Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Skrypty ElfBot NG

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

potrzebuje skrypty :

gdy mam poniżej 50% hp zakłada tarcze o id 3427 a gdy już z powrotem będzie powyżej 50%hp założy tarcze o id 3435

gdy mam poniżej 50% hp spamuje na itemke o id 5953

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

auto 200 if [$hppc <= 50 ] equiplhand 3427

(lewa ręka)

auto 200 if [$hppc >= 50 ] equiplhand 3435

(lewa ręka)

auto 200 if [$hppc >= 50 ] useoncreature 5953 self     <- jesli to np. runa

auto 200 if [$hppc >= 50 ] usegrounditem 5953            <- jesli ten item lezy na ziemi

Opublikowano (edytowane)

Bo kolega dał Ci skrypt, że spamuje jak masz powyżej 50% hp, a nie poniżej ( < ) i dodał zbędne spacje w nawiasie kwadratowym.

Ten skrypt na item zamień na auto 100 if [$hppc < 50] useoncreature 5953 self

Edytowane przez Marchwj

Opublikowano

Witam,

potrzebuje skrypta w którym postać leczy się uhem, a gdy hp spadnie ponizej pewniej wartosci % hp to zatrzymuje tego uha i spamuje ulepszonym. Dałoby się coś takiego zrobić :?

pc_sgt.Hobbit.png
Opublikowano (edytowane)

Witam,

potrzebuje skrypta w którym postać leczy się uhem, a gdy hp spadnie ponizej pewniej wartosci % hp to zatrzymuje tego uha i spamuje ulepszonym. Dałoby się coś takiego zrobić :?

Dałoby radę :)

auto 100 if [$hppc < X] useoncreature idsłabszegouha self

auto 100 if [$hppc < X] useoncreature idlepszegouha self

Wpisz sobię tylko id runek (kliknij look na przedmiot i patrz na na biały napis tam gdzie masz 'you are full'), a tam gdzie X to wpisz ilość poniżej której bot ma się leczyć.

Edytowane przez Marchwj

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

potrzebuje skrypta :

jeżeli ja coś napiszę na default to postać która ma włączony ten skrypt napisze to samo w tym samym czasie.

(w tym skrypcie nie ma być wpisywana ta wiadomość tylko nick)

Opublikowano (edytowane)

Potrzebuje skryptu ,ze gdy dany buff mi sie wylaczy to zaczyna go wlaczac czas jest rozny od wylaczenia

Edytowane przez Mercox
Opublikowano (edytowane)

Potrzebuje skryptu ,ze gdy dany buff mi sie wylaczy to zaczyna go wlaczac czas jest rozny od wylaczenia

auto 200 haste

auto 200 manashield

@FoczQa chodzi Ci o combo z ue :)?

Edytowane przez Marchwj

Opublikowano

auto 200 say ( Nazwa spella ) | wait ( Czas po ktorym uzyje raz jeszcze )

Opublikowano

Witam wszystkich, ja bym prosił o skrypt jak wcześniej że jeżeli postać wbije 700k lvl + to idzie do danego waypointu (auto 10000 if [$level => 700000] gotolabel start - ten nie chce za bardzo działać) i jak dojdzie do tego wpt to pisz do Npc Hi > prestige > yes) i wtedy log out jest (tu mam już autologin) i żeby znowu latał bardzo prosze o pomoc :)

86367586.jpg
Opublikowano

nie o combo z ue tylko gdy ja napisze coś na default to moja postać też to napisze (w skrypcie ma być tylko nick 1 postaci)

Opublikowano

ehh, auto 10000 if [$level => 700000] gotolabel start pewnie dziala dobrze ale sie gubi po drodze wiec daj w swoich wpt pare isnotlocation gotolabel

Działa wielkie dzięki, i tak btw. znacie jakiegoś dobrego otsa, gdzie gra trochę ludzi i ots jest troche ogarnięty?

