Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prośby, Problemy, Pytania- Global,Nos99,Korean.

beliaar12

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mam pytanie co do Niemieckiego Nostale. Czy tam jest codziennie LoD ?? i jeszcze jedno pytanie Jakie są plusy Niemieckiego nostale??

@EDIT a czy tam jest codziennie LoD ???

4566511400.png

Opublikowano

wcześniejsze uaktualnienia

więcej ( działających ) botów

maaasa niemców

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Co się dzieje ? Gdy udało mi się skończyc Ts3 Sp4 to ide do tego NPC i nie dostałem wk...zamiast sp4 jakiś '?' .Pomocy.

1296916458_by_katalika_500.jpg

Przymuśmy,że ten kot to ty jako zwykły użytkownik,a ten lew,jako KidModerator.

Opublikowano

@UP

Pewnie to ci się pokazało:

pytajnik.jpg

Info:

Po kliknięciu "Potwierdź" w naszym ekwipunku oraz paczce przedmiotu jaki powinniśmy otrzymać nie będzie; w związku z czym dalsza kontynuacja zadania będzie uniemożliwiona i jedyna opcja to przerwanie zadania i wykonywanie wszystkiego od początku. Powinniśmy więc zadbać o to by zawsze przed odbiorem dowolnego itemu od NPC były przynajmniej dwa sloty wolne w naszym ekwipunku. Dlaczego dwa, a nie jeden? Wytłumaczę to na przykładzie systemu uszlachetniania kamieni gillon. Spójrzmy na obrazek poniżej:

testntz.jpg

Mamy dostępne kamienie gillon, mamy również uszlachetniacz Kamienia Duszy. Mamy także wolny slot [patrz 1], w który powinien ewentualnie trafić proszek cella (załóżmy, że tam gdzie widnieje na obrazku cyfra 28 jest go 99). Wydawać by się mogło, że wszystko jest w porządku. Jednak po próbie uszlachetnienia pojawia nam się komunikat systemowy [patrz 2]. Dlaczego? Ponieważ mamy tylko jeden slot wolny. W chwili gdy zwolnimy miejsce uszlachetnienie powiedzie się, a komunikat nie będzie już widniał. No dobrze, w tej chwili wielu z was mogłoby zadać pytanie co ma wspólnego przedmiot zadania do uszlachetniania kamieni gillon - prawda? Dokładnie nie wiemy na czym od strony technicznej polega problem, jednak błąd w systemie = negatywny efekt w grze. Zdarzyły się już przypadki, iż mimo wolnych miejsc w ekwipunku przedmiot zadania nie trafił na swoje miejsce, stąd bierzemy "teoretyczną" poprawkę na zaistniałą sytuację.

Opisany problem (otrzymywanie przedmiotu zadania od NPC) nie występuje zawsze i u każdego, jednak jak na początku wspomniałem ostatnimi czasy zaczął się nasilać stąd zalecenie by właśnie udając się do moba mieć wolny slot w EQ. Chciałbym, także zaznaczyć że team nostale.pl nie odpowiada za ten błąd i nie zwraca złota wydanego na zadanie, a także nie nakłada na konto tego przedmiotu, który powinien wręczyć nam NPC. Spotykamy się z wieloma głosami krytyki, że to nie fair, że jako support musimy reagować i zwracać te przedmioty - zapewniam, że absolutnie tak nie jest. Rejestrując się w grze akceptujecie Ogólne Warunki Umowy stając się posiadaczami swoich kont i zobowiązani jesteście do przestrzegania pewnych zasad przy czym bez uiszczania opłaty czerpiecie przyjemność z gry, jednak akceptujecie także ewentualne błędy czy niedociągnięcia programistyczne, które mają negatywny bądź czasem pozytywny wpływ na rozgrywkę czy rozwój waszego konta .

Na koniec chciałbym wspomnieć, iż programiści wiedzą o problemie i zapewne "kiedyś" zostanie naprawiony, jednak nikt nie zna dokładnego terminu. Podobnie było z wyborem zawodu maga u mimi, jednak tam była inna zastępcza możliwość - udać się na rynek portu alveus i wybrać zawód maga u NPC Lucia. Błąd ten został jednak stosunkowo szybko naprawiony, stąd możemy być dobrej myśli jeśli chodzi o "znikające" przedmioty zadania na kartę SP.

a7862a5770635906.gif

matrixbigul0ez0.gif

userbar621801rl6.gif

Opublikowano

mam pytanie czy ktoś by mógł mnie podexpić z 30 na 36 za błogosławieństwo anncelona i czy to opłacalne dla niego?

