Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie na temat przyjmowania islamskich uchodźców?

#Ethes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mnie zawsze zastanawia pytanie, jak religia może koegzystować z nauką? Odpowiedzcie sobie na to pytanie i nie kłóćcie się, bo nasz kochany Bóg na pewno nie chciałby widzieć takich bezsensownych kłótni które do niczego nie doprowadzą :)

Ale religii jest multum więc zależy z jakiej strony patrzymy.

Można też założyć że bóg jest faktycznie jeden ale w przeciwieństwie do tego co mówią nam najbardziej popularne religie - nic o nim nie wiemy.

NIC

I nikt nie da nam tej odpowiedzi.

Wgl w jaki sposób temat o uchodźcach mógł przekształcić się w wojnę wyznaniową? 

A no tak parę fanatyków zawsze się znajdzie.

Chodziło mi oczywiście o te najbardziej popularne

Tak btw. nie wiem o co chodzi  w tym temacie. Jeden chce udowodnić drugiemu że ma racje, to jest walka słowna bez końca. Zawsze znajdzie się jakiś argument, nawet bezsensowny, i będziecie się niepotrzebnie denerwować

• Odpowiedzi 132
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To ty dzbanisz w tym momencie wyciągając fakty już mało religijne do tematu.

Nie wydaje mi się żeby na tę wojnę szli z wielkimi krzyżami czy uj wie czym, i to ty może nie płytko myślisz ale przekształcasz albo starasz się przekształcać temat na taki który da Ci najwięcej oparcia.

Jednak robić to trzeba umieć.

Więc nie wciągaj w to dyplomacji bo nie wiesz co kieruje putinem, on wbrew twoim przekonanion nie podlega żadnej religii.

Dobra te twoje wnioski są tak bez sensu że nie wiem jak na nie odpowiedzieć.

To chyba twoja metoda na prowadzenie dyskusji.

Tak ogłupić żeby nie wiedzieć jak odpowiedzieć xD

nie obracaj kota ogonem. Kiedy mowie ci że płytko myslisz to tak jest. Nigdzie nie pisalem że podlega religii, odnioslem sie do tego

Zauważ że, teraz, w XXI wieku w ostatnich zamach niewinni ludzie zginęli tylko i wyłącznie przez ISIS i "religię" islamu.

OK ISIS wojuje co jest zrozumiałe, a co z wojskiem które również prowadzi swoje akcje na ich terenach? to już niewygodne i pomijacie? nie ważne czy Putin czy ktokolwiek, przemoc, wojna, to wszystko istnieje, a te zamachy są nieistotne na tle tego całego zła

najpierw drażnicie ISIS a potem płaku płaku, hurr terroryzm, zamachy!!!!!!! tacy źli są!

są tak bez sensu że nie wiem jak na nie odpowiedzieć.

no bo jesteś tępym dzbanem i nie masz kontrargumentów, przyznaj się że przegrales

pedodres3.png

Opublikowano

PS: z jakiej racji wciskasz do tego Ukrainę i Rosję? Tam toczy się wojna na tle religijnym czy bardziej o interesy? No właśnie. @#Ethes wspomina o religiach a ty ewidentnie zaczynasz wyciągać nas na inne tory myślowe.

ale ty płytko myślisz. On mówi, że jego religia jest taka grzeczna i w ogóle i chrześcijanie nie mogą zabijać, a tu proszę, jakieś wojenki - wystarczy zapłacić jednemu i drugiemu a zabije bez wahania. Po drugie chcialem tym argumentem udowodnić, że ISIS to nie jedyny problem i nie tylko on odpowiada za zło na tym świecie.

