Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft - Darmowy launcher/gra!

Geoning

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie rozumiem kompletnie jak mam ten ram przydzielić.

Na jakiej zasadzie wiersz poleceń ? Po wpisaniu tego nie załapało w ogóle.

Zrobiłem plik bat i wkleiłem zawartość odpalam po sek. znika o co tu chodzi ?

Ewentualnie niech ktoś mi zrobi gotowy plik .bat ale wątpię żeby to coś zmieniło

• Odpowiedzi 698
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam,

Zastanawia mnie jedna rzecz a mianowicie po co ten launczer, już piszę czemu to pytanie:

1. Jeśli damy wiecej ram'u np. 2G to i tak Minecraft złurzyje max 300m - 350m wiec danie wiecej ramu ma (odlagować) nie opłaca się bo gdy damy pół ramu na Mc pół ramu na kompa to w sumie kułeczko sie robi mc zabiera 2G mimo że wykorzystuje 350m a gdy komputer ma mnie ram to muli i zapentla się wszystko.

Np. dajmy 2G na mc wejdzmy do gry i kliknijmy F3 w prawym górnym rogu widzicie ile mc zabiera i ile mc ma w zapasie.

Ja myślę że jednak bardziej się opłaca uruchamiać mc na 350 - 400 ram niż na 1g - 2g itp.

Oczywiscię piszcie jeśli się myle.

mca.pngmca.png
Opublikowano

Haha mój kuzyn kupuje premium potem pokazuję mu MPC forum (Chciałem mu pokazać TMI) i sprawdzam ten temat hehehe przez 2 godz trałem z niego beke ale ja tez mam premium -,- a co do pracy no to musiałeś się troszeczkę postarać masz lajka -,- :P

1348687386-U377457.png

Opublikowano

Witam,

Zastanawia mnie jedna rzecz a mianowicie po co ten launczer, już piszę czemu to pytanie:

1. Jeśli damy wiecej ram'u np. 2G to i tak Minecraft złurzyje max 300m - 350m wiec danie wiecej ramu ma (odlagować) nie opłaca się bo gdy damy pół ramu na Mc pół ramu na kompa to w sumie kułeczko sie robi mc zabiera 2G mimo że wykorzystuje 350m a gdy komputer ma mnie ram to muli i zapentla się wszystko.

Np. dajmy 2G na mc wejdzmy do gry i kliknijmy F3 w prawym górnym rogu widzicie ile mc zabiera i ile mc ma w zapasie.

Ja myślę że jednak bardziej się opłaca uruchamiać mc na 350 - 400 ram niż na 1g - 2g itp.

Oczywiscię piszcie jeśli się myle.

Jeżeli masz modyfikacje np. textur pack o bardzo wysokiej rozdzielczości, to 1GB zostanie zapełniony po kilku minutach gry.

Opublikowano

Nie.

1.0 Final to jest to samo co PreRelease pod względem budowy. Launcher odpala clienta wprowadzając te same parametry co oryginalny launcher, a także działają na PreRelease co za tym idzie, launcher działa dożywotnio.

A co jeżeli nie działa mi na wersji 1.0.0 win7 (x64)?

graphic.png

Opublikowano

A co jeżeli nie działa mi na wersji 1.0.0 win7 (x64)?

Mi działa na Windows 7 x64 + Minecraft v1.0.0 tak samo na Fedorze.

To wina prawdopodobnie gry (modyfikacje)

Opublikowano

A na moim złomie 1 gb ustawić 512 ?

Minecraft sam pobierze maksymalną dostępną pamięć w twoim wypadku, więc nic nie musisz robić.

Opublikowano

jak wybrać nick ? włączam launchera, od razu klikam no premium i wlącza sie, tylko nie wiem jak nick ustawić

Najpierw wpisz nick w "Username" i NoPremium.

Zobacz film.

Opublikowano

Mi cos nie pomoglo mam 2gb ramu ustawilem tam 1024 mb i teraz mam 20 fps a normalnie z 80 bylo :/

Poproszę o Like'a

Oczywiście, jeśli mój post Ci pomógł.

Albo Ci się spodobał. :P

Opublikowano

Najpierw wpisz nick w "Username" i NoPremium.

Zobacz film.

pgqm.jpg

Przecież napisał, że mu się wyłącza launcher jak daje no-premium

więc jak ma wpisać MYŚL CZASEM GŁOWĄ, NIE CHUJEM!

Opublikowano

pgqmx.jpg

Przecież napisał, że mu się wyłącza launcher jak daje no-premium

więc jak ma wpisać MYŚL CZASEM GŁOWĄ, NIE CHUJEM!

Napisał, że mu się włącza od razu minecraft, tak? Przeczytaj czasem zdanie dwa razy.

Co do tematu, Launcher działa, ale nie wyświetla mi na nim skinów. (loguję się premium) Wie ktoś czemu tak może się dziać?

Opublikowano

Launcher jest świetny! Brak błędów, można zalogować się na premium i no premium! Najlepszy launcher do mc jaki widziałem, zareklamuj go, jest na prawdę rewelacyjny.

Polecam.

mpcubfluo.png
Opublikowano

Dacie ktoś innego linka do pobrania? Dam like, bo jak chce pobrać na tym to pisze że pobieram już plik jakiś i nie moge pobrać(OMG) :angry:

Lubie To

fw821y.png
Sygnaturka wykonana przez FailStunt

Opublikowano

launcher spoko gram sobie i mam pytanie mam 2gb ramu to ile w launcherze walnąć?

@up podaj email gg albo coś to ci wyśle

sygnaturamojapierwsza.png

Sygna by my moja taka pierwsza

ps.ta z Messim była źle zrobiona ;)

Opublikowano

Pomocy!

Tworzę plik start.bat a w nim:

java -Xmx2048m -jar MinecraftLauncher.jar

A i plik "MinecraftLauncher.jar" mam na pulpicie tam gdzie "start.bat". I pisze coś takiego [setna sekundy i od razu znika, zrobiłem szybko SS, aby zobaczyć co pisze] ,że "Nazwa 'java' nie jest rozpoznawana przez wewnętrzne lub zewnętrzne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...