Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dekada MPCforum.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie wy chcecie robić przesiewy, skoro problem zaczyna się już na samej górze - od DualMedia. 

Poza tym mało kto kompetentny chce teraz cokolwiek moderować, a aktualny stan forum jeszcze pogłębia tę sytuację - wyrzucenie sporej części moderatorów spowodowałoby jeszcze większy bałagan na forum i nie chodzi tu o jakieś śmieszne spamy i offtopicy, tylko zalegające linki referencyjne, oszustwa itd.

I administrator i gm-owie chyba zdają sobie z tego sprawę - niektórzy moderatorzy za ostatnie kilka miesięcy mogliby mieć aktywność bliską 0.

Co wam da zmiana globali? Nowi wam jakieś nic nieznaczące "ostrzeżenie" zdejmą? xD

• Odpowiedzi 79
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Mówicie "wina moderatorów" nie znając poprawnej hierarchii, która obowiązuje na forum. Pozwólcie, że wam może lekko przybliżę jak to wygląda

DualMedia -> Makin -> GM -> Lider działu -> Moderator -> KidModerator

Gdzie od kilku lat od Dawida można usłyszeć "czekam na decyzje dualmedia", "czekamy na decyzje góry". Dosłownie rok temu we wrześniu też słyszałem twarzą w twarz co ma być robione, jednak któraś ze stron zawiniła czy to DM czy Makin. Trzy lata (?) czekaliśmy na aktualizację do nowszej wersji IPB, gdzie teraz czekamy, aż lista tasków "się robi". Tutaj problem nie leży w administracji tak naprawdę, a w tym jak wszystko zostaje przesyłane dalej i z jaką częstotliwością. MPC tak naprawdę nie generuje dużych dochodów, dlatego firma taka jak DM, nie skupia się, aż tak bardzo na nim, a odstawia na nieco dalszy plan. 
Myślę, że tak naprawdę jest jeszcze sporo do powiedzenia, ale czasy się też zmieniają, wszystko idzie do przodu, technologia też, ludzie często odchodzą już z for dyskusyjnych, a przechodzą na komunikatory głosowe w szczególności fora skupione na tematyce ogólnej połączonej z grami.

Mimo wszystko tutaj kilka lat temu zacząłem swoją przygodę dzięki @Majkeli @Antixi nauczyłem się moderować, poznałem sporo fajnych osób z którymi gadam do dzisiaj. 
Forum może kiedyś podniesie, ale będzie to okres bardzo krótki, później umrze śmiercią naturalną. 

k4L2ZMS.png

Opublikowano
Dnia 21.09.2017 o 18:39, Maja.. napisał:

Mam tylko nadzieję, że jak forum wróci na nogi to osoby, które w ten "kryzys" siedziały na swojej randze moderatorskiej - marudziły i nic nie robiły przez miesiące podając powód "bo forum tak wolno działa" zostaną odsunięte od swoich stanowisk, a zostanie otwarty nabór na ludzi, którzy chcą coś wnieść w forum i chcą działać. 

Przykro mi, ale nie jesteśmy robotami, a nasz dzień, tak samo jak reszty trwa tylko 24 godziny. Nie powiesz mi, że argument "bo forum tak wolno działa" jest wyssany z palca. Po pierwsze nagle po aktualizacji do ipb 4.0 wykonywanie akcji moderatorskich zaczęło zajmować nam kilkakrotnie tyle czasu co wcześniej, a każdy ma życie prywatne. Oprócz samego powolnego działania forum dochodzi zmiana układu strony, system raportów, który działa jak działa (moderatorzy + wiedzą o co chodzi). Nie zapominajmy również, że robimy to non profit, nie jest to naszym obowiązkiem, a jedynie dobrą wolą, przez te czynniki i kilka innych wymienionych przez pozostałe osoby w temacie my również mamy ostatnio nieco gorszy odbiór forum, co z kolei przekłada się na mniejszą satysfakcję z wykonywanej pracy i co za tym idzie mniejszą aktywność.

