Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

www.muonline.me | ~26.01.2018~ | x1-x35 | 15% | The Legend is Born

mUca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planujecie jakiś update www?

Podczas operacji w panelu konta, niemal zawsze wyskakuje informacka "The page could not be loaded with javascript."
Próbowałem na różnych urządzeniach, wciąż to samo.

• Odpowiedzi 244
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Start za 4 dni zgodnie z licznikiem?

Webginers.pl [STRONY INTERNETOWE] [GRAFIKA KOMPUTEROWA] [SERWERY MU ONLINE]

Opublikowano

@evilek91 Co do rozwiązań to praktycznie klon, ale imho exp definitywnie lepszy co powinno mieć odzwierciedlenie w online. Co do limitów kont na ip/dysk itd to trochę bez sensu, już było i, i tak były osoby grającę na 5+. Najważniejsze to żeby balans się zgadzał (głównie mam tutaj na myśli RF'a, bo to ten char jest najbardziej toksyczny na większości serwów głównie przez różne możliwości budowania go ene/agi/vit). Co do moich uwag:
-Imho za dużo goldów na inwe, nie będzie sensu się bić o golda gdy ich biega 6-10 po mapie, co w efekcie wniesie za dużo exe do gry.

-Wingi 4lvl imho, definitywnie na NIE, kicz i tyle. Mamy tutaj przykład Oldsquad z przed miesiąca bodajże przed patchem 600online, po patchu spadek i praktycznie rip.
-Co do tych inv co są co godzinę to też bym trochę przyciął. Jakby nie było to jest pompowanie 240 jeweli na dobe na rynek ciężko żeby to miało jakąś wartość. 5mobów by było spoko.
-  +ile itemy z wypadajek? Myślę że +7/9 to max.
-Jak jest Moss ustawiony? Powiedzmy że podchodzę mając 2kkk na co mogę liczyć (Pytam bo już też spotkałem się z tym ze ten NPC uśmiercał serwer).
-Co do petów typu Demon i ten taki Aniołek (nie pamiętam jak się nazywa dokładnie), to faktycznie można by coś zrobić żeby były bardziej żywotne. Tak żeby był sens je craftować :)
-Co z brońmi AA? (Jeżeli gdzieś było i przeoczyłem to sry).

To by było na tyle ode mnie, jak coś mi jeszcze wpadnie do głowy to dopiszę.

EDIT: PK będzie dostępne? Poza powiedzmy wejściami na lokacje i jedną czy dwóch mapach non?

Opublikowano
2 godziny temu, goraus napisał:

Planujecie jakiś update www?

Podczas operacji w panelu konta, niemal zawsze wyskakuje informacka "The page could not be loaded with javascript."
Próbowałem na różnych urządzeniach, wciąż to samo.

Tak, oczywiście :) Strona jest cały czas w budowie, właśnie Account Panel został naprawiony i zostały z niego wywalone zbędne opcje, które i tak są w grze.

1 godzinę temu, MUThermal napisał:

Start za 4 dni zgodnie z licznikiem?

Start 26, godz. 18 - zgodnie z licznikiem :)
Dzisiaj postaram się zaktualizować już wszystkie publikacje odnośnie ustawień i czasu startu.

17 minut temu, Prediction napisał:

@evilek91 Co do rozwiązań to praktycznie klon, ale imho exp definitywnie lepszy co powinno mieć odzwierciedlenie w online. Co do limitów kont na ip/dysk itd to trochę bez sensu, już było i, i tak były osoby grającę na 5+. Najważniejsze to żeby balans się zgadzał (głównie mam tutaj na myśli RF'a, bo to ten char jest najbardziej toksyczny na większości serwów głównie przez różne możliwości budowania go ene/agi/vit). Co do moich uwag:
-Imho za dużo goldów na inwe, nie będzie sensu się bić o golda gdy ich biega 6-10 po mapie, co w efekcie wniesie za dużo exe do gry.