Ale dzbanisz

Ja nie napisałem że wszyscy katolicy, księżę są dobrymy ludźmi. Napisałem że religia katolicka, JAKO ZBIÓR PRZYJĘTYCH ZASAD potępia np. pedofilię.

i tak kto będzie chcial ma w to wyjebane co religia mówi, poza tym niczego nie potępia tylko moralność ludzka się na to nie godzi co jest zrozumiałe. daj więcej argumentów bo nudzisz

muzułamnie zrobili o wiele więcej szkód niż chrześcijanie, nie oszukujmy się. 

kiedy muzułmanie inwestowali w sztukę i naukę, chrześcijanie byli zajęci paleniem na stosie i mordowaniem innowierców

poza tym dziwicie się ISIS? chrześcijańskie wojska bombardują ich kraje ... ingerują w nie swoje sprawy to mają odwet...

xD Gdzie ja powiedziałem że chrześcijanie nie mogę zabijać? :D Mogą :D Powiedziałem, że ze strony religijnej jest to zabronione. Nawet nie powiedziałem tego tam raz, czy dwa tylko więcej. Oczywiście żę pieniądze na świecie grają dużą rolę ale to jest rozmowa nie na temat. Czy będzie miał ktos wyjebane? Słuchaj... tutaj wychodzi twoja niewiedza... po raz kolejny. Jeśli urodziłbyś się w krajach muzułmaskich i od małego wmawiano by ci że Europa jest zła i niewiernych trzeba mordować to byś miał po prostu "wyprany mózg" :D

Korzystając z okazji... Policja utraciła kontrolę nad Malmö

Mimo usilnych zabiegów szwedzkich władz, aby przybywający z Afryki i Bliskiego Wschodu imigranci integrowali się z resztą społeczeństwa, około 300-tysięczne Malmö może być antyprzykładem polityki multi-kulti. Zabójstwa, gwałty, strzelaniny, strefy szariatu i „no-go”. Doszło do sytuacji, że lokalni politycy proszą wojsko o interwencję. http://prawicowyinternet.pl/policja-utracila-kontrole-nad-malmo-czy-to-oznacza-ze-kaczynski-mial-jednak-racje-i-w-szwecji-istnieja-strefy-no-go/ Co siędzieję z tymi biednymi uchodźcami :( 

Opublikowano

Ja obracam kota ogonem? Ja wytykam Ci błędy i to że ty coś mówisz wcale tego nie oznacza co zresztą widać.

I moje pytanie - To po co się do tego odnosisz skoro teraz mówisz że to nie podlega religii? Nagle nie ma z nią związku? Więc w jakim celu to tu umieściłeś? 

Doprawdy prymitywne.

Ja nie muszę mieć kontrargumentów, wystarczy mi że wytykam Ci twoje luki myślowe których jest bardzo... bardzo wiele.

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Powiedziałem, że ze strony religijnej jest to zabronione. Nawet nie powiedziałem tego tam raz, czy dwa tylko więcej. Oczywiście żę pieniądze na świecie grają dużą rolę ale to jest rozmowa nie na temat. Czy będzie miał ktos wyjebane? Słuchaj... tutaj wychodzi twoja niewiedza... po raz kolejny. Jeśli urodziłbyś się w krajach muzułmaskich i od małego wmawiano by ci że Europa jest zła i niewiernych trzeba mordować to byś miał po prostu "wyprany mózg" :D

to jak w końcu, mogą czy nie mogą???? a ja ci przytoczyłem cytaty w ktorych Bóg nakłania do zabijania innowierców i co ty na to, jak sie odniesiesz? co z tym calym złem w biblii, to pomijamy? bo juz sie zgubilem

myslisz że bez powodu wmawiają że Europa jest zła? a w czym Europa im pomaga? bombarduje ich miasta, wtrąca sie w nie swoje interesy, coś jeszcze?

I moje pytanie - To po co się do tego odnosisz skoro teraz mówisz że to nie podlega religii? Nagle nie ma z nią związku? Więc w jakim celu to tu umieściłeś? 

