Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Faq] Srevolution

NymphomaniaC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,co zrobic mam taki problem.Wszystko działa,tylko respawn mobów wygląda tak że wszyskie tego samego rodzaju respawnują sie w 1 miejscu. Ma ktos jakis pomysł jak to rozwiązać?

Pozdrawiam

Edit. Wszystko juz jest ok,poprostu dalem w SpawnRate wieksza wartosc od 1. =)

Pytanie z innej beczki: zna sie ktos na tyle by mi mogl pomoc postawić własny server? tzn mam jeszcze kilka pytan,a nie chce zasmiecać forum.

Ew. mam pytanie dlaczego agresywne moby nie są agresywne,i dlaczego podczas gdy ja je bije,one mnie nie? i gdzie mozna to zmieniac?(o takiego typu pytania mi chodzi)

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 464
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wiec teraz taki problem

Gdy chce zalozyc konto i nie moge zmienic w userid na 1 macie ss

unbenanntby.png

co mam zrobic?

Stary dobry kooik :)

Opublikowano

@UP

xD

nic ...

Nie zmieniasz user id bo sam ci je przydzieli po uzupelnieniu reszty tabelek ...

uzupelnij linijke i zejdz do linii nizej... pojawi ci sie tam id "1".

PS:

Mam problem ...

Błąd aplikacji.

Aplikacja nie została właściwie uruchomiona (0xc000007b). [...]

Czy wiecie jak to naprawić ?

(zrobiło mi się tak po instalacji DirectX 2008 ... Mam windowsa 7)

HELP ;'p

@Edit

1.przywróciłem system i działa ...

2.Działają wam komendy na itemy w wersji 1.31 ?

Opublikowano

Witam wszystkich. Srevo dziala juz dobrze na 1.3.1, skille sie zapisuja i serwer nie crashuje podczas kupowania stuffu.

@up

1.jezeli ten directX 2008 nie jest ci koniecznie potrzebny to sproboj przywrocic system z punktu przywracania, jezeli nawet go nigdy nie robiles niektore aplikacje same go robia. Sproboj zainstalowac nowsza wersie np 10 albo 11.

2. U mnie dziala

@up3

Co rozumiesz w sensie postawic? Wystarczy dobrze skonfigurowac baze danych, i wpisac pare zmiennych do konfiguracji i odpalic dwa programy i serwer jest postawiony. Jezeli chcesz zeby ludzie sie mogli podpiac to najlatwiej zalozyc siec w hamachi i wypelnic wszystkie pola ip zarowno w konfigu jak i w bazie danych wartoscia wlasnego ip z hamachi - przynajmniej tak bylo za czasow sea shadow. Jezeli chcesz robic to bez hamachi sprawa sie komplikuje, musisz miec wychodzacy adres ip i najlepiej net podpiety bezposrednio do komputera (routery zazwyczaj blokuja porty i jest troche zabawy z odblokowaniem). Jezeli chcesz robic serwer wyzszych lotow to trzeba by zakupic dedyka lub VBSa, chociaz nie wiem jak wyglada sprawa odpalenia srevo na tego typu sprzecie, pozatym srevo jest jeszcze zbyt zbugowane zeby stawiac cos dla wiekszej ilosci graczy.

Teraz ja mam pytania: czy dziala komus lub wedlug opisu xcoderow ma dzialac kupowanie itemow za silki? Lub chociarz czy wilka mozna uzywac? Bo niestety u mnie to nie dziala.

A drugie czy srevo nie jest czasem kontynuacja sea shadow? Bo widze podobne bugi na obu emulatorach.

No i trzecie - jak wyglada sprawa legalnosci tego emulatora? Jak do konca wyglada sprawa inzyniery odwrotnej w Polsce? Jezeli ktos by postawil serwer na dedyku i sprzedawal by itemy wzamian za donate, to sprawa mogla by sie skonczyc jak ECSRO?

A na marginesie czy darowizny sa w prawie Polskim czerpaniem korzysci materialnych?

Opublikowano

@UP

xD

nic ...

Nie zmieniasz user id bo sam ci je przydzieli po uzupelnieniu reszty tabelek ...

uzupelnij linijke i zejdz do linii nizej... pojawi ci sie tam id "1".

PS:

Mam problem ...

Błąd aplikacji.

Aplikacja nie została właściwie uruchomiona (0xc000007b). [...]

Czy wiecie jak to naprawić ?

(zrobiło mi się tak po instalacji DirectX 2008 ... Mam windowsa 7)

HELP ;'p

@Edit

1.przywróciłem system i działa ...

2.Działają wam komendy na itemy w wersji 1.31 ?

@Up

Mi działa :] ^^ wszystko tylko problem z gildią jest :P hehe

Być może błąd z tabelą od guild SQL albo błąd w kodzie i sql nie zapisuje stałych zmian gildyjnych. Zaraportuje to.

