Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Faq] Srevolution

NymphomaniaC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm, Drogi Paxie a jak mam to nazwać?

Po zrobieniu tego działa więc nie wiem w czym problem..

Może drogi kolego dasz mi jakąś dobrą radę w nazwaniu tego?:)

• Odpowiedzi 464
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Pomocnik
Opublikowano

Hmm, Drogi Paxie a jak mam to nazwać?

Po zrobieniu tego działa więc nie wiem w czym problem..

Może drogi kolego dasz mi jakąś dobrą radę w nazwaniu tego?:)

ale xsense to doradził ? jako rozwiązanie problemu ? mam nadzieje że nie :P

Btw takie problemy powstają przy loadowaniu z bazy danych przy użyciu windows api, najczęściej dotycza przecinka lub kropki. W zalezności od narodowości używana jest albo kropka albo przecinek. mozecie to naprawić bez zmieniania języka windowsa. Wystarczy wejść w baze danych i pozmieniać z kropki na przecinki. Doradźcie xsense żeby uzywał bardziej uniwersalnych funkcji api aby uniknąc takich problemów w przyszłości ;). Może też ustalić narodowość każdego wątku w aplikacji current thread nationality , lecz moim zdaniem jest to mniej elegancki sposób :P

Opublikowano

PAx jezeli sie na tym znasz kropki i przecinki to czemu nie naprawisz pliczkow i udostepnisz dobre pliki w tedy dla userow kazdy byl by ci za to wdzieczny;D

Pomocnik
Opublikowano

PAx jezeli sie na tym znasz kropki i przecinki to czemu nie naprawisz pliczkow i udostepnisz dobre pliki w tedy dla userow kazdy byl by ci za to wdzieczny;D

To jest trochę żmudnej roboty i każdy może to zrobić :) Ja nie mam czasu bo programuje swój server ;) Nawet plików xsense niemam na kompie tylko strzelam co jest prawdopodobną przyczyną po tym co tu piszecie :)

Opublikowano

Ten cały Xsense robi na odpierdol za przeproszeniem moim zdaniem już nigdy dobre pliki nie wyjdą to jest typ z pod deski klozetowej GG.....

GameServer przestał działać ;/

Opublikowano

@up

masz racje robi wszystko tak jak chce chociażby niewiem zresztą to wygląda tak że robi na odpierdol wszystko -.-

Tak ty uważasz bo nie potrafisz uruchomić gameservera świadczy o twojej inteligencji, poczytaj wcześniejsze posty, problem rozwiązał inny użytkownik.

10 strona tego tematu. Btw skoro tak go krytykujecie zróbcie własnego emulatora

Pozdro

Opublikowano

Ja też mam problem z game serwer. Robiłem już tą zmianę języka co wcześniej ktoś tam przedstawiał i dalej jest to samo proszę pomóżcie jak najszybciej.W załączniku załączyłem problem jaki mam z game serwerem.

gra.bmp

Opublikowano

Download:

http://www.speedyshare.com/files/27036042/apploc.msi

Skan:

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=907d1d12caef3ec6540371a30ad1e2bd40226484e57833f1f6a1cf15a195a72a-1298475193

Instalujecie program, następnie odpalacie.

Potem klikacie next, ustawiacie launch application i klikacie browse, czyli szukacie gdzie wasz game server jest.

Następnie dajecie next i ustawiacie język: Netherlands.

Później next i zaznaczacie create shortcut (ten skrót będzie w start, moje programy, microsoft applocale).

I klikacie finish.

Pamiętajcie, aby odpalić przed tym login server.

1334497071-U17330.png

Opublikowano

A jaki system operacyjny ?

Nie zauwazylem jeszcze takiego bledu tak wiec daje screena:

silkv.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Niby wszystko zrobione jak trzeba a nie dziala, pozdrawiam

Nie masz poprawnie skonfigurowanego logina admin w mssql. Spróbuj jeszcze raz zmienić hasło na 1234 i sprawdź.

1334497071-U17330.png

Opublikowano

Nie zauwazylem jeszcze takiego bledu tak wiec daje screena:

silkv.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Niby wszystko zrobione jak trzeba a nie dziala, pozdrawiam

Sprawdz czy w sql server login>ppm admin > properties> user maping masz zaznaczoną datebase z silkiem

Opublikowano

nie dziala, wysylam screeny z ustawien konta "sa". Ono bylo od poczatku, nie tworzylem tego konta.

