Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut]M2Fish 3.0.3 By .Erpel 100% Na Vista Na Patchu Andrzejt17

Monkey92

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeczytaj zanim odpowiesz w głupi sposób!

Tak wiem, że o tym bocie było już wiele tematów i postów na tym forum, lecz zawsze się okazywało że bot ten nie działa wszystkim użytkownikom. Dlatego przeczytajcie to co mam do powiedzenia zamiast dodawać jakieś idiotyczne odpowiedzi.

TUT DLA POLSKIEJ WERSJI METIN2 NA GLOBALU.

DZIAŁA PRAWIDŁOWO NA SYSTEMACH 64-BITOWYCH I NA NIEKTÓRYCH 32-BITOWYCH (NP. U MNIE NA WINDOWS VISTA HOME PREMIUM)

Dla używających systemu Windows XP:

Osobiście nie sprawdzalem, ale być może wam to pomoże:

http://www.mpcforum.pl/topic/235010-tutfb-by-erpel-na-xp-i-innych-ktorzy-nie-moga-uruchomic/

BŁĄD '???????????'

Dla tych którym działało, a teraz się zamyka po jakimś czasie lub wyskakuje błąd ????????????

Po 1. Sprawdźcie czy macie zainstalowany najnowszy NetFramework. (Poczytajcie o tym w necie)

Po 2. Usuńcie metka, zainstalujcie na nowo, spatchujcie, ztorrentujcie. i zainstalujcie samo obejście.

I odpalcie fisha. Co jakis czas trzeba po prostu torrentować metka i tyle.

1. Wstęp

Pierwszy tut na tym forum, więc proszę o pobłażliwość w ocenianiu mojego tematu.

Jeżeli poniżej przedstawiony tut ci pomógł to postaw +, bo to zachęci do dalszych działań.

Gdyby ktoś nie skumal o co biega to jestem nawet skłonny zrobić Video Tuta, lecz nie sądzę aby było to konieczne,

bo instalacja jest banalnie prosta.

Bot testowany na moim systemie (Vista), więc piszczcie w odpowiedziach czy na innych też działa.

Bot jest autorstwa użytkownika forum epvp .ErpeL

2. Co będzie nam potrzebne

1. Czysty, Spatchowany, Storrentowany Metin2PL

2. Dowolne działające Obejście.

3.M2Fish 3.0.3 by .ErpeL

Żebyście nie musieli rejestrować się na elitepvpers wrzuciłem na hotfile:

http://hotfile.com/dl/75116793/8d2e454/M2Fish3.0.3.zip.html

http://www.megaupload.com/?d=SF2JD546

W paczce są 2 pliki, których skan wygląda tak:

Injector1.2.exe: http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=2270b31fcf794fcabbc8e0778de49a936dd6da37f9c858c945df87749dfd2d2b-1284720850
M2Fish.dll: http://www.virustotal.com/file-scan/report.html?id=039e13d69bcc833763dc0ef85431de012b251eed83434fe6601de71b5f99b7bd-1284215173

3. Instalacja

Mamy Czystego Metka2PL? Jeżeli tak to uruchomcie go raz, żeby się spatchował i storrentował.

Następnie wrzućcie obejście do folderu z tym metkiem.

4. Uruchamianie

1.  
  2. Uruchamiamy metina przez plik obejście.
  3. Logujemy się na wybranego chara
  4. Odpalamy fishbota przez plik Injector1.2.exe, znajdujący się wcześniej rozpakowanym folderze (Na Vista odpalam jako ADMINISTRATOR) :)
  5. Klikamy w odpowiednie okno metina (tak jak podpowiada Bot), konfigurujemy czas wyławiania i cieszymy się :)

5. Konfiguracja i Obsługa

Po załączeniu bota klikamy w konfigurację i ustawiamy co chcemy "zabić" i/lub wyrzucić