@Up

no spoko :) a moje pytanko brzmi następująco

"""(Kiedy oni zrobią takiego Clienta że będzie można już grać normalnie tak jak na globalu)""" ? :) ? thx za odpowiedz :D^^

\\Kolejny duble post. ;) Chłopie za duble posty już dawno by perm poszedł. :>

Cain.

1249638118.jpg

Opublikowano

@up nie prędko ^^ :P

BTW Guild działa normalnie założyc da sie w jg :D

za to crashuje mi jak kupuje cos z IM

Nowicjusz
Opublikowano

możne mi ktoś pomoc działa u mnie wszystko oprócz jednej rzeczy..... tylko jest jeden mały problem z potworami stoją w miejscu jak nawet się ich bije to zero reakcji z ich strony

Opublikowano

Mógłby ktoś mi napisać swoje gg na priva ?? Bo mam problem z login serwer :( PRoszę o pomoc ;)

@EDIT Paramenty proszę zobacz wiadomości na MPC :D

@EDIT : Moj problem : http://i.imgur.com/VVhWU.png Najlepiej jakbyś napisał paramenty na GG co podałem CI na privie :) (Jeśli oczywiscie chciałbys pomoc) :)

@EDIT Dziekuje bardzo paramenty :)) Najlepszy uzytkownik !!

1683786366.png
Opublikowano

Mógłby ktoś mi napisać swoje gg na priva ?? Bo mam problem z login serwer :( PRoszę o pomoc ;)

@EDIT Paramenty proszę zobacz wiadomości na MPC :D

@EDIT : Moj problem : http://i.imgur.com/VVhWU.png Najlepiej jakbyś napisał paramenty na GG co podałem CI na privie :) (Jeśli oczywiscie chciałbys pomoc) :)

@UP

Napiszę Napiszę :P ^^ pomogę Ci :P

@Edit

Jeśli ktoś chce żebym mu pomógł to niech pisze na Priv :) swoje GG :]

1249638118.jpg

Opublikowano

Mam problem. Mianowicie - Kiedy klikam na typa od guild to zamyka się silk, jak to naprawić?

@Up

juz pisałem :) też z tym problemem ;] a robiłeś to GM-em czy normalną postacią ;] ? bo jak gm-em to cie wywali a jak zwykłą postacią to nie ;p ale jak wyjdziesz postacią z gry to juz nie będzie tej 2 postaci w Gulid ^^:P

A więc :) zaczynamy :) o to błędy Emulatora z którymi się napotkałem

Błedy Emulatora 1.3.1

Gulid nie działa jak należy czyli

-- nie działa Czat gulid

-- wywala GM-em jak dodaje do gildi

PT nie działają jak należy czyli

-- Wywala jak dodaje do pt "crash"

Item Mail nie działa jak należy czyli

-- Nic nie można kupić ale w Game Serwer pisze że kupiłem :P ^^

Potwory nie chcą atakować czyli

-- stoją w miejscu i ani rusz :P

narazie tyle jak coś jeszcze dopisze jak coś znajde... :)

By BrOneK :)

\\Połączone. Duble post. Kolejny.

Cain.

1249638118.jpg

Opublikowano

A więc :) zaczynamy :) o to błędy Emulatora z którymi się napotkałem

Błedy Emulatora 1.3.1

Gulid nie działa jak należy czyli

-- nie działa Czat gulid

-- wywala GM-em jak dodaje do gildi

PT nie działają jak należy czyli

-- Wywala jak dodaje do pt "crash"

Item Mail nie działa jak należy czyli

-- Nic nie można kupić ale w Game Serwer pisze że kupiłem :P ^^

Potwory nie chcą atakować czyli

-- stoją w miejscu i ani rusz :P

By BrOneK :)

Z ta gildią moge sie zgodzić

PT działa ale GM nie może dawać

Item Mall działają Globale Revers i coś jeszcze

Potwory u mnie chodzą nie wiem jak tam u ciebie :D i bija tez

Co po nie które NIeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

cooltext570762601.png
Opublikowano

Z ta gildią moge sie zgodzić

PT działa ale GM nie może dawać

Item Mall działają Globale Revers i coś jeszcze

Potwory u mnie chodzą nie wiem jak tam u ciebie :D i bija tez

Co po nie które NIeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

@UP

kolego :) Po 1 Item mail nie działa chyba że ty grasz na Wersji 1.3.0 :) to tobie działa ;]

po 2 PT nie działa jak należy ;] bo trzeba 2x sie wylogować i zalogować żeby dać pt i je odebrać od kogoś ;]

po 3 znam pare osób co mają te same problemy co ja :)

po 4 tak samo jak będziesz zakładał serwer w czerwcu :) i dasz 15 tyś zł na hostowanie serwera -.- ;] ale spoko jak tak myślisz to myśl ty masz swój typ myślenia a ja Ci mówie że to nie możliwe bo trzeba mieć sprzęt dobry i szybkie łącze ;] a ty chcesz na 8mb/s założyć serwer hehe :) to pozdro z fartem :)

1249638118.jpg

Opublikowano

@paramenty

Przesadziles z tymi 15 tysiacami, no chyba ze ktos chcialby stawiac w pelni legalny serwer na oryginalnych plikach serwerowych dla conajmniej 1500 osob. Inaczej inwerstycja w taki klaster byla by skazana na przegrana.

