Lord Makin Opublikowano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Dzień dobry MPCforum 🙂 Witam po małej przerwie. Jak pewnie zauważyliście, na forum zaszły pewne zmiany odnośnie kolejności niektórych działów oraz generalną zmianę układu. Jest to pierwsza wersja zapowiadanych zmian w działach, pozwolę sobie w kilku myślnikach wymienić te najważniejsze: Forum Ogólne zostało odchudzone i przeorganizowanie, żeby nie przytłaczało ilością działów. Przesunęliśmy także Giełdę do Pogaduszek Działy poświęcone TeamSpeakowi i Discordowi zostały przesunięte do sekcji Elektroniki, która domyślnie będzie jeszcze dostosowywana Dotychczasowe główne kategorie zostały odświeżone - kolejnym krokiem poza zebraniem Waszego feedbacku, będzie odchudzenie subforów, to na podstawie Waszych głosów i analityki forum Fora, które nie pasowały do kategorii dostały osobną kategorię Inne Gry, które docelowo będzie skupiał gry nie mieszczące się w głównych kategoriach. Z planowanych zmian przed nami jeszcze kilka kroków. Tak jak wspominałem ten układ nie jest finalny i może zostać zmieniony. Wpływ na to macie Wy, Wasze opinie oraz będziemy jeszcze sugerować się wynikami analityki strony. Dodatkowo planujemy na szczycie strony utworzenie nowej kategorii: Najnowsze premiery. W tym miejscu będa pojawiały się jeden/dwa działy testowe, które dadzą Wam możliwość bardziej swobodnego wypowiadania się w temacie nowych gier oraz największych premier danego miesiąca. Jeśli dział się przyjmie, to będziemy dostosowywać jego miejsce na forum, a jeśli dany eksperyment się nie powiedzie, to treści trafią do zbiorczych działów. Poza tym, planujemy poluzować regulacje dotyczące handlu na forum, tak żeby tematy związane z handlem przedmiotami z gier był łatwiejszy do odnalezienia - wstępny zamysł jest taki, żeby poza Giełdą dozwolone było wrzucanie swojej oferty w tematycznych działach pod warunkiem spełnienia kilku warunków co do treści takiego tematu (głównie chodzi o przejrzystość informacji, bo tak jak to zawsze podkreślamy, my jesteśmy tylko formą “tablicy ogłoszeniowej” dla takich ofert) - ale o tym pewnie więcej wkrótce. Na koniec dodam, że kolejnym krokiem będzie ogłoszenie systemu wspierania tworzenia zawartości oraz promocji forum - więcej wkrótce 😉 Pozdrawiam, Makin. Itan, deyxq, Marchwj i 9 innych 11 1 Odnośnik do komentarza
Blaaszka Opublikowano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 To się nazywa pozbycie zbędnych kilogramów, widać, że macie pojęcie o redukcji 🤣 Ogólnie póki co wygląda to spoko, jedynie trochę nie pasuje mi dział Elekotrnika i Komunikatory razem, bardziej bym już to widział w strefie programistów lub po prostu osobnej 'chudszej' kategorii. Dział Niezbędnik forumowicza ujednoliciłbym i wywalił subkategorię, Mentorzy i Newsy nie istnieją i raczej już w tych czasach ich powstanie będzie ciężkie, więc myślę, że zawsze to chudszy dział - na swój argument dam przykład z "Platformy gier", który nie posiada subdziału z Steam, Origin czy Epic, a jest jednolitym działem, a tam się więcej dzieje 😉 Forum o MMO to teraz jest jedna wielka pustka, myślałem, że czyszcząc go dodanie od razu jakieś nowe tytuły jak New World, Lost Ark czy inne TOP, który były jakiś czas temu, żeby po prostu zobaczyć czy dołożenie 'nowych' (dla tego forum to zbyt nowych) działów coś przyniesie, a dopiero po tym zdecydujecie się na zrobienie kategorii "Premiera". Podsumowując, odchudzone fajnie, ale dalej zostały oklepane i stałe gry, które cieszą się popularnością, zabrakło tutaj powiewu 'świeżości' w postaci nowych działów dla różnych gier. Takie nowe działy mogły spowodować lekki wzrost aktywności, ponieważ użytkownicy by popisali może jakieś poradniki, zapytania lub problemy i coś by się zaczęło dziać, a tak wygląda to jakby zrobić zamiast gładzi (bo trudniej) tapety (bo łatwiej). Czekam na dalsze kroki... Odnośnik do komentarza
