Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakiego Championa Kupić

lordwyder

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pojawia się tu dość dużo tematów o tym którego championa wybrać/jakiego kupić/czy jakiś jest dobry. Aby nie robić zbędnego spamu tego typu tematami wpisujcie swoje pytania tutaj.

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pomysł jest średni, bo przypuszczam iż szybko ten temat będzie składał się z samego spamu.... Jeśli się utrzyma bez spamu to może zostać i będę prosił o podpięcie ;)

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Opublikowano

hmm to ja pierwszy :D Malzahar czy Vladimir? I oczywiscie dlaczego :)?

Moje AMV:

Arpeggio Of Blue Steel:

https://www.youtube.com/watch?v=tMZDfT2ds4I

5 Centimeres per second:

http://www.youtube.com/watch?v=4UFHW47oIwc

Gun Gale Online// Sword Art Online 2:

https://www.youtube.com/watch?v=fP2gEn28_cY

Postaw +, właśnie plusy motywuja mnie do dalszego działania

Opublikowano

Malzahar -

plusy

mocne AoE, ulti to duże szanse na killa, skill działający jak ignite co kilka s.,

minusy

brak escape mechanizmu, papierowy.

Vlad -

plusy

świetny mechanizm ucieczki - w early praktycznie nie gankowalny, 2 skille wysysające życie, AoE ulti.

minusy

dość słabe late game, wysoki cd plamy

Mi osobiście bardziej podoba się vlad.

@lukasz1950x

Sam właśnie niepotrzebnie walnąłeś tu posta.

Opublikowano

Proponuje Karthusa ma naprawde dobre dmg ulti ;) pro jak się ma 1000 ap + ;)

ezreal2.png

Sygnature Wykonał Użytkownik Wizzardius

;)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

W związku z tym że tematów typu "co kupić", "co wybrać" - temat odświeżam.

Proszę tu zadawać swoje pytania aby nie zaśmiecać forum.

Wszystkie inny tematy będą zamykane.

Opublikowano

tf bardziej moblina postać ze względu na ult, ma spory nuke, stuny co chwile, łatwa farma z Q

morgana bardziej skillowa postać ze względu na Q, łatwa farma z W, bańka chroniąca przed spellami, mass ult stun

ja bym wybrał tfa bo możesz pomóc teamowi przy gankach z ulta

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

tf bardziej moblina postać ze względu na ult, ma spory nuke, stuny co chwile, łatwa farma z Q

morgana bardziej skillowa postać ze względu na Q, łatwa farma z W, bańka chroniąca przed spellami, mass ult stun

ja bym wybrał tfa bo możesz pomóc teamowi przy gankach z ulta

Zgadzam się, dodam jednak ze na Facebookowym profilu LoLa widnieje informacja o znerfieniu ulti TF'a, ma mieć ograniczony zasięg lub coś w ten deseń, dlatego też radzę poczekać chwile z zakupem tejże postaci.

ok a oprócz tych postaci to jaka za 1350 najlepsza ?

Nie ma lepszych i gorszych, zależy jaki tryb gry Ci odpowiada.

Opublikowano

Ja mam pytanie jakiego championa kupic zeby byl dobry na pocztek mam 5 lvl i do tej pory kupilem master jy czy jakos tak i nuna ale oni nie sa zbyt ciekawi macie jakies lepsze propozycje ?

Opublikowano

Następne pytanie którą postać najbardziej opłaca się kupić za 450 pz oprócz mastera yi i nunu

Ryze vs Sivir

regulamin sygnatur się kłania...

Opublikowano

Następne pytanie którą postać najbardziej opłaca się kupić za 450 pz oprócz mastera yi i nunu

Ryze vs Sivir

Ryze jest bardzo dobrym magiem na niskich lvl-ach. Dzięki temu że nie potrzebuje ap (mana daje mu dmg do skilli) może więcej kasy poświęcić na survi - trudny do zabicia, dość dobry dmg, może przebywać w team fighcie cały czas (nie wyrzucił co miał i koniec).

Sivir - jeden z lepszych pusherów, nigdy nie grałem więc więcej nie napiszę.

2x up - pograj bohaterami z rotacji - może któryś ci się spodoba.

Opublikowano

Zastanawiam się nad kupnem Caitlyn może mi ktoś doradzić czy opłaca się wydać na niego 6,3k?

ps: Mogą być inne postacie, które warto wydać.

Opublikowano

teemo, poppy, amumu, pantheon czy xin zhao (lub może podrzucicie jakąs postać do 3k ip). Która z tych postaci najlepiej spisywała by się 1vs1 lub 1vs2. Dotychczas cały czas grałem Annie więc nie jestem jakiś tam pro ogarem.

Opublikowano

jeżeli 1vs1 to ammunu ! Super Tank

Hmm .. poppy nie grałem więc nie wiem

Teemo nadaje sie dobrze na 5vs5 na takich zwyklych taki sobie

Pantheon 3x3 Bomba lecz 5x5 w team fight slaby jak dupa

Xin hmm ... tak samo 3x3 nic więcej ale idealny do szybkiego zabijania tzw critical

regulamin sygnatur się kłania...

Opublikowano

malzahar imo najlepszy bo ma zarąbisty nuke, W zabiera % hp, e łatwo się last hituje miniony, silence, stun z ult zarabista postać

35205.jpg

Drixu to sra w gacie, pisalem mu na pw jak chce solo niech zapoda swoja wioche i spenial...

33071.png

Opublikowano

amumu to tank więc nie zrobi, ale tak to każda może zrobić po 6 (kata ma mniejsze szanse bo z ult można uciec)

ale malzą walisz E + plame + ult + ignite i powinien być first blood

akali dajesz Q + ult + E i tak 3 razy, Q na niskich lvlach baardzo boli więc też myślę, że nie powinna mieć problemu

jakbyś katą chciał to byś musiał sobie "przygotować" targed poprzez harras z Q i w odpowiednim momencie wskoczyć z E + Q + ult + ignite (ale targed może Ci uciec flashem np. a malzy ult daje stuna)

więc imo wybierz pomiędzy malzem i akali

35205.jpg

33071.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...