Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Palenie, picie, ćpanie, jaranie w młodym wieku .

Barnej

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 144
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wiecie co jest najśmieszniejsze? Że dzieci które piją piwo robią to na siłe. Piwo w wieku do 16 lat smakuja gorzko w cholere. Śmiać mi sie chce jak widze moich popie*dolonych kolegów szpanowaczy którym po łyku piwska ryj sie wykręca i niedobrze sie robi, ale wypiją to bo przeciez nie bedize gorszy , a jak to wypije to bedzie dojrzaaaaaaały. to jest bardziej zalosne niz palenie fajek. nienawidze alkoholu, pale ale piwa miałem tylko 1 krople raz i dziekuje.

63989389769756300986.png

Weteran
Opublikowano

@up

Juz lepiej pic niz palic :)

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

Opublikowano

nie pijecie bo nie ma kto wam kupic browara dzieciarnio xD

ooo dorosly sie znalazl super koksie mozesz sobie kupic browara , idz budowac mi drogi

Opublikowano

Piję, palę i jaram pakiety. Nie ćpam, bo mnie to nie rajcuje.

Pamiętaj, że nie wszyscy palą, pija itd dla lansu. Szczerze? Wisi mi to, kto co robi.

g0Tef.jpg

Opublikowano

Pomimo młodego wieku zdążyłem już wpaść w półtoraroczny nałóg. Paliłem 10-15 papierosów dziennie. Nie jest to fajna sprawa, a tym bardziej mnie to boli, że moi znajomi nadal palą i nie zdają sobie sprawy ze szkodliwości tego. Ja to, że skończyłem z tym zawdzięczam swojej silnej woli i pomocy mojej mamy. To ona zaczęła się domyślać, stopniowo coraz bardziej i dokładniej kontrolować. Nie karała mnie zakazami, wyzwiskami, czy jeszcze innymi sposobami, tylko rozmawiała ze mną. Stopniowo ograniczała mi kieszonkowe, aż zwyczajnie nie było za co palić. Koledzy po kilku darowanych fajkach zaczęli się niecierpliwić i tak się zakończyło moje palenie.

Dlaczego zacząłem? Cóż to dobre pytanie. Może dlatego, że gdy poszedłem do gimnazjum 3/4 mojej klasy uciekało na przerwie za szkołę. Po części dla odstresowania się. W podstawówce nauczyciele przez 6 lat pompują bańkę, która pęka już w pierwszym roku w gimnazjum... Wszystko jest takie łatwe, zawsze jesteś niewinny, jak nie masz zadania, to nic, zrobisz na jutro i nagle wszystko się zmienia. Z 4 i 5 oceny spadły mi na 2-3, czasem 4. Bałem się o tym powiedzieć w domu, bo zawsze mierzyłem wysoko i miałem ambicję na bycie najlepszym uczniem w klasie. Dlatego gdy mogłem na chwilę zapomnieć o tej niepewności, strachu to sięgałem po papierosa. To był błąd, ale dopuki doputy rodzice nie zajmą się sprawdzaniem swoich dzieci, te będą robiły na co mają ochotę.

Alkohol to zupełnie inna sprawa. Ja osobiście zaliczyłem już kilka "zgonów", kaców miałem już kilkanaście, jak nie więcej. Wiąże się to z chęcią zaimponowania, ile to ja w siebie nie wleję i kończy się najczęściej odprowadzeniem pod drzwi domu, przez bardziej trzeźwych kolegów, którzy jeszcze stoją na nogach. Wraz z paleniem skończyłem też takie picie, i teraz zdarza mi się wypić jedno, czasem dwa piwa, ale to raczej z jakiejś okazji.

Reasumując. Nie warto nawet próbować. To wciąga i łatwo wpaść w wir, zwłaszcza gdy robią to razem z nami koledzy. Wtedy wszystko jest takie normalne, bo jak oni to i ja. Tylko, że wszystko ma swoją cenę. Można palić i pić, wszystko jest dla ludzi, tylko poczekajcie chociaż do osiemnastki, aż wasze ciało skończy się rozwijać, wtedy będzie to miało mniejsze konsekwencje, co nie oznacza, że nie będzie ich wcale.

