Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomagamy :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co oferujesz za pomoc im?

Po za byciem na liście? 

Po co coś oferować? Serio to że pomagasz to chcesz coś w zamian? -.-

Po za byciem na liście? 

Po za byciem na liście? 

Ty tak na serio (mam nadzieję, że to taki kiepski żart)?

Tu nie o wyróżnienia chodzi ale o pomoc innym. 

Jeżeli jednak ma Cie to zachęcić to tak jak Makin napisał, może ci zdjąć % lub ustawić tytuł....

Takich ogłoszeń do pomocy widzę dziennie w internecie setki, gdybym wszystkim pomagał sam bym potrzebował pomocy.

Ale gdyby w ofercie była zmiana tła profilu a już nie wspomnę o html/css to by mnie zmotywowało do pomocy :)

Gdyby pieniądze szły do makina a nie dla potrzebujących to na pewno bym się nie zdecydował.

Tak działa zachęcanie do pomocy przez różne organizacje, jeżeli forum chce komuś pomóc to przecież może za darmo coś zaoferować.

Żeby komuś pomóc to musisz mieć z tego korzyści? Tak jak Eryk napisał - w tym antyludzkim państwie nie ma co liczyć na drugiego człowieka. Ciekawe czy gdybyś sam znalazł się w takiej sytuacji oczekiwałbyś śpiewałbyś tak samo. Tu chodzi o pomoc, a nie o korzyści z niesienia tej pomocy. Czasem wystarczy pomóc. Korzyścią tak na prawdę jest sama radość z tego, że komuś pomożesz no ale niektórym trzeba dać coś w zamian bo nie ruszą palcem.

ezgif-com-effects.gif

• Odpowiedzi 102
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

@SebuśPL napisałem, że pomoc jest dobrowolna, oferujemy też "bonus", jeśli ktoś jest bardziej interesowny niż chce pomagać z dobroci serca. Czytanie ze zrozumieniem się kłania. Napisałem też wyraźnie, że umieszczamy oficjalny numer konta Urzędu Gminy, która zajmuje się zbiórką, żeby nie było domysłów, że coś złego stanie się ze zbiórką. Jak widać albo nie czytałeś tematu wcale albo sam już nie wiem co.

I tak, osób potrzebujących jest sporo, ale taka wspólna akcja ma pokazać, że w grupie jest siła i można pomóc dokładając nawet małe cegiełki :)

EXPmIpC.gif

Opublikowano

Ja to bym wziął odpowiedzialność  :yay: Szkoda, że nie ma możliwości przekazania np. ubrań bo miałbym trochę sztuk bluz, bluzek, etc. których nie noszę, a komuś by się przydało bo $ nie mam jak wpłacić z braku środków. Ale akcję popieram, nawet Metinowcy się zrzucają, chłopak był podobno graczem na Samii i Hooltras z ekipą się rzucili.

Rozmawiałem z nimi i oni już dostali pieniazki na ciuchy i mówili, że lepiej jakbyś oddał owe ubrania do domu dziecka, mopsu itd. Ale bardzo dziękuja, ze chciałeś wysłac ubrania.

Opublikowano

Ja to bym wziął odpowiedzialność  :yay: Szkoda, że nie ma możliwości przekazania np. ubrań bo miałbym trochę sztuk bluz, bluzek, etc. których nie noszę, a komuś by się przydało bo $ nie mam jak wpłacić z braku środków. Ale akcję popieram, nawet Metinowcy się zrzucają, chłopak był podobno graczem na Samii i Hooltras z ekipą się rzucili.

Rozmawiałem z nimi i oni już dostali pieniazki na ciuchy i mówili, że lepiej jakbyś oddał owe ubrania do domu dziecka, mopsu itd. Ale bardzo dziękuja, ze chciałeś wysłac ubrania.

Czyli tak się sprawy mają, no nic. Może uda mi się uzbierać parę groszy w takim razie.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Ciekawe kto to pisał xD ; a moze wycięte z artykułu? Zaraz sam wyśle dotacje, ale jako że jestem przed wypłatą to niech nie liczą na kokosy.

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Adekwatnie do sytuacji, bo wczoraj miałam ewakuację budynku przez pożar w mieszkaniu obok.

Oczywiście inicjatywa jak najbardziej szlachetna, wiadomo, że pomaga ten kto chce i może.

Nie widzę w tym temacie miejsca na zbędne dyskusje.

Opublikowano

Świetna inicjatywa.

Swoją drogą śmieszy mnie podejście niektórych ludzi napisaliście, że "tutaj nie chodzi o wynagrodzenie" to po co zgłaszacie się, że pomogliście by być na liście? To też jest jakiś rodzaj wynagrodzenia i pokazania swojej dobroci.

Nie mówię, że to źle czy też tak nie powinno być ale po co zwracacie uwagę i krytykujecie taką opinię, a no sami zwracacie uwagę, że wpłaciliście pieniądze. 

Opublikowano

Świetna inicjatywa, dorzucę się też cegiełką ale to już jutro.

Swoją drogą śmieszy mnie podejście niektórych ludzi napisaliście, że "tutaj nie chodzi o wynagrodzenie" to po co zgłaszacie się, że pomogliście by być na liście? To też jest jakiś rodzaj wynagrodzenia i pokazania swojej dobroci.

Nie mówię, że to źle czy też tak nie powinno być ale po co zwracacie uwagę i krytykujecie taką opinię, a no sami zwracacie uwagę, że wpłaciliście pieniądze. 

zglaszaniem tez wspomagaja, skoro makin co 1 osobe doklada 1zl, a co 5 osob 10zl 

Opublikowano (edytowane)

Po za byciem na liście? 

