Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pliki Serwerowe by Taki_Niesmialy

taki_niesmialy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

wlep sobie gotowca od rykoxa v2 polecam :P fajnie się pobawić mozna  :yay:

A masz może Clienta do tych plików bo mam Clienta ale v1 i nie widać mobów na mapach 110+ i zbroi 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie, napotkał się ktoś, z problemem przestawienia, b.handlarza bronią i b. handlarza zbroją? 

Bo wg ich się nie da przestawić, kombinowałem trochę, zmieniałem położenie itd. ale jedyne co się działo to pojawiało się dwóch. Ciągle stoją na tych samych miejscach, bez względu na to, czy wpiszę cd /usr/home/game/share/locale/germany/map/metin2_map_b1, następnie ee npc.txt, ( czyli edycja z poziomu konsoli) czy z po prostu przez WinSCP. Jedyne, co może byś pomocne w tej sprawie, ale mało istotne, to to, że zmieniłem ich nazwy, i w nazwach występują polskie znaki, takie jak ś,ó,ź itp.  

Druga sprawa jest taka, że wszędzie mogę edytować zawartość handlarzy, natomiast, nie mogę edytować zawartości Instruktorów Mocy. Mają tam te fryzury, i po usunięciu wpisów, których nie chcę z shop_item, po zrebotowaniu serwera, są tam dalej.  Jedyne, co może byś pomocne w tej sprawie, ale mało istotne, to to, że zmieniłem ich nazwy, i w nazwach występują polskie znaki, takie jak ś,ó,ź itp.

Mogłem popełnić gdzieś błąd, ale raczej w to wątpię, skupiam się przy edycji plików. :p 

Proszę o pomoc, pod komentarzem lub PW :) 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Te pliki są nie bardzo "ok" ... Po próbie dania /GA\ serwer po prostu gubi pliki i nie można go uruchomić a raczej wejść na serwer . NIE POLECAM

Opublikowano

Jakiego programu mam użyć by podmienić pliki serwerowe, jeżeli na Navicata wyczerpała mi się licencja ?

poszukaj sobie aplikacji w google o nazwie: runasdate. Po uruchomieniu masz takie okno (moje oznaczenia są dla wyjaśnienia):

91l70v3z2te8_t.jpg

1. Lokalizacja pliku np. navicat.exe.

2. Wybieramy czy chcemy uruchomić aplikację o danej dacie godzinie (2a) czy o przesunięciu czasowym względem bieżącego dnia i godziny (2b).

3. Tym uruchamiasz sobie navicata (lub inny program).

4. Tym przyciskiem możesz utworzyć sobie skrót z ustawionymi parametrami uruchamianego programu.

Zalecam jednak codziennie zmieniać datę. Wtedy można swobodnie korzystać.

A tak z innej beczki. Jak odblokować niektóre moby, których nie da się ubić i one nie zadają nam obrażeń np. lord małp.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Siemanko, mam pytanie, postawiłem serwer metina na czystych serverfiles od Terenzo, teraz jest możliwość aby podmienić TYLKO pliki, bez stawiania od początku? Jeśli tak to jak, bo jestem zielony jeśli o to chodzi.

¸„»°'´¸„»°'´  (づ◔ ͜ʖ◔)づ  `'°«„¸`'°«„¸

`'°«„¸¸„»°'´¸„»°'´`'°«„¸¸„»°'´`'°«„¸`'°«„¸¸„»°'`

Opublikowano

Siemanko, mam pytanie, postawiłem serwer metina na czystych serverfiles od Terenzo, teraz jest możliwość aby podmienić TYLKO pliki, bez stawiania od początku? Jeśli tak to jak, bo jestem zielony jeśli o to chodzi.

podmień mt2 i mysql ?

Opublikowano

Siema, po wpisaniu IP z Hamachi z końcówką "100" Loginu i Hasła w WinSCP i naciśnięciu zaloguj ukazuje się wyszukiwanie hosta a po 20-30 sec błąd "Błąd sieci: Koniec czasu połączenia z moje ip" co z tym zrobić?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam mam problem z ostatnią częścią poradnika.

Mianowicie chodzi o plik metin2.bin. Jakimś cudem udało mi się z dekompresować plik, ale problem zaczyna się gdy chcę go ponownie kompresować. W trakcie pracy na tym plikiem musiałem wyłączyć UPX. Zapisałem plik ze zmienionym pongiem, a następnie włączyłem UPX, wtedy gdy próbuję wczytać plik, miga jakieś okienko (nie da się uchwycić screenshotem co na nim jest napisane) i pliku wcale nie wczytuje. Prosiłbym o jakąś pomoc w rozwiązaniu problemu.

PS. Wszystkie uprawnienia etc. etc. posiadam i wypróbowałem, nie pomogło.

Gdyby nie było żadnego rozwiązania, to prosiłbym o plik metin2.bin z właściwym pongiem.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pomoże ktoś ? :D
http://scr.hu/8oiw/jsl92

Witam mam problem z ostatnią częścią poradnika.

Mianowicie chodzi o plik metin2.bin. Jakimś cudem udało mi się z dekompresować plik, ale problem zaczyna się gdy chcę go ponownie kompresować. W trakcie pracy na tym plikiem musiałem wyłączyć UPX. Zapisałem plik ze zmienionym pongiem, a następnie włączyłem UPX, wtedy gdy próbuję wczytać plik, miga jakieś okienko (nie da się uchwycić screenshotem co na nim jest napisane) i pliku wcale nie wczytuje. Prosiłbym o jakąś pomoc w rozwiązaniu problemu.

PS. Wszystkie uprawnienia etc. etc. posiadam i wypróbowałem, nie pomogło.

Gdyby nie było żadnego rozwiązania, to prosiłbym o plik metin2.bin z właściwym pongiem.

Moge Ci podeslac metin2.bin

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Cześć mam problem, przenosiłem te pliki serwerowe na czystą maszynę terenzo. Na serwer wchodzę normalnie, ale gra strasznie ścina i w error logach sypie tonami błędów.  

Mógłbyś mi pomóc? 

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zapomniałem dodać że strona jest skonfigurowana pod użytkownika MySql "strona". Jako adres IP podany jest localhost więc powinna działać nawet po zmianie w sysinstall strona powinna działać.

2x Up Mam pozwolenie na publikację tych plików. Zmieniłem to że OS jest postawiony od podstaw przeze mnie. Nie potrzeba bugfixów jak u badara.

UP

Wysyłałem 2h

Można to przerobić? Zmienić lv i system ulepszania. Postawiłbym coś na hamaczi tymczasowo. Może by wypaliło a może byś coś pomógł?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...