Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dekada MPCforum.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, Ups... napisał:

Moim zdaniem sytuacja na forum to chwilowy kryzys. Osoby, które teraz marudzą i narzekają na to, jakie to forum nie jest powolne, wrócą tu i o wszystkim zapomną, gdy tylko forum zacznie działać "normalnie".

Wierz mi, chciałbym aby tak było ;) 

ezgif-com-effects.gif

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
3 godziny temu, Maja.. napisał:

Może ktoś stwierdzić, że "nie ma" osób, które są w stanie teraz pełnić jakieś stanowisko - myślę, że mniejsza ilość moderatorów, a duża ilość i spora nic nie robiących to, to samo. 

na mpc od zawsze było sporo osób, które mogły prowadzić to forum w lepszą strone ale dostawało im się najwięcej po pysku bo pare osób "głównie dowodzących" miało/ma kija w dupie więc nie ma się co dziwić, że wszystko wygląda jak wygląda a moderacja ma opinie porównywalną do moderacji na wykopie xD

Opublikowano
12 minut temu, Omek napisał:

Taski zaczną działać poprawnie, to na bank będzie lepiej, ale to na bank nie wystarczy, aby wrócić na szczyt. 

Tak jak napisałeś. Żeby ruszyć i zacząć wszelkie zmiany z forum trzeba zacząć od zrobienia "czystki" i pozostawienia osób tylko tych, którzy chcą, mają czas, ochotę, a przede wszystkim zapał. :)

I nie robią tego dla rangi, świecenia widnienia gdzieś w liście, a dlatego, że dostali szansę i chcą się wykazać.

Opublikowano
1 minutę temu, Maja.. napisał:

Tak jak napisałeś. Żeby ruszyć i zacząć wszelkie zmiany z forum trzeba zacząć od zrobienia "czystki" i pozostawienia osób tylko tych, którzy chcą, mają czas, ochotę, a przede wszystkim zapał. :)

I nie robią tego dla rangi, świecenia widnienia gdzieś w liście, a dlatego, że dostali szansę i chcą się wykazać. 

Tak jak już mówiłem kilka postów wyżej > GM'owie - przesiew, wymiana. Moderatorzy w drugiej kolejności.

Zdegradować, awansować nową krew, pilnować i trenować. To nas uratuje przed zagładą. 

9368_gold.png

Opublikowano
5 minut temu, harnaś napisał:

na mpc od zawsze było sporo osób, które mogły prowadzić to forum w lepszą strone ale dostawało im się najwięcej po pysku bo pare osób "głównie dowodzących" miało/ma kija w dupie więc nie ma się co dziwić, że wszystko wygląda jak wygląda a moderacja ma opinie porównywalną do moderacji na wykopie xD

Dziękuję za podsumowanie mojego wcześniejszego wywodu. Lepiej nie dało się tego określić. :D

Jeszcze dobrze byłoby odświeżyć wszelkie regulaminy i zasady bo z wiekiem wszystko się zmienia i niektóre są nieaktualne, a parę regułek trzeba byłoby wprowadzić. 

Opublikowano
4 minuty temu, Omek napisał:

Tak jak już mówiłem kilka postów wyżej > GM'owie - przesiew, wymiana. Moderatorzy w drugiej kolejności.

Zdegradować, awansować nową krew, pilnować i trenować. To nas uratuje przed zagładą. 

Wiadomo, że znajomości tutaj były i pewnie będą na pierwszym miejscu, szare osoby, które nie mają wpływów u wyżej postawionych mogą mieć ciężką przeprawę ale to moje zdanie, nie wiem jak jest obecnie bo jestem jedynie moderatorem. Musimy wszyscy sprawić, aby te forum jakoś po prostu odżyło. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

lol, ja myslalem ze mój komputer jest taki beznadziejny i dlatego forum tak wolno działa...

Nvm; 10 lat, ładna cyferka, jednak smuci mnie fakt, że na MPC nie ma już nawet aktualnych hacków do metina... 

poniewieramy się czlowieku                      

Opublikowano
1 godzinę temu, Omek napisał:

Co Ty się tak uczepiłeś tej moderacji? Przecież Oni nawet nie mogą się wykazać przy tak dużej ilości użytkowników :D.  Z tego co ja wiem to forum tworzą użytkownicy, a nie administracja, co nie zmienia faktu "Jeżeli góra jest zjeban* to z dołem będzie problem". Ale ja się nie znam.  