Yaboku Opublikowano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 6 minut temu, Blaaszka napisał: To się nazywa pozbycie zbędnych kilogramów, widać, że macie pojęcie o redukcji 🤣 Ogólnie póki co wygląda to spoko, jedynie trochę nie pasuje mi dział Elekotrnika i Komunikatory razem, bardziej bym już to widział w strefie programistów lub po prostu osobnej 'chudszej' kategorii. Dział Niezbędnik forumowicza ujednoliciłbym i wywalił subkategorię, Mentorzy i Newsy nie istnieją i raczej już w tych czasach ich powstanie będzie ciężkie, więc myślę, że zawsze to chudszy dział - na swój argument dam przykład z "Platformy gier", który nie posiada subdziału z Steam, Origin czy Epic, a jest jednolitym działem, a tam się więcej dzieje 😉 Forum o MMO to teraz jest jedna wielka pustka, myślałem, że czyszcząc go dodanie od razu jakieś nowe tytuły jak New World, Lost Ark czy inne TOP, który były jakiś czas temu, żeby po prostu zobaczyć czy dołożenie 'nowych' (dla tego forum to zbyt nowych) działów coś przyniesie, a dopiero po tym zdecydujecie się na zrobienie kategorii "Premiera". Podsumowując, odchudzone fajnie, ale dalej zostały oklepane i stałe gry, które cieszą się popularnością, zabrakło tutaj powiewu 'świeżości' w postaci nowych działów dla różnych gier. Takie nowe działy mogły spowodować lekki wzrost aktywności, ponieważ użytkownicy by popisali może jakieś poradniki, zapytania lub problemy i coś by się zaczęło dziać, a tak wygląda to jakby zrobić zamiast gładzi (bo trudniej) tapety (bo łatwiej). Czekam na dalsze kroki... Na ten moment chcieliśmy po prostu zastosować odchudzenie, bez dodawania 50 nowych działów na próbę, bo żeby taki dział ujrzał światło dzienne trzeba jednak przygotować kilka rzeczy. Będzie to bardziej rozwijane z czasem. Jeżeli masz jakieś sugestie odnośnie dodania jakiegoś działu, tak jak zawsze zapraszam do działu Sugestii 🙂 Odnośnik do komentarza
ProBaton Opublikowano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 No i robi się to coraz bardziej przejrzyste i ładne! Naprawdę kawał dobrej roboty! Miejmy nadzieję, że wniesie to w jakiś sposób świeżość na forum i liczba użytkowników wzrośnie Odnośnik do komentarza
Lord Makin Opublikowano 22 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 4 godziny temu, Blaaszka napisał: od razu jakieś nowe tytuły jak New World, Lost Ark czy inne TOP Wiesz co, tak myśleliśmy, ale akurat te 2, to New World jest umierające i zaraz łączą kolejny raz serwery, Lost Ark to w 80% boty z Chin, myślałem o Diablo Immortal, ale to znowu, temat, który jak szybko się pojawił tak szybko się wypalił Odnośnik do komentarza
Blaaszka Opublikowano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 5 minut temu, Lord Makin napisał: Wiesz co, tak myśleliśmy, ale akurat te 2, to New World jest umierające i zaraz łączą kolejny raz serwery, Lost Ark to w 80% boty z Chin, myślałem o Diablo Immortal, ale to znowu, temat, który jak szybko się pojawił tak szybko się wypalił Raczej zarzucenie tymi nazwami to był po prostu szybki strzałki jaki przyszedł mi do głowy. Na pewno są inne tytuły, które przeżywają oblężenie, może Fall Guys czy Pubg po przejściu na F2P? Tutaj raczej pozostawiam to społeczności lub Wam, po prostu sam zamysł przetestowania jaki potencjał jest w tworzeniu nowych działów na ten moment i czy kierowanie się w stronę konkretnej gry jest sensowne czy też ogólnikowo trzeba podchodzić jak dotychczas. Odnośnik do komentarza