-Wingi 4lvl imho, definitywnie na NIE, kicz i tyle. Mamy tutaj przykład Oldsquad z przed miesiąca bodajże przed patchem 600online, po patchu spadek i praktycznie rip.
-Co do tych inv co są co godzinę to też bym trochę przyciął. Jakby nie było to jest pompowanie 240 jeweli na dobe na rynek ciężko żeby to miało jakąś wartość. 5mobów by było spoko.
-  +ile itemy z wypadajek? Myślę że +7/9 to max.
-Jak jest Moss ustawiony? Powiedzmy że podchodzę mając 2kkk na co mogę liczyć (Pytam bo już też spotkałem się z tym ze ten NPC uśmiercał serwer).
-Co do petów typu Demon i ten taki Aniołek (nie pamiętam jak się nazywa dokładnie), to faktycznie można by coś zrobić żeby były bardziej żywotne. Tak żeby był sens je craftować :)
-Co z brońmi AA? (Jeżeli gdzieś było i przeoczyłem to sry).

To by było na tyle ode mnie, jak coś mi jeszcze wpadnie do głowy to dopiszę.

EDIT: PK będzie dostępne? Poza powiedzmy wejściami na lokacje i jedną czy dwóch mapach non?

Nie oszukujmy się, wszystkie "exclusiv'y" dostępne na MUOnline.me to po prostu bierna kopia Land of Chaos i dziękuje tutaj Evilkowi, jak i Apostole za użyczenie tych znakomitych dodatków, jak napisał Evilek "szkoda by się marnowały" i dzięki temu możemy tworzyć coś na prawdę na wysokim poziomie.
- RF będzie równy innym klasom, jak mówimy balans PvP to będzie balans PvP i nie pominiemy tutaj żadnej postaci
- masz trochę racji co do Goldów, właśnie takie propozycje jak i uwagi są mile widziane, bo jak wiadomo nie jesteśmy w stanie ustawić idealnie serwera, bo każdy ma różną ideologie, ale myślę że BOSSY jak i Goldy będzie ich po prostu mniej, niż teraz
- Wingi 4 lvla, będą niedostępne dopóki nie bedą one dopracowane i nie będą one oryginalną kopią z S13, jednak to kwestia jeszcze do przedyskutowania, zrobienia ankiety itp. ponieważ jedni chcą, drudzy nie
- Inwazje zostaną "znerfione" cały czas jest dopracowywany system ustawień i do czasu startu na pewno się to jakoś zmieni, tylko trzeba to dobrze przemyśleć
- z wypadajek są aktualnie ustawione +6 do +9 itemki i raczej tak zostanie
- 2KKK? :D Ojjj, kiedy by to było... MOSS jest ustawiony i będzie przestawiany wraz z fazą gry, czyli teraz mamy 10KK za item (ciężko patrząc na to iżz musimy zbierać na RR, PR), ale można trafić fajną nagrodę właśnie ryzykując tą ilość zen (on jest jeszcze w fazie testów)
- PETY, system craftowania powiniśmy zmienić, ale tutaj czekam na propozycje, ponieważ jeszcze nie dyskutowaliśmy z resztąekipy na ten temat, wiem tylko że Demon będzię dodawał mniej atk speed'a
- jeśli chodzi CI o bronie AA z LOC'a to są one teraz nie dostępne i nie wiem czy je bęziemy w przyszłości dodawać

PK dostępne, lecz nie będzie PK clear.

ezgif.com-resize(1).gif

Opublikowano

Moss:
Obecnie bronie kosztują 1kk, ponad z 12 zakupionych, równo połowa była exc.

Goldy + boss moby:
Proponowałbym ustawienie całkowitego resist na poison, aby nie wyglądało to tak, jak na wielu serwerach, że buguje się moba już na początku gry i stopniowo z wolna ubija.

Opublikowano

Moss, dlatego tak jak napisałem jest on jeszcze w fazie testów, będzie jutro jego aktualizacja + będzie opisany w szczegółowej konfiguracji.

Goldy+bossy, resist poisona jest już ustawiony, jednak trzeba go przetestować dla pewności, czy jest ok.

ezgif.com-resize(1).gif

Opublikowano

Testowałem poisona i od początku open bety jest ustawiony normalnie, zabiera taką samą ilość jak reszta czarów a nie % hp moba. Mossa bym proponował ustawić tak żeby była szansa na wszystkie jewele. Ktoś kto nie da rady uzbierać hunt points będzie miał szansę zdobyć np jewel of ancient dzięki farmieniu zen.