Ogólnie bot przedstawia się tak:

prevrr.png

Pod przedmiotami są 1 lub 2 pola wyboru,

zawsze to po lewej jest do zabijania

a po prawej do wyrzucania

Ustawiamy też czas wyciągania ryby (przy Fishdelay)

i Opóźnienie Bota (czyli po jakim czasie bot ma ponownie zarzucić wędkę)

Fishbota ukrywamy klikając w "X", Jeżeli chcemy przywrócić go to wciskamy F8

UWAGA! Zaznaczając ikonkę "roślinki" (na obrazku zaznaczone jako "Na Lądzie") możemy łowić w każdym miejscu np. w centrum M1, na pustyni, górze sohan, m3 itd... dzięki czemu łatwiej jest się schować przed GM :)

Przypominam że czas podajemy w milisekundach czyli jeżeli chcemy aby bot wyciągnął wędkę po 3 sekundach od zniknięcia "chmurki" to wpisujemy 3000.

Bo 1000 ms = 1s

Klikamy Start by zacząć i już!

@EDIT

Jeżeli ci działa, to proszę abyś w odpowiedzi napisał jakiego systemu używasz :) Z góry dziękuję.

@EDIT 2

Gdy bot przestaje zarzucać wędkę po pierwszym wyłowieniu, to może oznaczać że różnica czasowa między wyławianiem a zarzucaniem jest zbyt niska przez co bot się zacina. Należy ją zwiększyć conajmniej do 1sek. (a najlepiej 1,5-2)

czyli gdy mamy:

FishDelay na 3000 to Botdelay ustawiamy na conajmniej 4000 (optymalnie 4500-5000)

Macie czasy wędek w zależności od jej poziomu:

Wędka ---> Fishdelay ---> Botdelay

+1 ----> 2850 ---> 4500

+2 ----> 2800 ---> 4500

+3 ----> 2750 ---> 4500

+4 ----> 2650 ---> 4500

+5 ----> 2650 lub 2900---> 4500

+6 ----> 2650 ---> 4500

+7 ----> 2650 ---> 4500

+8 ----> 2600 ---> 4500

+9 ----> 2600 ---> 4500

Botdelay można wyczuć. Trzeba popróbować różne wartości, jeżeli w bot po nieudanym łowieniu nie zarzuca wędku tzn, że Botdelay jest już zbyt nisko.

Zbieram + oczywiście ;)

* * *

Zbieram +

• Odpowiedzi 194
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mi nie zarzuca wędki po pierwszym wyłowieniu...

Być może dałeś zbyt małe botdelay w stosunku do fishdelay.

Daj sobie o 1500 wiecej.

Np. Gdy masz w Fishdelay 2600 to w Botdelay naj około 4000 lub 4500 (1 - 1,5 sek) cię nie zbawi.

Sam tak miałem gdy używałem do bocienia Woja, bo jemu trzeba dać dużo wiecej.

Jeżeli działa proszę o +, jak nie to myślimy dalej.

* * *

Zbieram +

Opublikowano

Ściągnąłem patch bez kamera i muszę przyznać, że na viście działa trochę nie prawidło - zaraz po chmurce wyciąga wędkę.

Więc na razie zakładam, że działa tylko na wersji z modem Kamera. Dziś już nie mam czasu, pobawię się tym na różnych systemach z różnymi patchami i edytuje temat.

Obserwuj temat, a narazie spróbuj z patchem z modem.

Dobranoc ;)

* * *

Zbieram +

Opublikowano

Zrobiłem wszystko jak w poradniku mam XP i nie działa no cóż poczekam jeszcze aż wyjdzie działający :P

98% młodzieży słucha hip-hopu, techno, rap'u, jeśli jesteś wśród tych 2%, którzy są normalni wstaw to do swojej sygnatury.

Opublikowano

Testowałem na systemie Windows XP Professional SP3 32-bit. Niestety, ale mimo dokładnego trzymania się instrukcji M2Fish 3.0.3 nadal nie pozwala się uruchomić, czyli kończy pracę na wskazaniu aktywnego okna gry. To samo dzieje się na wcześniejszych wersjach fishbota z serii 3.