Pozdrawiam i życzę powodzenia w odbudowie forumka oraz kolejnych 10 lat :).

Opublikowano (edytowane)

Nie chce mi się tego czytać, ale..

To forum już umarło, jest puste, martwe, suche nic już go nie wskrzesi. Nie wiem kogo była to decyzja dołączać do tego GAMEHUB?? czy coś tam (nie mylić w ...) ale to był dla Was strzał w kolano, następnie brak chęci na naprawę błędów po przenosinach, lagi jak i coraz większe błędy to kolejny strzał już w drugie kolano. Po czasie upadliście, macie może maksymalnie 200 osób na tym forum gdzie przez dołączeniem do tego czegoś mieliście +1,5k. Mam nadzieję, że chociaż solidnie Wam zapłacili za dołączenie. Moglibyście nauczać innych jak popsuć coś, co cieszyło się wielką sławą jak i nawet można powiedzieć legendą.

Edytowane przez kwiatek
Bez takich stron. :)
Opublikowano
2 godziny temu, Sheila^^ napisał:

Nie wiem kogo była to decyzja dołączać do tego GAMEHUB?? czy coś tam (nie mylić w ...) ale to był dla Was strzał w kolano,

a co ma gamehub do tego i jak ty w ogóle wpadłeś na to, że oni mieli jakikolwiek wpływ na upadek forum?  bez przesady xD

Opublikowano
4 godziny temu, Sheila^^ napisał:

Nie chce mi się tego czytać, ale..

To forum już umarło, jest puste, martwe, suche nic już go nie wskrzesi. Nie wiem kogo była to decyzja dołączać do tego GAMEHUB?? czy coś tam (nie mylić w ...) ale to był dla Was strzał w kolano, następnie brak chęci na naprawę błędów po przenosinach, lagi jak i coraz większe błędy to kolejny strzał już w drugie kolano. Po czasie upadliście, macie może maksymalnie 200 osób na tym forum gdzie przez dołączeniem do tego czegoś mieliście +1,5k. Mam nadzieję, że chociaż solidnie Wam zapłacili za dołączenie. Moglibyście nauczać innych jak popsuć coś, co cieszyło się wielką sławą jak i nawet można powiedzieć legendą.

Skoro "jest martwe" to nie wiem po co tu siedzisz. Myślę, że tacy użytkownicy przyczyniają się "do upadku" forum, które może nastąpi, a może nie.

Jeśli tak uważasz, że forum nie ma przyszłości to wymarz link i nie wchodź tutaj bo komentarze na temat, na który nie masz pojęcia są mało wartościowe i nic szczególnego nie wnoszą do tematu.

Nie chce Ci się czytać to co tu w ogóle robisz. xD 

Brak chęci? Jeśli nie mieliby chęci to nie pojawiałaby się tematy, działania, a forum nie zaczęłoby funkcjonować lepiej - ja osobiście widzę poprawę.

Każdy robi błędy, czasami istotniejsze - czasami nie, ale co z tego? Popełnili takie, a nie inne błędy to nie popełnią ich znowu. Myślę, że Ty w swojej karierze czy to internetowej, czy prywatnej również popełniłeś błędy, które niosły za sobą większe lub mniejsze konsekwencje. 

My moglibyśmy nauczać ludzi? A ile Twoich projektów nie wyszło lub upadło? Przemyśl to i owo bo zanim dobierzesz się komuś do tyłka to zajmij się swoim. 

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, ReallSkill napisał:

Co Ty się tak uczepiłeś tej moderacji? Przecież Oni nawet nie mogą się wykazać przy tak dużej ilości użytkowników :D.  Z tego co ja wiem to forum tworzą użytkownicy, a nie administracja, co nie zmienia faktu "Jeżeli góra jest zjeban* to z dołem będzie problem". Ale ja się nie znam.  

Pozdrawiam i życzę powodzenia w odbudowie forumka oraz kolejnych 10 lat :).