Blokada ip/hdd ma jak największy sens bo działa offexp a nie chcemy chyba żeby każdy miał po 10 kont odpalonych.

Opublikowano
1 godzinę temu, Prediction napisał:

Z tego co kojarze to na offexpie nie dziala AP, co wiecęj na LoC działał kijowo (ścinał się, wolno bił itd itp).

Jeżeli AP to auto potion to działa tutaj, daje sobie sam potiony hp.

Opublikowano

Ja proponuje wszystkie postacie od 1 lvl skoro ma być balans i taki system resetów 

Bo teraz wbić 300 lvl nawet nie można tylko pierw 80 potem 120 to trochę to nie ma sensu 

Opublikowano

Auto pick też działa, 12h na LoT i podnosiło to co chciałem. 

Cytat

Ja proponuje wszystkie postacie od 1 lvl skoro ma być balans i taki system resetów 

Do tego jest VIP. Zauważ, że nie ma itemów ani expa z donate więc to wg mnie mała przeszkoda. Łatwiej jest na początku grać tymi postaciami bo mają po 7 pkt za lvl więc nie powinny być dostępne dla każdego od 1 lvla bo by odskoczyły a jak ktoś bardzo chce grać np DLem to zapłaci te kilkanaście zł czy ile tam będzie kosztować. Inna kwestia to zmniejszenie wymaganego poziomu ale to już raczej zapraszam na ich forum póki jest jeszcze beta.

Opublikowano
1 godzinę temu, Danielo92k napisał:

No dlatego na VIP niech będą postacie od 1 lvl żeby to miało ręce i nogi bo tez tyle czasu trzeba żeby wbić 300 lvl

I tak będzie. Za VIPa wszystkie postacie są od 1 poziomu.

Opublikowano
Dnia 22.01.2018 o 19:32, mUca napisał:

PK dostępne, lecz nie będzie PK clear.

hmm to jak to będzie działać? będę musiał zbić pk count na mobach?

będzie można teleportować się od M z pk?

w sklepie będzie można normalnie coś kupić?

wszystko będzie droższe? xD

Opublikowano

Wbijasz Panie 80 lvl na 1x exp, idziesz do npc i robisz resa. Dostajesz 100 pkt i robisz na exp 5 120 lvl, idziesz do npc dostajesz 200 pkt i 1 lvl, grasz na exp x10 do 150 itd itd. Po 7 rr Wbijasz 400 i robisz prime

Opublikowano

Start jutro o 18:00 Polskiego czasu :)
Dzisiaj około godz. 20:00 nastąpi wyłączenie serwera.

ezgif.com-resize(1).gif

Opublikowano
35 minut temu, mUca napisał:

Start jutro o 18:00 Polskiego czasu :)
Dzisiaj około godz. 20:00 nastąpi wyłączenie serwera.

Czyli nawet nie będzie nam dane sprawdzić balansu i czy coś zostało pominięte w bugach?

Opublikowano
18 minut temu, gwtim napisał:

Czyli nawet nie będzie nam dane sprawdzić balansu i czy coś zostało pominięte w bugach?

Wszak serwer jest odpalony w fazie beta już od jakiegoś czasu, sporo ludzi sprawdzało zarówno potencjalne bugi, jak i balans postaci.

Także było nam (a raczej tym, którzy wpadli na jakiś czas na serwer w celu testów zamiast narzekać) dane sprawdzić.

Opublikowano
19 minut temu, goraus napisał:

Wszak serwer jest odpalony w fazie beta już od jakiegoś czasu, sporo ludzi sprawdzało zarówno potencjalne bugi, jak i balans postaci.

Także było nam (a raczej tym, którzy wpadli na jakiś czas na serwer w celu testów zamiast narzekać) dane sprawdzić.

Poniżej ranking długości online, Daniel to ja.

Problem w tym, że nie został wgrany patch i nadal są bugi, które nie wiem czy pominęli czy są naprawione w nadchodzącym patchu. Jak wgrają tego update to nie będzie czasu sprawdzić czy wszystko zostało naprawione.

Przechwytywanie.PNG

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...