Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Balmora

Retro0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ta Balmora s2 już rok czasu sie robi ...

Może i rok się robi, a porządnie  // Polecam 

zobaczymy już za nie długo 

Battlefield Heroes pod inną nazwą całkowicie odświeżone ! Już Niebawem 

rglinepolska3.png

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Nawet teraz gdy nie ma tyle ludzi co rok temu pojawił się event na siatkarskie mistrzostwa. Widać także, że nowi ludzie przybywają na serwer:) W sumie nie ma się co dziwić, bo jak ktoś chce stabilny serwer hard/medium bez bugów to wbije tutaj. Konkurencyjny serwer czyli ravia odstrasza armią jp.

Opublikowano

A wiecie może, kiedy ma wyjść ta balmorka s2?

Oczywiście co do tej balmorki to wiadomo, że lepszego serwera nie ma, skoro fubu się zmienił to niech to ciągnie dalej, nie to co szczur isamu z armią JP na czele, postawić identyko s2 ( z lekkimi zmianami ) i nadal mieć wyjebane na graczy, no bo ważne że pieniążki na koncie rosną. :D

10616653_1489419637980205_70507861520869

Opublikowano

A wiecie może, kiedy ma wyjść ta balmorka s2?

Oczywiście co do tej balmorki to wiadomo, że lepszego serwera nie ma, skoro fubu się zmienił to niech to ciągnie dalej, nie to co szczur isamu z armią JP na czele, postawić identyko s2 ( z lekkimi zmianami ) i nadal mieć wyjebane na graczy, no bo ważne że pieniążki na koncie rosną. :D

Kiedy wyjdzie s2 nie wiadomo, nie ma nawet przybliżonej zapowiedzi typu na święta czy nowy rok.

Magia balmory moim zdaniem mocno rośnie. Grałem 2 lata temu kiedy ludzi było dużo. Rok temu ( 2 lata istnienia serwera) nie pojawiali się za często nowi gracze, o aktualizacjach nikt nie słyszał, wychodziły serwery które przyciągały graczy. Nowi gracze nie wpadali na serwer, więc powoli zaczął się wyludniać. Sami starsi gracze zostali, każdy latał na dc na zarobki i shopy, które stały w m1 nie miały zainteresowania gdyż każdy te itemy miał i nie szło ich sprzedać. Taka sytuacja trwała do +/- lutego tego roku (nie pamiętam dobrze daty), aż nastąpił reset kd+5, kamyków, pereł. Po tym resecie dalej ludzie latali na dc, grało dużo straszych graczy, nowych nic nie doszło.

Przechodząc do najważniejszego punktu, wbiłem na balmorę po przerwie od lutego. To co zobaczyłem było dla mnie szokiem. Mam wrażenie, że serwer wystartował od nowa. Praktycznie sami nowi gracze i średniozaawansowani. Mało jest już "starych wyg", których dawniej można było spotkać cały czas w m1. Nie ma prawie shopów z dc, bo większość klepie dungeon na 25-55lvl. Gdyby zrobiono reklamę to balmora mogłaby prawie wystartować od nowa. Wielu straszych graczy którzy wbili 90+ wróciłoby i na serwer wróciłyby wojny gildii, czego brakowało od ok. pół roku/ rok. 

Ps. Zapraszajcie znajomych do powrótu na serwer, bądź rozpoczęciu przygody z serwerem, bo jako nowy gracz można się już wybić. Nie jest to bardzo łatwe, ale na tym polega magia tego serwera. 

Pozdrawiam

Opublikowano

Zaczalbym gre gdyby w godzinach szczytu gralo choc 1k+ . 

Tak samo myślą setki innych osób, bez sensu.. jak ty nie wejdziesz na serwer, to inni też, bo graczy nie będzie przybywać.

Poza tym, na Balmorce w godzinach szczytu bywa około 1000 graczy.

1gif_ssppphn.gif

Opublikowano

Tak samo myślą setki innych osób, bez sensu.. jak ty nie wejdziesz na serwer, to inni też, bo graczy nie będzie przybywać.

Poza tym, na Balmorce w godzinach szczytu bywa około 1000 graczy.

Potwierdzam, że w godzinach szczytu 1k+. Wpadajcie na serwer:)

Opublikowano

I dzisiaj na serwerze są raty +100% Dropu! :)

Zapomniałeś o tym, że jeszcze jest +50% doświadczenia:p

Opublikowano

Nie gralem nigdy ale chyba zaczne. Ogladalem nieraz lp z balmory i na filmach czulo sie ten klimat starego metina... Cos fajnego, przyjemnego, wyglady i wgl serwer kojarzyl mi sie z dziecinstwem kiedy zaczynalem grac. Ale nie gralem nigdy bo zawsze byly wjazdy na fubu i wgl teraz mam na to wyjebane i niech nawet Tusk tam bedzie administratorem to i tak pewnie zagram.

Fajnie jakby wystartowal s2 albo wykupili reklamy duze jak ascarial gdzie gralo po ok 900/1k osob a po reklamach ponad 3,5 :)

Opublikowano (edytowane)

Nie gralem nigdy ale chyba zaczne. Ogladalem nieraz lp z balmory i na filmach czulo sie ten klimat starego metina... Cos fajnego, przyjemnego, wyglady i wgl serwer kojarzyl mi sie z dziecinstwem kiedy zaczynalem grac. Ale nie gralem nigdy bo zawsze byly wjazdy na fubu i wgl teraz mam na to wyjebane i niech nawet Tusk tam bedzie administratorem to i tak pewnie zagram.

