Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co myślicie na temat przyjmowania islamskich uchodźców?

#Ethes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ja polecam nauczyć się czytać ze zrozumieniem. Nic nie zrobili Polakom i wam bóldupiącym. Nawrt jeśli obecnie chrześcijanie nic nie robią (a robią bo przecież policja ciągle łapie przestępców), to nie znaczy że są świeci a ta religia nie jest destruktywna. i nie można zapominać o przeszłości

i trudno nie twierdzić że zbóldupiłeś gdy twój post jest przeładowany emocjami (m.in. zacząłeś mnie obrażać a to typowy objaw butthurtu)

white pride world wide

• Odpowiedzi 132
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

a ja polecam nauczyć się czytać ze zrozumieniem

i trudno nie twierdzić że zbóldupiłeś gdy twój post jest przeładowany emocjami (m.in. zacząłeś mnie obrażać a to typowy objaw butthurtu)

Ale piszesz głupoty :D Nic nam nie zrobili muzułmanie bo "jeszcze ich w Polsce nie ma". Masz rację. Lepiej czekać aż przyjdą, zabiją paręset ludzi i wtedy będziemy działać. Zastanawiam się czy to co piszesz wynika z twoje niewiedzy czy to słaby troll. Porównaj sobie nauki głoszone przez katolicyzm a islam. Piszesz, że katolicyzm to bardzo szkodliwa i destrukcyjna religia. Łatwo zauważyć że katolikiem nie jesteś, ale jestem pewny że chociaż raz słyszałeś ze w przykazaniach jest pojęcie "Nie zabijaj". Porównajmy to z "naukami", które głoszą islamiści. W koranie napisane mają: "Zabijajcie ich [niewiernych] gdziekolwiek ich spotkacie" Idźmy dalej.. „Przepisana wam jest walka, chociaż jest wam nienawistna. Być może, czujecie wstręt do jakiejś rzeczy, choć jest dla was dobra.” (Koran 2,216). Nie wiem czy wiesz, ale jeśli nie byłbyś muzułmaninem, a pojechałbyś do krajów muzułmańskich został byś brutalnie zamordowany. Jeszcze wcześniej pisałeś abyśmy zainteresowali sie co robię chrześcijańscy żołnierze na misji... Serio? Skąd mamy wiedzieć co robią? To że są katolikami nie oznacza od razu że są dobrymi ludźmi. Pewnie jest to że każdy zły uczynek, religia katolicka potępia. Tym m.in różni się od islamu.

Opublikowano

Jest to bardzo szkodliwa i destrukcyjna religia. na razie pozbądźmy się jednego problemu, a dopiero potem walczmy z drugim. ewentualnie na dwa fronty, a nie tylko najeżdżcie na tych muzułmanów. Macie o nich ból dupy a oni nic wam nie zrobili, jeszcze ich w Polsce nie ma. Więc o co chodzi? i ty uważasz że to nie jest hipokryzja?

Hipokryzja lvl k***a master.

Idź lepiej tvn oglądać bo za chwile wiadomości tam lecą. 

Przyjmij 7 osobową rodzinkę pod swój dach, niech Ci zgwałcą mame, tatę, siostrę i jeszcze do tego kozę jeśli masz, wtedy wróć tu i pisz o tym że nic nie zrobili. Nie zrobili nic nam, bo nie jesteśmy na tyle głupi żeby ich tutaj wpuścić. 

Sorry za dosadność, ale temu wypranemu mózgowi i tak się niczego nie przekaże, bo albo jest trollem, albo po prostu ma wyprany mózg.