Doprawdy prymitywne.

przeciez ci wszystko wyjasnilem prymitywie

pedodres3.png

Opublikowano

Powiedziałem, że ze strony religijnej jest to zabronione. Nawet nie powiedziałem tego tam raz, czy dwa tylko więcej. Oczywiście żę pieniądze na świecie grają dużą rolę ale to jest rozmowa nie na temat. Czy będzie miał ktos wyjebane? Słuchaj... tutaj wychodzi twoja niewiedza... po raz kolejny. Jeśli urodziłbyś się w krajach muzułmaskich i od małego wmawiano by ci że Europa jest zła i niewiernych trzeba mordować to byś miał po prostu "wyprany mózg" :D

to jak w końcu, mogą czy nie mogą???? a ja ci przytoczyłem cytaty w ktorych Bóg nakłania do zabijania innowierców i co ty na to, jak sie odniesiesz? co z tym calym złem w biblii, to pomijamy? bo juz sie zgubilem

myslisz że bez powodu wmawiają że Europa jest zła? a w czym Europa im pomaga? bombarduje ich miasta, wtrąca sie w nie swoje interesy, coś jeszcze?

Doprawdy prymitywne.

Powiem tak - szkoda kur*a strzępić ryja xD

Opublikowano

Doprawdy prymitywne.

Masz rację! Europa jest zła! Pa pa ! Zapraszam do wyjazdu do krajów gdzie góruję islam. Mam nadzieję, że zarówno mi jak i @KaRzahni123 wyślesz kartę jak cię będę kozojebcy j****. Mozesz również podrowić uchodźców z Paryża czy Malmo w wolnej chwili.

Opublikowano
=

nie wiesz czego sie przyczepic to czepiasz sie jednego zdania a i tak nieudolnie

chciales zablysnac a jak zwykle nie wyszlo

żałosne

nie umiesz dyskutowac, idź już spać bo jutro pszyrka

Masz rację! Europa jest zła! Pa pa ! Zapraszam do wyjazdu do krajów gdzie góruję islam. Mam nadzieję, że zarówno mi jak i @KaRzahni123 wyślesz kartę jak cię będę kozojebcy j****. Mozesz również podrowić uchodźców z Paryża czy Malmo w wolnej chwili.

Dla nich jest zła

x­D ja p******e masz 10 lat że nie umiesz czytac ze zrozumieniem

czytanie-ze-zrozumieniem.jpg

pedodres3.png

Opublikowano

=

nie wiesz czego sie przyczepic to czepiasz sie jednego zdania a i tak nieudolnie

chciales zablysnac a jak zwykle nie wyszlo

żałosne

nie umiesz dyskutowac, idź już spać bo jutro pszyrka

Z tobą sięnei da dyskotować. Za bardzo jesteś zaślepiony.

Opublikowano

Masz rację! Europa jest zła! Pa pa ! Zapraszam do wyjazdu do krajów gdzie góruję islam. Mam nadzieję, że zarówno mi jak i @KaRzahni123 wyślesz kartę jak cię będę kozojebcy j****. Mozesz również podrowić uchodźców z Paryża czy Malmo w wolnej chwili.

No wiesz, ja np. do Dubaju chciałbym polecieć, nie wiem dlaczego uważasz że jest tak tam źle ;)

Opublikowano

Z tobą sięnei da dyskotować. Za bardzo jesteś zaślepiony.

ja zaślepiony? bo wiem coś więcej niż to co ty czytasz na propagandowych sloganach? masz mózg wyprany podobnie jak chrzescijanie czy muzulmanie

jestes idiotą

pedodres3.png

Opublikowano

EA samo nie chce przyjmować uchodźców.

Nic dodać nic ująć.

A co do kolegi dzbana to ty nie potrafisz prowadzić rozmowy bo jakoś cały czas wywyższasz się nad wszystkimi a tak naprawde to nie widzę żebyś miał czym się wywyższać. 

