Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomagamy :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pewnie mnie zjecie, ale imo @SebuśPL ma trochę racji. Czemu mamy pomagać? Żeby to był jeden z użytkowników forumka, to bym zrozumiał. Ale teraz to po prostu jedna z wielu osób, które potrzebują pomocy.

Ale pomaga społeczność MPCforum drugiemu człowiekowi, nie musi być koniecznie użytkownikiem forum, żeby zasługiwał na pomoc :)

EXPmIpC.gif

• Odpowiedzi 102
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Pewnie mnie zjecie, ale imo @SebuśPL ma trochę racji. Czemu mamy pomagać? Żeby to był jeden z użytkowników forumka, to chętnie bym rzucił. Ale teraz to po prostu jedna z wielu osób, które potrzebują pomocy.

Dobra, to jeszcze raz. Jakbyś Ty się poczuł, gdybyś zobaczył albo usłyszał od kogoś, że Ci nie pomoże bo jest wiele osób, które potrzebują pomocy? Dlaczego w ludziach brak empatii i człowieczeństwa? Zrozumcie, że to nie chodzi o kwoty w tysiącach, nawet jedna złotówka, którą przeznaczyłbyś na gumy do żucia czy batona dla takich osób wiele znaczy. Ale jak to mówią, życie Was zweryfikuje i kiedy Wy znajdziecie się w takiej sytuacji nie wymagajcie pomocy od innych osób, sami jej nie udzielając ;)

A ciekaw jestem, czy ty jakoś wspierasz też inne osoby które potrzebują pomocy (pieniężnej), czy tylko robisz to wtedy, kiedy ktoś da Ci info? 

Żeby nie było offtopu, wpłacone. 

Opublikowano

Pewnie mnie zjecie, ale imo @SebuśPL ma trochę racji. Czemu mamy pomagać? Żeby to był jeden z użytkowników forumka, to bym zrozumiał. Ale teraz to po prostu jedna z wielu osób, które potrzebują pomocy.

A czemu nie? Co to za pytanie.

Jak spotkasz kogoś potrzebującego lub będącego w niebezpiecznej sytuacji (zawał lub potrzeba rko) rozumiem, że pierwsze co zrobisz to zapytasz czy ma konto na mpc lub czy zarejestruje Ci się z reflinka. Co za bezrefleksyjność ;_;

Opublikowano

Pewnie mnie zjecie, ale imo @SebuśPL ma trochę racji. Czemu mamy pomagać? Żeby to był jeden z użytkowników forumka, to chętnie bym rzucił. Ale teraz to po prostu jedna z wielu osób, które potrzebują pomocy.

Dobra, to jeszcze raz. Jakbyś Ty się poczuł, gdybyś zobaczył albo usłyszał od kogoś, że Ci nie pomoże bo jest wiele osób, które potrzebują pomocy? Dlaczego w ludziach brak empatii i człowieczeństwa? Zrozumcie, że to nie chodzi o kwoty w tysiącach, nawet jedna złotówka, którą przeznaczyłbyś na gumy do żucia czy batona dla takich osób wiele znaczy. Ale jak to mówią, życie Was zweryfikuje i kiedy Wy znajdziecie się w takiej sytuacji nie wymagajcie pomocy od innych osób, sami jej nie udzielając ;)

A ciekaw jestem, czy ty jakoś wspierasz też inne osoby które potrzebują pomocy (pieniężnej), czy tylko robisz to wtedy, kiedy ktoś da Ci info? 

Żeby nie było offtopu, wpłacone. 

Nie ogłaszam się z takimi akcjami czy wpłaciłem czy nie, bo to nie jest głos publiczny, aby ludzie wiedzieli czy to zrobiłem. Jeśli mogę to pomagam.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

A czemu nie? Co to za pytanie.

Jak spotkasz kogoś potrzebującego lub będącego w niebezpiecznej sytuacji (zawał lub potrzeba rko) rozumiem, że pierwsze co zrobisz to zapytasz czy ma konto na mpc lub czy zarejestruje Ci się z reflinka. Co za bezrefleksyjność ;_;

Co za z dupy porównanie. Jeśli chodzi o pieniądze, to nie jestem w stanie pomóc wszystkim. Ba, jak jestem w stanie pomóc rodzinie to już jest dobrze. Więc jeśli mam rzucać pieniądze, to staram się to robić lokalnie. Dlatego wolałbym dać pieniądze komuś, z kim moje drogi się przecięły niż losowej osobie. 

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Dlaczego? Myślę, że od czasu do czasu warto wpłacić drobną kwotę na pomoc dla ludzi. Jestem ciekaw ile razy Ty wpłacałeś na takie akcje. Nigdy? Jeden raz? Dlatego taka akcja trafiła też tutaj, żeby taki szaraczek zobaczył, że może, że to nie boli, a potrafi pomóc. Użyj troszkę tej swojej wyobraźni i wyobraź sobie co oni musza przeżywać. Życzyć Ci tego samego nie będę, ale jeżeli jesteś przeciwny drobnej pomocy w takich przypadkach to jesteś żałosnym człowiekiem.

