Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Db - Bot 1.3A Na Zszc 1.690

Daro92

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Postanowiłem stworzyć poradnik o tym, jak uruchomić Db bot'a po wdrążeniu "Security Patch'a" 1.690v na serwerze Zszc.

1.

Pliki jakie potrzebujemy zamieszczam z linku poniżej:

http://www.speedyshare.com/files/28129370/Zszc_Db_-_Bot.rar

A tutaj macie skan całego folderu:

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=43c9d7423d5ad24eaa24f75f0e8bf83e86a12d6649ecd1114320959d12353f49-1303676740

2.

Jak uruchomić.

A) odpalamy SRO - DB bot v1.3a Crack, i patchujemy swojego bota (W przypadku gdy Crack nie wyłapuję bota, należy wskazać mu jego lokalizację). Uruchomi nam się bot, lecz możemy go spokojnie zamknąć póki co.

B) Odpalamy SrProxy i wpisujemy ip w pierwszą przegrodę od góry.

Zszc(Fire) 72.55.143.209 Zszc(water) 67.205.76.42

Upewnijcie się że macie odblowowany SrProxy w zaporze systemu windows. Info uzyskane od forumowicza Cepik123.

srproxy.jpg

Uploaded with ImageShack.us

C) Następnie odpalamy SRO -DB bot loader. Sprawdzamy "Mutex" jak na screenie poniżej.

loaderq.jpg

D) Crack którego uruchomiliśmy powinien stworzyć plik "crackloader" w folderze z botem. odpalamy go. Uruchomi się bot. naciskamy przycisk "Change Folder" i wybieramy plik "SRO_Client" z folderu z grą. (opcjonalnie wpisujemy login i hasło, ale nie jest to chyba wymagane).

dbbot.jpg

E) Kopiujemy plik "private server loader, oraz "Private server loaderdll" do folderu z grą. Uruchamiamy Loadera.

pirvateserverloader.jpg

Tak ma wyglądać loader zanim go uruchomimy.

loginqi.jpg

"Division 1" to serwer Fire, a "Division 2" to serwer Water.

3.

Dowód działania i finalizowanie.

Po uruchomieniu się gry poprzez loadera bot powinien załapać waszą postać, i umożliwić wam dostosowanie ustawień.

A) W zakładce "Skills" wybieramy skille które nasza postać ma używać. Wybieramy także "imbue", oraz opcjonalnie buffy.

B) W zakładce "pick" wybieramy przedmioty które nasz bot ma podnosić.

C) W zakładce "potions" można ustawić AutoPota, lecz ja osobiście wolę tego:

http://www.speedyshare.com/files/28130333/Autopot.rar

A tutaj macie skan Autopota:

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=bcc631489a51bf451c7f49bae270bb87fa1160c0452bda93df60d931183339cb-1303680336

D)W zakładce "Configs" ustawiamy Level Range mobów jakie mamy bić, lub odległość w jakiej bot ma bić od punktu wyznaczonego po naciśnięciu przycisku "Get Coordinates. Dobrze jest ustawić takżę by Bot używał berka tylko na giantach.

E) W zakładce "Loop" można ustawić tak, by bot sam chodził po potiony do miasta. Ja sam osobiście tego nie używam.

F) W zakładce "Statistik" można zobaczyć różne informacje o swojej postaci. (działa tylko gdy bot załapie daną postać).

Pozostałe zakładki polecam zostawić w spokoju.

Poniżej zamieszczam screen z dowodem na to że bot działa.

dowdf.jpg

Dodam że jest to mój pierwszy poradnik tego typu, zwłaszcza na tym forum. Myślę że cały post jest dość przejrzysty.

Pozdrawiam: Darkosky

PS2: Przepraszam także za brak prefiksu. Proszę o dodanie go przez jakiegoś Administratora.

Edit: Zamiast linków w odnośnikach, są screeny.

• Odpowiedzi 163
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wiem że były tego typu poradniki, ale mój z tego wszystkiego jest chyba najbardziej zjadliwy. Jest on opisany z myslą o nowych graczach.

Opublikowano

Dodałem prefix. :)

@up Źle użyłeś słowa koszerny. ;) Nie to żebym się czepiał. xD

Poczekam i zobaczę czy poradnik się przyda. ;) Jeżeli się nie sprawdzi, to zamkniemy temat. Proszę nie pisać było itd. Bo inne poradniki są pisane na szybko, a tutaj autor się postarał.

Jeden z niewielu użytkowników, którzy pamiętają początki tego forum.

85.jpg

Opublikowano

bardzo ci dziekuje za to tak naprawde przestalem grac na zszc przez te crashe aż sie pojawił ten temant dzieki stary wszystko idealnie dziala + leci :) oby wiecej takich pomysłow.

Moj nick na zszc Spumflat 90lvl.

Opublikowano

powiem ci tak mi to w niczym nie przeszkadza daje kontynuuj i lece dalej przynajmniej ja tak robie olałem to.

Opublikowano

Nieraz trzeba kilkakrotnie spróbować. Loader też czasami nie zaloguje nas za pierwszym razem, tylko będzie "kraszował". Możesz ewentualnie spróbować przeinstalować zszc.

Edit: przeinstaluj grę.

Edit2: Upewnij się że po uruchomieniu loadera wybierasz "division 2", bo z tego co widzę grasz na serwerze Water.

Opublikowano

Lista możliwych błędów:

1. Masz włączone gg, lub inny komunikator gdy uruchamiasz SrProxy.

2. Gdy uruchamiasz "private server loader" przed naciśnięciem "lauch"(czy jakoś tak) sprawdź czy twój loader ma zaznaczone to co mój (screen na górze) i czy wybrałeś "division 2".

Szczerze mówiąc nie mam pojęcia co może jeszcze być nie tak. Może po prostu próbuj do skutku.

Opublikowano

wszystko działa włącza sie silk itp itd Ale, nie ważne czy zaznacze div 1 lub 2 i tak zawsze wbija na ZSZC Fre dlaczego ? ;/

Nie mam pojęcia. Jeśli wpisujesz IP serwera water w SrProxy, i przełożysz w loaderze na "division 2" to nie ma prawa logować cię na fire.

Edit: Właśnie sprawdziłem, i mnie po wpisaniu w SrProxy IP watera i wybraniu "division 2" włącza się serwer water.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...