Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mentor - chcesz nim zostać? Do dzieła!

dudsonowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Liczy się pomoc userom z MPC czy pomoc na MPC ? Bo to odmienne rzeczy :)

Były Moderator Metin2, kiedyś z obowiązku, dziś dla rozrywki.

icon-social-apple-outline-64.png

• Odpowiedzi 212
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ludzie! Tu nie chodzi o szybkie nabijanie postów i minimalne pomaganie.Tylko o duży wysiłek i wielką pomoc z naszej strony

Pomogłem? Daj minus!

ilovempc.png

Weteran
Opublikowano

Moim zdaniem Mentor powinien być tylko jeden na forum.Każdy mógłby zwrócić się do niego o pomoc.

Powinien także posiadać jakieś wyższe uprawnienia (warny,otwieranie tematów).Wskazywał by ludziom ich błędy i cierpliwie czekał na poprawe.

Od iluś tam postów, np. 500 mógłby zdejmować %, a polegało by to na tym, że użytkownik go prosi, a on zleca mu jakieś zadanie (np. napisanie tutoriala), użytkownik się zgadza i wykonuje zadanie.

Jeżeli go wykona wysyła link do Mentor'a, a ten sprawdza czy zrobił to z udziałem jakieś pracy (a nie tylko kopiuj,wklej), no i oczywiście zdejmuje mu procenty.Dawałby także % za oszukanie go,bądź nie wywiązanie się z

określonego zadania jakie zadał, a użytkownik się go podjął.

Kolor rangi powinien wyróżniać się, jeżeli ktoś szuka Mentor'a to z łatwością go znajdzie.

Osoba, która się na niego nadaje powinna być : cierpliwa,uczynna,pomocna,nie arogancka.

Musi umieć dogadać się z userem i poczuć się mniej więcej jak on, aby łatwiej mu było rozwiązać jego problem.

Wybranie takiego Mentor'a było by proste.User, który wyróżnia się we wszystkich działach (tutoriale,pomoc,dodawanie cennych rzeczy) i od razu rzuca się w oczy, ma największe szansę na zostanie nim.

Moim zdaniem, taka ranga byłaby lepsza, ponieważ byłoby o co walczyć. ;)

Ale to tylko moje nic nie znaczące zdanie ..:>

1329036830-U154499.png
Opublikowano

Moim zdaniem Mentor powinien być tylko jeden na forum.Każdy mógłby zwrócić się do niego o pomoc.

Powinien także posiadać jakieś wyższe uprawnienia (warny,otwieranie tematów).Wskazywał by ludziom ich błędy i cierpliwie czekał na poprawe.

Od iluś tam postów, np. 500 mógłby zdejmować %, a polegało by to na tym, że użytkownik go prosi, a on zleca mu jakieś zadanie (np. napisanie tutoriala), użytkownik się zgadza i wykonuje zadanie.

Jeżeli go wykona wysyła link do Mentor'a, a ten sprawdza czy zrobił to z udziałem jakieś pracy (a nie tylko kopiuj,wklej), no i oczywiście zdejmuje mu procenty.Dawałby także % za oszukanie go,bądź nie wywiązanie się z

Kolor rangi powinien wyróżniać się, jeżeli ktoś szuka Mentor'a to z łatwością go znajdzie.

Osoba, która się na niego nadaje powinna być : cierpliwa,uczynna,pomocna,nie arogancka.

Musi umieć dogadać się z userem i poczuć się mniej więcej jak on, aby łatwiej mu było rozwiązać jego problem.

Wybranie takiego Mentor'a było by proste.User, który wyróżnia się we wszystkich działach (tutoriale,pomoc,dodawanie cennych rzeczy) i od razu rzuca się w oczy, ma największe szansę na zostanie nim.

Hym w sumie niezła myśl, ale jeden na całe forum to chyba jednak trochę za mało

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

I może frytki do tego, co ?

Zadania to jest debilny pomysł, on mi zleci napisanie TuTa np. do Dark Orbit a ja tego na oczy nie widziałem i co ... ?