"Człowiek człowiekowi człowiekiem, a kiwi kiwi kiwi" ~ Paulo Coelho

Opublikowano

Dlaczego? Myślę, że od czasu do czasu warto wpłacić drobną kwotę na pomoc dla ludzi. Jestem ciekaw ile razy Ty wpłacałeś na takie akcje. Nigdy? Jeden raz? Dlatego taka akcja trafiła też tutaj, żeby taki szaraczek zobaczył, że może, że to nie boli, a potrafi pomóc. Użyj troszkę tej swojej wyobraźni i wyobraź sobie co oni musza przeżywać. Życzyć Ci tego samego nie będę, ale jeżeli jesteś przeciwny drobnej pomocy w takich przypadkach to jesteś żałosnym człowiekiem.

Wypierdalaj od mojego portfela i mojej pomocy. 

Banuj, bo się przecież nie będę wkurwiał i szkoda syfić temat.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Każdy ma prawo decydować o swojej kasie i nikogo nie można zmuszać do pomocy innym, nawet jeżeli jest to drobna kwota. Nie chce pomagać to nie, jego sprawa, ale to nie znaczy, że jest od razu żałosnym człowiekiem. 

Opublikowano

Wypierdalaj od mojego portfela i mojej pomocy. 

Banuj, bo się przecież nie będę wkurwiał i szkoda syfić temat.

Nie musisz być taki ofensywny, nie chcesz pomagać, to nie. Karma zawsze wraca.

Co do tematu - przywracacie wiarę w ludzkość, po wypłacie chętnie dorzucę parę groszy. :-)

Opublikowano

Co to za głupota, że jak jest akcja gdzieś indziej to od razu trzeba wpłacić?

Pomagają Ci co chcą, nikogo nie można zmusić. Dodatkowo takich akcji jest pierdyliard na różnych forach/stronach i co?

Każdemu mam tak wpłacać, bo będę śmieciem bez uczuć czy coś? Miejcie trochę godności człowieka.

Fajna akcja, niestety nic nie dam od siebie, ale za to życzę jak najlepiej osobom, które straciły coś w tym nieszczęsnym wypadku :)

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Ludzie w chyba czegoś nie rozumiecie.

Jest to akcja w, której każdy sam decyduje czy chce wysłać jakikolwiek datek czy też nie. Prosilbym wszystkich tych co nie chca wplacic lub maja jakies zasady czy cos o nie udzielanie się w tym temacie.

Nie chcemy, aby z tematu robiła się klotnia i lecialy tego typu wyrazy.

Wszystkim bardzo dziekuje za wplacenie jakiejkolwiek sumy.

Jesteście wielcy <3

Opublikowano

Osobiście uważam, że robienie takich akcji na forum jest nie fair wobec innych, którzy również potrzebują pomocy. 
Ale spokojnie, nie jestem takim złym człowiekiem. Mieszkam jakieś 20 km od Krzywina Gryfińskiego, a dokładnie w Gryfinie. Symboliczną złotówkę przesłałem na ich konto bankowe.  ;)

maybenow.png

Opublikowano

Osobiście uważam, że robienie takich akcji na forum jest nie fair wobec innych, którzy również potrzebują pomocy. 

Ale spokojnie, nie jestem takim złym człowiekiem. Mieszkam jakieś 20 km od Krzywina Gryfińskiego, a dokładnie w Gryfinie. Symboliczną złotówkę przesłałem na ich konto bankowe.  ;)

Wiadomo, że nie jest się w stanie pomóc wszystkim, teraz akurat pomagamy tej osobie, być może kiedyś będziemy pomagać komuś innemu.

Opublikowano (edytowane)

Skoro mam sianko na isa to też i na pomoc dla innych. Sam czekam na wypłatę i na pewno dorzucę swoje PLN.

Edytowane przez Emmanuels

obraz.png

Opublikowano (edytowane)

Bardzo super pomysł! Naprawdę się cieszę, że potraktowaliście tą sprawę poważnie. :)

Edytowane przez ThePoc
Opublikowano (edytowane)

Po kiego z fajnej akcji robicie gównoburze?

Jak to po kiego? Głupie pytanie zadajesz, Kubeczku. Po to żeby się pokazać jakim to się nie jest super elo.

Mam nadzieje, że tych wszystkich kozaków, którzy potrafią wpakować 1000 zł w lepkie łapska surka na kolejne gówno-serwery a nie stać ich na wpłacenie chociażby symbolicznej złotówki na pomoc dla poszkodowanych spotka coś niedobrego i ludzie też się na nich wypną. Wtedy będzie płacz, ból i rozpacz.

Wpłacone ostatnie 20 zł z konta. (: 

Edytowane przez Evil Smile

wykończę cię jak podatki.

Opublikowano

Po kiego z fajnej akcji robicie gównoburze?

Jak to po kiego? Głupie pytanie zadajesz, Kubeczku. Po to żeby się pokazać jakim to się nie jest super elo.

Mam nadzieje, że tych wszystkich kozaków, którzy potrafią wpakować 1000 zł w lepkie łapska surka na kolejne gówno-serwery a nie stać ich na wpłacenie chociażby symbolicznej złotówki na pomoc dla poszkodowanych spotka coś niedobrego i ludzie też się na nich wypną. Wtedy będzie płacz, ból i rozpacz.

Wpłacone ostatnie 20 zł z konta. (: 

krew oddaje, pieniężnie wspiera, no no, jestem dumny rybcia  :yay:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...