Jezeli ktos chce stawiac porzadny serwer to polecam obejrzenie dedykow w OVH ( http://www.ovh.pl/produkty/oferty_dedykowane.xml )

Jak ktos chce hostowac u siebie dla wiekszego grona osob niz paru znajomych to przypadlby sie conajmniej 3-rdzeniowy procesor, 3-4gb ramu ddr3 oraz porzadne lacze internetowe - nie zadne neostrady i osiedlowki, w najgorszym razie lacze 10mbps symetryczne( wiadomo im wiecej osob tym wszystko powinno byc lepszse) i koniecznie musi miec dobre pingi, najlepiej sprawdzic w wieszu polecen komende ping 1shot1kill.pl (bron boze nic nie reklamuje, jest to jeden z najlepszych hostow do gier multiplayer wiec do testowania pingu sie nadaje) jezeli ma sie sredni ping wiekszy nic 20ms to radze sie za hostowanie nie brac.

Ktos czasem nie wie jak wyglada sprawa legalnosci emulatora w polsce?

Opublikowano

@paramenty

Przesadziles z tymi 15 tysiacami, no chyba ze ktos chcialby stawiac w pelni legalny serwer na oryginalnych plikach serwerowych dla conajmniej 1500 osob. Inaczej inwerstycja w taki klaster byla by skazana na przegrana.

Jezeli ktos chce stawiac porzadny serwer to polecam obejrzenie dedykow w OVH ( http://www.ovh.pl/pr..._dedykowane.xml )

Jak ktos chce hostowac u siebie dla wiekszego grona osob niz paru znajomych to przypadlby sie conajmniej 3-rdzeniowy procesor, 3-4gb ramu ddr3 oraz porzadne lacze internetowe - nie zadne neostrady i osiedlowki, w najgorszym razie lacze 10mbps symetryczne( wiadomo im wiecej osob tym wszystko powinno byc lepszse) i koniecznie musi miec dobre pingi, najlepiej sprawdzic w wieszu polecen komende ping 1shot1kill.pl (bron boze nic nie reklamuje, jest to jeden z najlepszych hostow do gier multiplayer wiec do testowania pingu sie nadaje) jezeli ma sie sredni ping wiekszy nic 20ms to radze sie za hostowanie nie brac.

Ktos czasem nie wie jak wyglada sprawa legalnosci emulatora w polsce?

@UP

zle mnie zrozumiałeś ;] Ja nie chce hostować serwer napisałem ze worekpol chce ;p więc czytaj ze zrozumieniem :) a jak ja bym chciał postawić serwer to o to sie nie bój bo dla kolegów bym postawił bo mam maszyne i mam szybki net :) więc 100Mb/s wystarcza na zalozenie serwera 4gb ram 4x rdzen tez procesor 3,7Ghz :) więc sie nie martw ^-^

@Edit

Jak ktoś się zna na Xampp i wie jak założyć stronę bardzo proszę o napisanie do mnie na priv jak coś podam Gadu gadu :)

Bo mam pliki Serwerowe ale nie wiem jak założyć serwer .... thx z góry oczywiście za pomoc i chęci +sik będzie :)

Wyskakuje mi takie coś ..... ;/

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ')' in C:\xampp\htdocs\reg.php on line 16

WTF WTF WTF ???? proszę o pomoc ....

1249638118.jpg

Opublikowano

Na prośbę kilku użytkowników w tym tygodniu zrobię dokładne rozpoznanie najczęstszych problemów do obecnej wersji 1.3.+ I odświeżenie FAQ. Jak tam żadnych problemów nie mam no ale skoro tak ciężko używać szarych komórek.

ZAPRZESTAŃCIE SPAMOWANIA. Dziękuje.

Do zobaczenia przy najbliższej aktualizacji odnoście tych wyimaginowanych, karkołomnych problemów =)

Fornication Under Consent of the King =)

Opublikowano

Na prośbę kilku użytkowników w tym tygodniu zrobię dokładne rozpoznanie najczęstszych problemów do obecnej wersji 1.3.+ I odświeżenie FAQ. Jak tam żadnych problemów nie mam no ale skoro tak ciężko używać szarych komórek.