Lord Makin Opublikowano 22 Czerwca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 Godzinę temu, Blaaszka napisał: Raczej zarzucenie tymi nazwami to był po prostu szybki strzałki jaki przyszedł mi do głowy. Na pewno są inne tytuły, które przeżywają oblężenie, może Fall Guys czy Pubg po przejściu na F2P? Tutaj raczej pozostawiam to społeczności lub Wam, po prostu sam zamysł przetestowania jaki potencjał jest w tworzeniu nowych działów na ten moment i czy kierowanie się w stronę konkretnej gry jest sensowne czy też ogólnikowo trzeba podchodzić jak dotychczas. Pierwszy pomysł, to Overwatch 2, którego beta startuje za parę dni i tak sukcesywnie wprowadzić rotację Odnośnik do komentarza
Marchwj Opublikowano 22 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2022 cool wniosek taki, że anime>szkoła Odnośnik do komentarza
Itan Opublikowano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 Dzieje się 👀 Ciekawi mnie, jak wyjdzie ten system promocji forum. Odnośnik do komentarza
Dr.pietruszka Opublikowano 12 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 Witam mam pewien problem bo jak odpalam na crystal launcherze cheaty to pokazuje mi się Coś poszło nie tak gra wczytala sie za szybko mozna by bylo to narawic w jalis sposob byl bym bardzo wdzęczny Odnośnik do komentarza
Lord Makin Opublikowano 12 Lipca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2022 1 godzinę temu, Dr.pietruszka napisał: Witam mam pewien problem bo jak odpalam na crystal launcherze cheaty to pokazuje mi się Coś poszło nie tak gra wczytala sie za szybko mozna by bylo to narawic w jalis sposob byl bym bardzo wdzęczny To chyba problem dla działu Minecraft 😉 BetonOficjalny 1 Odnośnik do komentarza
MojeSłowo forum Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Fajnie to wygląda, przejrzyściej ;) Odnośnik do komentarza
Mounthains Opublikowano 7 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Noo dobra robota 🙂 xOstateczny i Lord Makin 2 Dawniej Mounthains... :/ Odnośnik do komentarza
ruku Opublikowano 11 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2022 W dniu 7.09.2022 o 20:19, Mounthains napisał: Noo dobra robota 🙂 Czy Ty wróciłeś? 😮 2009 - słyszysz mnie? Odnośnik do komentarza
Crossnix Opublikowano 13 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2022 Hejo, Troszkę czasu minęło, jak plany? Szykuje się jakaś aktualizacja? 😃 Odnośnik do komentarza
RMCF1902 Opublikowano 1 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2022 Super to teraz wygląda! Sygna by Cristiano Odnośnik do komentarza
Paweu. Opublikowano 4 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2022 Makin podziwiam Cie, ze jeszcze masz sile prowadzic to forum, tak trzymaj! Odnośnik do komentarza
Crossnix Opublikowano 4 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2022 3 godziny temu, Paweu. napisał: Makin podziwiam Cie, ze jeszcze masz sile prowadzic to forum, tak trzymaj! Odnośnik do komentarza
piko matic Opublikowano 22 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2022 siema Odnośnik do komentarza
EroGWC Opublikowano 24 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2022 ale wy na forum nie robicie nic. zbierzcie nowy team, reklame i forum znów ożyje. Marchwj 1 Odnośnik do komentarza
Dum3l20 Opublikowano 23 Stycznia Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia Najwidoczniej kolejne zmiany są tak poważne, że wprowadzenie ich zajmuje aż pół roku prawie 😅 Szkoda, że gdzieś chęci rozbijają się o ścianę w postaci możliwości. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi