Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Balmora

Retro0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też bym chętnie pograł, ale pod 1 warunkiem, że FuBu nie będzie sprzedawał wirtualnej waluty na allegro, ponieważ wtedy zniszczy gospodarkę serwera i zacząć od zera będzie można tylko kupując bryłki na allegro.

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Też bym chętnie pograł, ale pod 1 warunkiem, że FuBu nie będzie sprzedawał wirtualnej waluty na allegro, ponieważ wtedy zniszczy gospodarkę serwera i zacząć od zera będzie można tylko kupując bryłki na allegro.

Będzie można wszystko sprzedawać konta,przedmioty,postacie prócz wirtualnej waluty Yang. I będzie to bardzo przestrzegane na allegro jak i w grze. Ceny na serwerze mają być bardzo niskie, nie będzie bryłek!

50596142255057180250.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Psychofani FuBu mogliby juz zmadrzec i zakonczyc ta cala dziecinade.Jeszcze kiedys ta cala propaganda mnie smieszyla,jednak obecnie widzac teksty ''lubu dubu czy tez ''oddawaj hajs je....ny zlodzieju'' lape sie za glowe i zastanawiam jak ludzie moga byc tak ograniczeni umyslowo.Czy naprawde nie widza,ze padli ofiara manipulacji?

Balmora ma ogromny potencjal jednak marnuje sie przez tego typu akcje.

Srij9JT.png

Opublikowano

o_XR6r0g.png

Cześć!

to znów ja! Zwykły redaktor na Balmora.pl. Chciałbym wszystkich Was w imieniu administracji zaprosić na wydarzenie Halloween! Co w planach? Czy znów to samo? Nie! Przygotowaliśmy dla Was nową rozrywkę, a tego wszystkiego dowiecie się czytając mój temat poniżej!

[#1] Jack Pumpkin przybywa!
Tak, znów do naszej wioski zawita Jack Pampkin, tym razem jeszcze silniejszy i jeszcze w większym stylu! Wspomniany Jack, będzie nam towarzyszył w zabawie z Diabelskim Młynem - koło fortuny. Dzięki niemu możemy zdobyć bardzo ciekawe nagrody. Mamy również możliwość trafienia nagrody głównej, Magicznego Metalu, Kostiumu Halloween z możliwością bonowania, czy Zwoje Egzorcyzmu jak i inne przedmioty!

halloween.jpg
Wygląda Pana Jacka Pumpkina, dla przypomnienia.

[#2] Diabelski Młyn
Zakręcić Diabelskim Młynem możemy u Jacka Pumpkina w pierwszej wiosce. Każde losowanie kosztuje nas jeden los - Diabelski Los 50147.png. Wylosowana nagroda wpada nam bezpośrednio do ekwipunku. Kręcić kołem możemy tyle razy ile chcemy, ale należy pamiętać o Diabelskich Losach. Głowna nagroda w kole losu - Diabelskim Młynie znajduje się na samej górze koła, na godzinie 12. Przed każdym losowaniem wszystkie nagrody włącznie z główną ulegają zmianie.

kolo.png
Wygląd Diabelskiego Młyna podczas losowania.

[#3] Skąd zdobyć Diabelskie Losy?
No i tutaj zaczyna się cała zabawa. Aby zdobyć Diabelski Los należy posiadać dwa przedmioty, Upiorna Dynia 50095k.png + Magiczna Różdżka 50145.png.
Po przeciągnięciu Magicznej Różdżki na Upiorną Dynię magiczna moc zamknięta w dyni jak i różdżce sprawi, że mamy szansę na zdobycie Diabelskiego Losu 50147.png.