@

Aha i proszę cie, nie przytaczaj tutaj mojego nicku, bo i tak ci nie odpiszę. Skoro jesteś taki wrażliwy i tak bardzo chcesz pomagać "biednym kobietom z dziećmi" to jeśli poznasz moje zdanie na temat owego przyjmowania to chyba się załamiesz. Także daruj tego sobie i mi, bo będę miał cie na sumieniu :(

Opublikowano

co jest z wami nie tak? gardzę jedną religią jak i drugą, uważam że jeśli walczycie z islamem to powinniście również z chrześcijaństwem bo jest szkodliwe

nie wciskajcie mi czegos czego nie powiedziałem

ps. a już nie pamiętasz jak dumni chrześcijanie mordowali w imię Boga? jak chrześcijaństwo podzielilo Europe na odłamy religijne, jak palono pogan?

także skończ pierdolic o przykazaniach

white pride world wide

Opublikowano

co jest z wami nie tak? gardzę jedną religią jak i drugą, uważam że jeśli walczycie z islamem to powinniście również z chrześcijaństwem bo jest szkodliwe

nie wciskajcie mi czegos czego nie powiedziałem

Jak myślisz, osoba z trądzikiem i rakiem płuc powinna się udać najpierw do dermatologa czy onkologa? Na walce z którą chorobą powinna się bardziej skupić?

1398258449-U383457.png

Opublikowano

muzułmanie tak samo mówią że islam jest religią pokoju

niczym się od nich nie różnicie, tak samo wami gardze, hipokryci i idioci

white pride world wide

Opublikowano

muzułmanie tak samo mówią że islam jest religią pokoju

niczym się od nich nie różnicie, tak samo wami gardze, hipokryci i idioci

Muzułmanie mówią takze że zabijanie niewiernych jest okay. Idiotą to jesteś ty. Przeczytaj kilka razy moje wcześniejsze posty to może cokolwiek zrozumiesz. Choć szczerze wątpię i po prostu nie odpisuj tu juz więcej. 

Opublikowano

Wybaczcie moderatorzy i admini ale NO JA P******E NO NIE

Wywołaliście gówno burzę bo jakaś Błękitna czy uj wie co jest debilem teraz kolejne takie @.Pedodres wypączkowało z tamtego, no co się odpier.ala?!

Katolicy, islam jeden uj, kiedyś chrześcijanie potrafili robić krucjaty i mordować kobiety i dzieci w imię kogoś kogo nie ma albo jest ale napewno nie tak jak go sobie w tych kościołach wyobrażają, potem był tylko brud syf i ubóstwo a teraz to samo zaczynają robić muzułmanie tylko widać są zbyt głupi żeby pierdol**ć tak jak krzyżowcy jeden ch*j.

Religia to bądź co bądź może nie najgorszy wynalazek ludzkości bo towarzyszy nam od zawsze gdy człowiek starał się wytłumaczyć coś czego pojąć nie potrafił ale osoby takie jak kapłani wszelkiej maści to już dno totalne.

A ty kolego na górze (nie @#Ethes ) się zamknij bo nie masz nic mądrego do powiedzenia szczególnie w ostatnim poście bo niby nami gardzisz a zachowujesz się gorzej od nas.

Co tu się do diabła dzisiaj wyprawia to ja nie mam pojęcia.

Ogarnijcie się.

Doje**ł jak sosna w dzika...

Opublikowano

Wybaczcie moderatorzy i admini ale NO JA P******E NO NIE

Wywołaliście gówno burzę bo jakaś Błękitna czy uj wie co jest debilem teraz kolejne takie @.Pedodres wypączkowało z tamtego, no co się odpier.ala?!

Katolicy, islam jeden uj, kiedyś chrześcijanie potrafili robić krucjaty i mordować kobiety i dzieci w imię kogoś kogo nie ma albo jest ale napewno nie tak jak go sobie w tych kościołach wyobrażają, potem był tylko brud syf i ubóstwo a teraz to samo zaczynają robić muzułmanie tylko widać są zbyt głupi żeby pierdol**ć tak jak krzyżowcy jeden ch*j.

Religia to bądź co bądź może nie najgorszy wynalazek ludzkości bo towarzyszy nam od zawsze gdy człowiek starał się wytłumaczyć coś czego pojąć nie potrafił ale osoby takie jak kapłani wszelkiej maści to już dno totalne.

