Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]Zmiany nicków.

HeroGraj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam propozycję, aby każdy mógł zmienić 3 razy na konto swoją nazwę. Przykładem jestem ja, dawno dawno temu założyłem to konto, i mam głupią i nieaktualną nazwę którą chciałbym zmienić. Jednak nie ma takiej opcji.

Opublikowano

Zmianę nicku można wygrać w konkursie, ale chyba możesz 1 raz zmienić nick u GM'a bez niczego (chociaż nie jestem pewien).

Tak czy inaczej, przy takich polach manewru swoim pseudonimem ta sugestia jest bez sensu. Nie. 

Opublikowano

Na tak, ale trzy razy to za dużo.

jeżeli chcesz dodać/usunąć cyferki z nicku to napisz do jakiegoś gm, raczej nie odmówią ;p

Opublikowano

od wielu lat temat byl walkowany.

Otoz gdyby, kazdy z aktywnych uzytkownikow lub chociaz 50% zmienilo by nick to problem by byl z zapamietaniem kto jest kim (ludzie utrzymuja takze kontakty prywatne)..... Dlatego tez zmiana nicku zostala dodana tylko przy osiagnieciu danej rangi, badz wygrania w konkursie..

kazdy idzie na latwizne.... brac dupe do roboty w jakis konkurs i tyle

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Opublikowano

Na tak, ale raczej się nie zgodzą. @Lord Makin nie chce abym zmienił nick na Kręcę Śmigłem xD

Opublikowano

Moim zdaniem NIE, ponieważ ciężko będzie potem z rozpoznawaniem osób, jak zaczną zmieniać te nicki. 

Zawsze można się dogadać z GM'em, ale boję się, że doprowadziło by to do chaosu i nikt by nie wiedział kto jest kim.

Opublikowano

Że tak powiem UPDATE propozycji

Zmiana nicku raz, A W PROFILU LUB POD NAZWĄ POPRZEDNI NICK. I nie chodzi mi o historie nicków, tylko w widocznym miejscu na stronie profilu. Coś w rodzaju "Poprzedni nick: xxxxxxxx"

A co do kolegi, który napisał że jeśli chce zmienić nick usuwając cyferki, to nie o takie coś mi chodzi, chodzi mi o całkowitą zmianę, taki jak na avatarze :)

Opublikowano

Że tak powiem UPDATE propozycji

Zmiana nicku raz, A W PROFILU LUB POD NAZWĄ POPRZEDNI NICK

Historie nicków użytkownika i tak można sprawdzić chodzi tylko o sam fakt, że na pierwszy rzut oka nie wiadomo kto to jest.

Myślę, że w ostateczności raz można by pozwolić.

Opublikowano

Historie nicków użytkownika i tak można sprawdzić

nie chodzi mi o historie nicków, tylko w widocznym miejscu na stronie profilu. Coś w rodzaju "Poprzedni nick: xxxxxxxx"

chodzi tylko o sam fakt, że na pierwszy rzut oka nie wiadomo kto to jest.

Dlatego napisałem, że pod nazwą, chodzi mi o to, że np. jest ranga Members, to będzie jeszcze napisane "Poprzednio: XXXXXXX" albo coś w tym rodzaju. :)

Opublikowano

Historie nicków użytkownika i tak można sprawdzić

nie chodzi mi o historie nicków, tylko w widocznym miejscu na stronie profilu. Coś w rodzaju "Poprzedni nick: xxxxxxxx"

Historie nicków masz i tak w profilu więc to jest akurat kwestia jednego kliknięcia.

Dlatego napisałem, że pod nazwą, chodzi mi o to, że np. jest ranga Members, to będzie jeszcze napisane "Poprzednio: XXXXXXX" albo coś w tym rodzaju. 

To nie wiem czy wtedy ma to jakiś sens. Bo raczej gdy użytkownik zmienia nick to ma jakiś powód i nie chce tego obecnego.

Opublikowano

To nie wiem czy wtedy ma to jakiś sens. Bo raczej gdy użytkownik zmienia nick to ma jakiś powód i nie chce tego obecnego.

