Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mentor - chcesz nim zostać? Do dzieła!

dudsonowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dodajcie -5% co miesiąc a może i będę chętny do mentora :)

Narazie jakoś ta ranga mnie nie przyciąga :P

jedyny "+" to więcej mediów i plakietka

- na plakietki mało kto zwraca uwagę

- bardzo żadko dodaję media

resztę posiadam xD

@Ktoś napisał że goldy pierdzą w stołki..

Goldmember musiał się w jakiś sposób napracować na tą rangę - nie sądzisz?

aby posiadać korzyści z MMT wystarczy napisać porządną aplikację i raz kiedyś im pomóc...

tiaa co Ty wiesz o zapierdzielaniu o rangę skoro golda dostałeś od kogoś kto już miał i tobie przekazał?

12085972280505695227.png

Sygna wykonana przeze mnie <lans>

• Odpowiedzi 212
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pozatym mam pytanie co do repki - jak ktoś zbiera minusy - i da mu się minusa - to jest to taktowane pozytywnie czy negatywnie okiem administracji?

Ponawiam to pytanie :)

Nothing to do here.

Opublikowano

Chyba się spóźniłem na imprezę. Wszędzie gdzie dobry temat by pomóc człowiekowi a tu ZAP! Ktoś był pierwszy :((

Ranga zostaje przyznana, kiedy ktoś rzuca nam się w oczy swoją pracą. Nie ma określonego czasu. Staraj się cały czas, a może się uda ; )

To u mnie to trochę ciężko będzie ale raz trzeba się wysilić :)

76561197995014005.png

Opublikowano

Ponawiam to pytanie :)

Zbieranie minusów jest anomalią. Zbiera się to, co jest pozytywne, a pozytywne są plusy.

Zatem przykro mi to mówić, ale minusy się nie liczą, jako skala pomocy.

1321896841-U198706.png

Opublikowano

Zbieranie minusów jest anomalią. Zbiera się to, co jest pozytywne, a pozytywne są plusy.

Zatem przykro mi to mówić, ale minusy się nie liczą, jako skala pomocy.

I mnie do końca dobiłaś :mellow: A jest możliwość zamienienia tych 400 minusów na 400 plusów??

Nothing to do here.

Opublikowano

I mnie do końca dobiłaś :mellow: A jest możliwość zamienienia tych 400 minusów na 400 plusów??

Raczej nie, bawienie się reputacją w przypadku innym niż minusowanie/plusowanie przez multi acc jest niedozwolone.

@Brak mi słów. Mówię o bawieniu się reputacją przez ADMINÓW w panelu administracyjnym. Ludzie... -.-

1321896841-U198706.png

Opublikowano

Ja też mógłbym spróbowac bo jestem dośc cierpliwy i rozumiem jak ktoś ma problemy :) Staram się wytłumaczyc wszystkim którzy proszą mnie o pomoc . Na Pewno spróbuje :] .

Mi się to podoba pod każdym względem.

No to robię to co robię.Pomagam innym.

ja bym chciał spróbować

myślę że jestem w stanie pomóc nowy jak i starszym użytkownikom

Jak nagle wszyscy opisują swoje superlatywy ...

Ta ranga nie ma większego sensu, po co to komu? Kiedyś było coś tam "MMT gold member" i kokosz to wywalił w pierwszy dzień tego istnienia. ( ranga podobna jak mentor).

Metin2 Helper również kokosz wyrzucił (notabene ranga miała te same właściwości co ten mentor, czyli pokazanie kto zna się na rzeczy).

Więc nie rozumiem istnienia rangi mentor, po co to komu? Świecić kolorem nicku, podlizywać się i włazić w dupe bez wazeliny? Komu to do czegoś potrzebne ;| Zastanówcie się i pomyślcie logiczne kto odniesie z tego jakąś znikomą korzyść?

1306263410-U198706.png

Tą sygnaturkę wykonała Agata.

Opublikowano

Jak nagle wszyscy opisują swoje superlatywy ...

Ta ranga nie ma większego sensu, po co to komu? Kiedyś było coś tam "MMT gold member" i kokosz to wywalił w pierwszy dzień tego istnienia. ( ranga podobna jak mentor).

Metin2 Helper również kokosz wyrzucił (notabene ranga miała te same właściwości co ten mentor, czyli pokazanie kto zna się na rzeczy).

Więc nie rozumiem istnienia rangi mentor, po co to komu? Świecić kolorem nicku. Komu to do czegoś potrzebne ;|

je mysle ze sie to przydal i powinno byc to wdrozone w forum

forum sie rozwija i powinno byc pare osob odpowiedzialnych za pomoc tym nowym i nie doswiadczonym

Opublikowano

forum sie rozwija i powinno byc pare osob odpowiedzialnych za pomoc tym nowym i nie doswiadczonym

Pomyśl logicznie, jeśli ktoś jest nowy i niedoświadczony to z jakiej racji ma wiedzieć co oznacza jakaś ranga?

Zwróci się do założyciela forum ew. moderatora a nie do cholera wie kogo.

1306263410-U198706.png

Tą sygnaturkę wykonała Agata.