giphy.gif

Opublikowano

Tak czytam te wszystkie komentarze i ze zdziwienia, aż oczy przecieram. Większość osób obarcza tutaj winą dualmedia, co jest błędem, bo to nie oni odpowiadają za to wszystko co się działo w poprzednich latach jak i teraz. Większość ludzi nawet nie wie jakie karygodne decyzję zostawały podejmowane przez administrację. Sorry, ale to nie członkowie z dualmedia rozdawali plakietki czy rangi na prawo i lewo. Nie zdajecie sobie sprawy, że sama "góra" czyt. Makin czy Seldek nadawali rangi za pokaziki na skype czy chodzenie w realu :v O zdejmowaniu warnów i plakietkach za przelewy, doładowania nie wspomnę. Kokosz przynajmniej tą administrację trzymał w ryzach, co prawda też nieraz wychodziły "tajne sprawy" na światło dzienne, ale nie było takiej patologii jak za Makina. Wtedy wśród global moderatorów były dojrzałe osoby, a nie jakieś wyrostki typu: why, valze, calme czy istny. W tamtych czasach to wymienione osoby nie miałby szans nawet na KidModa, no może poza Istnym, który wprawdzie dużo zrobił dobrego dla forum. Mnie w sumie zastanawia jakby to się dalej potoczyło, gdyby zamiast Marcelo awansowali Antixa, gość miał łeb na karku, odwalał kawał dobrej roboty i zasłużył na tą rangę, jednakże jak się domyślacie kto inny siedział z Dawidem na ts ^^ Wracając do moderacji to pisałem już to wielokrotnie: W teamie moderacyjnym większość to smarki niedowartościowane, które żyje w swoim wirtualnym świecie i próbuje się dowartościować poprzez dawanie % czy banowaniu ludzi. Parę osób tutaj napisało, że forum przetrwa ten kryzys i będzie tylko lepiej. Oczywiście życzę Wam tego z całego serca, jednakże każdy realista wie jak będzie. Świetne podsumowanie Sebusia:

Cytat

Forum idealnie trafiło z czasem w metina i to dzięki niemu sie rozwinęło, czas tej gry już przeminął.Ciągła walka użytkowników z administracją i uciążliwe kolesiostwo to chyba najdłużej zapamiętam z tego forum. Teraz zostały same "stare" nicki, mało nowych użytkowników. Zrobi się z mpc takie siedzisko kółka wzajemnej adoracji jak ze wszystkich takich miejsc w polskim internecie gdzie już nie pojawiają się nowi użytkownicy.Wierzę że uda wam sie "stworzyć" coś nowego z mpc dzięki czemu będzie napływ nowych użytkowników, powodzenia! :) Większość osób które tworzyły wartościowe treści na forum mają teraz rodziny, dzieci, prace. Jeżeli ktoś zagląda to zobaczyć co się dzieje ale skutecznie odstrasza płynność działania forum. 

Nic dodać, nic ując.

Pozdrawiam

805491408806070489277.png

Opublikowano

@Immoralmówi to "smark" w ich wieku, bo tak, to może być dla ciebie szokiem, ale w większości wypadków jesteśmy w mniej więcej jednym wieku. 

Takie rzeczy pisze się, gdy ma się wyjątkowo krótką i wybiórczą pamięć. Szkoda, że na większość tematów nie masz pojęcia i idąc twoim tokiem rozumowania, to jesteś dokładnie taką samą osobą jak tu opisujesz.
Pewnie teraz doznasz zwarć obwodów, ale to ja byłem osobą, która opowiadała się za awansem Antixa, nikt inny ;)

Co do innych wypowiedzi, sporo cenny uwag, które mam nadzieję, że nie pozostaną bez echa.

Pozdrawiam.

EXPmIpC.gif

• Makin zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...