Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mentor - chcesz nim zostać? Do dzieła!

dudsonowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaq:Pomyśl logicznie, jeśli ktoś jest nowy i niedoświadczony to z jakiej racji ma wiedzieć co oznacza jakaś ranga?

Zwróci się do założyciela forum ew. moderatora a nie do cholera wie kogo.

duds:Więc taki założyciel forum, moderator, GM, czy ktokolwiek inny przekieruj go do Mentora. To taki problem?

Szukacie dziury w całym.

tak zamiast od razu pomoc to będą przekierowywać?? Good Idea

Miałem własnie to pisać.

Niedługo będzie jak w Polskiej administracji. Żeby coś załatwić trzeba się nalatać kilka miesięcy/lat.

Ranga co by porobić trochę szumu i nic więcej :)

1306263410-U198706.png

Tą sygnaturkę wykonała Agata.

• Odpowiedzi 212
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Postara się liżąc dupe komuś? Przemyśl sama jeszcze raz tą całą waszą range. To administratorzy oraz globalni są od pomagania na forum. Nie wyrabiacie z obowiązkami czy jak?

Tego też nie rozumiem, dlaczego zakładacie, że mentor musi być lizodupem? Nie ogarniam tej teorii z kolei.

Nie mamy problemów z obowiązkami. Skoro dla Was zła jest idea utworzenia forum bardziej user friendly, to mamy dawać nowym bany za każde przewinienie? Wybaczcie, że to mówię, ale sami już nie wiecie czego chcecie. Jak chcemy dla Was dobrze, to każdy pomysł zganiacie. Skoro Mentor się Wam nie podoba, co chcecie innego?

Joaquin, Matzar: Co chcecie innego? Jaki pomysł Wy dacie nam, abyśmy go dla Was zrealizowali? JAKI?

Weźcie pod uwagę, że 300 tys ludzi musi się ten pomysł spodobać, być funkcjonalny i nie obciążać forum, a jednocześnie musi być wykonywalny. ; ) Czekam na propozycje na PW.

tak zamiast od razu pomoc to będą przekierowywać?? Good Idea

Matko boska, bardzo źle mnie zrozumiałeś.

Odpowiedziałam na pytanie Joaquina. Wychodzimy z założenia, że to Mentor będzie szukać userów potrzebujących pomocy, a nie na odwrót.

Skoro Mentor to dla Ciebie porażka po co masz ten nieaktualny z resztą button w sygnaturce? ; )

1321896841-U198706.png

Opublikowano

Sprawa jest oczywista, od początku wprowadzenia systemu reputacji wiadomym było, że to plusy są pozytywną nagrodą.

Wtem osoby, zwane potocznie "zbieraczami", które z natury chciały być najlepsze stwierdziły, że skoro nie mogą mieć dużo plusów, to dużo łatwiej będzie zdobywać minusy.

Konkludując, jedyną oceną dodatnie wartościującą są uzyskane plusy, minusy nie mogą być przez wypaczenie traktowane jako sposób nagradzania, wiąże się to z ogólnie przyjętymi zasadami rozumowania.

Każde kolejne próby zakłócania porządku wywodami, że "zbierałem - zamiast +, bo są lepsze" będę karał warnami i banami w zależności od wartości postów, niezależnie od posiadanej na forum rangi.

Troszkę oleju w głowie, żeby zrozumieć, że skoro wprowadzono system reputacji, to bedzie on w przyszłości wykorzystany, a nie bawić się w zbieranie minusów, bo tak jest łatwiej.

Koniec, kropka.

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Podoba mi się nowa ranga Mentor(ek), ale ten kto będzie ją posiadał, będzie miał gorzej, od tych użytkowników, którzy są też na tym forum, i też "walczą" o takową rangę. Wiadomo z jakiej przyczyny.

Na forum są jakieś nowości, ale oczywiście według userów, jest tak źle i tak niedobrze. Pożyjemy, zobaczymy jak Administracja wprowadzi w życie ten przywilej.

Teraz można się przyjrzeć kto tak naprawdę jest lizusem wypowiadający słowa "O, ale przecież to ja mam szansę na rangę, ja przecież pomagam/zacznę pomagać userom".

54823f353119c_-_mcx-lorde-straight-hair-

Opublikowano

Tego też nie rozumiem, dlaczego zakładacie, że mentor musi być lizodupem? Nie ogarniam tej teorii z kolei.

Nie mamy problemów z obowiązkami. Skoro dla Was zła jest idea utworzenia forum bardziej user friendly, to mamy dawać nowym bany za każde przewinienie? Wybaczcie, że to mówię, ale sami już nie wiecie czego chcecie. Jak chcemy dla Was dobrze, to każdy pomysł zganiacie. Skoro Mentor się Wam nie podoba, co chcecie innego?