ZAPRZESTAŃCIE SPAMOWANIA. Dziękuje.

Do zobaczenia przy najbliższej aktualizacji odnoście tych wyimaginowanych, karkołomnych problemów =)

@UP

Cytuje "Do zobaczenia przy najbliższej aktualizacji odnoście tych wyimaginowanych, karkołomnych problemów =)"

Powiem Ci tak że jak narazie to ja pomagam osobą z tego forum co mają problemy a Ty co założyłeś ten temat

nie pomagasz ... chociaż ty go założyłeś i nie wyimaginowanych, karkołomnych problemów bo jak chcesz to moge Ci film nagrać jakie są problemy :)

a jak pisałem do cb czy znasz sie na Xampp'ie i czy mozesz mi pomóc to nie odpisałeś :) więc wobec mnie jesteś nie wporządku co do mnie i do innych osób z tego forum ale spoko ja też czekam na następną aktualizacje :)

1249638118.jpg

Opublikowano

@UP

Cytuje "Do zobaczenia przy najbliższej aktualizacji odnoście tych wyimaginowanych, karkołomnych problemów =)"

Powiem Ci tak że jak narazie to ja pomagam osobą z tego forum co mają problemy a Ty co założyłeś ten temat

nie pomagasz ... chociaż ty go założyłeś i nie wyimaginowanych, karkołomnych problemów bo jak chcesz to moge Ci film nagrać jakie są problemy :)

a jak pisałem do cb czy znasz sie na Xampp'ie i czy mozesz mi pomóc to nie odpisałeś :) więc wobec mnie jesteś nie wporządku co do mnie i do innych osób z tego forum ale spoko ja też czekam na następną aktualizacje :)

Dobrze, temat jest mój dla was...

Dałem wam zaczątek NIE PO TO bym całymi dniami siedział i odpisywał i naprawiał wasze PROSTE problemy bo ktoś nie używa mózgu.

"Dałem wam wędkę, pokazałem jak łowić, więcej wymagajcie od siebie..."

Fornication Under Consent of the King =)

Opublikowano

Dobrze, temat jest mój dla was...

Dałem wam zaczątek NIE PO TO bym całymi dniami siedział i odpisywał i naprawiał wasze PROSTE problemy bo ktoś nie używa mózgu.

"Dałem wam wędkę, pokazałem jak łowić, więcej wymagajcie od siebie..."

@Up

Widzę że na ostro jedziesz ;] spoko wiem że dałeś początek jak zrobić co i jak ale od czasu do czasu patrz na swój Wątek :)

1249638118.jpg

Opublikowano

Witam jest nowa wersja Emulatora 1.3.2 :)

Update information 14-02-2011 : Changelog information for next release

This is the changelog for 1.3.2

- Fixed monster system / attack

- Fixed memory issues

- Fixed gender check on weapons

- Fixed inventory system moving items and equiping

- Fixed item mall packet

- Fixed file loading error

- Fixed stall system dupe bugs

- Fixed buying item from npc beeing +1

- Fixed stall system enter / leave stall

- Fixed stall issues, while teleporting checks etc

- Fixed adding items to stall

- Added base for grab pets

- Added base for attack pets

- Added base for new party system

- Added private message system

- Added friends system

- Added command /liename (Transforms you into model of choice)

- Added item mall items (Stall decorations)

- Added stall decoration base

- Added teleport costs, now reduces gold and checks player gold before teleporting

- Added teleport check level for alexandria and caves

- Added base for cave systems

- Added skill effects for monsters and for players

- Added custom drops to drop system, you can now add custom drops event items etc

- Added full cave system except some floors cant be walked on still in progress

- Added sky click movement, and angle checks etc

- Caves load monsters properly on each floor also spawns etc

Potem dam Download :) bo jeszcze niema na stronie do pobrania :)

@Edit

link do Downloadu :

http://sro.xcoding.net/releases/Srevolution_1.3.2.zip

Scana nie daje bo ze strony producenta :D

1249638118.jpg

Opublikowano

@UP ktos tu zapomniał o psprawdzeniu update

http://sro.xcoding.n...ution_1.3.2.zip

link z oficjalnej stronki

@Up

Troche lipa z tym Emu 1.3.2 bo problem jest ... ;/ i sam nie moge go rozwiązać zaraz dam ss jak ktoś nie będzie miał tego problemu niech napisze mi na Pm

@EDIT !!!!!!!!!!!!!!!!

WSZYSTKO W TEJ WERSJI JEST ZBUGOWANE .... ;/ RADZE NIE BAWIĆ SIĘ BO NAWET NA sro.xcoding.net MAJĄ PROBLEMY XSENSE NAPRAWI PROBLEMY W NAJSZYBSZYM CZASIE !!!

5345.png

1249638118.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...