66733447.th.jpg

35105633.th.jpg

22295672.th.jpg

EDIT: na piewszym screenie widac ustawiony serwer silk1 ale domyslnie bylo master

Opublikowano

Download:

http://www.speedyshare.com/files/27036042/apploc.msi

Skan:

http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=907d1d12caef3ec6540371a30ad1e2bd40226484e57833f1f6a1cf15a195a72a-1298475193

Instalujecie program, następnie odpalacie.

Potem klikacie next, ustawiacie launch application i klikacie browse, czyli szukacie gdzie wasz game server jest.

Następnie dajecie next i ustawiacie język: Netherlands.

Później next i zaznaczacie create shortcut (ten skrót będzie w start, moje programy, microsoft applocale).

I klikacie finish.

Pamiętajcie, aby odpalić przed tym login server.

@UP

działa Wielki + Dla CB ^^ i Thx

Opublikowano

Ja moge powiedziec ze 1.3.3 to juz jest dobra ver

-mało crashy ( najczesciej są one spowodowane skilami ktore jeszcze nie dzialaja)

Minusem jest to ze cave nie działaja ;/

No troche jest plusow i minusow ale moge powiedziec ze ver 1.3.3 ma juz jakis poziom ze da sie normalnie grac :)

"Istota zamienia się w popiół, który okrywa wszystko wokół, ukrywa każdy szkopuł następnie jak widoczność po zmroku znika z widoku"

Opublikowano

Nie masz zbytnio racji bo skille sa strasznie pobugowane podono mialy dzialac Imbua cold fire light a tu nic cavy nie dzialaja IM grab pety i wolfy tez mialy dzialac dupa nie ze

sie czepiam ale chyba 1.3.2 ver jest lepsza i to duzo wiec prosze o media.pk2 pod ver 1.3.2 ;-)

Opublikowano

o ile wiem to w ver 1.3.3 imbua dziala wiec nie wiem co ty gadasz a co do grab petow to sprawdze

IM dziala tylko mozna kupic jedynie globala i po kupnie jest crash ale po wejsciu do gry globale są w inv

Skile jak byly wczesniej tak i teraz są pobugowane w 1.3.3 sa skile chyba tak samo pobugowane jak w 1.3.2

A dokladnie powiedz co masz na mysli ze pobugowane jezeli chodzi ci o to ze jeden skill np: fast shot u rogue mozna uzywac w nieskonczonosc to to juz bylo dawno :)

No pt w miare dziala moby pt sie respia, party list dziala ale nie da sie dolączyc przez liste pt

Guild w prawdzie dziala ale nie dziala :P (zrobic gildie sie da niby w niej jestes ale nie jestes po relogu znika )

Alchemia dziala chyba do +4 max

Klikanie w niebo zbugowane ( teleportuje do przodu, w bok, do tylu :P )

Joby da sie kupic ale nie da sie ubrac

No troche bugow jest ale da sie grac a co najwazniejsze w dodawaniu skili jest pewne opuznienie i nie crashuje ( czego nie ma w ver 1.3.2 )

Nie polecam robic broni komendą +255.Powoduje to ze dmg robi nam sie na minus i walimy moby po 1

No i kilka skili nie dziala takie jak invisible u rogue (nie wiem jak u wizka)

"Istota zamienia się w popiół, który okrywa wszystko wokół, ukrywa każdy szkopuł następnie jak widoczność po zmroku znika z widoku"

Opublikowano

Taki kozaczek jestes widze ze nie masz pojecia o plikach 1.3.3 albo moze to ja zle zrobilem tylko jakim cudem jezeli gra u mnie na ver 1.290 17userow online i

-cave nie dziala w dh ani w jangan

-sikille sa zbugowane ze jeden naciskasz i wlaczyc mozesz na raz drugi z tym pierwszym

-w ItemMall tylko globale a jak cos innego to bug i ruszac sie nie mozna

-agresywne moby dzialaja

-many braknie jak naciskasz wiekszosc skilli na raz to tez jest bug

-wolfy grap pety jak mowili tez nie dzialaja

-gdy idziesz cofa cie w dol gore bok !

-imbua ani cold ani fire ani light uu mnie nie dziala a to pliki 1.3.3

jest mnustwo bugow nie da sie nawet pvp robica a unikata zabija sie na 2 zerku

-party / guild crash nawet pt moby sie nie pokaza

a to dowod ze na plikach 1.3.3 jade - - - - http://img441.imageshack.us/i/ssssswo.jpg/

jezeli tylko ja mam mase bugow na tych plikach to prosze o pomoc co zle moglem zrobic thx...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...