Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Aferia

Aferia-mt2.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogłaszam Nieoficjalne Mistrzostwa Polski w metin2

start godzina 20:00, 21.10.2011 Aferia-mt2.pl

1. KONSOLA SONY PSP SLIM&LITE + 2 GRY + bon 500zł na zakup SM na naszym serwerze

pspnm.jpg

Informacja o produkcie

2. Nokia 6500 Classic + bon 300zł na zakup SM na naszym serwerze

48062776.jpg

Informacje o produkcie

3. Nokia 2330 Classic + bon 200zł na zakup SM na naszym serwerze

indeksztw.jpg

Informacja o produkcie

4 - 10. bon 100zł na zakup SM na naszym serwerze

SPONSOREM NAGRÓD JEST FIRMA VIPPLAYER.PL

aferia.png

dedyk.png

parametry.png

cpu.png

Intel Core i5-2400 4x3.1+ GHz

ram.png

16 GB DDR3

net.png

100 Mbps

ffffffza.png

W tygodniu (przed startem serwera) przerzucamy się na nową, dużo silniejszą maszynę - ta tylko służyła nam do 3-miesięcznego przygotowania serwera. 

linki.png

web.png

http://aferia-mt2.pl/ (Już niedługo nowa strona!)

reg.png

http://aferia-mt2.pl/register.php

klient.png

Klient : http://www.multiupload.com/8OZORZ715S
Patcher  http://www.multiupload.com/ONTDGO57B0 (wersja beta).

rank.png

http://aferia-mt2.pl/ranks.php

is.png

ItemShop będzie dopiero po miesiącu od startu serwera.
Dlaczego? nie zamierzamy pobierać pieniędzy od ludzi, jeśli nie będziemy pewni że wszystko działa w 100%.

status.png

Na stronie

info.png

npc.png

Handlarz różności:

handlarzroznosci.png

Handlarz Bronią:

handlarzbronih.png

Handlarz Zbrojami:

zbrojami.png

start.png

startvx.png

Do tego trzecia ręka i zwiększony magazyn na zawsze

ulepszacze.png

Tak jak na PL.

exp.png

200%

drop.png

150%

yang.png

200%

video.png

dodam

Otwarta.png

Podania proszę składać na naszym forum.

kontakt.png

Wyślij e-mail

team.png

[GA]BlackDrab

[GA]Matty

[GM]SStory

[GM]MagiK7

[GM]Parys

Sponsorem serwera jest vipplayer - największy sprzedawca przedmiotów do gier mmorpg w Polsce.

cooltext575785431.png

bullet4.pngNowy Dungeon :

Diabelskie Katakumby

Wejście do Diabelskich Katakumb znajduje się za Wieżą Demonów, u nowego npc Kan-Teng.

Aby strażnik nas przepuścił należy spełnić następujące wymagania :

- musisz być liderem 3-8 osobowej grupy.

- posiadać Medal Portalu który dropi z Umarłego Rozpruwacza.

- lider grupy musi mieć min. 80 lvl (reszta członków nie!)

1014183433.jpg

Gdy spełniliśmy wszystkie wymagania i dostaliśmy się dalej, należy porozmawiać z Duch Sury.

NPC mówi nam o pierścieniu który został ukryty w którymś z Metinów Ofiary, aby dostać się wyżej należy go dla niego zdobyć.

1014183842.jpg

W następnym etapie należy znaleźć i zabić Minotaura.

1014184242.jpg

Gdy tego dokonamy, zostaniemy przeniesieni do miejsca w którym znajduje się Strażnik. Kiedy lider grupy już nim porozmawia,

zostaniecie przeniesieni do labiryntu w którym należy odnaleźć właściwy kamień metin (za każdym razem znajduje się on w innym miejscu).

1014184305.jpg

Następny etap to coś w rodzaju znanego już wszystkim piątego piętra w wieży demonów.

Bijemy potwory na wszystkich platformach aż dropniemy kamień otwarcia (jest ich 6),

następnie za jego pomocą "usuwamy" starożytną pieczęć.

1014184554.jpg

Ostatnie piętro polega na wybiciu 5 potężnych respów potworów, a następnie bossa "Śmierć" i jej sługusów.

1014184737.jpg

A następnie zebrać cenny łup i odczekać 3min aż przeniesie nas do m1.

1014184757.jpg

Co można dropnąć z mobów w Diabelskich Katakumbach ?

- Bronie na 30 lvl +0.

- Nowe buty butys.png

- Nowe Hełmy helm.png

- Stalki

bullet4.png Nowe Miksturki :

Czerwona Miksturka (BD) +2500 hp.

bdcz.png

Niebieska Miksturka (BD) +800 pe.

bdnue.png

bullet4.png Edytowane wartości niektórych KD które wcześniej były bezużyteczne.