Jedynie z warnami sie częściowo zgodze ale żeby mógł dawać tylko neutralne, bo jak napisze PW do jakiejś nowej osoby z upomnieniem to ten go zapewne zwyzywa i po robocie, a warn chociaż 0% troche lepiej na niego podziałała ; )

Do tego żadnego zdejmowania/nakładania % i zamykania tematów bo od tego są Modzi.

Opublikowano

Wam to już odbija :)

Wyraźnie jest napisane że dzięki randze mentor uzyskamy :

1. Unikalny kolor Nicku.

2. Większą pojemność skrzynki odbiorczej.

3. Większy limit na dodawanie mediów.

4. Brak kontroli antyfloodowej (nie musisz czekać wyznaczonego czasu aby napisać kolejny post)

5. I w końcu – wielki szacunek i poważanie wśród userów i kadry administracyjnej ; )

A więc po co wymyślacie dodatkowe jakieś uprawnienia jak i tak innych nie bd? ;p

Mentor to dobry pomysł. Ale i tak to bd niesprawiedliwe bo na 100% dostaną go ci co są w topce reputacji.

I tu również się nie zgodzę.

Bo jest powiedziane że tylko osoby pracujące aktywnie i pomagające dostaną tą rangę.

A Reputacja to taki dodatek :)

Weteran
Opublikowano

Zadania to jest debilny pomysł, on mi zleci napisanie TuTa np. do Dark Orbit a ja tego na oczy nie widziałem i co ... ?

Dlatego Mentor się zapyta w jakim dziale czujesz się swojo i zada ci zadanie właśnie na temat niego.

I może frytki do tego, co ?

Frytki to bomba kaloryczna..

Do tego żadnego zdejmowania/nakładania % i zamykania tematów bo od tego są Modzi. 

Tak są modzi, którzy nie chętnie lubią rozmawiać z userami (bez urazy)

A Mentor wytłumaczył by ci błąd za jaki dostałeś wybrany % lub zamknięcie tematu..

Mod napisze:

"Spam.Close"

A Mentor wytłumaczy:

"Pisanie ciągle tego samego, nie jest dobrym pomyslem.Wystarczy, że napiszesz raz, a napewno ktoś przeczyta."

(to tylko taki przykład)

Hym w sumie niezła myśl, ale jeden na całe forum to chyba jednak trochę za mało 

Można pomyśleć o kilku, ale pamiętajcie, im więcej Mentorów, tym ich ranga spada i mniej ludzi będzie o nią walczyć.

A więc po co wymyślacie dodatkowe jakieś uprawnienia jak i tak innych nie bd? ;p

Skąd wiesz ? O ile dobrze mi wiadomo nie ma jeszcze żadnego Mentor'a, dlatego kilka zmian napewno się pojawi za nim ktoś go dostanie.

1329036830-U154499.png
Opublikowano
5. I w końcu – wielki szacunek i poważanie wśród userów i kadry administracyjnej ; )

hahahahahahah...

Tak są modzi, którzy nie chętnie lubią rozmawiać z userami (bez urazy)

A Mentor wytłumaczył by ci błąd za jaki dostałeś wybrany % lub zamknięcie tematu..

Mod napisze:

"Spam.Close"

A Mentor wytłumaczy:

"Pisanie ciągle tego samego, nie jest dobrym pomyslem.Wystarczy, że napiszesz raz, a napewno ktoś przeczyta."

(to tylko taki przykład)

Vulpes+ferrilata.jpg

Mentor nie będzie widział czyichś warnów. Zobaczymy kto będzie nim pierwszy a potem będziecie pisać jak kto odpowiada.

1306263410-U198706.png

Tą sygnaturkę wykonała Agata.

Weteran
Opublikowano

Mentor nie będzie widział czyichś warnów. Zobaczymy kto będzie nim pierwszy a potem będziecie pisać jak kto odpowiada. 

Huh..masz rację może za bardzo zmieniłem moją wizję mentora na moderatora ^^

1329036830-U154499.png
Weteran
Opublikowano

a takie pytanko co jesli ktos np zbiera -?? 