Zbieram minusy!

Olej Wojnę.Rób pieniądze

Opublikowano

Ja nie mam kolegów. Jestem bezpieczny : D

Juz lepiej pic niz palic :)

Nie da sie porównać szkodliwości. Jak juz to mozna wybrac mniejsze zło. Alkohol niszczy szare komórki co jest dla mnie dość wielkim powodem by go nie pić, a 3 fajki dziennie , to tyle co nic.

Moze bede mieć na starość kaszelek - nic więcej.

63989389769756300986.png

Opublikowano

Co kieruje takimi gówniarzami ? Chęć bycia poważanym w towarzystwie , chęć bycia lubianym etc.

Osobiście gdy spotykam jakiegoś małego śmiecia który nie szczędzi na słowach gdy jest w miejscu publicznym to staram się mu zwrócić uwagę lub jakoś "pokazać" ,że ma się tak nie odnosić i nie palić w miejscu publicznym bo mi to przeszkadza i to , że pije alkohol również .

Gimnazjum do którego chodziłem było połączone z podstawówką . Gdy z niego wyszedłem ( obecnie 2 klasa LO ) aż żal mi patrzeć jak dzieci z 6 klasy palą , piją , ćpają amfe /fete etc. <_<

Nie piję ( tylko okazjonalnie - 18 , sylwester ale też staram się nie dużo ) , nie palę , nie ćpam żadnego gówna i jest mi z tym dobrze .

Pytam się was : po chuj wam to ? Tak bardzo was nie lubią , że musicie palić / pić bo wszyscy wasi znajomi to robią ? :rolleyes: xD

Pozdrawiam .

4367.jpg

33251.gif

10743.png

Każdy + motywuje do dalszej pracy !

Opublikowano

Co kieruje takimi gówniarzami ? Chęć bycia poważanym w towarzystwie , chęć bycia lubianym etc.

Osobiście gdy spotykam jakiegoś małego śmiecia który nie szczędzi na słowach gdy jest w miejscu publicznym to staram się mu zwrócić uwagę lub jakoś "pokazać" ,że ma się tak nie odnosić i nie palić w miejscu publicznym bo mi to przeszkadza i to , że pije alkohol również .

Gimnazjum do którego chodziłem było połączone z podstawówką . Gdy z niego wyszedłem ( obecnie 2 klasa LO ) aż żal mi patrzeć jak dzieci z 6 klasy palą , piją , ćpają amfe /fete etc. <_< Amfa i feta to to samo xD

Nie piję ( tylko okazjonalnie - 18 , sylwester ale też staram się nie dużo ) , nie palę , nie ćpam żadnego gówna i jest mi z tym dobrze .

Pytam się was : po chuj wam to ? Tak bardzo was nie lubią , że musicie palić / pić bo wszyscy wasi znajomi to robią ? :rolleyes: xD

W moim przypadku nie. Ja nie mam przyjaciół/kolegów. Ćpam/pale sam dla siebie bo to lubie. B)

Za to w liceum juz czeka na mnie grupka osób do bff, juz sie nie moge doczekać zeby z nimi ćpać :>

Pozdrawiam . Po raz 65243567 ? :D

63989389769756300986.png

Opublikowano

Piwo w wieku do 16 lat smakuja gorzko w cholere

No, a w dniu szesnastych urodzin nagle człowiekowi zmienia się smak, już piwo nie jest gorzkie i zaczyna mu smakować, bingo.

To, że Ci jakiś napój/potrawa nie smakuje nie oznacza, że innym też to nie smakuje, to odnosi się do wszystkiego - nie tylko do alkoholu.

Weteran
Opublikowano
Nie da sie porównać szkodliwości. Jak juz to mozna wybrac mniejsze zło. Alkohol niszczy szare komórki co jest dla mnie dość wielkim powodem by go nie pić, a 3 fajki dziennie , to tyle co nic.

Moze bede mieć na starość kaszelek - nic więcej.