Kamień Duszy Witalności +3

92601445.png

Kamień Duszy Witalności +4

98400557.jpg

Kamień Duszy Magii +3

magii3.png

Kamień Duszy Magii +4

magii4.png

bullet4.png Ulepszanie KD u kowala.

ulepszkd.png

bullet4.png 6 skill dla wojownika i ninjy (dmg odpowiednio dopasowany, nie za mocny, nie za silny)

bullet4.png Nowe Fryzury

2cnfjhj.png

bullet4.png Brak 6-7 bonu.

bullet4.png Dodano resp metinów na niektórych mapach.

brakmetkow.png

bullet4.png Skrócono czas oczekiwania na resp bossów o 50%.

bullet4.png Zwiększono resp metinów x 2.

bullet4.png Biolog i misje konne co 12h.

bullet4.png Drop bonusów 1-4 z metinów.

bullet4.png Max 127 lvl, statystyki do 125.

bullet4.png Wierzchowce z atrybutami.

bullet4.png W pełni odbugowany konkurs OX i wojny gildii.

bullet4.png Dużo nowych questów z ciekawymi nagrodami (typu pierścień teleportacji, 50 zwoji egzorcyzmu itp.)

bullet4.png W pełni odbugowana Wieża Demonów (DT).

bullet4.png Zwiększono szansę na ulepszenie przedmiotów.

bullet4.png Nowe marmury poli. które można dropnąć z KAŻDEGO potwora.

marmury.png

bullet4.png Skrytka bankowa u Starszej Pani.

bullet4.png Gry i zabawy typu duży lotek czy też różnego rodzaju loterie co uprzyjemni czas w grze.

bullet4.png I wiele, wiele więcej...

cooltext575786102.png

Bronie :

broniee.png

Zbroje :

zbrojee.png

cooltext575831344.png

Start serwera w piątek (21.10.2011) o godzinie 20:00. Serdecznie zapraszamy. 

autor.png

Naszym celem jest stworzenie serwera przyjaznego dla graczy. Item Shop postaramy się ograniczyć do minimum:

nie znajdziecie tam żadnych itemków, ulepszaczy czy też przedmiotów dających od razu 100000 lvl.

Dostęp do bazy danych ma tylko jedna osoba ([GA]BlackDrab) co zapobiega akcją typu "itemki z navi na serwerze".

GameMasterzy są starannie dobierani, a gdy przejdą proces rekrutacji pomyślnie, są pod ścisłą kontrolą i z pewnymi ograniczeniami, co też nie pozwoli wspomagać im swoich znajomych/priv postaci.

Wraz z startem serwera ruszy system zgłoszeń, co pozwoli nam na wygodniejszy kontakt z graczem.

Postaramy się w miarę możliwości odzyskiwać skradzione przedmioty, dysponujemy odpowiedni narzędziami i logami.

U nas macie gwarancję że serwer nie zostanie wyłączony po tygodniu/miesiącu/roku, posiadamy fundusze na jego utrzymanie i szanujemy czas poświęcony przez graczy.

Serwer zalicza się do typu "HARD". Pragniemy aby gracz miał satysfakcje z tego co osiągnął, a nie zrobił wszystko co możliwe w niecały tydzień i zmienił serwer.

Wszystko zostało starannie przetestowany przez beta testerów, nie powinno być żadnych bugów. Postaramy się aby wszystko było dopięte na ostatni guzik.

1015103854.jpg

Zapraszamy wszystkich do wspólnej zabawy.

Aferia-mt2 Team.

"Jeżeli robisz byle co, stajesz się byle kim"

stopka.png

Changelog :

- dodano quest na peleryny męstwa, można go wykonywać co chwile.

- dodano 10 zwojów powrotu u handlarki

- dodano rady pustelnika i zwoje egzorcyzmu po 10 sztuk u handlarki

- wszystko w odpowiednich cenach.

- szansa na ulepszenie przedmiotu została zwiększona do 75% na kazdy + (ulepszacze zostają takie jak są na PL).

• Odpowiedzi 234
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Co do tego

Biolog i misje konne co 12h.

Drop bonusów 1-4 z metinów.

Jakaś kpina ??? przez takie coś będzie grało mało ludzi a czmu? Ludzie jak zobaczą że trzeba robic misje na konia to odrazu uciekną z serwa a jeszcze jak zobaczą ze bonusy trzeba dropic to bedziesz mieć takie pustki na serwerze ze hohoho. I jeszcze te ulepszacze... to jest Priv a nie PL zrob brak ulepszaczy do +6 a potem perły. Na serwerze gra duzo ludzi wtedy kiedy im cos pasuje a ja tu widze ze wiecej niz 50 graczy to nie bedzie i to mówie szczerze !

Opublikowano

@UP

Mylisz się i to bardzo. Jest wiele osób, które czekają na taki serwer hard. Był taki moment, że naraz wychodziło kilka serwerów hard przez co każdy upadał bo gracze się rozeszli. Ostatnio ruszają easy i medium, więc taki hard serwer będzie przyciągał wiele ludzi. Dodatkowo ciekawie opisany, screeny także zachęcają. Jeśli wszystko będzie się zgadzało z zapowiedzią to może być to serwer na miarę Nevrast.

Powodzenia w tworzeniu serwera i liczę, że za tydzień ruszy w końcu ciekawy hard.

