Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzymy Serwer Easy Vpn Na Plikach Serwerowych Z 2010R.

Roue

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko działa jak należy ^^ +

aa na tym launch co podałeś link nie mogłem wejść wiec użyłem tego i działa :

http://www.mpcforum.pl/topic/338768-dllauncher-by-mcnccpl/

-> jak ktoś ma problemy z wejściem na serwer niech spróbuje przez ten launcher =) pzdr.

PS. Jeżeli nie możecie połączyć się do bazy w FreeBSD wpisując mysql -p i hasło jerry to hasło jest arymanik123 jakby ktoś nie wiedział ^^

Dziękuję :)

Link do tamtego launchera już działa, a ten, który Ty podałeś dodam do tematu.

• Odpowiedzi 183
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pytanko, da się na nich przez hamachi połączyć ? No jeśli np: Ja mam EasyVPN, a potencjalni gracze mają hamachi ?

Opublikowano

Nie, nie da się. :) Hamachi to zupełnie inny program niż Easy VPN służący do tego samego. Będziesz miał inne IP, więc musisz wybierać między Hamachi a E. VPN. Pozdrawiam.

A co do tematu to dziękuję i wielki + :). A i tak mam problemy z tymi SF2010 i jak się nie uporam to napisze.

Ktoś zrobi ?

:D

Opublikowano

dobry tutek podoba mi sie bardzo szczegolowo opisany jednak co do launchera lub plikow [nie wiem] to mam problem taki jak koledzy mieli wyzej nie moge sie polaczyc tzn polaczenie jest ale wyskakuje ciagle niepoprawna nazwa uzytkownika lub haslo

mimo ze wpisuje dobre

na jedynym sie laczy i laczy a na drugim to co wyzej napisalem

wie ktos ocb?

Opublikowano

Nie przyda mi sie co prawda, ale jestem pod wielkim zaszczytem.. Wszystko starannie. Gratuluje oraz wielki plus dla Ciebie :).

jesteś pod wielki zaszczytem :D?

Właśnie stawiamy na tym server , zobaczymy czy przydatne .

Opublikowano

pomoze ktos wkoncu? serwer stawiam all dziala i logi i wgl

tylko jak chce sie wbic na serwer to ciagle Nieprawidlowa nazwa konta lub haslo

ocb??

fast bo mnie to juz wnerwia

Opublikowano

Nice :P

Wszystko ładnie,przejrzyście napisane oczywiscie +

Pozdrawiam , Nakumas

I See You Baby Shaking That Ass.

Idź sobie...

%7B1E6012C7-3AC8-0557-34EB-3C5DEDB2DC80%7D.png

Opublikowano

pomoze ktos wkoncu? serwer stawiam all dziala i logi i wgl

tylko jak chce sie wbic na serwer to ciagle Nieprawidlowa nazwa konta lub haslo

ocb??

fast bo mnie to juz wnerwia

No to najwyraźniej wpisujesz po prostu złe hasło lub login.

Root'owe konto to:

ID: mateo

Hasło: 152424

Pozdrawiam.

Opublikowano

up

dzieki zobacze czy dziala ale haslo przeciez na nowych kontach sam ustalam wpisuje je pozniej przy logowaniu i pisze ze zle...

Opublikowano

fajnie teraz mam inne jaja juz normalnie dziala tylko wpisuje teraz te dane co ty podales i blad podczas laczenie

wpisze zle passy pokazuje ze zle...

Opublikowano

sry za spam ale chce sobie priva zrobic wkoncu ^^

tu macie linka do filmiku zobaczycie blizej ocb

mam nadzieje ze ktos pomoze....

http://www.youtube.com/watch?v=WCOK_kFeqTs

a tu mam ss jak serwer jest odpalony i gdy probuje wbic pierwszy raz wyskakuje cos dalej po tym operation time out

http://imageshack.us/photo/my-images/14/beztytuudae.png/

czekam na pomoc

Używaj opcji edytuj i nie dubluj, tripluj, fourtuj (?) postów.

Rozwiązanie jest proste- zauważ, że po odpaleniu serwera komunikat Assertion Failed: CDynamic Pool pojawia się w maszynie (nie pokazałeś tego na filmie). Taki komunikat często pojawiał się po wgraniu plików DurableMT2, które już udostępniano na MPC. Nie wiem czy pomieszałeś coś w FTP... Postaw serwer od nowa, skonfiguruj go i nie dodawaj nic do FTP ani MySQL- po prostu ich nie tykaj. Wtedy zaloguj się z ww. podanymi danymi:

ID: mateo

Hasło: 152424

Jeżeli natomiast chcesz naprawić ten błąd (nie gwarantuje 100% działania) to:

Ponowne wgranie folderu map w germany w FTP powinno załatwić sprawę.

Opublikowano

Sliczny tut ale mam pewien problem nie przychodzi mi na email z linkiem potwierdzajacym rejestracje...

Poczekaj troszkę, w końcu przyjdzie :)

Opublikowano

do Roue

dzieki jestes wielki

dzialac juz dziala tylko chcialbym jednak dodac kilka kont mozesz pomoc ? zebym zas nie spitolil tego

juz + ci dalem za pomoc

Opublikowano

Sliczny tut ale mam pewien problem nie przychodzi mi na email z linkiem potwierdzajacym rejestracje...