Opublikowano

@Pedodres Po twoch postach można wywnioskować ze dla ciebie też tu nie jest za dobrze :D Jeśli mozesz to podeślij mi linka do zakupu tej ksiązki bo sam raczej nie znajdę ;-; Idź tam lepiej TVN sobie włącz i nie pisz już tu. Zmieniłeś temat całej dotychczasowej rozmowy. Nie dyskutuję z idiotą.
@jablko123 W Dubaju jest źle? Co? Dubaj to jedno z najbogatszych miast na swiecie. Właśnie Dubaj powinien przyjąć tą islamską dzicz. Taka sama kultura. Wypowiadałem sie na ten temat wczesniej. Jak chcesz leciec to lec --- http://tipy.interia.pl/artykul_16680,jak-sie-zachowywac-w-dubaju.html

Opublikowano

A co do kolegi dzbana to ty nie potrafisz prowadzić rozmowy bo jakoś cały czas wywyższasz się nad wszystkimi a tak naprawde to nie widzę żebyś miał czym się wywyższać. 

przypomnij mi o co chodzilo w gownoburzy bo juz sie zgubilem, ale sprobuje

dzban nr 1 Ethes: mowi ze zabrania sie katolikom tego i tego, ale katolicy i tak mordowali i dalej mordują moze teraz nie ze wzgledow religijnych ale mają za nic tę swoją biblie

mowi także że ISIS nas atakuje bo religia. A ja mu odpisalem, że o nie religie chodzi, tylko o wtrącanie sie amerykańskich i europejskich wojsk w ich interesy, o bombardowanie ich miast

trudno sie nie wywyższac gdy zawsze mam racje, a on jedyne co umie to powiedziec to że Islam pochwala pedofilie bo gdzies na wykopie tak przeczytal. Jakoś nie było problemu gdy chrześcijański król Jagiełło wyszedł za 12 latkę

o tobie mi sie nie chce wspominac bo ty tam c***a wniosles do dyskusji, tylko ból dupy x­D

pedodres3.png

Opublikowano

Nie, ty go zachecasz do wyjazdu do krajow gdzie góruje islam, czyli kontekst twojego zdania wskazuje na to że twierdzisz, że kraje arabskie są złe. A teraz mi tłumaczysz, że Dubaj jest jednym z najbogatszych panstw na swiecie - i dlatego wczesniej ci podalem ten przyklad, że czasem są wyjątki :) Chyba nie za bardzo zrozumiałeś swoją odpowiedź, ale wybaczam ci - każdy popełnia błędy :) Na dzisiaj już koniec i idę spać więc pozdrawiam cieplutko

Opublikowano

przypomnij mi o co chodzilo w gownoburzy bo juz sie zgubilem, ale sprobuje

dzban nr 1 Ethes: mowi ze zabrania sie katolikom tego i tego, ale katolicy i tak mordowali i dalej mordują moze teraz nie ze wzgledow religijnych ale mają za nic tę swoją biblie

mowi także że ISIS nas atakuje bo religia. A ja mu odpisalem, że o nie religie chodzi, tylko o wtrącanie sie amerykańskich i europejskich wojsk w ich interesy, o bombardowanie ich miast

trudno sie nie wywyższac gdy zawsze mam racje, a on jedyne co umie to powiedziec to że Islam pochwala pedofilie bo gdzies na wykopie tak przeczytal. Jakoś nie było problemu gdy chrześcijański król Jagiełło wyszedł za 12 latkę

o tobie mi sie nie chce wspominac bo ty tam c***a wniosles do dyskusji, tylko ból dupy x­D

W ogóle to szkoda się odzywać, szkoda szczępić ryja. Temat dot. przyjmowania uchodźców. To co piszesz to spam.

@jablko123 Dubaj to miasto kolego :D Nie będę każdemu z osobna tłumaczył wszystkiego po kolei, temat rozmowy dotyczy czegoś innego.