Joaquin, Matzar: Co chcecie innego? Jaki pomysł Wy dacie nam, abyśmy go dla Was zrealizowali? JAKI?

Weźcie pod uwagę, że 300 tys ludzi musi się ten pomysł spodobać, max 15 000 ludzi musi się podobać pomysł, być funkcjonalny i nie obciążać forum, a jednocześnie musi być wykonywalny. ; ) Czekam na propozycje na PW.

Matko boska, bardzo źle mnie zrozumiałeś.

Odpowiedziałam na pytanie Joaquina. Wychodzimy z założenia, że to Mentor będzie szukać userów potrzebujących pomocy, a nie na odwrót.

Skoro Mentor to dla Ciebie porażka po co masz ten nieaktualny z resztą button w sygnaturce? ; )

Propozycji ci mogę dać od groma. Tak, cudownie chcesz dla mnie dobrze (lol).

Nie podoba mi się panoszenie niektórych administratorów (rzecz jasna nie mam na myśli Makina, nie liże dupy tylko stwierdzam fakty, Makin to mój dobry kumpel i złego słowa o nim powiedzieć nie mogę ).

Też chciałbym żeby moje marzenia były zreazlizowane ale nic z tego nie wychodzi.

Poza tym to temat do wypowiedzi, chcielibyście zeby kilkaset odpowiedzi było o tym " O, jestem taki. Pomagam nowym i wgl. Chyba się nadaję"

Może uda się wymyślić coś nieco ambitniejszego.

edit# Mou, proszę. A co ty zrobiłeś dla tego działu? Podam ci przykład, gdybym cię nie błagał o dział tutoriale czy download ludzie by szukali tutoriali na 100 stronie... tak więc nawet nie grzesz i nie mów że źle czyniłem dla działu :) Jedyne miejsce gdzie wprowadziłem rygorystyczne zasady to zapowiedzi. Ty zrobiłeś tam raj dla spamerów. Z miłą chęcią powypowiadam tam się jak 95% użytkowników. W jednym miejscu dajecie warny za 2 zdania bo to zbyt krótko, w tym miejscu za dodanie durnego słowa "Zagram" nie ma warna :)

Tschus :>

///Nie. Nie jesteś warty mojej opinii na ten temat. Żyj nadal w złudzeniach.

1306263410-U198706.png

Tą sygnaturkę wykonała Agata.

Opublikowano

Raczej nie, bawienie się reputacją w przypadku innym niż minusowanie/plusowanie przez multi acc jest niedozwolone.

Jeżeli dobrze rozumiem, to można zrobić multi do dawania sobie punktów reputacji?? Czyli mogę zrobić multi i się plusować??

PS. Koniec tematu, nie chcę dostać warna od Makina <_<

@Nie, nie możesz. Wtedy dostaniesz perma.

Nothing to do here.

Opublikowano

Dudsonowa, chcesz pomysłów? Posłuchaj swoich userów. Zapewne jak wymienie Ci chociaż jeden pomysł powiesz, że jest on bez sensu. Nie chce marnować mojego czasu na pogaduchy z osobą, która i tak tego nie zrealizuje :). Mouthains, tak zachowuje się administrator? Kłócąc się na widoku userów? Zajebisty przykład dajesz.

Opublikowano

Dudsonowa, chcesz pomysłów? Posłuchaj swoich userów. Zapewne jak wymienie Ci chociaż jeden pomysł powiesz, że jest on bez sensu. Nie chce marnować mojego czasu na pogaduchy z osobą, która i tak tego nie zrealizuje :). Mouthains, tak zachowuje się administrator? Kłócąc się na widoku userów? Zajebisty przykład dajesz.

Też nie mam zamiaru marnować czasu. Wystarczyła mi ta pogawędka z Joaquinem na GG. ; )

1321896841-U198706.png

Gość Mounthains
Opublikowano

Dziękujemy Wam za zwrócenie nam uwagi na kontrole antyfloodową, którą posiadają moderatorzy. Utrudnia im to faktycznie prace, więc została zdjęta. Ponadto cofnęliśmy członkom MMT możliwość otwierania i zamykania tematów, kontrolę antyfloodową mieli od początku, więc nie było czego robić. ; )

Opublikowano

Ludzie, ludzie i jeszcze raz userzy.

Podważanie tego co kto zrobił dla działu XYZ jest głupie, ba nawet idiotyczne, bo każdy wie kto co zrobił, to tyle.