A ty kolego na górze (nie @#Ethes ) się zamknij bo nie masz nic mądrego do powiedzenia szczególnie w ostatnim poście bo niby nami gardzisz a zachowujesz się gorzej od nas.

haha patrzcie go jaki ból dupy ma

ale z ciebie dzban, znasz tylko dwie monoteistyczne religie i na tej podstawie wyrobiles sobie zdanie o religii co jest smutne

Muzułmanie mówią takze że zabijanie niewiernych jest okay. Idiotą to jesteś ty. Przeczytaj kilka razy moje wcześniejsze posty to może cokolwiek zrozumiesz. Choć szczerze wątpię i po prostu nie odpisuj tu juz więcej. 

to ja polecam przeczytac mój post i nauczyc sie czytac ze zrozumieniem

ps. a już nie pamiętasz jak dumni chrześcijanie mordowali w imię Boga? jak chrześcijaństwo podzielilo Europe na odłamy religijne, jak palono pogan?

nie broń już proszę tej religii

jestes za glupi zeby zrozumieć że to co w biblii/koranie jest napisane nijak ma sie do rzeczywistości, bo motłoch i tak zrobi po swojemu, to ludzie ustanawiają zasady a nie "bóg"

ps. skoro uparles sie cytatów to proszę

Księga Powtórzonego Prawa 13:13-19

Jeśli usłyszysz w jednym z miast, które Pan, Bóg twój, daje ci na mieszkanie, że wyszli spośród ciebie ludzie przewrotni i uwodzą mieszkańców swego miasta mówiąc: «Chodźmy, służmy obcym bogom!», których nie znacie - przeprowadzisz dochodzenia, zbadasz, spytasz, czy to prawda. Jeśli okaże się prawdą, że taką obrzydliwość popełniono pośród ciebie, mieszkańców tego miasta wybijesz ostrzem miecza, a samo miasto razem ze zwierzętami obłożysz klątwą. Cały swój łup zgromadzisz na środku placu i spalisz ogniem - miasto i cały łup jako ofiarę ku czci Pana, Boga twego. Zostanie ono wiecznym zwaliskiem, już go nie odbudujesz. Nie przylgnie do twojej ręki nic z rzeczy poddanych klątwie, aby Pan zaniechał zapalczywości swego gniewu, a okazał litość i miłosierdzie, rozmnażając cię, jak przysiągł twym przodkom, jeśli będziesz słuchał głosu Pana, Boga swego, strzegąc poleceń, które ja ci dzisiaj nakazuję wykonywać, czyniąc to, co słuszne jest w oczach Pana, Boga twego.

Jak myślisz, osoba z trądzikiem i rakiem płuc powinna się udać najpierw do dermatologa czy onkologa? Na walce z którą chorobą powinna się bardziej skupić?

no oczywiscie że na raku - czyli chrześcijaństwie. Potem przyjdzie kolej na islam (trądzik). A najlepiej na dwa fronty, przecież można walczyć z trądzikiem mając raka, co stoi na przeszkodzie?

pedodres3.png

Opublikowano

@Pedodres Każdy twój kolejny post jest coraz bardziej idiotyczny. Weź tak już nie pierdol bo czytać sie nie da.  "Ale z ciebie dzban" - Serio? Bardzo inteligetne określenie. Przedstawiłem ci podstawowe informacje dot. biblii i koranu, czyli takie, które powinny nawet zainteresować ateistę. W dużym skrócie biblia uczy miłości a koran nienawiści. Jeśli naprawdę uważasz, że twoje posty są w porządku to polecam udać się do specjalisty.

PS: Zdanie zaczynamy z wielkiej litery. (Shift lub Caps Lock)

Opublikowano

będę pisał jak będę chciał panie grammar nazi

W dużym skrócie biblia uczy miłości a koran nienawiści.

no i znów nie umiesz czytać ze zrozumieniem ehhhh łap więcej cytatów

Księga Wyjścia 21:20-21

Kto by pobił kijem swego niewolnika lub niewolnicę, tak iżby zmarli pod jego ręką, winien być surowo ukarany. A jeśliby pozostali przy życiu jeden czy dwa dni, to nie będzie podlegał karze, gdyż są jego własnością.

