Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ściąganie

Hoistone666

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 616
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Bywalec
Opublikowano

1. ściągi na rękach

2. ściągi na kartce

3. mieć sprawdzian który już pisała inna klasa rozwiązać i podmienić

4. komórka tylko na chemii i fizyce

5. od kolegi/koleżanki

6. z zeszytu

7. może nauczyciel pomoże :P

Opublikowano
lordpiła stare ;P Mój kumpel zrobił tak tylko z jakimś plastikowym odłamkiem w kształcie zapałki xD A za to jeszcze inny z mojej klasy ma fajną linijke,z jednej strony normalna a z drugiej posiada takie jak by zaczepy gdzie wkładasz ściągę i masz ;P Jak nauczyciel idzie to odwraca linijkę i 0 skapy xD

Stare ale jare ... :)

Opublikowano

ja robie tak:

robie sciage w ksztalcie dlugiego paska i przyklejam ja tasma przed brzuchem na lawce i spokojnie mozesz sciagac..

ISRO:

Nick: Lily_Rose

Lvl: 79

Build: Pure int Nuker s/s: fire/light/cold (reskill fire-->bicheon)

Farm mode: 3/200k sp (gap -6)

---------------------------------------------------------

Nick: Grosz

Lvl: 59

Build: Pure str Bowman: pacheon/fire/light

Farm mode: 16.2/160k sp (gap -6)

6082.png

29305.jpg

Opublikowano

Jeśli macie lekcje z jakimiś obliczeniami np: WOS i podatki to bierzecie na komie i piszecie cała ściąge a jak nauczyciel idzie to włazicie w kalkulator ;P

Opublikowano
0o Ja zawsze teefon, opera mini -> google i wiem juz all :)

Ja raz tak na poslkim zrobilem

Definicja napisana pierwsza klasa^^

Inna metoda to jest taka ze piszesz sciąge i robisz fote a na sprawdzianie co jakis czas lookasz

Albo sie pytasz babki która godzina (ale to w przypadku kiedy ci kaze samemu sobie sprawdzić)

76561198001815076.png
Opublikowano

Ja mam prosty sposób ściagania... na legalu gadam z qmplami co siedzą z przodu i z tyłu za mna :), trzeba usiąść gdzieś no raczej tak na końcach im dalej od nauczyciela tym lepiej oraz trzeba ciasno tak usiąść (ławki jak najbliżej siebie żeby być bliżej siebie) i wtedy po cichutku gadać ze sobą, oczywiście bez przypału gadać, trzeba patrzeć się na swoją kartke, nie odwracać się ani nic z tych rzeczy - patrzysz na kartke i nawijasz po cichutku czy qmpel jest przed czy za tobą, jeśli ławki są przesunięte bedziesz slyszeć wszystko, ja to próbowałem na chemii, geograii, biologi i fizyce.

Ewentualnie jeśli klasa nie sprzyja takim warunką to jeśli masz lekcje przed lekcją ze sprawdzianem w tej samej klasie to piszesz ołówkiem po ławce rozwiązania - najlepiej w tych zniszczonych miejsach ławki (drewnianej ofc) a na koniec palcem można nawet zmazać żeby gumką przypału nie robić ;]

Bądź trzecia opcja, siadacie tak żeby była przestrzeń, mała karteczka maluśka - pytania - rzut - łap odp. jak już pisałem większość zależy od klasy, noi od nauczyciela też czy patrzy sie na klase czy se siedzi przy dzienniku czy może coś szykuje na tablicy i spogląda co chwile..

2006-2010

Opublikowano

Ja robiłem tak z colą ale za mało miejsca na ściągę jest. A teraz to albo notatki w Sony Ericcsonie albo opera mini. Mój kumpel robi tak z zapałkami ale ja siedzę z przodu i nie mam możliwości tego używać poza tym on wsadza do piórnika, który się ode mnie wyprowadził : D

Opublikowano

Ja wrzucam na iphone'a i jak babka idzie to wyłączam (1 przycisk)

Wysyłam zapy na Lockerz !!!