[#4] Jak zdobyć Dynie i Różdżki?
- Upiorną Dynie 50095k.png i Magiczną Różdżkę50145.png
możemy zdobyć odnajdować Halloweenowe Beczki - to w tych beczkach Pumpkin przewoził zeszłoroczne dynie. Pojawiają się w dwóch wariantach. W środku z Upiorną Dynią (prawidłowa beczka), bądź pustą zawartością - bez Upiornej Dyni (błędna beczka). Gdy pokonamy beczkę z Upiorną Dynią otrzymujemy przedmiot Upiorna Dynia 50095k.png lub Czarodziejska Różdżka 50145.png . Miejsce występowania beczek to: Dolina, Pustynia, Lodowa i Ognista Ziemia. Czas co jaki się pojawiają beczki to 1 minuta. Jest ich 20 na każdej mapie. Czas pojawiania się następnej po pokonaniu poprzedniej to od 1 do 3 minut.

beczka.png
Wygląd Helloweenowej Beczki.

- Diabelski Los 50147.png
od Pana Zagłady? Jest to przeklęta postać z dyniową głową, wyglądająca jak roślina, po której pokonaniu mamy szansę na bezpośrednie zdobycie Karty Maski Dyni. Pojawia się również na Dolinie, Pustyni, Lodowej i Ognistej ziemi, po ówczesnym pokonaniu, po czasie 30-60 minut. Jest bardzo łatwy do pokonania.

zaglada.png
Wygląd Zagłady, brata Plagi.

Uwaga!
Wskazówka: Do poszukiwania Halloweenowych Beczek polecamy Wykrywacz Kamieni Metin 27989.png. Prawidłowo pokazuje ich położenie oraz bardzo ułatwia nam poszukiwania.

[#5] Kiedy rozpoczyna się wydarzenie Halloween?
Halloween na Balmorze rozpocznie się dnia 31-10-2014 o godzinie 00:00. Potrwa przez 3 dni do 02-11-2014, godziny 23:59. Jeśli wydarzenie przypadnie do gustu jesteśmy skłonni przedłużyć je o jeden dzień! :)

Pozdrawiamy, Balmora.pl.

50596142255057180250.png

Opublikowano

Balmora, kiedyś była dobrym serwer dopóki nie zginęło mi EQ, które dostałem po wymianie, od tamtej pory zdanie o tym serwerze mi się wyrobiło. 

Opublikowano

W tym czasie wystartuje pewno pompamt2 i serwer asiga - pozamiatane mają, teraz był dobry moment na zgarnięcie 1-2k graczy ;)

Interesujesz się kulturystyką, sportem, dietetyką - zdrowemu stylowi życia? Zapraszam na mój Fitness Blog.

Opublikowano

W tym czasie wystartuje pewno pompamt2 i serwer asiga - pozamiatane mają, teraz był dobry moment na zgarnięcie 1-2k graczy ;)

serwer asiga startuje 2 lata i znajac jego trzeba bedze czekac kolejen 2 lata

Opublikowano

Logo_urodziny.png

Witam społeczność Balmory, 

chciałbym wszystkim Wam podziękować za 3 lata wspólnie spędzone na forum, serwerze gry, czy team-speaku. Bo jak wiadomo społeczność Balmory to nie tylko gracze serwera Metin2, to nie tylko projekt. Balmora to cała społeczność użytkowników, która przyczyniła się do wspólnego rozwoju. Po tych wszystkich latach, śmiało możemy stwierdzić, że odnieśliśmy wielki sukces. Mało, który prywatny serwer Metin2 potrafi dotrwać do takiego jubileuszu. Dziś z tego powodu jesteśmy bardzo dumni. Teraz nasuwa się pytanie, "Co, będzie dalej..?" 

Nie, to nie koniec. Z dniem dzisiejszym ogłaszamy, że serwer gry Balmora za sprawą zmian, modernizacji, usprawnień i przede wszystkim biegiem ducha czasu nie jest już tak trudnym serwerem jak parę lat temu. Stał się stosunkowo łatwym serwerem Metin2. Dziś, możemy stwierdzić, że Balmora to serwer pomiędzy poziomem trudnym a średnim. Nadal skrywa przed nowymi graczami dużo wyzwań ale pozwala za sprawą innych graczy w prosty sposób osiągnąć to co kiedyś zabierało bardzo dużo czasu. W okresie paru miesięcy przyczynimy się do rozwinięcia serwera, otworzeniu nowego dopracowanego projektu - nie kopi Balmory. A więc czekajcie na więcej informacji:
image.png - na kanale YouTube,
image.png - FanPage na FaceBooku.
Projekt ten również z naszej strony będzie stabilnym projektem długoterminowym. I myślę, że po 3 latach możecie nam wierzyć na słowo. A my chcielibyśmy nie zawieść Waszych oczekiwań! 