Opublikowano

A co? Bez kolorka nie można pomagać?

Opublikowano

Joaquin Phoenix - Ja Cię popieram w stu procentach. Każdy aby dostać tą rangę będzie musiał się oczywiście podlizać. Będzie to pewnie globalny moderator, ponieważ on ma większe wpływy od zwykłego moderatora danego działu :). Wystarczy pare dni koleżeństwa i namówki aby pisnąć o nim słówko administracji ;) . Administracja będzie wzorować się na wypowiedziach GM'ów i wtedy najlepszy lizusek danego gm'a dostanie tą range. Tak jak powiedział Joauqin, ta ranga też pewnie "zgaśnie", najpierw będą bardzo ambitnie pomagac, ale potem to usiądzie. Zaczną bawić się w jakąś wyższą osobe od zwykłego szarego usera, będa także popisywać się ładnym kolorkiem oraz zajefajna plakietką w profilu. Bo przecież ładny i wyrózniający się na forum kolorek to klucz do sukcesu "Pana i Władcy". Zapał siądzie po paru tygodniach od otrzymania rangi. Wspomniałes Cubaza o osobach odpowiedzialnych, które będa pomagać tym nowym i nie doświadczonym userom. Odpowiem Ci tak, ta osoba pewnie nie będzie odpowiedzialna, no chyba, że przez pare dni aby się wykazać przed dostaniem rangi oraz po dostaniu aby jej nie stracić. Od pomagania nowym userom i tym, którzy tutaj siedzą już pewien czas powinna być administracja oraz moderatorzy globalni. Oni opiekuja się forum i powinni nadawać zasady tętnienia życia na tym forum. Jedyna korzyść, która możecie sobie przynieść z tej rangi to tylko fajny kolorek :mellow: . Każdy stara sę tutaj pokazać swoje dobre strony np. "O, może ja mam szanse dostać tą range?! Zawsze pomagam userom w danych działach", ale uwierzcie mi ten zapałek siądzie odrazu po dostaniu rangi. Trzeba będzie mu mówić, aby coś robił bo pewnie sam się nie ruszy. Nie dostanie także jakiś nadzwyczajnych uprawnień na forum jak moderowanie jakiegoś działu, a pewnie za nie długi czas ta ranga będzie prosić o osobny dział i jeszcze jakieś inne bajery B) . Większość osób, które tutaj się wypowiedziały zapewnie nie raz klneły w tematach lub pisali posty np. "Nie ten dział! Raport leci". I ja się pytam to jest pomoc? :huh: . To bardziej opierniczenie kogoś za to, że zrobił coś zle. Rozumiem jeśli brzmiało by to inaczej np. "To nie ten dział, pomyliłes się, napisz raport o przeniesienie tematu :)". To wyglądało by z jakąś kulturą. Co do widoku plusów i minusów to także wielki nie wypał. Każdy może zobaczyć kto komu i za co dał plusa/minusa. Dam taki przykład, dam minusa userowi, ponieważ napisał bezsensowny post a jak on mi się odwdzięczy? Zacznie mnie minusować do granic możliwości w ramach zemsty. Co do uprawnień gold membera i MMT to także się nie zgodze. Gold Member nie ma możliwości dodania wydarzenia do kalendarza, anty floodu przy tematach. Jednak MMT już je posiada, nie wiem z jakiej "paki" oni je mają, no tak piszą recenzje dla naszego forum to także wysiłek, nie omine tego. Gold Member tez musiał się troche napracować, prawda? Takiej rangi nie dostaje się za darmo, chociaż były tutaj takie przypadki :mellow: . Dudsonowa mówisz, że goldom wystarczy złożyć tylko podanie o takie same uprawnienia jak MMT. Jak zapewne stawiam zostało by to odrzucone, lub z "łaski inosa" akceptowane. No to tak, skoro już jestem w temacie uprawnień danych rang chcę poruszyć także sprawe szarego usera. Przydała by się takiej osobie chociaż jedna zmiana nicku, gdy ktoś potrzebuje tego bardzo. No to chyba będzie na tyle, dzięki za przeczytanie. Napewno jeszcze tutaj wrócę wypowiedzieć się.

Opublikowano

Lizusostwo czas zacząć ...

takimi słowami mogę to opisać , jednakże zgadzam się z Matzarem

jeżeli pomysł z mentorem wypali będę się normalnie starał pomagać nowym i zobaczymy co z tego będzie, to jest tak jakby test na ufność i sprawiedliwość Administracji MPC F.

Opublikowano

Raczej nie, bawienie się reputacją w przypadku innym niż minusowanie/plusowanie przez multi acc jest niedozwolone.

20-30% tego forum zbiera -

część "leje" na reputację a część zbiera +

Mu chodziło o konwertowanie - na +

Ja również zbieram "-" -> mam ich już 1113 teraz napewno będą one lecieć wolno, ba a nawet spadać...

Zbierałem tą repkę prawie 2 lata a teraz to wszystko zaprzepaścić to szkoda :(

ysnl.jpg

Oddajcie minusy! :(

Opublikowano

@ up

chyba kpisz ... <_<

na + trzeba było czymś zasłużyć .