Pisać pw z mailem.

Opublikowano

Ja mam kilka sposobów:

1.Na identyfikatorze

2.Na ręce i po lekcji zmyć

3.Zeszyt w plecaku otwarty a jak nauczyciel idzie to zamykam nogą :)

4.Narysować na piórniku flage kraju i na tej fladze pisać np. wzory na mate tym samym kolorem co flaga tylko troszku mocniej :)

07be881a3e09b3d3.jpg

Opublikowano

A z identyfikatorami też robimy ^^' Mieli nam uprzykrzać a pomagają : D Ach te nasze szkolnictwo...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja all sciagi chowam pod munurek (mamy kieszonke od strony bluzy) .

Albo biore etykietke z coca-coli i skanuje ja i pisze sciagi i naklejam na butelke ;)

Opublikowano

Na youtubie jest niezły sposób ;] Przecinasz tą wstążke czerwoną od coca-coli skanujesz na kompie zmieniasz sobie tam białko 0,0 i tak dalej...na a+b*h itd. drukujesz wycinasz przyklejasz i ściąga zaje***** ;]

cooltext412284648.jpg
Opublikowano

Najlepszy sposób (ale nie na każdy spr.)

To wyrwać kartke ze srodka zeszytu ( dwie kartki polaczone, wiecie o co chodzi) Napisac w srodku sciage i tak delikatnie odzielic te kartki od siebie zeby wisialy na wlosku doslownie. Jak juz jest pora oddac sprawdzian to po prostu cichutko odrywasz, druga kartke chowasz albo zjadasz i oddajesz:] A jak sprawdzian jest dlugi to mozesz sie zapytac czy mozesz wyciagnac kartke, wtedy jest jeszcze latwiej:P Ja tak zawsze robie i tylko raz wpadlem...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeśli masz kartkówkę to napisz wszystkie odpowiedzi na drogiej kartce(ma byc czysta). I podłoż ją pod kartkówką i wszystko masz napisane :) Jak pomogłem daj 5*

Opublikowano
Najlepszy sposób (ale nie na każdy spr.)

To wyrwać kartke ze srodka zeszytu ( dwie kartki polaczone, wiecie o co chodzi) Napisac w srodku sciage i tak delikatnie odzielic te kartki od siebie zeby wisialy na wlosku doslownie. Jak juz jest pora oddac sprawdzian to po prostu cichutko odrywasz, druga kartke chowasz albo zjadasz i oddajesz:] A jak sprawdzian jest dlugi to mozesz sie zapytac czy mozesz wyciagnac kartke, wtedy jest jeszcze latwiej:P Ja tak zawsze robie i tylko raz wpadlem...

Ja to już opisałem,obudź się albo wypad.

@dawid9:

Ja kiedyś tak zrobiłem bo nie miałem czasu robić innej i się udało.

Opublikowano

Ja czasem używam takiej trochę "prymitywnej" ściągi, a mianowicie, jeśli nauczyciel/ka nie patrzy szybko wyciągam książkę z danego przedmiotu, lekko otwieram i sobie ściągam :D Wbrew temu co myślicie, to nigdy nie zostałem przyłapany, a robiłem tak naprawdę wiele razy. Poza tym mam pewne udogodnienie ze strony nauczycieli bo czasem podczas sprawdzianu/kartkówki idą sobie to takiego pokoju co jest w klasie i przez telefon gadają xD

Opublikowano

1.Sciage chowasz pod kartke. Nauczyciel bedzie widzial ze patrzysz sie na kartke xP

2.Dla kumpla, ktory siedzi przed toba naklejasz na plecach.

3.Jak masz kartke z 2 stronami to na 2 stronie piszesz sciagne, potem jak juz skonczyles to po prostu odrywasz kartke;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...