzenie Postaci ok.

I trwa wczytywanie gry... Pasek się ładuje. Dochodzi Do końca i tak już zostaje.

Hm Proszę o Pomoc pod Tym Postem Albo Zostawienie Namiaru na Siebie Typu Skype albo jakis inny.

Jakaś rada?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@taki_niesmialy - A co jezeli serwera nie moge odpalic bo pisze "Failed to open a session for the virtual machine Serwer.

Unable to load R3 module D:\VirtualBox/VBoxDD.DLL (VBoxDD): GetLastError=1790 (VERR_UNRESOLVED_ERROR).

Result Code: E_FAIL (0x80004005) Component: Console Interface: IConsole {8ab7c520-2442-4b66-8d74-4ff1e195d2b6}

ę

Czerwone jest piękne! Kocham <3

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Mam taki problem, że gdy uruchamiam Virtualną maszynę zakładkę Network, to nie mogę tam zmienić na to z tym hamachi. Zmieniam normalnie na to Bridged adapter to poniżej nic nie mogę wybrać. Proszę o odpowiedź.

Specjalista
Opublikowano

Witam. Mam taki problem, że gdy uruchamiam Virtualną maszynę zakładkę Network, to nie mogę tam zmienić na to z tym hamachi. Zmieniam normalnie na to Bridged adapter to poniżej nic nie mogę wybrać. Proszę o odpowiedź.

Mi pomogła aktualizacja sterowników.Więc sprawdź.

­

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

I kolejny problem. Oglądam TuT i tam nie ma linku do launchera który koleś konfiguruje na końcu. Szukałem tutaj ale nie znalazłem. Ma ktoś link do niego?

Opublikowano

ja mam problem z navicatem nie moge sie zalogowac do FTP  a wszystko robie tak jak na filmiku a mam problem  "Can 't connect to MySQL serwer on 25.90.153.100 to moje ip hamachi "  prosze o pomoc 

Opublikowano

ja mam problem z navicatem nie moge sie zalogowac do FTP  a wszystko robie tak jak na filmiku a mam problem  "Can 't connect to MySQL serwer on 25.90.153.100 to moje ip hamachi "  prosze o pomoc

Zaloguj się na serwer, odśwież /etc/rc.d/netif restart i potem w navi ip z końcówką .100, port zostawiasz, login root, hasło takie jakie ustawiłeś sobie i tyle, a jak chcesz odpalić serwer to /start i wybierasz ile ch.

Pliki spoko ale dużo do narawy, głównie biolog ma błędy, inne questy też niezbyt działają, są też bugi z mobami z red lasu które biją z daleka i to tyle że padasz w kilka sekund nawet z 5k defa..., nawet z ulepszaniem jest tak że u sury do jakiegoś czasu a potem u normalnego kowala tylko da rade więc do porawy też to, % na ulepe do poprawy, stacki do poprawy, brylka do poprawy ogólnie sporo jest jak ktoś chce tylko pobrać i grać to lipa trzeba sporo poprawić... Lepiej pobrać jakieś czyste pliki... A no i jest jeszcze exp bug :) Wystarczy np. mumie ubijać i exp skacze jak chce.

Opublikowano

Ja mam problem z UPXem po ściagnięciu lunchera chciałem w bin zmienić pong ale gdy go wypakuję zmienie co trzeba to nie da się spowrotem zkompresować wyświetla się error. 

Po części wiem co jest nie tak ale nie wiem jak to obejść, otóż przy uruchomionym UpX nie mogę zapisać zmian w notepad++ bo wyświetla komunikat ze plik jest używany. Kiedy zamknę UPX plik się zapisze ale nie da sie go spakować j.w. jeśli zncie rozwiązanie proszę o pomoc. pozdrawiam.

Ps. Do tego nie mogę odblokować portu logowania 11002 w port mapie mozna ten port jakoś zmienić na inny?

post-710245-0-85998600-1424375991.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Będę stawiał metina na dedyku, ktoś chętny do pomocy? Nie chodzi mi oto, że ktoś przyjdzie jak ja już postawie. ;)

Moje GG: 51657753

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam problem zrobilem wszystko dobrze zmienilem pog zrobilem konto edytowalem serwerimpho i nie dziala... Po uruchomieniu client pisze "Zostaniesz polaczony z serwerem..." Zrobilem wszystko z poradnikow i nic! Hamachi on i port mapy tez. 

Opublikowano

­

Mam problem zrobilem wszystko dobrze zmienilem pog zrobilem konto edytowalem serwerimpho i nie dziala... Po uruchomieniu client pisze "Zostaniesz polaczony z serwerem..." Zrobilem wszystko z poradnikow i nic! Hamachi on i port mapy tez. 

ip zmieniłeś w serverinfo.py z końcówką 100

­46883540656645472816.png

• 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam możę ktoś mi wytłumaczyć co po kolei muszę sprawdzić ponieważ wszystko zrobiłem tak jak na filmiku a klient nie łączy się z serwerem podczas logowania występuje błąd podczas.. Pozdrawiam :) PS : navicat łączy się z bazą normalnie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie wiem dlaczego ale po uruchomieniu klienta za pomocą launchera stworzonego w Connect Changer 1.7.2 klient się nie uruchamia, tylko pojawia się taki błąd:

q6tu1yv2kfsa.jpg

O co może chodzić?

Opublikowano

Nie wiem dlaczego ale po uruchomieniu klienta za pomocą launchera stworzonego w Connect Changer 1.7.2 klient się nie uruchamia, tylko pojawia się taki błąd:

q6tu1yv2kfsa.jpg

O co może chodzić?

Zjebałeś coś przy edycji pliku root.

9pn889.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...