W sumie masz rację

Opublikowano

Jestem na nie. Po to zostały wprowadzone na nowo wszystkie nagrody, aby był z nich jakiś pożytek, a zmiana nicku należy do jednych z ich funkcji. 

denzel.png

Opublikowano

Nie, a po co to komu. Są eventy od tego - tak samo ja wygrałem zmiane nicku podczas świąt, w sumie każdy może to zdobyć... 

Zresztą po co ci 3 zmiany nicku w ciągu roku, chyba że chcesz dać więcej obowiązku czerwonym albo jak raz ze scamujesz to i drugi raz będziesz mógł. 

Lepiej żeby tego nie wprowadzali . NIE

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Z tego co wiem zmiana nicku ma wejść w życie w raz z aktualizacją forum.

Oczywiście zmiana byłaby na plus, toteż jestem za propozycją.

Opublikowano

Zmianę nicku można wygrać w konkursie, ale chyba możesz 1 raz zmienić nick u GM'a bez niczego (chociaż nie jestem pewien).

Tak czy inaczej, przy takich polach manewru swoim pseudonimem ta sugestia jest bez sensu. Nie. 

Otoz gdyby, kazdy z aktywnych uzytkownikow lub chociaz 50% zmienilo by nick to problem by byl z zapamietaniem kto jest kim (ludzie utrzymuja takze kontakty prywatne)..... Dlatego tez zmiana nicku zostala dodana tylko przy osiagnieciu danej rangi, badz wygrania w konkursie..

Nie. Po to są konkursy  :)

Kilka konkursów rocznie dające możliwość zmianę nicku, pewnie zwykle tylko na pierwszym miejscu, jest zdecydowanie niemiarodajne dla "ponad milionowej społeczności", dlatego pada sugestia, aby dodać inne możliwości. Jak widać od dłuższego czasu, frekwencja w konkursach mimo możliwości zmiany nicku (które nie zawsze występują) nie jest wysoka.

Nie, a po co to komu. Są eventy od tego - tak samo ja wygrałem zmiane nicku podczas świąt, w sumie każdy może to zdobyć... 

Zresztą po co ci 3 zmiany nicku w ciągu roku, chyba że chcesz dać więcej obowiązku czerwonym albo jak raz ze scamujesz to i drugi raz będziesz mógł. 

Ty wygrałeś, a co inne osoby mają powiedzieć? Jestem ciekaw, ile osób zmieniło nick, dzięki wygranej w konkursie w 2016 roku.

Tak jak masa innych rzeczy zapowiadanych o wiele wcześniej.

Jestem na nie. Po to zostały wprowadzone na nowo wszystkie nagrody, aby był z nich jakiś pożytek, a zmiana nicku należy do jednych z ich funkcji. 

@kwiatek wspominał o zmianie systemu plakietek, a więc warto zacząć rozważania nad sugestią, bo te z kolei nie mają szybkiego tempa realizacji. 

Warto zauważyć, że pierwsza zmiana nazwy wyświetlanej zaczyna się dopiero od "Gold Membera V" - 1 zmiana na 360 dni.

System nagród został wprowadzony 29 września 2016 roku, a więc minęło ~ 218 dni. Najwyższą pozycję ma obecnie @"1538369" - Gold Member I.

Musi jeszcze WYGRAĆ w 5 konkursach albo zrobić około 100 zleceń graficznych w dziale FanArt, aby sobie na to pozwolić.

Zmiana nicku powinna być możliwa do zdobycia dla zwykłych użytkowników chociaż raz na 2 lata. Zdaje się, że nie przesadzam. 

Opublikowano

Kilka konkursów rocznie dające możliwość zmianę nicku, pewnie zwykle tylko na pierwszym miejscu, jest zdecydowanie niemiarodajne dla "ponad milionowej społeczności", dlatego pada sugestia, aby dodać inne możliwości. Jak widać od dłuższego czasu, frekwencja w konkursach mimo możliwości zmiany nicku (które nie zawsze występują) nie jest wysoka.