A to moja wina, że tak się wykazali, że użytkownicy zniknęli? Chyba mam prawo wyrazić swoje zdanie na temat tego, co mi nie pasuje, racja? 

Najwidoczniej się nie znasz.Użytkownicy nie mogą tutaj nic tworzyć zbytnio, bo widziałem jak byli ograniczani przez moderatorów i niektórych GM, co mi bardzo nie pasuje. To nie tylko taski są winne całej sytuacji. Jak dobrze Pamiętam byłeś postronnym GMem, wiec wiem, że moje zdanie jest dla Ciebie adekwatne do kontrofensywy, i chociaż dałbym Ci 150% dowody na to, że zjebaleś, to i tak byś to tak zakręcił, że byłoby na twoje. Więc twoje zdanie dla mnie się nie liczy. Jak coś nie pasuje dodaj do zablokowanych.

Walczę o to, co moim zdaniem powinno być naprawione. Wymiana krwi na świeżą, albo w końcu ogarnięcie ludzi, aby zaczęli działać jak człowiek dla człowieka, a nie kat dla skazanego na śmierć, bo aktualnie hierarchia jest tutaj 2 szczeblowa:

Wszystko powyżej KIDA - najmądrzejsi, zawsze mają rację, mogą piłować userów, i zdanie kogo innego niż ich jest nie brane pod uwagę.Karanie, bany i zadymy

USER - jeniec wojenny, dobry cel do wyładowania emocji i pokazania jakim to się jest kozakiem, dobry element do gnębienia. 

Biorę pod uwagę, że są user'zy co mają bigos w mózgach, takich, to okej.. Ale jest też wielu Kowalskich, którzy nie słusznie byli piłowani, są i będą. Wielu kompetentnym ludziom były przycinane skrzydła.. Obserwując to.. człowiek czuje się jakby siedział w jakiejś korporacji, w której wazeliniarze zrobią wszystko, aby taki NOWY nie miał prawa zabłysnąć, bo NIE DAJ BOŻE BĘDZIE LEPSZY I JESZCZE PODPASUJE...

Do czasu kiedy normalny use'r nie zostanie normalnie traktowany, to pozdrowienia w odbudowie społeczności. Jak już nawet ludzie w grach, zwykli Kowalscy tak postrzegają tę sytuację, to chyba coś musi być nie tak .

Edytowane przez Omek

9368_gold.png

Opublikowano

" Skoro "jest martwe" to nie wiem po co tu siedzisz. Myślę, że tacy użytkownicy przyczyniają się "do upadku" forum, które może nastąpi, a może nie. "

Więcej mi się nie chce czytać, wchodzę tu raz na tydzień kek

Opublikowano
1 godzinę temu, Sheila^^ napisał:

" Skoro "jest martwe" to nie wiem po co tu siedzisz. Myślę, że tacy użytkownicy przyczyniają się "do upadku" forum, które może nastąpi, a może nie. "

Więcej mi się nie chce czytać, wchodzę tu raz na tydzień kek

Porównam to do tego: To tak jakby kupić chleb i wyrzucić go do śmieci bo i tak go nie zjesz. Po co to robić, skoro można dać to komuś, kto potrzebuje? 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano
1 godzinę temu, Omek napisał:

A to moja wina, że tak się wykazali, że użytkownicy zniknęli? Chyba mam prawo wyrazić swoje zdanie na temat tego, co mi nie pasuje, racja? 

Najwidoczniej się nie znasz.Użytkownicy nie mogą tutaj nic tworzyć zbytnio, bo widziałem jak byli ograniczani przez moderatorów i niektórych GM, co mi bardzo nie pasuje. To nie tylko taski są winne całej sytuacji. Jak dobrze Pamiętam byłeś postronnym GMem, wiec wiem, że moje zdanie jest dla Ciebie adekwatne do kontrofensywy, i chociaż dałbym Ci 150% dowody na to, że zjebaleś, to i tak byś to tak zakręcił, że byłoby na twoje. Więc twoje zdanie dla mnie się nie liczy. Jak coś nie pasuje dodaj do zablokowanych.