Opublikowano

Felek to jest serwer hard podobny do pl....Jeśli jest taki jak opisali to taki będzie i nikt nie zmieni na twoje zachcianki na więcej broni.

Prezka wyjebana w 3 dupy.Czekam z niecierpliwością na start.A mam pytanie co z ku i kamolami? Dropimy?

Opublikowano

Ech szkoda gadac zobaczysz co bedzie jak zmiany beda zropic z metinow ...

Dlaczego jesteś tak sceptycznie nastawiony ? bonusy(zmiany) również będzie można dostać z konkursów OX w większych ilościach, które postaramy się organizować min. 2 razy w tygodniu. W każdy weekend będzie aktywowany drop specjalnych szkatułek, z których będzie można dostać jakieś zwoje egzorcyzmu, rady, czy też wcześniej wspomniane zmiany bonów. Na pewno pojawi się jakaś misja w której nagrodą jest np 10 sztuk "zmieniaczy".

Poza tym, to tak jak napisałem w prezentacji - resp metinów został zwiększony x 2 (jak wcześniej były 2 metiny na danym ch i mapie, teraz są 4).

Zmiana i dodanie leci praktycznie z każdego bossa, których też czas respu został zmniejszony o połowę.

Opublikowano

Jestem tak zle na to nastawiony poniewaz pracowalem przy tworzeniu 1 priwa i tam wlasnie bylo drop zmian z metonow, krótko mówiąc nie sprawdziło to się, było bardzo dużo postów na ten temat. Gdy zmienilismy to odrazu zaczeli przychodzic nowi gracze. Również grałem na tekich privach gdzie było identycznie tzn: tez dropiły dodania, zmiany i 5 bon z metinow, i naprawde grało niewiele ludzi.

Opublikowano

UP@ krytykujesz tego serwa poniewaz ? Viotria nie wypalila ? bugi na samym poczatku ahh tera zrobili pod is zalosne... przemyslcie kilka rzeczy na vitoria

mam pytanie co do serwa bedzie jakas 2 reka czy mental poszkodowany ?; d

teoden.png

Opublikowano

Nie ja nic nie krytykuje, przyznaje się Victoria to porażka ale tak jak mówię grałem na wielu serwerach gdzie była zastosoana taka opcja i mówię szczerze to się nie sprawdziło. Ale róbcie jak uważacie jak tylko dałem propozycje.

Opublikowano

Masz 4 GMów i robisz rekrutację On? Czy to nie przesada? Z doświadczenia wiem, że im więcej osób w teamie, tym więcej navi na serwerze.

2mzof5.jpg
Opublikowano

Masz 4 GMów i robisz rekrutację On? Czy to nie przesada? Z doświadczenia wiem, że im więcej osób w teamie, tym więcej navi na serwerze.

Polecam poczytać "Od Autora".

Dostęp do "navi" mam tylko ja, GM nie ma możliwości tworzenia/przekazywania przedmiotów.

Odnośnie broni dwuręcznej dla mentala wydaje mi się że jest zbędna, teraz gdy posiada on szósty skill jest jedną z lepszych postaci pod PVP, oczywiście zapraszam na nasze forum do działu Pomysły i Propozycje, aby wspólnie przedyskutować tą kwestie.

UWAGA!

Pilnie poszukiwany jest grafik, kontakt PW.

Opublikowano

Jak dla mnie serwer może być ale również 4GM i jeszcze szukacie to przesada 1GM na jedno król

201213.png

Jeżeli Robisz ze mnie jaja wiedz że coś się dzieje!!

Ja To wale prosto z mostu moje życie jest z kosmosu to jest taka fajna bajka napewno ją polubisz jak mnie co?!?!

Opublikowano

Jest tak jakby 3 GMów, nie licząc głównej Administracji serwera. Według mnie jeszcze z 1 osobę można by było znaleźć bo jednak czasem kogoś może nie być a 1 osoba w rezerwie nie zaszkodzi;)

Opublikowano

Nikt mi drogi przyjacielu nie płaci, abym skrytykował to.

Każdy będzie Cię na początku chwalił...

Wiesz ile takich zapowiedzi mpc forum widziało ? Setki.

Wiesz ile takich zapowiedzi odzwierciedlało prawdziwe oblicze serwera? Dwie, trzy.

Dlatego mam taki uraz i tego nie zmienisz, dajesz zapowiedź wcześniej - ok duży + którego Ci nie postawie.

Jestem pewien, że albo serwer nie odpali w danym terminie i o danej godzinie albo będzie tyle bugów że ho ho .

Teraz zacznie się pogawędka że będzie 7524548 testerów, a bugi zostaną wykryte.

Jednak zawsze się znajdzie jakiś ogromny bug, którego Ci 7524548 testerzy nie wykryją ...

Opublikowano

Naprawdę zajebisty serwer:DNapewno zachęce kolegów do grania i przedstawię serwer na yt aby ludzie zobaczyli serwer:]Mam nadzieje ze jak bedize gralo malo osob to nie wylaczycie serwera

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...