Dobra, dosyć marudzenia. To teraz bardziej interesująca Was część tematu - Wydarzenia!  :)

Zmiany na serwerze*.

balmora_woj.jpg
Zwiększony maksymalny poziom na serwerze do 105
balmora_beak_go.jpg
Nowe wyzwanie : Analiza Biologa od 102 do 105 poziomu postaci!

* Zmiany pojawią się w nocy z piątku na sobotę.

Wydarzenie na Balmorze**.

balmora_zuo_poprawione.jpg
Wydarzenie Zuo - 8.11.2014 (godz, 18:00 - 21:00)
balmora_OX.jpg

Arena Eventowa OX 9.11.2014 -(godz, 18:00 - 20:30).
Urodzinom będą również towarzyszyć zwiększone raty serwerowe. 

** Eventy zgodnie z rozpiską, więcej pojawi się na forum w dziale Konkursy & Eventy.

Pozdrawiamy, zespół Balmora.pl.

50596142255057180250.png

Opublikowano

Wow czyli jednak doczekalismy momentu az zwieksza max lvl na 105 :) Fajnie dlugo czekalem i mysle ze to dobra zmiana. Nie mam juz tam konta ale chetnie bym wrocil i dobil ten 105lvl.

Opublikowano

Wow czyli jednak doczekalismy momentu az zwieksza max lvl na 105 :) Fajnie dlugo czekalem i mysle ze to dobra zmiana. Nie mam juz tam konta ale chetnie bym wrocil i dobil ten 105lvl.

Chyba się wahają, bo gracze woleliby zostać przy klasycznym 99 poziomie. :P

50596142255057180250.png

Opublikowano (edytowane)

Spokojnie, jak nie Balmora s2 to Ascarial s2 ma wyjść jeszcze w listopadzie :D hardzik podobno

Jak czytam ich dyskusje na temat harda (Ascarial s2), to wyjdzie z tego kolejny medium. ;) Hard to musi być hard, musi mieć styl, a nie masówka. :D Edytowane przez Nigahiga

50596142255057180250.png

Opublikowano (edytowane)

Spokojnie, jak nie Balmora s2 to Ascarial s2 ma wyjść jeszcze w listopadzie :D hardzik podobno

Daj spokój, wolisz czekać na Balmore do 2015? Mi się nie chcę :D

XDD, swój post zacytowałem, sry xD

Edytowane przez alemamo123

2ntwai9.gif

Opublikowano

ojej na tych 2 serwerach będą 2 typy ludzi - "jp" armia i ludzie, którzy wbiją topke i sprzedadzą konta.

Ciekawe jak to będzie z jp debilami jak wystartuje balmora s2. Będą wbijać na serwer, żeby hejtowac i jednocześnie wbić rekord online? :v

tenor.gif

Opublikowano

Fubu w swoim ostatnim filmie z Halloween mówił, że niedługo na forum będą pierwsze informację o serwerze s2 ;) także czekamy, chociaż miernie to widzę gdyż o s2 już ponad rok mówi a tu dupa, nawet pierwszych informacji nie ma. 

xD 

Opublikowano

Spokojnie, to nie sravia zeby skopiowac wszystko co z s1 i usunac mapki xD.

Tu na s2 bedzie wszystko nowe, a 2 miesiace poczekac, to chociaz normalnie nolify swieta przezyjecie.

A ja bym chcial wlasnie przezyc swieta z Balmora ^^  podropic skarpetki, wbijac lvle.  I mysle ze wielu innych graczy tez.

Opublikowano

Zauważyłem, że na serwerze dodali update z 105 poziomem, po takim czasie xD co do s2 również czekam może być ciekawie, tylko przydały by się w końcu jakieś pierwsze informacje, bo nawet nie wiem jaki to typ bd ;d 

xD 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...