Opublikowano

Nie, ty go zachecasz do wyjazdu do krajow gdzie góruje islam, czyli kontekst twojego zdania wskazuje na to że twierdzisz, że kraje arabskie są złe. A teraz mi tłumaczysz, że Dubaj jest jednym z najbogatszych panstw na swiecie - i dlatego wczesniej ci podalem ten przyklad, że czasem są wyjątki :) Chyba nie za bardzo zrozumiałeś swoją odpowiedź, ale wybaczam ci - każdy popełnia błędy :) Na dzisiaj już koniec i idę spać więc pozdrawiam cieplutko

no mowie, on czytac ze zrozumieniem nie umie

W ogóle to szkoda się odzywać, szkoda szczępić ryja. Temat dot. przyjmowania uchodźców. To co piszesz to spam.

o, skonczyly sie kontrargumenty, pa jak wyłącza, jak ucieka!!!

pedodres3.png

Opublikowano

no mowie, on czytac ze zrozumieniem nie umie

o, skonczyly sie kontrargumenty, pa jak wyłącza, jak ucieka!!!

"Dyskutowałem" z tobą wystarczająco długo, żeby zauważyć że nie widzisz prawdziwego problemu, tylko próbujesz rękami i nogami manipulować osobami, które czytają to forum w taki sposób, aby pomyślały że to chrześcijaństwo stanowi problem a nie islam. Ale zmartwię cię, każdy ma swój rozum i widzi co się dzieje na świecie. Moim zdaniem nadajesz się do TVN-u. Tak czy tak... Jeśli zdecydujesz się odwiedzić Paryż, Berlin lub inne miasto które otworzyły się na uchodźców to mozemy jeszcze porozmawiać. 

Opublikowano

"Dyskutowałem" z tobą wystarczająco długo, żeby zauważyć że nie widzisz prawdziwego problemu, tylko próbujesz rękami i nogami manipulować osobami, które czytają to forum w taki sposób, aby pomyślały że to chrześcijaństwo stanowi problem a nie islam. Ale zmartwię cię, każdy ma swój rozum i widzi co się dzieje na świecie. Moim zdaniem nadajesz się do TVN-u. Tak czy tak... Jeśli zdecydujesz się odwiedzić Paryż, Berlin lub inne miasto które otworzyły się na uchodźców to mozemy jeszcze porozmawiać. 

GDZIE PISAŁEM ŻE ISLAM NIE STANOWI PROBLEMU?

ZARÓWNO JEDNA RELIGIA JAK I DRUGA JEST PROBLEMEM

MOWIE CI, SERIO NAUCZ SIE CZYTAĆ

pedodres3.png

Opublikowano

pedodres ale powiedz, co osiągneli muzułmanie? czy to nie biali wszystko praktycznie wynaleźli? znasz jakiegoś czarnego naukowca, który dorównał Newtonowi, Einsteinowi albo i nawet dobry artystom. BO JA NIE. to mówi samo za siebie.

warto dodać, że chrześcijanie nie mają swoich własnych organizacji terrorystycznych i nie zabijają na pewno tyle co muzułmanie. każda reiligia ma swoje złe strony, niestety, ale to są fanatycy a nie czyści chrześcijanie czy muzułmanie, jednakże w Koranie są wzmianki o zabijaniu niewiernych. plus przyjmowanie uchodźców = kalifat i generalnie wyludnienie się białych, bo do tego oni dążą. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

GDZIE PISAŁEM ŻE ISLAM NIE STANOWI PROBLEMU?

ZARÓWNO JEDNA RELIGIA JAK I DRUGA JEST PROBLEMEM

MOWIE CI, SERIO NAUCZ SIE CZYTAĆ

Powiedziałeś jasno i to jeszcze w załosnym porównaniu że chrześcijaństwo stanowi większy problem. Tego komentować nie będę. Z tym czytaniem ze zrozumieniem to też się powinieneś podszkolić bo dalej nie rozumiesz że tematem tej rozmowy są uchodźcy.