86367586.jpg
Opublikowano

auto 200 say ( Nazwa spella ) | wait ( Czas po ktorym uzyje raz jeszcze )

ten skrypt niestety nie dziala i nie bedzie bo jezeli wpisze nazwe tego spella "charge" zaczyna mi sie ladowac mana na buffie i gdy wpisze znowu charge to mi go wylaczy i musze czekac na wlaczenie kolejnego wiec bym prosil o nowy skrypt a czasu nie moge okreslic bo ten buff roznie sie wylacza po 20 min a czasem po 15 wiec nie wiem... wiec ponawiam prosbe o skrypta na wlaczanie buffa ,gdy ten sie wylaczy

Opublikowano

ten skrypt niestety nie dziala i nie bedzie bo jezeli wpisze nazwe tego spella "charge" zaczyna mi sie ladowac mana na buffie i gdy wpisze znowu charge to mi go wylaczy i musze czekac na wlaczenie kolejnego wiec bym prosil o nowy skrypt a czasu nie moge okreslic bo ten buff roznie sie wylacza po 20 min a czasem po 15 wiec nie wiem... wiec ponawiam prosbe o skrypta na wlaczanie buffa ,gdy ten sie wylaczy

napisz mi w jakich okolicznosciach go uzywasz to moze jakas zmienna sie nada. np. gdy masz full hp uzyje go jeszcze raz

auto 200 if [$hppc <= 100] say 'charge'

i czy jak uzywasz charge pokazuje sie ta strzaleczka taka (zielona) ? tam gdzie pz, burn, poisoning itp ?

Opublikowano

Uzywam go w okolicznosciach nabijania mlvla bo on mi laduje mane i gdy mi naladuje do fulla to sie wylacza ale mam spella na spalanie many wiec to nie problem.
Po 15 do 20 minutach spell sie sam wylacza i many juz nie laduje a chce ,ze gdy w momencie sie wylaczy to ,zeby mogl sie od razu odpalil abym mogl leciec dalej z mlvlem.
I jak uzywam charge to tak jest kreseczka jakby bo to jest na przerobionym kliencie wiec poprostu inna grafika tej strzaleczki tam gdzie pz itd.
I nie moge spamowac charge bo jak wpisze charge to zacznie sie ladowac a jak za sec wpisze znowu charge to mi go wylacza, wiec jest on zrobiony na wlacz/wylacz wpisaniem charge.

Opublikowano (edytowane)

@Mercox

No to nic innego jak

auto 200 ifnot [$mppc > 80] say 'charge'

Jezeli many nie bedzie wiecej niz 80 wpisze charge, naladuje sie do 100, wylaczy sie charge, mana spada pozniej 80 i znowu wpisuje charge. Bo z tego co zrozumialem po Twojej wypowiedzi tak to dziala.

@FoczQa

Przeciez chodzi Ci o kombo ue...

auto 10 if [$curmsg.sender == 'Nick pierwszej postaci' && $curmsg.content == 'Uzyj Exury'] {say 'Exura' | wait 500}

Jak napiszesz Uzyj Exury pierwsza postaci, Twoja druga postac napisze Exura.

Chyba, ze chodzi Ci o to, ze byle co napiszesz to Twoja postac to powtarza to tu już pojawia sie schody, bo nie ma mozliwosc zrobienia czegos takiego tak mi sie wydaje.

Jakby to bylo w xenobocie albo windbocie to dalo by rade. Mozesz jedynie zrobic, ze jak 1 postac napisze byle co to Twoja druga postac pisze konkretna fraze.

Jakby dalo sie cos takiego zrobic to nie bylo by problemu, ale sie nie da:

auto 10 if [$curmsg.sender == 'Nick 1 chara'] {say '$curmsg.content' | wait 500}

Edytowane przez Alve

66j32w.jpg

Sprawdź mój tutorial na temat demonbuddy!

Nie odpowiadam na wiadomości prywatne.

Opublikowano

tylko ze on mi spamuje tym charge a mowilem ze bedzie sie wylaczac i nabija pza po kazdym wlaczeniu a z pzem nie moge go jeszcze odpalic :/ tutaj jest potrzebne co innego

Opublikowano (edytowane)

Witam

Chciałbym spytać jak ustawić żeby w CaveBocie chodził jeden waypoints po drugim,

bo mam problem że jak np zbloczą mnie moby to waypoints'y przeskakują dalej aż postać cofa się do 1 i tak w kółko.

Pewnie jest to coś banalnego i wystarczy np coś zaznaczyć ale dzisiaj pierwszy raz postanowiłem użyć tego bota i niestety niewiem

jak mam to ogarnąć.

Z Góry Dziękuje

PROBLEM ROZWIĄZANY
Bot Się Zacioł ;>

Edytowane przez Anyus

Pomogłem Daj "+"

Wcześniej Zbierałem Minusy Teraz Czas Na +

1390893245-U45191.png