Załóż sobie konto na gmail, tam według mnie najszybciej dochodzą wiadomości :)

@Topic wszystko działa jak należy, serwer postawiony według tego tuta ;p

32265.png

W grach korzystam z nicków: NieDyskutuj, roofipl

Opublikowano

do Roue

dzieki jestes wielki

dzialac juz dziala tylko chcialbym jednak dodac kilka kont mozesz pomoc ? zebym zas nie spitolil tego

juz + ci dalem za pomoc

O jakie konto Ci chodzi? O konto w grze?

Procedura tworzenia konta jest taka sama jak w przypadku plików 2006 więc podsyłam link do tutoriala:

http://www.mpcforum.pl/topic/65305-howto-tworzenie-nowego-konta/

Jeżeli natomiast chcesz mieć inne hasło niż podane w tutorialu to musisz w miejsce Password wkleić po prostu inny kod MD5, który możesz wygenerować tutaj:

http://www.mysql-passwd.yoyo.pl/

Wpisujesz hasło i klikasz generuj, po czym otrzymujesz kod, który wklejasz do Password.

I tutaj bonus- jak przypisać GM'a do postaci:

Otwierasz program Navicat:

http://www.mpcforum.pl/topic/68318-downnavicat-jak-miec-pelna-wersje-programu/

Klikasz w Connection w górnym menu i wypełniasz pola odpowiednio:

Connection Name: Obojętnie. Najczęściej nazwa twojego serwera w celu "nie pogubienia się" w przypadku posiadania większej ilości skonfigurowanych baz w programie.

Host name/IP address: Nasze IP z EasyVPN z końcówką .100

User name: root

Password: jerry

Możemy zaznaczyć "Save Password" i klikamy ok, po czym w bocznym menu klikamy podwójnie w bazę z nazwą, którą podaliśmy w Connection Name.

ŻEBY POŁĄCZYĆ SIĘ Z BAZĄ MASZYNA (SERWER) MUSI BYĆ WŁĄCZONY- MUSIMY PRZYNAJMNIEJ WPISAĆ LOGIN I HASŁO!

Teraz, po podwójnym kliknięciu w bazę otworzy się drzewo podrzędnych baz- klikamy podwójnie w Common.

Teraz w środkowym oknie będziemy mieli kilka tabel. Podwójnie klikamy w gmhost.

Następnie usuwamy jakieś IP (nie pamiętam dokładnie- zaczyna się z 192...), które znajduje się w polu (jest tylko jedno pole) i wpisujemy tam swoje normalne IP EasyVPN BEZ KOŃĆÓWKI .100!

Następnie klikamy takiego fistaszka (ptaszka) w dolnym menu i zamykamy tabelkę.

Teraz ponownie w środkowym oknie programu klikamy podwójnie w tabelkę, tym razem- gmlist.

Jak już znajdziemy się w tabelce gmlist to przytrzymujemy klawisz ALT i klikamy dwa razy strzałkę w dół tworząc tym samym nowe pole. Wypełniamy je następująco:

mID: 2

mAccount: ID w grze, czyli po prostu nasz login w grze (nazwa konta)- dla przykładu root'owego konta: mateo. Na tym koncie będzie znajdowała się nasza postać GM.

mName: Nick GM

mContactIP: Nasze normalne IP EasyVPN BEZ KOŃĆÓWKI .100!

mServerIP: ALL

mAuthority: Uwaga WAŻNE! Klikamy w nazwę, a następnie w strzałkę, która pojawi się obok aby rozwinąć listę. Z listy wybieramy "IMPLEMENTOR"!

Teraz klikamy fistaszek w dolnym menu tak jak w przypadku edytowania gmhost i zamykamy tabelkę. Wychodzimy z programu Navicat.

W maszynie wpisujemy: reboot

Następnie czekamy na ponowne uruchomienie, logujemy się do maszyny, odpalamy serwer (opisane w tutku): /start , następnie 1 i czekamy.

Teraz odpalamy clienta, logujemy się na nasze nowe konto i w oknie wyboru postaci tworzymy nową postać o nicku takim, jakim podaliśmy w gmlist w mName (nazwa, nick GM).

No i teraz po utworzeniu postaci możemy wejść nią do gry i mamy GM!

Pozdrawiam.

PS. Temat jest już Popularny!

Opublikowano

Siemka , mam problem z pkt. 2 wpisuje ****** i Hasło : mcncc.com i jest błąd : ((( .. Hahahahahah , a tak na serio to dzieki , pro tut , wszystko widocznie aż miło dla oka : ) Oczywiście wielki + .

Opublikowano

Jak dałem start i klikłem F1 . I idze dobrze odlicza od 10 do 0 . idzie dalej i nagle zatrzymuje sie na : Timecounters tick every 1.000 msec ?

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Piekny tutek ;) Az milo dla oka, mam pytanie dziala ten programik tez na windows 7?

Oraz najlepiej bylo by jak bys pokazal tez jak uruchomic navicata... Bo mam problem. Wyskakuje mi caly czas ten sam blad...

2003 - Can't connect to MySQL server on '5.178.250.100' (10060) ...

Opublikowano

Ja mam dziwny problem

Jak wpisuję byle jakie pasy typu "adgfdsga" pisze że złe id lub hasło

A jak wpiszę poprawne to jest błąd połączenia :D?

Wiecie może jakie porty ma easyVPN? Odblokuje se w routerze

Mam odblokowane porty:

mpcmpcmp.png

Jakieś dodać?

Moja galeria:

ZZN1o2Z.png

Tą niezaprzeczalnie piękną grafiką uraczył mnie użytkownik Atacama

Urban Exploring, fotografie z różnych opuszczonych miejsc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...