Walczę o to, co moim zdaniem powinno być naprawione. Wymiana krwi na świeżą, albo w końcu ogarnięcie ludzi, aby zaczęli działać jak człowiek dla człowieka, a nie kat dla skazanego na śmierć, bo aktualnie hierarchia jest tutaj 2 szczeblowa:

Wszystko powyżej KIDA - najmądrzejsi, zawsze mają rację, mogą piłować userów, i zdanie kogo innego niż ich jest nie brane pod uwagę.Karanie, bany i zadymy

USER - jeniec wojenny, dobry cel do wyładowania emocji i pokazania jakim to się jest kozakiem, dobry element do gnębienia. 

Biorę pod uwagę, że są user'zy co mają bigos w mózgach, takich, to okej.. Ale jest też wielu Kowalskich, którzy nie słusznie byli piłowani, są i będą. Wielu kompetentnym ludziom były przycinane skrzydła.. Obserwując to.. człowiek czuje się jakby siedział w jakiejś korporacji, w której wazeliniarze zrobią wszystko, aby taki NOWY nie miał prawa zabłysnąć, bo NIE DAJ BOŻE BĘDZIE LEPSZY I JESZCZE PODPASUJE...

Do czasu kiedy normalny use'r nie zostanie normalnie traktowany, to pozdrowienia w odbudowie społeczności. Jak już nawet ludzie w grach, zwykli Kowalscy tak postrzegają tę sytuację, to chyba coś musi być nie tak .

Idź na pobliski przystanek i spuść powietrze z kija, bo widzę, że emocje biorą górę. Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem, ale ze zrozumieniem i dostrzeżesz w mojej wypowiedzi ironię. Oczywiście, że popełniałem błędy, bo jestem człowiek tak samo jak Ty. Nikt nie jest doskonały. Myślałem, że czasy powagi tutaj mamy już za sobą, ale nie wszystkie "dzieci" się zmieniają. 

Dla mnie temat jest już zamknięty. Chcesz zaginać wirtualną czasoprzestrzeń to wiesz gdzie się zgłosić, jeżeli forum wyjdzie z tego dołka to fajnie, jeżeli nie to trudno. Na razie :).

Opublikowano

Usuwać moderatorów to jak niszczyć fundament na którym stoi dom.

Opublikowano
Przed chwilą, Valze napisał:

Usuwać moderatorów to jak niszczyć fundament na którym stoi dom.

Tutaj chyba Omkowi i reszcie chodzi o to, by po prostu dać szansę wykazać się innym. Dodatkowo coś było o kolesiostwie xD

Opublikowano
1 minutę temu, _Piotr_ napisał:

Tutaj chyba Omkowi i reszcie chodzi o to, by po prostu dać szansę wykazać się innym. Dodatkowo coś było o kolesiostwie xD

Tylko co masz dokładnie na myśli? Kto ma dać szansę wykazać się innym? Jeśli ktoś jest aktywny i ma aspiracje by zostać moderatorem to dołącza do teamu prędzej czy później. Praca na MPC to nie tylko robienie raportów i akcji, a myślenie głową - planowanie ruchów, które pomogą w promocji i rozwoju działów. Dawanie warnów i zamykanie tematów nie zmienia nic w tym aspekcie, jest to jak bycie sprzątaczką za 8zł/h. Dlatego osoby wykształcone zarabiają więcej, bo myślą kreatywnie i nieszablonowo, potrafią znaleźć problem i jego rozwiązanie.

Opublikowano

Maju, ale co da zmiana moderacji, skoro oni po prostu biorą przykład z "góry"? ;)

Opublikowano
2 minuty temu, Marichcje napisał:

Maju, ale co da zmiana moderacji, skoro oni po prostu biorą przykład z "góry"? ;)

To zróbmy przesiew wszystkich rang z góry w dół i zostawmy tylko ludzi, którzy są wnoszą i wniosą, a nie wnieśli na forum. 

Opublikowano
37 minut temu, Maja.. napisał:

To zróbmy przesiew wszystkich rang z góry w dół i zostawmy tylko ludzi, którzy są wnoszą i wniosą, a nie wnieśli na forum. 