A co jeżeli pare postów temu zostało to wyjaśnione ?

...plusy = pozytywne, minusy = negatywne

Jeżeli ktoś zbiera minusy to jego problem..

1329036830-U154499.png
Gość daronian
Opublikowano

Już widzę te dwie - trzy pierwsze osoby z rangą Mentor... jak będą im zazdrościć i pisać, że na to nie zasługują. Je*ać takie coś i komu to potrzebne? =)

Rozumiem żeby dodawać rangi typu Metin2 Helper, bo niektórym osobom się naprawdę należy, ale nie ranga Mentor... kórffa to się nadaje do jakiegoś karate czy teo-koundo

Opublikowano

Dla mnie ranga nie powinna miec nic wspolnego z mentorem.

Gdyby nie to ze zbieralem sobie dla uciechy - to bym mial conajmiej z 500+.

Dla mnie mentor powinien byc jeden z kazdego dzialu(metina moze 2)

Czyli ok.20mentorow

sstwc.jpg

Opublikowano

Dla mnie ranga nie powinna miec nic wspolnego z mentorem.

Gdyby nie to ze zbieralem sobie dla uciechy - to bym mial conajmiej z 500+.

Dla mnie mentor powinien byc jeden z kazdego dzialu(metina moze 2)

Czyli ok.20mentorow

Taaaa wiem metin jest wielkim działem ale trochę mnie to wkurza że tamten dział jest faworyzowany.... nawet kida można dostać w krótszym okresie od rejestracji...

+ to jakoś dla mnie małe odzwierciedlenie pomocy bo to się robi od serca a nie dla nagrody..

Co do mentorów i zazdrości to z pewnością będą posty za co On ma mentora itp itd

Ranga może nie jest złym pomysłem, ale tylko wzbudzi nienawiść innych "zazdrośników" do osoby posiadającej tę rangę

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

Taaaa wiem metin jest wielkim działem ale trochę mnie to wkurza że tamten dział jest faworyzowany.... nawet kida można dostać w krótszym okresie od rejestracji...

+ to jakoś dla mnie małe odzwierciedlenie pomocy bo to się robi od serca a nie dla nagrody..

Co do mentorów i zazdrości to z pewnością będą posty za co On ma mentora itp itd

Ranga może nie jest złym pomysłem, ale tylko wzbudzi nienawiść innych "zazdrośników" do osoby posiadającej tę rangę

Dołączona grafika

no to w takim razie na forum nikt nie może mieć ani VIP-a anie Moderatora bo wzbudzi zazdrość innej osobie ?

Pomysł jak najbardziej tylko coś nie rusza i nie widać go w życiu forum.

Opublikowano

Nie moja ze metin2 to najwiekszy dzial

Nie wiem o co kaman z ta rejestracja.

Nad mentorem narazie nie mysle,mam kida a to mi narazie w zupelnosci wystarcza.

Moze kiedys jak bede mial full czasu to jasne,mentorem moge zostac czemu nie ale nie teraz i chyba nie w tym roku.

sstwc.jpg

Opublikowano

A mam takie 1 małe pytanko do was

czy już ktoś ma taką rangę

czy jeszcze nie jest wprowadzona

Kokosz ma jedynie.

Opublikowano

Nad mentorem narazie nie mysle,mam kida a to mi narazie w zupelnosci wystarcza.

Moze kiedys jak bede mial full czasu to jasne,mentorem moge zostac czemu nie ale nie teraz i chyba nie w tym roku.

Hym czy nie za bardzo się rozpłynąłeś ? :P

Administracja będzie wybierała mentora, więc jednak to że napiszesz że znajdziesz czas kiedyś chyba nie powinno wpłynąć na Ich decyzję...

@ _Cezary

... wiesz o co mi chodzi to już nie kręć

sygnatura_old.png

Opublikowano

kokosz nie ma tej rangi. Ma tylko nagrodę, żebyście mogli zobaczyć jak wygląda.

Rangi jeszcze nikt NA RAZIE nie dostał.

1321896841-U198706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...