Ty wygrałeś, a co inne osoby mają powiedzieć? Jestem ciekaw, ile osób zmieniło nick, dzięki wygranej w konkursie w 2016 roku.

@kwiatek wspominał o zmianie systemu plakietek, a więc warto zacząć rozważania nad sugestią, bo te z kolei nie mają szybkiego tempa realizacji. 

Warto zauważyć, że pierwsza zmiana nazwy wyświetlanej zaczyna się dopiero od "Gold Membera V" - 1 zmiana na 360 dni.

System nagród został wprowadzony 29 września 2016 roku, a więc minęło ~ 218 dni. Najwyższą pozycję ma obecnie @"1538369" - Gold Member I.

Musi jeszcze WYGRAĆ w 5 konkursach albo zrobić około 100 zleceń graficznych w dziale FanArt, aby sobie na to pozwolić.

Zmiana nicku powinna być możliwa do zdobycia dla zwykłych użytkowników chociaż raz na 2 lata. Zdaje się, że nie przesadzam. 

A po co kumuś zmiana nicku!? Ja jestem na forum od 4 lat i zmieniłem nazwę bo nie opłacało mi się zakładać nowego konta, i byłoby znowu nabijanie postów, miałem taką możliwość to też ją wykorzystałem. Do osób takich jak ty które są ZA, zeby dać zmiane nicku raz czy dwa na jakiś tam czas jest głupotą. Gdyż same napisanie listu do mikołaja, i zebranie bałwanków 3 w jakiś prostackich ala konkursach dla wszystkich które byly rozrywką jest dziecinnie proste, jeżeli forum utrzyma aktualny stan eventów i będą się tego trzymać, to jaki sens będzie branie w ich udział? Właśnie dla opcji zmiany nicku, skoro każdy będzie miał taką możliwość, to kto będzie chciał brać w nich udział, pamiętaj że to jest przywilej. Tak samo jest życiu zostajesz nazwany Adam i całe życie jesteś Adam i tyle w tym temacie, możliwość zmiana nicku powinna być dostępna tylko na czas uroczystości, i nie przed ani po, To jest przywilej by zmienić name, jaki sens jest rozdanie tego samego każdemu po kolei?

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

A po co kumuś zmiana nicku!? Ja jestem na forum od 4 lat i zmieniłem nazwę bo nie opłacało mi się zakładać nowego konta, i byłoby znowu nabijanie postów, miałem taką możliwość to też ją wykorzystałem. Do osób takich jak ty które są ZA, zeby dać zmiane nicku raz czy dwa na jakiś tam czas jest głupotą. Gdyż same napisanie listu do mikołaja, i zebranie bałwanków 3 w jakiś prostackich ala konkursach dla wszystkich które byly rozrywką jest dziecinnie proste, jeżeli forum utrzyma aktualny stan eventów i będą się tego trzymać, to jaki sens będzie branie w ich udział? Właśnie dla opcji zmiany nicku, skoro każdy będzie miał taką możliwość, to kto będzie chciał brać w nich udział, pamiętaj że to jest przywilej. Tak samo jest życiu zostajesz nazwany Adam i całe życie jesteś Adam i tyle w tym temacie, możliwość zmiana nicku powinna być dostępna tylko na czas uroczystości, i nie przed ani po, To jest przywilej by zmienić name, jaki sens jest rozdanie tego samego każdemu po kolei?

Przestańcie kur** cytować moje ID na forum. Problem życiowy ktoś ma, wystarczy napisać na PW do GM'a i poprosic o zmiane nicku jeśli ma się wystarczający powód. Elo

Opublikowano

Zmiana nicku od zawsze była nagrodą i tak ma pozostać. Są jednak od tego wyjątki. Osoba, która nie do końca dobrze wybrała kiedyś swój nick, czy jest teraz rozpoznawalna w różnych miejscach pod inną nazwą, może napisać do nas. Zazwyczaj takim osobom zmieniamy nazwę, jednak trzeba mieć sensowny powód zmiany, a nie w ramach śmieszku zmiana nazwy na coś, co za chwilę się znudzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...