04.jpg Sygna z db ;)

Nie zbieram "+" ani "-" daj co chcesz ;]

Opublikowano

[quote name=Hardkor xD' timestamp='1298367655' post='2103477]

mam pytanie czy ktoś by mógł mnie podexpić z 30 na 36 za błogosławieństwo anncelona i czy to opłacalne dla niego?

Opłacalne dla niego ale nie dla Ciebie, gdyż jak on będzie Cię expił to ty będziesz miał mniejszy exp, a on sobie na tym zarobi.

Radze Ci sam użyj tego ancka ( albo go sprzedaj co wolisz ;) ) i exp sam, bo szybciej wbijesz niż by ktoś Cię podexpił.

PS.Jak masz 30lv to exp albo na Mulfonach i Dużych Lisach ( zbieraj spoty i atakuj obszarowym ) albo exp na dużych Mulfonach i na Dusi-Lisach ( i tam ewentualnie Jadowite Chomiki ;) )

469811415538581269916.jpeg

Opublikowano

owszem tam expie gdzie pokazał barycz ;] ale ja też mam błogo(miałem 3sztuki) taki jeden mnie expi już mam 33lvl w 1h(z błogo ja) i jeszcze jedno pytanie mam (bez duble posta) czy ktoś by mi pomógł zrobić sp1 (jeśli to takie trudne) niemam dużo kasy na nostale ale tu moge dać limit + lub - i 5 oczywiście :D

04.jpg Sygna z db ;)

Opublikowano

Nie da się pomóc w cp, musisz sam zrobić albo kupić kartę... ;]

Co najwyżej jeżeli ktoś tak samo jak ty robi kartę i ma coś do dropienia to weź z nim pt i daj dziele na każdy w grupie i to co wypadnie tobie zaliczy i jemu no i na odwrót

1365339323-U58387.png

By Valky <3

Opublikowano

Mam WK 99+10 i pkt rozdane tak:

0/0/80/20

I mam 2 pytania:

1.Co konkretnie daje element...wiem ze jest dobry do expa, ale ogółem jak to działa

2.Najlepszy bulid pod pvp z takim WK(mam 305pkt)

To nie wrzystko ;)

Niezbyt się znam na osłonkach, więc chcę się dowidzieć jaką osłonkę mam włożyć do lekkiego kruku u6(na razie +5), oraz do oblężnika u7+6.

Chodzi mi jakie opcje, i ile mniej więcej %. Do łuku domyślam się, że przydałoby się coś na cryta i z SL.

Proszę o wsze opinie.

a7862a5770635906.gif

matrixbigul0ez0.gif

userbar621801rl6.gif

Opublikowano

a jak już bende miał karte to te punkty jak zdobyć i żeby było ich jak najwięcej to co zrobić i ostatnie jak najlepiej je rozdać???

(gram magiem) to jest moje pierwsza postać w nostale i dlatego niewiem

04.jpg Sygna z db ;)

Opublikowano

[quote name=Hardkor xD' timestamp='1298487366' post='2111076]

a jak już bende miał karte to te punkty jak zdobyć i żeby było ich jak najwięcej to co zrobić i ostatnie jak najlepiej je rozdać???

(gram magiem) to jest moje pierwsza postać w nostale i dlatego niewiem

Za wbicie każdego poziomu profesji na karcie SP powyzej 21 poziomu, czyli wbijesz 21 profesje na sp i dostajesz 3pkt, i potem kolejne 3pkt za kazdy poziom profesji, punkty dostajesz też za ulepszanie karty.

63989389769756300986.png

Opublikowano

Witam

Gram w Nostale od dawna ale niestety moje konta zostały ukradzione <_<

Prośba

Czy ktoś ma konto na zbyciu (jak coś PW)

I czy ktoś mógłby być moim sponsorem (tzn.Dawał trochę kasy na różne cele)

W razie czegoś PW

Z góry dzięki każdemu pomocnemu dam max +/- i 5 i może kiedyś w czymśpomogę :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

HMM czy mógłby ktoś powiedzieć mi jak najłatwiej zarobić 8kk?? Potrzebuje pieniędzy na 4SP Nie mam kasy żeby doładowywać N$

44f2c07d02d4fd9aab56e1f1fe20e11a.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...