Księga Powtórzonego Prawa 22:28-29

Jeśli mężczyzna znajdzie młodą kobietę - dziewicę niezaślubioną - pochwyci ją i śpi z nią, a znajdą ich, odda ten mężczyzna, który z nią spał, ojcu młodej kobiety pięćdziesiąt syklów srebra i zostanie ona jego żoną. Za to, że jej gwałt zadał, nie będzie jej mógł porzucić przez całe swe życie.

Księga Sędziów 14:19

Opanował go wówczas duch Pana i przyszedłszy do Aszkelonu zabił trzydziestu mężów, a ściągnąwszy z nich łup, dał szaty ozdobne tym, którzy mu rozwiązali zagadkę. Potem uniesiony strasznym gniewem wrócił do domu swego ojca.

aha i nie przedstawiles zadnych informacji jesteś dzbanem podatnym na manipulacje i mozna tobie wmówić wszystko

i nie jestem ateistą

pedodres3.png

Opublikowano

@Pedodres  Przedstawiłem ci wiele infomacj, lecz ty ich nie potrafisz przyjąć. Takich cytatów, czasem nawet wyrwanych z kontekstu można się doszukiwać w nieśkończoność. Faktem jest to, że to właśnie muzułmanie są prawdziwym zagrożeniem dla europy. Powiedz mi, czy twoim zdaniem, "ślub" 80-letniego pedofila z mała dziewczynką jest normalny? Moim zdaniem nie. Każdego normalnego człowieka też nie. Religia katolicka też to potępia. A islam? No dlaczego by nie? To normalne. Zauważ że, teraz, w XXI wieku w ostatnich zamach niewinni ludzie zginęli tylko i wyłącznie przez ISIS i "religię" islamu. 
Nie jesteś ateistą? No to dobrze, mnie to nie interesuję. Nie rozumiem tylko dlaczego krytykujesz bardziej religię katolicką, skoro ona nie namawia do zabijania osób niewiernych a r. islamu tak. Więc na logikę, jeśli nie jesteś chrześcijaniem = innym chrześcijan to nie obchodzi, rób co chcesz. Jeśli nie jesteś muzułmaninem = jesteś potencjalnym celem do zabicia w zamian za dziewice.

Opublikowano

Tak btw. wg mnie ateizm to glupota poniewaz jest to twierdzenie ze nie ma boga bo tego nie udowodniono, a jednoczesnie twierdzenie ze po smierci nie ma nic, chociaz to tez nie jest udowodnione. Handlujcie z tym, hipokryci

Opublikowano

@Pedodres  Przedstawiłem ci wiele infomacj, lecz ty ich nie potrafisz przyjąć. Takich cytatów, czasem nawet wyrwanych z kontekstu można się doszukiwać w nieśkończoność. Faktem jest to, że to właśnie muzułmanie są prawdziwym zagrożeniem dla europy. Powiedz mi, czy twoim zdaniem, "ślub" 80-letniego pedofila z mała dziewczynką jest normalny? Moim zdaniem nie. Każdego normalnego człowieka też nie. Religia katolicka też to potępia. A islam? No dlaczego by nie? To normalne. Zauważ że, teraz, w XXI wieku w ostatnich zamach niewinni ludzie zginęli tylko i wyłącznie przez ISIS i "religię" islamu. 

Nie jesteś ateistą? No to dobrze, mnie to nie interesuję. Nie rozumiem tylko dlaczego krytykujesz bardziej religię katolicką, skoro ona nie namawia do zabijania osób niewiernych a r. islamu tak. Więc na logikę, jeśli nie jesteś chrześcijaniem = innym chrześcijan to nie obchodzi, rób co chcesz. Jeśli nie jesteś muzułmaninem = jesteś potencjalnym celem do zabicia w zamian za dziewice.

>"ślub" 80-letniego pedofila z mała dziewczynką jest normalny? Moim zdaniem nie. Każdego normalnego człowieka też nie. Religia katolicka też to potępia.

masz rację. Tak potępia że nigdy nie słyszano o przypadku molestowania dzieci przez księży. Wysłałem ci cytat z biblijnej książki, jakim prawem go negujesz i wymyslasz wlasne zasady?

>Faktem jest to, że to właśnie muzułmanie są prawdziwym zagrożeniem dla europy.