Lub zostawmy decyzje personalne wyższemu szczeblowi administracyjnemu. Nie Ty jesteś tutaj osobą uprawnioną do decydowania o przesiewach. ;) To, że jesteś aktywniejsza od innych nie uprawnia Cię do oceniania ich pracy. Od tego jest wyższy sztab administracyjny. 

Ja się wcale nie dziwię, że spadła motywacja do pracy wśród moderatorów, skoro forum działa jak działa, a liczba użytkowników spadła kilkukrotnie (a wraz z nią i aktywność). Nie, niech mi nikt nie mówi o tym, że teraz licznik zbiera dane z ostatnich 15 minut a nie z godziny, to nie ma znaczenia. Widać po aktywności, ilości tematów, że forum zalicza dołek jak nigdy wcześniej. To nie jest jeden, dwa czy nawet trzy powody takiego stanu rzeczy. Nieudane projekty MPC, nieudana aktualizacja do nowej wersji IPB, generalnie spadek wartości forów, bo wszyscy siedzą na tematycznych grupkach i Discordach, tak można w nieskończoność. Kwestia przyciągnięcia z powrotem użytkownika albo uderzenie w nieco inny target, ale do tego trzeba doprowadzić to forum do stanu używalności. 

Życzę MPC jak najlepiej, sam bym chętnie dołożył cegiełkę do odbudowania tego, co było kiedyś (bo jestem tu od 2010 roku licząc stare, zbanowane konta), ale bądźmy realistami, tutaj zmiany muszą pójść odgórne. Sam Makin nie bardzo ma wpływ na niektóre wariactwa, które się tutaj działy. 

5465845486.png

Opublikowano
10 minut temu, Risen. napisał:

Lub zostawmy decyzje personalne wyższemu szczeblowi administracyjnemu. Nie Ty jesteś tutaj osobą uprawnioną do decydowania o przesiewach. ;) To, że jesteś aktywniejsza od innych nie uprawnia Cię do oceniania ich pracy. Od tego jest wyższy sztab administracyjny. 

Ja się wcale nie dziwię, że spadła motywacja do pracy wśród moderatorów, skoro forum działa jak działa, a liczba użytkowników spadła kilkukrotnie (a wraz z nią i aktywność). Nie, niech mi nikt nie mówi o tym, że teraz licznik zbiera dane z ostatnich 15 minut a nie z godziny, to nie ma znaczenia. Widać po aktywności, ilości tematów, że forum zalicza dołek jak nigdy wcześniej. To nie jest jeden, dwa czy nawet trzy powody takiego stanu rzeczy. Nieudane projekty MPC, nieudana aktualizacja do nowej wersji IPB, generalnie spadek wartości forów, bo wszyscy siedzą na tematycznych grupkach i Discordach, tak można w nieskończoność. Kwestia przyciągnięcia z powrotem użytkownika albo uderzenie w nieco inny target, ale do tego trzeba doprowadzić to forum do stanu używalności. 

Życzę MPC jak najlepiej, sam bym chętnie dołożył cegiełkę do odbudowania tego, co było kiedyś (bo jestem tu od 2010 roku licząc stare, zbanowane konta), ale bądźmy realistami, tutaj zmiany muszą pójść odgórne. Sam Makin nie bardzo ma wpływ na niektóre wariactwa, które się tutaj działy. 

Michał przecież ja nie piszę decydująco, wyraziłam swoje zdanie i zacytowałam Marysie, pasowała mi taka forma wiadomości więc ją użyłam. 

Trochę dystansu i wrzuć na luz bo nie napisałam tego w formie "rozkazu" czy "decyzji". :D 

I nie uważam się za osobę "bardziej" aktywną czy z "większym" prawem głosu ale mam takie samo prawo do wyrażenia swojej opinii jak inni użytkownicy. 

Opublikowano
5 godzin temu, Creative napisał:

Porównam to do tego: To tak jakby kupić chleb i wyrzucić go do śmieci bo i tak go nie zjesz. Po co to robić, skoro można dać to komuś, kto potrzebuje? 

Mam pieniądze więc mogę kupować i wyrzucać, wypierdalać do śmieci, podcierać się, palić, robić co chce bo to moje pieniądze, nie Wasze - btw. fajna dyskusja leci, chociaż idzie się pośmiać wieczorem xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...