@Harriott Muzułmanie potrafią tylko siać zniszczenie. Polecam artykuł: http://prawicowyinternet.pl/donald-trump-ostrzega-przed-podrozami-do-paryza-sugerujac-ze-to-juz-paristan/ 

Opublikowano

od momentu kiedy Konstantynopol upadł, ich osiągnięcia przywędrowały do Europy, a dalej biali - którzy przestali dbać o religię, a ona zaś przestała palić prawdziwych naukowców, lekarzy na stosie - zaczęli się bardziej rozwijać. Islam spadł na psy i teraz oni są tym wojującym średniowieczem, a my jesteśmy starym Islamem - tym dobrym, stawiającym na naukę.

Powiedziałeś jasno i to jeszcze w załosnym porównaniu że chrześcijaństwo stanowi większy problem. Tego komentować nie będę. Z tym czytaniem ze zrozumieniem to też się powinieneś podszkolić bo dalej nie rozumiesz że tematem tej rozmowy są uchodźcy.

ale ja zmienilem temat rozmowy, masz z tym problem?

oczywiscie że chrzescijanstwo jest gorsze, bo nas otacza, jest wszędzie.

pedodres3.png

Opublikowano

Nie powinniśmy im pomagać w żaden sposób,ponieważ to nie jest nasz problem. Gdy nas atakowano to nikt nam nie pomógł, sami walczyliśmy o swoje i jak widać opłaciło się. Nasz rząd wysyła tam wojska i pomoce finansowe podczas gdy nasi bohaterowie żyją w skrajnych warunkach.. Dlaczego nie pomożemy ludziom którzy byli gotowi oddać życie za Polskę? Zostały im ostatnie lata życia, a ich jedyne wspomnienia to wojna, trupy i wybuchające bomby. Powinniśmy im dać środki finansowe aby mogli zacząć spełniać marzenia. Zamiast tego dajemy 500+ na dzieci ukraińskich psów, wysyłamy pieniądze do kraju w którym wylęgają się terroryści.. Niech kto inny im pomaga.. może te jankesy zza oceanu którzy uważają się panów i władców świata :) gdyby tam ropa była to pewnie już mieliby ten teren pod kontrolą.

Niech te cioty łapią za karabiny i walczą o swój kraj, a nie jak kundle uciekają do Europy na socjal

Opublikowano

Poza tym uchodźcy wojenni raczej przybywają z krajów zrujnowanych, w których nie ma cywilizacji. Skąd więc u większości imigrantów modne buty na nogach albo smartfony od razu podłączane do ładowarek po wylądowaniu? Gdybym żył w państwie ogarniętym wojną wolałbym te buty czy tego smartfona sprzedać za parę kilo mąki czy ziemniaków. Tam natomiast co drugi ma empetrójkę, czyste markowe ciuchy albo smartfona w ręku, nie wyglądają na zabiedzonych.

Opublikowano

Poza tym uchodźcy wojenni raczej przybywają z krajów zrujnowanych, w których nie ma cywilizacji. Skąd więc u większości imigrantów modne buty na nogach albo smartfony od razu podłączane do ładowarek po wylądowaniu? Gdybym żył w państwie ogarniętym wojną wolałbym te buty czy tego smartfona sprzedać za parę kilo mąki czy ziemniaków. Tam natomiast co drugi ma empetrójkę, czyste markowe ciuchy albo smartfona w ręku, nie wyglądają na zabiedzonych.

Warto dodać że Polak pracujący w Niemczech musi zapierdalać na budowie. "Biedny uchodźca" dostanie wszystko za darmo. Było wiele przypadków że uchodźcy wyrzucili ciuchy, które oczywiście dostali za darmo tylko dlatego że były mniej modne. Wolny internet to też duży problem który dotknął tych biedaków. Za jedzenie, które oczywiscie też dostawali za darmo, wiele razy odwiędzięczyli się zdewastowaniem stołówki lub ośrodka dla uchodźców. Nie wspomnę jużo gwałtach i morderstwach kobiet, które tam pracowały. To dzicz, której nie da się zmienić. Trzeba powiedzieć jasno, że Europa nie jest miejscem dla muzułmanów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...