Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Przelewanie polubień

Damian

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej.

Często Użytkownicy w ramach nagrody za jakąś pomoc nabijają sobie polubienia używając reakcji. Czemu zamiast takiego sztucznego nabijania komuś polubień na różnych postach (nie zawsze merytorycznych) nie wprowadzono jakiegoś systemu przelewania polubień?

Opublikowano
7 minut temu, Lord Makin napisał:

No nie wiem, brzmi dość abstrakcyjnie 

Abstrakcyjnie to dobre określenie :) Dziwny pomysł według mnie

Opublikowano

Pomysł dziwny, aczkolwiek wcale, nie aż taki głupi, pod warunkiem, że byłyby na to nałożone stosowne ograniczenia (żeby ktoś np. celowo nie zakładał multikont).

Opublikowano

W sumie spoko pomysł o ile jest możliwe zrobienie czegoś takiego. Lepiej zrobić komuś przelew np. 20 lajków za zrobienie sygnatury niż lajkowanie 20 postów danego użytkownika. 

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Screenshot_2.png

Taki system, przycisk koło posta.
Możliwość wyświetlenia za co użytkownik otrzymał polubienia. Ilość ograniczona do danych rang. Np. exModerator może w taki sposób wysłać max. 15 polubień, a np. Moderator max. 20 polubień, ew. max to dany dzienny limit polubień.

@Lord Makin

Opublikowano
35 minut temu, el capo napisał:

@carbonx dobrze prawi. Imo ciężko by było to ogarnąć żeby funkcja nie była nadużywana

Czy ja wiem, ograniczać to można dowolnie od limitu przelewów max na dzień po aktywne blokowanie multikont, ale kwestia multikont to już problem nieco bardziej złożony, bo należało by zastosować algorytm powiązań użytkowników na podstawie ich poruszania się po stronie, a nie każdy chce być w taki sposób śledzonym ewentualnie dostęp do funkcji dla użytkowników z daną rangą :D Pomysł ogólnie fajny.

Opublikowano
1 minutę temu, Nightmare' napisał:

Czy ja wiem, ograniczać to można dowolnie od limitu przelewów max na dzień po aktywne blokowanie multikont, ale kwestia multikont to już problem nieco bardziej złożony, bo należało by zastosować algorytm powiązań użytkowników na podstawie ich poruszania się po stronie, a nie każdy chce być w taki sposób śledzonym :D Pomysł ogólnie fajny.

Wystarczyłoby wprowadzić ograniczenia w postaci minimalnej ilości postów i czasu od rejestracji, wtedy mało komu by się chciało bawić.

Opublikowano
1 minutę temu, carbonx napisał:

Wystarczyłoby wprowadzić ograniczenia w postaci minimalnej ilości postów i czasu od rejestracji, wtedy mało komu by się chciało bawić.

Na MPC jest tylu fanatyków, że kilka postów czy czasu spędzonego od rejestracji nie stanowi dla niektórych problemu, w końcu to "upragnione lajki" : P

Opublikowano

To rozpiipkoli wartość systemu polubień Xd

Każda pomoc będzie wtedy powodem do przelewania polubień i będzie nabijanie, to nie ma sensu. 
Dostałeś pomoc, polajkuj zawartość jak już musisz. Jak wejdą przelewy to będzie miało taką samą wartość jak system nagród kiedyś, że każdy miał nasrane pierdyliard plakietek, które straciły na wartości.

1377080447-U702970.png

Cristiano.

Opublikowano

Powiem tak. Dziwny pomysł. Nie podoba mi się takie handel polubieniami. Cały system polubień będzie chaotyczny. W ogóle to nie ma sensu.

Podobają Ci się moje wypowiedzi lub Ci pomogłem? Wystaw mi punkt reputacji!

Opublikowano
5 godzin temu, Nightmare' napisał:

Na MPC jest tylu fanatyków, że kilka postów czy czasu spędzonego od rejestracji nie stanowi dla niektórych problemu, w końcu to "upragnione lajki" : P

Gold+ i po problemie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 13.11.2018 o 18:48, Wilczek napisał:

To rozpiipkoli wartość systemu polubień Xd

Każda pomoc będzie wtedy powodem do przelewania polubień i będzie nabijanie, to nie ma sensu. 
Dostałeś pomoc, polajkuj zawartość jak już musisz. Jak wejdą przelewy to będzie miało taką samą wartość jak system nagród kiedyś, że każdy miał nasrane pierdyliard plakietek, które straciły na wartości.

Bardzo dobrze powiedziane. Również jestem na nie.

r3ePj8E.png

Opublikowano

Polubienie technicznie powinno oddawać chęć podziękowania za pomoc lub wyraz poparcia w jakiejś sprawie. Nie można ich do końca traktować jako waluty, aczkolwiek sam system waluty z odpowiednim cennikiem nie byłby złym pomysłem.

Opublikowano

Reputacja straciłaby swój urok. Uważam, że nie powinno się z taką łatwością jej przelewać. Jeżeli ktoś nam pomógł, to i my możemy poświęcić chwilę i lajkować jego posty. 

185241494535326637230.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...