Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tiveria [Dedyk] [Hard]

Tiveria

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tiveria_logo.png

Witamy,

Projekt Tiveria.pl to idealny serwer dla osób które szukają bezpiecznego, długoterminowego serwera.

Od ponad 8 miesięcy stale udoskonalamy to co początkowo zaprezentowaliśmy.

Od startu niemalże wszystkie aspekty gry uległy zmianie, tak aby jeszcze bardziej umilić Wam grę

na naszym serwerze - zarówno od strony technicznej jak i od strony samej rozgrywki. Warto wspomnieć,

że serwer jest umieszczony na mocnej maszynie, zoptymalizowaną specjalnie pod serwer gry.

Opieką nad serwerem zajmuje się grupa osób posiadające wieloletnie doświadczonych w prowadzeniu

serwerów gier. Tiveria to ogromna społeczność, tygodniowo przez nasz serwer przewija się ponad 16 tysięcy użytkowników.

Na dzień dzisiejszy Tiveria istnieje już od 8-miu miesięcy. Na serwerze zarejestrowało się ponad 103 tysiące graczy,

którzy założyli 110 tysięcy postaci. Każdego dnia na serwerze rejestruje się ponad 250 nowych osób. W tym czasie

naszą stronę główną odwiedziło prawie 870 tysięcy unikalnych użytkowników, którzy wygenerowali ponad 8 milionów odsłon.

Przez ten czas zużyliśmy 80TB transferu. Dodatkowo wprowadziliśmy w tym czasie prawie 100 wartych uwagi zmian,

co daje nam ponad 12 zmian miesięczne.

parametry_serwera.png

Procesor: Intel Bi Xeon Quad 8x 2.00+ GHz

Pamięć RAM: 12 GB DDR3

Dysk twardy: Intel SSD X25-M 2x 80 GB

Łącze: 1 Gbps

raty.png

Z doświadczenia wiemy, że liczby (np. exp x200) dają kiepski podgląd na to, jak szybko zdobywa się doświadczenie

w rzeczywistości. Aby przybliżyć Wam mnożnik expa na Tiverii możemy napisać, że podczas 12 godzinnej zabawy jesteśmy

w stanie zdobyć 65 poziom. Wszystko zależne jest oczywiście od umiejętności gracza.

Drop przedmiotów jest zróżnicowany tak, by na żadnym z poziomów gry nie zabrakło interesujących przedmiotów.

Maksymalnym poziomem w grze jest poziom 120, który na pierwszy rzut oka może wydawać się na mały,

ale poziom ten zdobędą tylko najwytrwalsi.

na_start.png

nastart.png

Szczegóły co do przedmiotów na start są zawarte w naszym wideo promocyjnym (na dole prezentacji).

handlarze.png

bron1.pnghandlarka1.pngzbroje1.png

Szczegóły co do przedmiotów w sklepach są zawarte w naszym wideo promocyjnym (na dole prezentacji).

kowal.png

Ulepszacze: Tak

Magiczny metal: Nie

nowosci.png

demontower.png

Na wszystkich konkurencjynych serwerach Wieża Demonów działa na takiej zasadzie, że cała wyprawa odbywa się w towarzystwie

masy różnych osób, które niekoniecznie muszą być nastawione na porządną grę bez naprzykrzania się innym. Ile razy zdarzyło Ci się

na wyprawie do DT, że ktoś Cię albo zabijał, albo przeszkadzał w biciu potworów, uniemożliwiał ulepszenie przedmiotu u Kowala,

zabierał klucze i wylogowowywał się z gry? Takie sytuacje są codziennością na każdym serwerze Metina. Każdym oprócz Tiverii.

W miejsce starego DT wprowadziliśmy nowe rozwiązanie, które pozwala Ci wybierać się tam z osobami, które możesz wybrać sam.

Dzięki temu wszystkie nieprzyjemności, których doświadczałeś na innych serwerach przepadają w nicość.

U nas liczy się przede wszystkim rozrywka.

wieza.png

Wieża Wygnańców (Exiles Tower) ma być odpowiedzią na dla znudzonych, wysokopoziomowych graczy, dla których DT

stało się już nudną rutyną. Jest to odmiana Wieży Demonów, która oprócz dobrej zabawy oferuje atrakcyjne nagrody

i sporo doświadczenia do zdobycia. Mocne potwory, mocne kamienie Metin, a na samym szczycie Wieży potężny Smok.

Nagrodą za ukończenie przynajmniej 8 pięter jest możliwość podwójnego ulepszenia swoich przedmiotów u tamtejszych Kowali.

Dostęp do Wieży jest ograniczony dla graczy z przynajmniej 90 poziomem, którzy

zorganizowali się w przynajmniej 5-osobową grupę.

arena_2.png

Arena daje Wam możliwość sprawdzenia się w bezpośredniej walce przeciwko innym graczom i walkę o miano najlepszego wojownika

na serwerze. Dotychczas konkurowanie na serwerze ograniczało się do tego, kto zdobędzie najwyższy level. Jako pierwszy na świecie

serwer Metin2 wprowadzamy innowację, która daje Wam nowe możliwości konkurowania z innymi, bo przecież to podstawowa motywacja do gry.

Na czym w ogóle polega zasada działania Areny? Jest to specjalnie przygotowana mapa, dostępna jedynie dla graczy powyżej 80 poziomu.

Po przeniesieniu się na Arenę rozpoczyna się walka o przetrwanie. Zabij jak najwięcej graczy i sam ujdź z życiem, takie są zasady.

Wszyscy na wszystkich, bez PT, skrócone czasy oczekiwania po śmierci do trzech sekund, regeneracja many i życia

po spawnie - to opisane w skrócie warunki na terenie Areny Walk.

Jednak sama walka z innymi graczami nie jest dla Was przecież niczym nowym, a ranking oparty tylko o to, kto zabije najwięcej osób

nie byłby ani atrakcyjny, ani sprawiedliwy. Postanowiliśmy urozmaicić zabawę poprzez przygotowanie specjalnego systemu punktów,

który nie będzie brał pod uwagę jedynie ilości zabitych osób. Ilość zdobywanych punktów za ofiarę będzie zależna od poziomu przeciwnika

jak i od tego, ile razy już był przez Ciebie zabity. Im wyższa różnica poziomów, tym większy bonus do punktów. Im więcej razy zabiłeś danego

przeciwnika, tym mniej punktów uzyskasz za niego. Sytuacja jest podobna w przypadku śmierci. Im więcej razy padniesz ofiarą danej osoby,

tym więcej punktów stracisz za śmierć.

Na stronie został przygotowany specjalny ranking, w którym można na bieżąco śledzić najlepszych wojowników. http://www.tiveria.p...atystyki/#arena

Dodatkowo pragniemy dodać, że Arena Walk przeistoczy się niedługo w okresowy event, a ranking areny będzie się resetował na jego czas.

W konkursie tym będzie można wygrać liczne nagrody, nie tylko wirtualne!

swieze-nowosci.png

Chcielibyśmy zaprezentować kilka z ostatnich, wartych uwagi zmian.

wierzchowce.png

Na chwilę obecną dostępne są u nas cztery podstawowe wierzchowce, mianowicie Dzik, Wilk, Tygrys oraz Lew. Jedna pieczęć pozwoli na pięć

godzin jazdy takim zwierzakiem (czas naliczany jest tylko gdy pieczęć jest założona, tak więc pozwala to na sporo zabawy). Warto nadmienić, że

w najbliższym czasie zostanie udostępnionych pięć kolejnych wierzchowców - silniejszych i oczywiście trudniejszych do zdobycia. W planach mamy także

wprowadzenie unikalnych wierzchowców, które będą możliwe do zdobycia podczas eventów i różnego rodzaju konkursów.

strona_serwera.png

Nasza strona jest oparta w pełni o nasz autorski silnik, który został od podstaw zbudowany pod potrzeby Tiverii. Atrakcyjne

profile postaci czy gildii, rozbudowany kokpit gracza z możliwością podgłądu swoich kar, dodatkowych statystyk postaci,

podgląd ostatnich wojen, podgląd nadchodzących wydarzeń - zaplanowanych przerw technicznych czy eventów czy możliwość

stworzenia własnego kanału TS dla swojej gildii z poziomu strony. Udostepniliśmy Wam również zestaw akcji związanych

z postaciami jak odbugowywanie ich, odbugowywanie misji czy wybieranie domyślnej postaci w wyborze postaci. To tylko

garść ciekawych możliwości, które oferuje Wam nasza strona.

http://www.tiveria.pl

Link do strony

rejestracja.png

Zarejestrowanie się u nas trwa tylko pięć minut. Nie wahaj się i sprawdź rozgrywkę na Tiverii!

http://www.tiveria.pl/rejestracja

Link do rejestracji

klient.png

Kompleksowe spolszczenie gry.