Wychodzi na to, że w systemie 32-bit (bo to jest najważniejsze, na co należy zwrócić uwagę) klient gry w powiązaniu z działającym w tle HS, mimo jakiegokolwiek obejścia, skutecznie blokuje tego fishbota. Mam tylko nadzieję, że GF szybko nie naprawi HS i 64-bitowcy jak najdłużej będą mogli cieszyć się z M2Fish, albo ktoś poratuje skutecznym rozwiązaniem dla 32-bitowców.

PS.

1. Do uruchomienia służy plik Injector1.2.exe, który pojawił wraz z wer. 3.0.2 fishbota. Takie małe sprostowanie do instrukcji, do której błąd wkradł się zapewne w ślad za tłumaczeniem instrukcji napisanej przez Erpel na forum elite....

2. Przycisk Enable służy do zaakceptowania zmian wprowadzonych w konfiguracji.

Opublikowano

Sprawdzone Na Vista 32 Bit. - Działa.

Sprawdzone Na XP Home Edition 32 bit również - Działa.

Kolega rastaFery, mówi że na jego Windows 7 Ultimate 64 bity też idzie.

Nie mam jak sprawdzić na razie co jest nie tak na tym XP Pro, ale spróbuje gdzieś to zrobić ;/

Dzięki Borys74 za poprawkę, już poprawione

* * *

Zbieram +

Opublikowano

Sprawdzone Na Vista 32 Bit. - Działa.

Sprawdzone Na XP Home Edition 32 bit również - Działa.

Kolega rastaFery, mówi że na jego Windows 7 Ultimate 64 bity też idzie.

Nie mam jak sprawdzić na razie co jest nie tak na tym XP Pro, ale spróbuje gdzieś to zrobić ;/

Dzięki Borys74 za poprawkę, już poprawione

Ja mam Windowx Xp pro i tez nie działa na PL ;/ może coś źle robię

98% młodzieży słucha hip-hopu, techno, rap'u, jeśli jesteś wśród tych 2%, którzy są normalni wstaw to do swojej sygnatury.

Opublikowano

+ ale mi nie działa

mam windows xp sp3

wyskakuje mi żeby kliknąc na metka klikam i fishbot nie wyskakuje pomocy

reklama

Opublikowano

Mam dokładnie tak jak up włączam fb pokazuje się żeby kliknąć na okno z metkiem klikam i nic się nie dzieje :(

P.S System XP professional :mellow:

buusaga.jpg

Opublikowano

Mam taki problem wie ktoś o co Kaman ???????

http://i51.tinypic.com/2r4r7r7.jpg o to SREEN :D

Skopiowałeś Injector1.2.exe na pulpit, żeby mieć wygodniejszy dostęp?

Masz wyraźnie napisane że M2Fish.dll musi być w tej samej lokacji co Injector1.2.exe ;/

A do tych co mają problemy w odpaleniu na jakimkolwiek XP:

Prześledziłem temat na niemieckim forum i jak się okazuje bot nie działa na prawidłowo na wszystkich 32-bitowych systemach.

W moim przypadku działa na Vista (z resztą tak jak się w nazwie tematu) 32-bitowej. Powinien działać poprawnie na 64-bitowych.

Ale... tu jest haczyk.

Po pierwszym uruchomieniu na lapku z XP Home, bot działał poprawnie do jego wyłączenia, lecz przy następnym już nie.

Więc jest nadzieja, że rozwikłam tą zagadkę i dam odp.

* * *

Zbieram +

Opublikowano

U mnie otwiera się ale raz na 100 kliknięć xD

Masakra, tylko 2 dni działał poprawnie ;/

userbarwb.png

Zawsze promocje na sygnatury ^^

Wrr... OMG Makin nie lubię Cię!!! Sygny mi kasujesz i "%" ładujesz!!

Zbieram -

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...