Ranga Mentor, no cóż, jak w polskim urzędzie, takie błędne koło.

User pisze do Administratora, ten odsyła go do osławionego Mentora, a ten albo ma go w dupie, albo odsyła go do kogoś innego, albo łaskawie mu odpowiada.

Ale znając wygórowane ambicje niektórych po otrzymaniu rangi pójdą spać. Więc wyjdzie z tego paradoks "nowicjusza"

W gruncie rzeczy pomysł może jakiś jest, ale niestety tylko i aż jakiś.

A co do plusów i minusów, to system jest ok, ale jego zastosowanie nie. Pisanie sobie w sygnaturach/profilach co się zbiera jest debilne, bo przecież każdy (prawie :D) wie co jest dobre, a co złe.

PS: Lordzie Makinie nareszcie zainstalowałem sobie Anno na PC'ta :>

Opublikowano

Trzeba po prostu wybierać takich ludzi, którzy są dużej na forum i ma się pewność, że będą pomagali. Zawsze można złożyć skargę.

24g95xl.png

by

Baksiu

Opublikowano

o.O

Znów się coś dzieje bo nudno już było.

Mentor jak dla mnie złe określenie raczej MPC Helper, ale nie mi to wymyślać ani oceniać, kolejne tymczasowe zajęcie dla usherów.

Ja widze tylko jednego człowieka który nadaje się na to i bd nadawał czyli robem (dobrze napisałem nick?) I on powinien mieć to pierwszy bo to jest filar.

A Ci co bd o to walczyć to po prostu rangowicze którzy chcą tylko kolorek.

Me gusta.

Gość _Shadowlord
Opublikowano

Właśnie, co to jest w ogóle ten Blue Member. Jak tam z MPC Sponsor, dostaje sę jeszcze ta rangę za wpłacenie kasy?

Ps. Moderatorzy mogą zmieniać tła w profilu?

Zresztą jeśli chodzi o mentora, to jest głupie. Każdy będzie leciał na niego i popatrzy, o on jakoś dużo plusów ma, nawale mu minusów z multi, i w tym stylu. Trochę non-sens. i

Opublikowano

Właśnie, co to jest w ogóle ten Blue Member. Jak tam z MPC Sponsor, dostaje sę jeszcze ta rangę za wpłacenie kasy?

Ps. Moderatorzy mogą zmieniać tła w profilu?

Blue Member - płatna ranga testowa, która została póki co usunięta.

MPC Sponsor - nie jest to ranga, a jedynie nagroda, czyli obrazek pod Twoim avatarem.

Moderatorzy nie mogą zmieniać tła w profilu.

1321896841-U198706.png

Opublikowano

Dokładnie. Czasem to się przydaje, nie wiem dlaczego usunęliście nam ten przywilej.

A po co Wam to? Nie jesteście moderatorami, ani kid moderatorami.

Tę dyskusje jak chcecie poruszajcie w dziale MMT, nie tutaj. Nie Was dotyczy ten temat.

1321896841-U198706.png

Opublikowano

Według mnie informowanie o tych rangach jest bezcelowe, ktoś się postara z 2 tygodnie, dostanie range i zacznie mieć wszystko w dupie. Nie mówcie o tym użytkownikom, wprowadźcie range i nagrodźcie osoby które nie pomagają dla seksownego kolorku nicku i obrazka pod avatarem.

Opublikowano
Trochę to jest przesada że nie my MMT nie możemy teraz swoich własnych tematów zamykać/otwierać to jest non sens...

I zaczyna się płacz, bo straciliście uprawnienia. Poruszę to na swoim blogu ;).

Opublikowano

Rangę przydzielają Globale i oni dają cynk do administracji o dodanie rangi....... A więdz Global moderatorzy powinni patrzeć też na przeszłość usera anie tak jak napisała dudsonowa że na rangę pracujemy od tego momentu dlatego wiele osób tylko teraz weźmie się za pomaganie a potem to oleje ale jest wiele osób które pomagały pomagają i pomagać będą nawet jeśli tej rangi nie dostaną... :)

UP@ miał fajny pomysł o nie informowaniu wszystkich o takiej randze..... tylko powinna być przydzielona bez żadnej wcześniejszej informacji a tak większość będzie pomagać do przydzielenia rangi a gdy już ją dostanie to sporadycznie pomoże komuś :(

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

hah nie mam szans na tą range za leniwy jestem ;D ale znam tylko 2 osoby które pomagaja na pw jak sie spytam cos ich a nie jak inni poszukaj se w google...

ps i właśnie jedną z nich jest CODER_BEST

1378747514-U216092.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...