Zmodyfikowany klient gry ze wsparciem polskich znaków diakrytycznych.

http://pliki.tiveria.pl/Setup.exe

Link do klienta (rozmiar: 559,6MB)

Jeśli posiadasz już klienta Metina, wystarczy, że pobierzesz nasz launcher,

który automatycznie pobierze najważniejsze pliki potrzebne do rozpoczęcia gry na Tiveria.pl

http://pliki.tiveria.pl/Launcher.zip

Link do launchera (rozmiar: 2,68MB)

skan: http://bit.ly/aOPTpM

Link do skanu launchera

lanczer.png

(autorski launcher z obsługą automatycznej aktualizacji)

Launcher wymaga .NET Framework w wersji 4. Jeżeli Twój system nie posiada tej wersji .NET Frameworka,

prosimy dostosować się do następujących instrukcji.

narodowosc_graczy.png

Większość na serwerze stanowią gracze z Polski,

jednak serwer stoi otworem dla innych narodowości i nie blokujemy rejestracji z innych państw.

rekrutacja_gm.png

Rekrutacja jest zamknięta i nie planujemy jej otwierać.

Mamy stałą i zgraną ekipę zarządzającą serwerem gry, stroną oraz forum dyskusyjnym.

wideo_promocyjne.png

dlaczego.png

Profesjonalna strona serwera, która pozwala na zarządzanie zarówno kontem jak i postaciami czy gildiami, własny

klient z autopatcherem, niespotykane nigdzie indziej innowacje (opisane powyżej), gwarantowana stabilność

serwera - to wszystko świadczy o naszym profesjonaliźmie.

Każda wprowadzana przez nas zmiana jest przygotowywana na osobnym, deweloperskim serwerze i dzięki naszemu

zaawansowanemu systemu publikowania zmian, zapewniliśmy Wam przerwy techniczne, które nie trwają więcej niż 5 minut.

Jesteśmy bardzo dostępni dla graczy, czynnie uczestniczymy w życiu forum. Na bieżąco rozpatrujemy skargi graczy,

apelacje oraz dziesiątki prywatnych wiadomości. Można nas złapać na Skype każdego dnia.

Gdy na serwerze pojawiają się problemy techniczne, nie musisz czekać na naszą reakcję godzinami czy dniami, co

jest normalne na konkurencyjnych serwerach. W historii Tiverii przyczyną problemów tecnicznych były zawsze ataki

konkurencji, które miały na celu odcięcie graczy od możliwości gry. Te największe ataki potrafiły przyblokować rozgrywkę

nawet na kilka godzin, chociaż z reguły byliśmy w stanie uporać się z nimi w kilka minut (tak jak np. ostatni atak ze strony Avalonu).

Wielogodzinne czy kilkudniowe przerwy, które są chlebem powszednim o konkurencji, nie istnieją u nas.

Projekt nasz przyciągnął do serwera spore grono hakerów, którzy jak dotąd nie byli w stanie sforsować naszych zabezpieczeń.

Jesteśmy jedynym serwerem na scenie prywatnych serwerów Metin2, które jak dotąd tak dobrze się mają, mimo ciągłych,

szkodliwych działań ze strony konkurencji.

Jakość zmian jest też naszym wielkim atutem. Staramy się wprowadzać wszystkie zmiany wraz z Wami, dzięki temu jesteśmy

w stanie dostarczyć Wam rozrywkę na najwyższym poziomie, dopasowaną do Waszych oczekiwań. Pisząc jakość zmian mamy

też na myśli ich innowacyjność. Jesteśmy bardzo ambitni i widać to po naszych największych zmianach. Łamiemy stereotypy

i limity gry Metin i wprowadzamy zmiany, które dla konkurencji wydają się niewykonalne. Jesteśmy stosunkowo młodą ekipą

na scenie Metin2, ale w tak krótkim czasie potrafiliśmy pokazać na co nas stać i dzięki temu serwer okazał się takim sukcesem.

Warto wspomnieć też, że nie można u nas kupić przedmiotów na lewo, nie sprzedajemy kont, nie robimy żadnych przekrętów.

Jesteśmy sprawiedliwi, obiektywni i surowi.

Jest to projekt, który ma pewną przyszłość. Tworzyliśmy go z jasnym zamysłem - dostarczenie Wam

rozrywki na najwyższym poziomie. Nie jest to serwer postawiony na miesiąc.

No i przede wszystkim, to wszystko, o czym tutaj piszemy nie jest tylko piękną bajką, a rzeczywistością, która panuje Tiverii.

Są to potwierdzone fakty, a nie tylko puste obiecanki.

Zapraszamy serdecznie do gry na naszym serwerze,

Ekipa Tiveria.pl.

• Odpowiedzi 623
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

nie chce mi sie tego czytac... widac sie napracowales az zabardzo... ale masz za prezke + ja nie zagram, nie ma metalu, zwoju tez nie widze a ulepszacze sa potrzebne, do tego moze nie hard ale na dluzsza mete, to nie dla mnie, co kto lubi.