Wow, znów masz rację. Oczywiście że muzułmanie są zagrożeniem, ponieważ chrześcijaństwo już doszczętnie zniszczyło nas, rak się rozprzestrzenił i nie jesteśmy w stanie go zwalczyć, a hiv (islam) jeszcze do nas nie dotarł!

>Zauważ że, teraz, w XXI wieku w ostatnich zamach niewinni ludzie zginęli tylko i wyłącznie przez ISIS i "religię" islamu.

ej ej ej, bo to co robi Rosja na Ukrainie to mam rozumiec że to tylko dla zabawy i na niby i żaden z żołnierzy nie wyznaje religii prawosławnej? nie wiem co gorsze: zabijać dla pieniędzy czy zabijać dla idei

>Nie rozumiem tylko dlaczego krytykujesz bardziej religię katolicką, skoro ona nie namawia do zabijania osób niewiernych a r. islamu tak.

za propagandę, niszczenie naszej kultury, za burzenie naszych świątyń i stawianie na ich miejsce swoich, za rzeź na naszych przodkach, za 1000 lat mentalnego ubóstwa na naszych ziemiach

Tak btw. wg mnie ateizm to glupota poniewaz jest to twierdzenie ze nie ma boga bo tego nie udowodniono, a jednoczesnie twierdzenie ze po smierci nie ma nic, chociaz to tez nie jest udowodnione. Handlujcie z tym, hipokryci

tak bardzo to

pedodres3.png

Opublikowano

Dzban powiadasz?

A sam co właśnie robisz jak się nie unosisz? :D

To mam rozumieć że mnie znasz, obserwujesz etc etc że wiesz iż JA znam TYLKO dwie religie bo udzielam się w sporze akurat tych dwóch "obozów"?

jprdl ._.  nie załamuj mnie typie bo mi się szkoda robi serio.

PS: z jakiej racji wciskasz do tego Ukrainę i Rosję? Tam toczy się wojna na tle religijnym czy bardziej o interesy? No właśnie. @#Ethes wspomina o religiach a ty ewidentnie zaczynasz wyciągać nas na inne tory myślowe.

Co do posta kolegi o ateistach nie skomentuję bo ja jedynie nie mam zamiaru należeć do żadnej z sekt religijnych a wyznawać sobie mogę co mi się podoba we własnym zakresie.

Opublikowano

>"ślub" 80-letniego pedofila z mała dziewczynką jest normalny? Moim zdaniem nie. Każdego normalnego człowieka też nie. Religia katolicka też to potępia.

masz rację. Tak potępia że nigdy nie słyszano o przypadku molestowania dzieci wśród księży. Wysłałem ci cytat z biblijnej książki, jakim prawem go negujesz i wymyslasz wlasne zasady?

>Faktem jest to, że to właśnie muzułmanie są prawdziwym zagrożeniem dla europy.

Wow, znów masz rację. Oczywiście że muzułmanie są zagrożeniem, ponieważ chrześcijaństwo już doszczętnie zniszczyło nas, rak się rozprzestrzenił i nie jesteśmy w stanie go zwalczyć, a hiv (islam) jeszcze do nas nie dotarł!

>Zauważ że, teraz, w XXI wieku w ostatnich zamach niewinni ludzie zginęli tylko i wyłącznie przez ISIS i "religię" islamu.

ej ej ej, bo to co robi Rosja na Ukrainie to mam rozumiec że to tylko dla zabawy i na niby i żaden z żołnierzy nie wyznaje religii prawosławnej? nie wiem co gorsze: zabijać dla pieniędzy czy zabijać dla idei

>Nie rozumiem tylko dlaczego krytykujesz bardziej religię katolicką, skoro ona nie namawia do zabijania osób niewiernych a r. islamu tak.