Trzeba było zbierać + i tyle.

xenex miałby ni z gruszki ni z pietruszki 1113 plusów ?

Hoho .. nie ma tak dobrze ..

Opublikowano

Wiem o co chodziło asd i wyraziłam się jasno.

Nie widzę możliwości konwertowania plusów na minusów. Zbieraliście od początku minusy, to Wasza sprawa, nie możemy w to ingerować.

Co do uprawnień gold membera i MMT to także się nie zgodze. Gold Member nie ma możliwości dodania wydarzenia do kalendarza, anty floodu przy tematach. Jednak MMT już je posiada, nie wiem z jakiej "paki" oni je mają, no tak piszą recenzje dla naszego forum to także wysiłek, nie omine tego. Gold Member tez musiał się troche napracować, prawda? Takiej rangi nie dostaje się za darmo, chociaż były tutaj takie przypadki . Dudsonowa mówisz, że goldom wystarczy złożyć tylko podanie o takie same uprawnienia jak MMT. Jak zapewne stawiam zostało by to odrzucone, lub z "łaski inosa" akceptowane. No to tak, skoro już jestem w temacie uprawnień danych rang chcę poruszyć także sprawe szarego usera. Przydała by się takiej osobie chociaż jedna zmiana nicku, gdy ktoś potrzebuje tego bardzo. No to chyba będzie na tyle, dzięki za przeczytanie. Napewno jeszcze tutaj wrócę wypowiedzieć się.

Wybacz, ale nie przyjmujemy do MMT kogoś, kto nie ma do tego kwalifikacji. Mam przyjąć kogoś kto robi byki w co drugim zdaniu? Chyba nie.

Praca w MMT to nie pisanie recenzji i po sprawie. Praca nad jedną recenzją trwa minimalnie półtora tygodnia pisania tekstu, jego poprawiania, korygowania, nagrywania gameplaya, wysyłania, konwertowania podwójnego, składania i ponownie przesyłania. To nie jest tak, że my zrobimy sobie recenzje, ściągniemy skądś GP i wszyscy są happy. Niestety, to też wymaga pracy i koordynacji.

Zmiana nicku dla usera? Sorry, ale nie myślicie jak zakładacie konta?

Pomyśl logicznie, jeśli ktoś jest nowy i niedoświadczony to z jakiej racji ma wiedzieć co oznacza jakaś ranga?

Więc taki założyciel forum, moderator, GM, czy ktokolwiek inny przekieruj go do Mentora. To taki problem?

Szukacie dziury w całym.

1321896841-U198706.png

Opublikowano
Wybacz, ale nie przyjmujemy do MMT kogoś, kto nie ma do tego kwalifikacji. Mam przyjąć kogoś kto robi byki w co drugim zdaniu? Chyba nie.

Dołujesz mnie jeszcze bardziej. Myślisz, że ja pisze o tym bo nie dostałem się do MMT? Jeśli tak uważasz, to jesteś w dużym błędzie.

Zmiana nicku dla usera? Sorry, ale nie myślicie jak zakładacie konta?

Nie zawsze przyjdzie to co chcemy własnie w tym czasie.

Szukacie dziury w całym.

Nie. My tylko wytykamy wasze błędy.

Opublikowano
Dołujesz mnie jeszcze bardziej. Myślisz, że ja pisze o tym bo nie dostałem się do MMT? Jeśli tak uważasz, to jesteś w dużym błędzie.

Em... a kto tu mówi w tym momencie o Tobie i Twoim podaniu do MMT? Nawet nie wiem, że takie składałeś. o.O

Nie. My tylko wytykamy wasze błędy.

Spoko, jeśli uważasz to za błędy dla mnie nie ma problemu. Olewasz sprawę z mentorem i jesteś szczęśliwy. Jeśli komuś zależy to się postara i tyle. ; )

1321896841-U198706.png

Opublikowano
Em... a kto tu mówi w tym momencie o Tobie i Twoim podaniu do MMT? Nawet nie wiem, że takie składałeś.

Mój błąd, odniosłem to inaczej.

Spoko, jeśli uważasz to za błędy dla mnie nie ma problemu. Olewasz sprawę z mentorem i jesteś szczęśliwy. Jeśli komuś zależy to się postara i tyle. ; )

Postara się liżąc dupe komuś? Przemyśl sama jeszcze raz tą całą waszą range. To administratorzy oraz globalni są od pomagania na forum. Nie wyrabiacie z obowiązkami czy jak? :rolleyes: .

Opublikowano

ta cala ranga jest do dupy było wiele ciekawych propozycji co do modernizacji forum a wy je olewacie

i zajmujecie się jakimś mentorem który nie ma sensu myślę ze tylko udajecie ze was interesuje rozwój forum

hmm

Jaq:Pomyśl logicznie, jeśli ktoś jest nowy i niedoświadczony to z jakiej racji ma wiedzieć co oznacza jakaś ranga?

duds:Więc taki założyciel forum, moderator, GM, czy ktokolwiek inny przekieruj go do Mentora. To taki problem?

Szukacie dziury w całym.

tak zamiast od razu pomoc to będą przekierowywać?? Good Idea

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...