Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CraftIX{BETA} [SV+RP+][NO-WHITELIST] - Najbardziej klimatyczny serwer w sieci!

Krzysztofa

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 163
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nick: DoMi

Dlaczego chcesz zagrać?: Hmmm.. Ponieważ podobają mi się serwery SV+RP. Sadzę że będzie świetna zabawa

;)

Dlaczego ja?: A czemu nie? ;(

Zbieram + :)

Opublikowano

nick : Like

dlaczego chcesz zagrać ?: Chcę spróbować czegoś nowego , po opisie mogę ocenić serwer jako naprawde dobry .

dlaczego ja ?: Gram w minecrafta od pół roku ,zajmuje się realizowaniem różnych projektów na serwerach . Przkłady : drzewo na Just4Game , kula na prywatnym serwie (xerx328)

Opublikowano

alan tak to o ciebie chodzi... próbowałeś mnie zabić lecz

role się odwróciły ... naprawdę niektórzy chcą pograć

za odległości 10 kratek od spawnu spokojnie

jeżeli tak robisz to jakość serwera spada bo gracze

są ekhem... nie mili :D rozumiem bicie gdzieś dalej od spawnu

ale tak blisko...?

Jeszcze omijam fakt że jeżeli jesteś nowy to na spawnie

też cię moby zabiją.. :P

Opublikowano

@UP

Postaram się zrobić jak naprawią hosting żeby z 20 kratek od zamku nie było włączone pvp, dopiero potem była by dzicz i tam można się lać :)

OK?

Serwer nie działa, ponieważ jak już mówiłem hosting padł i czekamy na wymianę uszkodzonej części.

Administrator hostingu napisał, że do 5 dni to potrwa, czyli w piątek/sobotę/niedzielę max poniedziałek max będzie serwer z powrotem czynny.

Ciekaw jestem czy będzie za to jakiś bonus czy coś :D

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Krzysztofa ty mnie pytasz ? to twój serwer :D (ale mnie pasuje :E )

tak poza tym jak się wypisać z gildii ? bo nie mogę.. pisze /leave i nic

Opublikowano

mój serwer, ale nie jest on tylko dla Mnie :)

piszesz

/f leave

serwer w sobotę będzie chyba z powrotem czynny, właściciel hostingu da nam bonusa, w postaci dodatkowego 1 miesiąca za darmo :P

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Serwer jest kiepski, wbiłem na niego, ale myślałem, że krzysztof jest fajniejszy bardziej ogarniety, a to zwykle dziecko..

Oczywiscie nie polecam serwera. Dlaczego? Wbilem na serwer, mialem gildie potem ktos sie wlamal na serwer, krzysztofa mial to w dupie kazdy stracil itemy mialem ponad pol stacka diaxow, nastepnie zrobil "mini event" czyli z diaxami to odrazu na x rayu koles pojechal i wszystkie wydobyl.

Straszny byl haos. Powiedzialem, ze koles jedzie na xrayu to on mnie zbanowal

NIE POLECAM!

Opublikowano

Spoko jestem "zwykłe dziecko" :)

o ile mi nie wiadomo xray działa na złoża, a na bloki raczej nie.

A tak poza tym nie dosałeś bana za to:

Powiedzialem, ze koles jedzie na xrayu to on mnie zbanowal

Tylko za wyzywanie mnie oraz innych graczy, z resztą wszystko mam w logach jeżeli kogoś interesują logi to zapraszam na PW.

Jeżeli dalej sądzisz, że jestem "zwykłe dziecko" to możemy se na spokojnie pogadać na skype, przez telefon czy jak tam chcesz i wyjaśnić kilka spraw.

A co do straconych itemów,,

A czy mamusia nauczyła Cię czytać?

CraftIX{BETA}

Beta oznacza testy, czyli każdy w czasie testów można nie z winy właściciela stracić ekwipunek, a samo to służy do testowania publicznego itp/

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Nie wiem potem pobawimy się, z Se7enem już przygotowujemy nową mapkę surowcową, publiczną kopalnie oraz kilka istotnych zmian związanych z SV :)

Postanowiliśmy zrobić 1 dodatkową mapkę specjalną na surowce, oczywiście na 1 mapce też będzie można se kopać.