Fajnie jakby wystartowal s2 albo wykupili reklamy duze jak ascarial gdzie gralo po ok 900/1k osob a po reklamach ponad 3,5 :)

S2 jest w trakcie prac :)

Balmora nie ma juz klimatu starego metina,dodali smieszne postacie z dragonballa,ktore nijak pasuja do metina :D

Edytowane przez GallAnonim1429

Srij9JT.png

Opublikowano

S2 jest w trakcie prac :)

Balmora nie ma juz klimatu starego metina,dodali smieszne postacie z dragonballa,ktore nijak pasuja do metina :D

Ten Songo był wyjątkowo na Dzień Dziecka, kto zdobył ten ma! :)

50596142255057180250.png

Opublikowano

Pozytywne komentarze zachecily mnie do gry ;d Mam tylko dylemat jaka postac zrobic do pvp, smoka czy archera, podpowie ktos, ktora z tych postaci lepiej sobie radzi?

ZR_o79.gif

Opublikowano (edytowane)

Pozytywne komentarze zachecily mnie do gry ;d Mam tylko dylemat jaka postac zrobic do pvp, smoka czy archera, podpowie ktos, ktora z tych postaci lepiej sobie radzi?

Na początek polecam wojownika body/mental i na nową mapę "Wyżynna Przełęcz" - wpisz w YT to Ci wyskoczy poradnik. Tą postacią dorobisz sobie na Zaczarowaniach Przedmiotu, Fasolkach Zen i Księgach Umiejętności oraz dropie z Złotej Żaby (Boss). Gdy już trochę "naczepiesz" yang to polecam Ci Helera. Mało kto robi na niego absy, a na prawdę nieźle wymiata, tańsze EQ, tym bardziej, że ta postać była poprawiana przez administrację, zwiększając delikatnie obrażenia magiczne oraz usunięto nadmierne absy na magię. Z Twoich typów wybrałbym archera. Edytowane przez Nigahiga

50596142255057180250.png

Opublikowano

Smok i archer jest dobry i w sumie za dużo ich na serwerze nie ma. Polecam Ci postać, w której masz już częściowe doświadczenie i będziesz wiedział jak się bić. Jeżeli chodzi o eq to tańsze jest dla archera, bo łuk smoka+9 znajdziesz na farcie za 1kkk, a na zbawke+9 dużo więcej musisz wydać. Ebo+9 też są tańsze jak kolce z łez+9.

Na początek polecam wojownika body/mental i na nową mapę "Wyżynna Przełęcz" - wpisz w YT to Ci wyskoczy poradnik. Tą postacią dorobisz sobie na Zaczarowaniach Przedmiotu, Fasolkach Zen i Księgach Umiejętności oraz dropie z Złotej Żaby (Boss). Gdy już trochę "naczepiesz" yang to polecam Ci Helera. Mało kto robi na niego absy, a na prawdę nieźle wymiata, tańsze EQ, tym bardziej, że ta postać była poprawiana przez administrację, zwiększając delikatnie obrażenia magiczne oraz usunięto nadmierne absy na magię. Z Twoich typów wybrałbym archera.

@Nigahiga twoja wypowiedź jest bardzo pomocna, lecz jedno sprostuję.

Woja mentala nie rób, bo za słabo będziesz bił na wyżynie. Rób bodego/ wp. Jeżeli sam będziesz chciał klepać wyżynę musisz mieć buffa + czarowane/ aure g+. Wtedy zarobisz spokojnie na eq.

Opublikowano

Dzieki chlopaki za pomoc, na pewno skorzystam z waszych rad. A ten dungeon wymaga pt/przepustki/hajsu, czy moge wbijac za free?

ZR_o79.gif

Opublikowano

Dzieki chlopaki za pomoc, na pewno skorzystam z waszych rad. A ten dungeon wymaga pt/przepustki/hajsu, czy moge wbijac za free?

Wymaga przepustki--> czaszka dowódcy, która dropi z best kapitana. Można ją kupić za 5-10kk na rynku. Jest ona aktywna 24h od dropnięcia, potem znika.

Opublikowano

Wymaga przepustki--> czaszka dowódcy, która dropi z best kapitana. Można ją kupić za 5-10kk na rynku. Jest ona aktywna 24h od dropnięcia, potem znika.

I na jednej czaszce można wchodzić ile razy się chce ale przez 24 godziny. Co do wojownika mental masz rację, nie opłaca się robić. Lepiej jednak wojownik body.

50596142255057180250.png

Opublikowano

Dobra, ja tez wbijam na balmore ! Mam nadzieje ,ze wejdzie wiecej nowych graczy bo 600+ mnie az tak nie zadowala :3 , Pozdrowki !

Opublikowano (edytowane)

wiadomo kiedy s2 startuje ? i jaki to bd typ serwera ?

s2 ma startować zaniedługo będzie to serwer medium.Co do serwera jest to jeden z elitarnych serwerów ale się już wypalił za dużo max lvli.

Edytowane przez BumBumShooT

Aktualnie mam przerwę od metina masz pytanie napisz na pw na gg mnie szybko nie zobaczysz :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...