Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Faq] Srevolution

NymphomaniaC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jak nadac sobie status GM'a? bo kurde cos nie umiem i jak mozna stworzyc wiecej kont? szukalem jakies "add table" czy cos ale nic nie znalazlem ;/

jakbyscie mogli napisac lub dac jakas fotke

• Odpowiedzi 464
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@up

wchodzisz w SQL studio menagment datebases>silk>tables>dbo.characters (prawym i open table) szukasz nazwy kolumny "GM" i ustawiasz 0 na 1 i masz gm'a

Żeby stworzyc wiecej kat wchodzisz tak jak wyzej tylko zamiast dbo.characters otwierasz dbo.user i dodajesz konto

Nowicjusz
Opublikowano

mam problem z 1.3.0

w czasie odpalania serva mam problem.. wyskakuje mi

GameServer przestał działać i sam się wyłaniać..

w starszych wersjach było wszystko dobrze.

Opublikowano

mam problem z 1.3.0 a mianowicie all dziala pisze ze serv started ale nie moge wbic na konto (nie przenosi) tylko pisze ze laczy

ou mam ten sam bla dco glut3244

tylko ze LoginServer.exe wchodzi normalnie a GameServer.exe juz nie ;/ a jakwlacze go drugi raz odpala sie ale nie mzoan wejsc an konto

Opublikowano

pzreklej Game.dll do folderu game sever z wersji 1.2.9

EDIT mam ciągle requesting user confirmation , ktos cos poradzi?

Opublikowano

login dziala normalnie ale game juz nie taki blad mi wyskakuje a zaraz po nim game sie wylancza ... gdzy w niego "klikne" zostaje ale nie moge wbic na konto (caly czas pisze "requesting user confirmation")

43513709.jpg

Opublikowano

Mam problem w wersji 1.2.9 jak i 1.3.0 wyskakuje mi taki błąd:

http://zapodaj.net/491454170c49.png.html

Czy ktoś może wie o co chodzi?

P.S. Był Update do 1.3.0.

EDIT:

Zmieniłem obrazek ładniejszy.

Mam ten sam błąd. Login server normalnie się odpala a w Game server błąd. Ktoś pomoże ?

vinners.png

Flash xbox 360 do najnowszej wersji iXtreme LT + 2.0 w Bartoszycach

Wszystkie napędy tylko w wersji PHAT

Info na PW lub GG

Opublikowano

@NyphomaniaC

Mogłbys upnac na jakis host swoje (działajace?) game.dll?

ktos wie jak poradzic sobie z tym requesting user conirmation?

Opublikowano

Witam mam problem zrobilem all cacy :P ale jak odpalam GameSerwer to wyskakuje takie cos ... ;/ prosze o pomoc silkroadblad.png

login dziala normalnie ale game juz nie taki blad mi wyskakuje a zaraz po nim game sie wylancza ... gdzy w niego "klikne" zostaje ale nie moge wbic na konto (caly czas pisze "requesting user confirmation")

43513709.jpg

Tutaj mósisz poprawić DETABASE.ini masz coś spiepszone może dałeś zły namiar na ID i PW od SQL

\\Połączone. :) Duble post.

Cain.

1249638118.jpg

Opublikowano

Z moim w.w. błędem wystarczy podmienić Game.dll w gameserver na to:

http://www.sendspace.com/file/ngz4tc

Skan we własnym zakresie.

vinners.png

Info na PW lub GG

Opublikowano

Z moim w.w. błędem wystarczy podmienić Game.dll w gameserver na to:

http://www.sendspace.com/file/ngz4tc

Skan we własnym zakresie.

ok dziala koleszko masz +-sika :D

@Edit

Kolego ale jest problem bo jak to wkleiłem ok ale jak wchodze do gry daje skille na pasek i jak wyłanczam gre i włanczam na nowo to skille sie nie zapisują a zapisywały się ;] to czyli to nie może być ;] czekam na dalsze propozycje co to może być przyczyną czego że to mi wyskakuje thx za odp ;] dam ++ jak co :)

@Edit u mnie działa z tym problemem ale działa :P

silkroadzdj.png

1249638118.jpg

Opublikowano

Jak Dodać Obok nicku Np . Capitan Kinght Baronet ? zeby było na Złoto ?