8% szans na impotencję

świetnie przetłumaczone

Opublikowano

Wysrodkuj jeszcze ;]

Niezamykajcie mu tematu za generator to jest bardziej estetyczne..

@edit

co do serwera.

Magiczne metale tylko w is i za jedna misje, serwer ciekawy napewno sie nie nudzi zawsze cos do roboty porządny hard ..

lownfast

Opublikowano

Zdecydowany +.

Najbardziej profesjonalny prywatny serwer jaki dotychczas widziałem.

Polecam każdemu kto szuka priva na dłużej.

Jedyny mankament według mnie.Brak nowych lokacji do expa.W tym przypadku konkurencja poszła o wiele dalej.

Opublikowano

Grałem na tym serwerze pół roku temu, znudziło mi się. 3 dni temu powróciłem na Tiverię, strasznie dużo zmian (pozytywnych) i żałuję, że przedtem przestałem grać na tym serwerze. Bardzo dobrym pomysłem jest arena walk i jak wieża demonów. Jednym małym minuskiem jest mała ilość misji, a tak poza tym to wszystko OK. Według mnie jest to najlepszy polski prywatny serwer. Zapraszam wszystkich. Uwierzcie mi, że nie pożałujecie

Opublikowano

Ogolnie serwer jest bardzo fajny, prezentacja tez fajna wszystko opisane w najmniejszych szczegolach...

Ogolnie to juz zaczal bym pobierac clienta ale...

Wiem jakie sa ceny na serwie i ile trzeba B zbierac zeby sobie cos kupic+ to ile serw stoi, nie ma juz o co walczyc wsumie.

Lecz kto wie... Moze jeszcze kiedys wbije na serwa;)

Opublikowano

Gdyby serwer był świeży, a nie sprzed 8 miesięcy - to bym zagrał.

Na reputacji nie zależy dawajcie co chcecie mi to różnicy nie robi.

" Jeżeli czegoś nie ma na google, to to nie istnieje " - Bill Gates.

Opublikowano

Całą prezentację przeczytałem od słowa do słowa bo tak zachęca i jest profesjonalnie zrobiona że masakra.

Zapraszam serdecznie na serwer, naprawdę warto.

fs_pc.png

Opublikowano

Serwer nie dla mnie, ale wszystko ładnie pisane, a raczej pięknie. Wielki + leci.

Woe to you, on earth and sea, for the Devil sends the beast with wrath, because he knows the time is short...Let him who hath understanding reckon the number of the beast.For it is a human number...Its number, is 666

p><p>[img]<a href=6006.png&tekst=O k*wa ewoluowal ' alt='6

Opublikowano

No nie wiem skoro serwer stoi 8 miech i najwyższy w ranku to 107lvl to musi być ciężko, chyba że jakiś reset był.

Wejdę sprawdzę i może dam edita ;d

<>

Opublikowano

myślicie nad s2 w wersji bardziej easy??

Nie planujemy prac nad kolejnymi serwerami. Dlaczego? Mamy wystarczająco dużo pracy z aktualnym serwerem i w najbliższym czasie skupiamy się po prostu tylko na nim.

Opublikowano

Nie moge sie zarejestrowac na forum serwera wiec napisze to tutaj.

Mam WAŻNĄ PROPOZYCJE DLA ADMINISTRACJI.

Mianowicie zwój powrotu statusu który cofa pkt stystyk oraz mozna zmienic nim profesje.

Propozycja moja jest taka żeby można było zmieniać nie do 65lvl tylko do nie ograniczonego!

Dlaczego ?

Zapobiegnie to masowej kradzieży kont przy wymianach etc. Wtedy serwer będzie przyjemniejszy mam nadzieje że cos z tym zrobicie!

@edit

Poczekam aż to sie zmieni i wrócę na serwer bo tak to nie ma sensu ;d Nie chce mi się od nowa robić biologa konia itd, po prostu najlepiej zrobić to co napisałem up...

Mam nadzieje ze to sie zmieni jest to tylko drobna poprawka a napewno 100% graczy sie ucieszy!

lownfast

Opublikowano

@up: Aby móc korzystać z forum, załóż konto do gry na stronie.

W jaki sposób Twoja propozycja ma rozwiązać problem kradzieży kont? Ograniczenie zwoju pozostanie takie jest, nie chcemy zaburzać balansu na serwerze. Są po prostu profesje, które są o wiele wygodniejsze do gry (do exp) i nie chcielibyśmy widzieć osób, które grają właśnie takimi profesjami, tylko po to żeby po zdobyciu upragnionego poziomu zmienić sobie profesję na inną, która nie jest już tak prosta w exp.

Nasz serwer jest kierowany głównie do wytrwałych graczy, których ja widać nie jest tak mało. Nie możemy dogodzić wszystkim.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...