Ekspert.

Nawet palac 3 fajki dziennie mozesz dostac raka .

Mozesz miec kaszelek mozesz nie miec nic . Nic nie wiesz co bedzie w przyszlosci taka prawda .

Mam w nosie co mi dasz , ale jak juz to Zbieram minusy

mpccopy.jpg

Co to jest? Ma pięć liter - pierwsza to "K", a ostatnia to "s". Twarde owłosione, w środku ma biały płyn.

Odpowiedź: KOKOS, a ty co myślałeś? ;p

Opublikowano

W sumie gówniarze mają takich a nie innych rodziców i skoro się nimi nie interesują to ich problem . :rolleyes:

Ale palenie fajek jest takie fajnee ! xD MMmmm ten zapach <3 <_<

4367.jpg

33251.gif

10743.png

Opublikowano

Możecie mówić co chcecie, ale papieros mnie relaksuje i rozluźnia ,gdy sobie zapale fajeczke na balkonie o 2 w nocy mozna rzeczy wiele przemyśleć.

Ps. palenie papierosów rozszerza naczynia krwioneśne :rolleyes:

63989389769756300986.png

Opublikowano

Pytanie retoryczne .. debilu człowieku . wiesz co to ?

@topic

Mam to w dupie szczerze mówiąc .

Ale bawi mnie to , że takie dzieciaki palą i ukrywają się przed starymi .

Więc nie spinaj ziomek ;)

4367.jpg

33251.gif

10743.png

Opublikowano

Pytanie retoryczne .. debilu człowieku . wiesz co to ?

@topic

Mam to w dupie szczerze mówiąc .

Ale bawi mnie to , że takie dzieciaki palą i ukrywają się przed starymi .

Więc nie spinaj ziomek ;)

Rodzice wiedzą ze popalam. Nie dają mi kieszonkowego ale ja mam wyjebane , i tak mam kase i kupuje sobie fajki B)

Szczerze mówiąc, gdy są za moje pieniądze , smakują jescze lepiej.

Ps. właśnie wróciłem z fajeczki ^^

63989389769756300986.png

Opublikowano

co na ten temat powiedzieć , zawsze tak jest że ludzie muszą czegoś spróbować i powiem tak :

jak w kraju pojawiły się tzw. sklepy kolekcjonerskie ( dopalacze )

to szczyle biegały i czekały pod sklepem i czekały aż ktoś im kupi...

jeden mnie się spytał to powiedziałem wypierdalaj gówniarzu idź kup sobie lepiej za to paczkę fajek mniej się zatrujesz

później widziałem go ciągle na osiedlu bez kumpli z którymi stał ...

tak więc coś to dało , a co powiedzieć na temat fajek i alkoholu , niech się schleją i bd wiedzieli że nie można tak dużo pić!

mój przypadek : wyjebaliśmy kiedyś z kumplem 0.7 na dwóch schlałem się rzygałem i teraz max typije 1-2 piwa i tyle

bo ćwiczę ciągle i nie mogę pić , nie palę już od roku, paliłem 3 lata i rzuciłem :)

jedynie co zapale to grass <3

tyle ! pozdro!

Hardstyle

Opublikowano

Nie palę, nie jaram, nie uległem głupiej modzie w gimnazjum. Piję okazyjnie.

A palenie w gimnazjum to zwykły szpan, dzieciaki myślą, że są fajniejsi, ale niestety tylko im się tak wydaje.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Dzieciaki pala, cpaja, jarają i pija, bo takie towarzystwo wybrali. Są gruby sportowców, kiboli, dresów itp. Wiele zależy od towarzystwa. Pale bo pale od kilku lat piwko wybiję okazyjnie kiedyś maryśkę zajarałem i już nie mam zamiaru. Cpać białe nie mam zamiaru to po jednej dawce cię zniszczy.

Opublikowano

Ta wszyscy krzyczą teraz sadzić, palić i zalegalizować czy jakoś tak ^^ A gówno prawda bo połowa o tym pojęcia pewnie nie ma i na policji szczeliła by z dupy pół osiedla xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...