Po za byciem na liście? 

Po za byciem na liście? 

Ty tak na serio (mam nadzieję, że to taki kiepski żart)?

Tu nie o wyróżnienia chodzi ale o pomoc innym. 

Jeżeli jednak ma Cie to zachęcić to tak jak Makin napisał, może ci zdjąć % lub ustawić tytuł....

Takich ogłoszeń do pomocy widzę dziennie w internecie setki, gdybym wszystkim pomagał sam bym potrzebował pomocy.

Ale gdyby w ofercie była zmiana tła profilu a już nie wspomnę o html/css to by mnie zmotywowało do pomocy :)

Gdyby pieniądze szły do makina a nie dla potrzebujących to na pewno bym się nie zdecydował.

Tak działa zachęcanie do pomocy przez różne organizacje, jeżeli forum chce komuś pomóc to przecież może za darmo coś zaoferować.

Pomagasz z własnej woli.. Jeżeli nie chcesz pomagać, nie pomagaj.

Nie rozumiem Twojego toku myślenia.. Pomagasz ale chcesz mieć coś w zamian...

To w końcu pomagasz czy coś kupujesz? Bo tak to wygląda.

Patrząc na Polski kraj to niektórzy ludzie szkoda, że tak się zachowują..

Gdyby bardziej ludzie pomagali między sobie, nie byłoby tyle ludzi bez domów oraz bezrobotnych.

@Lord Makin Cieszy mnie to, że pojawił się taki temat na tak popularnym forum. Takie tematy powinny się ukazywać co raz częściej by pomagać ludziom i cieszyć się, że niektórzy są w stanie pomóc.

Edytowane przez Lukass
Opublikowano

Sam jestem strażakiem (OSP) i może nie wiem co dokładnie ludzie czują w takiej sytuacji, ale widząc coś takiego jest mi po prostu przykro, gdy spiesząc się i narażać własne zdrowie, wiem że już jest za późno na odratowanie czegokolwiek.

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

Pewnie mnie zjecie, ale imo @SebuśPL ma trochę racji. Czemu mamy pomagać? Żeby to był jeden z użytkowników forumka, to bym zrozumiał. Ale teraz to po prostu jedna z wielu osób, które potrzebują pomocy.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano (edytowane)

Trzeba wspierać metińczyków  ;)

Dopowiem, że ta osoba właśnie grała na twoim serwerze i korzystała z waszego isu :}

Pewnie mnie zjecie, ale imo @SebuśPL ma trochę racji. Czemu mamy pomagać? Żeby to był jeden z użytkowników forumka, to bym zrozumiał. Ale teraz to po prostu jedna z wielu osób, które potrzebują pomocy.

Jest to jedna z osoba z tego forum (gra dużo w metina)
Edytowane przez Hya.
Opublikowano

Pewnie mnie zjecie, ale imo @SebuśPL ma trochę racji. Czemu mamy pomagać? Żeby to był jeden z użytkowników forumka, to chętnie bym rzucił. Ale teraz to po prostu jedna z wielu osób, które potrzebują pomocy.

Dobra, to jeszcze raz. Jakbyś Ty się poczuł, gdybyś zobaczył albo usłyszał od kogoś, że Ci nie pomoże bo jest wiele osób, które potrzebują pomocy? Dlaczego w ludziach brak empatii i człowieczeństwa? Zrozumcie, że to nie chodzi o kwoty w tysiącach, nawet jedna złotówka, którą przeznaczyłbyś na gumy do żucia czy batona dla takich osób wiele znaczy. Ale jak to mówią, życie Was zweryfikuje i kiedy Wy znajdziecie się w takiej sytuacji nie wymagajcie pomocy od innych osób, sami jej nie udzielając ;)

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano (edytowane)

Dopowiem, że ta osoba właśnie grała na twoim serwerze i korzystała z waszego isu :}

Możesz podać jego nick na pw? kasa ode mnie również oczywiście poszła ;)

2f2SkrL.png

Edytowane przez Predoria
Opublikowano

Możesz podać jego nick na pw? kasa ode mnie również oczywiście poszła ;)

2f2SkrL.png

Super!, dziękujemy. Powiedziałem mu o tym i bardzo się ucieszył.

Pewnie mnie zjecie, ale imo @SebuśPL ma trochę racji. Czemu mamy pomagać? Żeby to był jeden z użytkowników forumka, to chętnie bym rzucił. Ale teraz to po prostu jedna z wielu osób, które potrzebują pomocy.

Dobra, to jeszcze raz. Jakbyś Ty się poczuł, gdybyś zobaczył albo usłyszał od kogoś, że Ci nie pomoże bo jest wiele osób, które potrzebują pomocy? Dlaczego w ludziach brak empatii i człowieczeństwa? Zrozumcie, że to nie chodzi o kwoty w tysiącach, nawet jedna złotówka, którą przeznaczyłbyś na gumy do żucia czy batona dla takich osób wiele znaczy. Ale jak to mówią, życie Was zweryfikuje i kiedy Wy znajdziecie się w takiej sytuacji nie wymagajcie pomocy od innych osób, sami jej nie udzielając ;)

Tacy ludzie zawsze się znajdą, tylko nie daj bóg, jakby oni byli na jego miejscu?

Jest to datek z własnej woli, chociażby symboliczną złotóweczke.

Nie chcesz dawać to nie komentuj. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...