@Up

w MSQ wejdz Detabase -> silk -> Tables -> PPM i open table na dbo_character i na końcu masz title i daj np na 5 :)

1249638118.jpg

Opublikowano

@Edit

Kolego ale jest problem bo jak to wkleiłem ok ale jak wchodze do gry daje skille na pasek i jak wyłanczam gre i włanczam na nowo to skille sie nie zapisują a zapisywały się ;] to czyli to nie może być ;] czekam na dalsze propozycje co to może być przyczyną czego że to mi wyskakuje thx za odp ;] dam ++ jak co :)

U mnie też nie zapisuje skilli, ale na tamtym game.dll wogóle nie chciał mi się gameserver odpalić :(

vinners.png

Info na PW lub GG

Opublikowano

U mnie też nie zapisuje skilli, ale na tamtym game.dll wogóle nie chciał mi się gameserver odpalić :(

@Up

jak chcesz moge Ci pomóc :) to ci się odpali :P tylko daj GG :P

1249638118.jpg

Opublikowano

Nic nie działa NP party nic nie jest Naprawione !!

tylko to ze Najnowsza wersja Silka :D

E...^^^

Dzięki za odp z Nickami

cooltext570762601.png
Opublikowano

Nic nie działa NP party nic nie jest Naprawione !!

tylko to ze Najnowsza wersja Silka :D

@Up

jak niewiesz i nie sprawdzałeś :) to nie pisz bo ja odpaliłem 2 konto i sprawdzałem czy wszystko działa tak więc Patry działają :):)

1249638118.jpg

Opublikowano

@Up

jak niewiesz i nie sprawdzałeś :) to nie pisz bo ja odpaliłem 2 konto i sprawdzałem czy wszystko działa tak więc Patry działają :):)

właśnie mi nie działa cos i Sprawdziłem

Jakie trzeba mieć party ?

cooltext570762601.png
Opublikowano

właśnie mi nie działa cos i Sprawdziłem

Jakie trzeba mieć party ?

@Up

A co Ci wyskakuje ? napisz do mnie na GG """xxx""" bo nie chce zakładać nowych Topiców :P

@Edit

Patry działają ale jest problem z Gildią nie działa :P nie można kupic :P

//Nie podajemy gg publicznie. Wysyłaj na PM. :)

Cain.

@up

spoko Zapamiętam ^^

A co do błędu mojego to może mi ktoś pomóc ? najlepiej autor wątku :) bo jak mu wszystko działa to może mógłby łaskawie odwiedzić forum :) i sprawdzać czy ktoś ma problemy :) bo jak narazie to ja pomagam a chociasz to nie jest napisane przezemnie :P a i tak pomagam :P pomogłem już 4 osobą z tego forum i są zadowoleni :P a mi nikt nie chce pomóc :)^^ thx

1249638118.jpg

Opublikowano

ok wszystko mialem dobrze tylko ten plik game.dll musialem podmienic

hmm z tego co narazie zaowazylem nie dzialaja NPC w const i samark reszta bugguje tzn kupujac item wywala mi silka ale gdy sie zaloguje item jest kupiony

skille nie zapisuja sie na pasku

jak masz dc cofa cie automatycznie do miasta

alhemia dziala ale po jej zakończeniu postać nie może się ruszać ani używać skilli, musi być relog albo przyzwanie od gm. Jak coś jeszcze odnajde to dam znać

Opublikowano

ok wszystko mialem dobrze tylko ten plik game.dll musialem podmienic

hmm z tego co narazie zaowazylem nie dzialaja NPC w const i samark reszta bugguje tzn kupujac item wywala mi silka ale gdy sie zaloguje item jest kupiony

skille nie zapisuja sie na pasku

jak masz dc cofa cie automatycznie do miasta

alhemia dziala ale po jej zakończeniu postać nie może się ruszać ani używać skilli, musi być relog albo przyzwanie od gm. Jak coś jeszcze odnajde to dam znać

@Up

Kolego bo podmieniłeś Game.dll i dlatego Ci skilli nie zapisuje masz crasha gry nic nie mozesz kupować ja nie podmieniam nic odpalam tak jak jest chociarz mam ten błąd nie wysyłaj bla bla bla ale mi wszystko działa ;] więc problem tkwi w game.dll

1249638118.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...