Dodatkowo zmienimy max lvl jobsa na jakiś około 50, jeszcze myślę nad /spawn, ale z pewnymi ograniczeniami żeby gracze bez potrzeby używali tej komendy.

home będzie używane tak, że /sethome nie ma tylko klikasz 2 razy na łóżko i ustawiasz domek, a do domku nie możesz używać /home tylko po zginięciu odradzasz się w domku.

Nad /home jeszcze trochę pomyślę, może też zrobić używanie /home, lecz z ograniczeniami.

Aha noi starą mapkę postanowiliśmy wykasować, i zrobić już Oficcjal Bete, czyli beta na której nic na 100% nie stracicie .

Kasiorki nie stracicie, którą mieliście na starej becie.

Działki chyba będą automatyczne, lecz nie tanie, jedynie 1 działka będzie prawie za free, druga i następne po większych cenach.

Jak na razie tyle Wam zdradzę :D

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Mało graczy , serwer trochę nie ogar prosty przykład na głównej mapie wybuchają Creepery co powoduje zniszczenie mapy. Dodatkowo bardzo chamscy gracze .

Nie polecam

3/10

Mój nowy Internet:

2813783276.png

Opublikowano
Mało graczy , serwer trochę nie ogar prosty przykład na głównej mapie wybuchają Creepery co powoduje zniszczenie mapy. Dodatkowo bardzo chamscy gracze .

A rozumiesz pojęcie beta?

chyba nie bardzo, a co do chamskich graczy, jeżeli tacy występują otrzymują oni w najgorszych wypadkach bana.

@Edit

ponownie jakieś barany DOSUją nam serwa, musicie czekać na jakąś interwencję organów wyższych, bo ja nic na to nie poradzę, że Lyons myśli, że ma jakiś skrypt i jest wielki.

@Edit2

Tak dla wiadomości, którzy nam atakowali serwery.

część E-mailu od właściciela hostingu.

Witam

Oczywiście każdy z naszych serwerów posiada firewall. Natomiast ataki DDOS charakteryzują się tym, że w zasadzie nie można ich uniknąć lecz tylko starać się niwelować ich skutki. W wyniku ataku na Pana serwis przestał działać nie tylko Pana strona lecz cały serwer i wszystkie jego usługi.

Numery IP, które Pan zgłosił zostały zablokowane. Oczywiście sprawa została zgłoszona do organów ścigania przestępstw.

O całym rozwoju sytuacji będzie Pan informowany drogą mailową. Możemy też zagwarantować, że prawie każde tego typu przypadki są wyłapywane przez adresy ip niezależnie od typu przydzielanego ip.

Serwer działa ponownie

|<|®Krzysztofa®|>|

Opublikowano

Serwer jest bez wl, więc poco dodawać?

było kolejne włamanie, wszystkie logi wysyłam jak już wcześniej pisałem do zaprzyjaźnionego prawnika, który się tym zajmuje już od: 29 stycznia tego roku.

Jednocześnie informuje, że adresy ip:

77.254.60.217
86.183.137.201
109.110.223.192
77.65.1.5
46.113.254.253
164.126.56.122
46.113.131.30
46.113.191.251
164.126.220.113
31.175.194.120
188.33.65.221
31.174.137.36
83.27.206.133

oraz nicki:

macer7
errnos
kakaszi1996
Kierzek1
Lyons
MrJazor

Są w to wszystko zamieszane, co wiąże się z banem u mnie na serwerze, a następnie ewentualne konsekwencje prawne za złamanie

Art. 268. § 1. Kto, nie będąc do tego uprawnionym, niszczy, uszkadza, usuwa lub zmienia zapis istotnej informacji albo w inny sposób udaremnia lub znacznie utrudnia osobie uprawnionej zapoznanie się z nią,

podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Pozdrawiam.

|<|®Krzysztofa®|>|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...