za propagandę, niszczenie naszej kultury, za burzenie naszych świątyń i stawianie na ich miejsce swoich, za rzeź na naszych przodkach, za 1000 lat mentalnego ubóstwa na naszych ziemiach

tak bardzo to

Ja p******e... Mam dość. Oczywiście też nigdy nie słyszano o pijanym kierowcy i złym polcijancie. Człowieku... Ja nie napisałem że wszyscy katolicy, księżę są dobrymy ludźmi. Napisałem że religia katolicka, JAKO ZBIÓR PRZYJĘTYCH ZASAD potępia np. pedofilię. To że ksiądz też może być pedofilem to jest to oczywiste. Może być też nawet mordercą. Tkz "czarna owca". Ale takie zachowanie kościół katolicki POTĘPIA. Rozumiesz? Potępia. Inaczej jest w religii islamu. Tam jak "duchowny" będzie pedofilem to nie ma w tym nic złego. To całkiem normalne. Uchodźca zgwałci jakieś dziecko na basenie? Pójdzie do więzienia... Islamisci oburzeni. Bo za co? Widzisz różnice? Katolicy też nie wybuchają.

Przypominam że temat tego posta jest o waszym zdaniu odnośnie przyjmowania uchodźców.

Dotarłem do ciekawego materiału, w których uchodźcy zorganizowali sobie "Zabawe" w potrącaniu kobiet. http://www.dzienniknarodowy.pl/5746/18-potracanie-kobiet-zabawy-w-multi-kulturowym-bir/ Czy taka dzicz jest nam potrzebna w Polsce? W Europie? Nie

Opublikowano

muzułamnie zrobili o wiele więcej szkód niż chrześcijanie, nie oszukujmy się. 

FX 6300 | R9 380 4GB | VS 550W | Seagate 1TB | Crucial M4 120GB | 970a-ud3 rev 1.2 | Brutus 410 | 8GB RAM | 

Opublikowano

Mnie zawsze zastanawia pytanie, jak religia może koegzystować z nauką? Odpowiedzcie sobie na to pytanie i nie kłóćcie się, bo nasz kochany Bóg na pewno nie chciałby widzieć takich bezsensownych kłótni które do niczego nie doprowadzą :)

Opublikowano

Mnie zawsze zastanawia pytanie, jak religia może koegzystować z nauką? Odpowiedzcie sobie na to pytanie i nie kłóćcie się, bo nasz kochany Bóg na pewno nie chciałby widzieć takich bezsensownych kłótni które do niczego nie doprowadzą :)

Ale religii jest multum więc zależy z jakiej strony patrzymy.

Można też założyć że bóg jest faktycznie jeden ale w przeciwieństwie do tego co mówią nam najbardziej popularne religie - nic o nim nie wiemy.

NIC

I nikt nie da nam tej odpowiedzi.

Wgl w jaki sposób temat o uchodźcach mógł przekształcić się w wojnę wyznaniową? 

A no tak parę fanatyków zawsze się znajdzie.

Opublikowano

PS: z jakiej racji wciskasz do tego Ukrainę i Rosję? Tam toczy się wojna na tle religijnym czy bardziej o interesy? No właśnie. @#Ethes wspomina o religiach a ty ewidentnie zaczynasz wyciągać nas na inne tory myślowe.

ale ty płytko myślisz. On mówi, że jego religia jest taka grzeczna i w ogóle i chrześcijanie nie mogą zabijać, a tu proszę, jakieś wojenki - wystarczy zapłacić jednemu i drugiemu a zabije bez wahania. Po drugie chcialem tym argumentem udowodnić, że ISIS to nie jedyny problem i nie tylko on odpowiada za zło na tym świecie.

Ale dzbanisz

Ja nie napisałem że wszyscy katolicy, księżę są dobrymy ludźmi. Napisałem że religia katolicka, JAKO ZBIÓR PRZYJĘTYCH ZASAD potępia np. pedofilię.

i tak kto będzie chcial ma w to wyjebane co religia mówi, poza tym niczego nie potępia tylko moralność ludzka się na to nie godzi co jest zrozumiałe. daj więcej argumentów bo nudzisz

kiedy muzułmanie inwestowali w sztukę i naukę, chrześcijanie byli zajęci paleniem na stosie i forsowaniem tej niesamowicie biednej wiary

poza tym dziwicie się ISIS? chrześcijańskie wojska bombardują ich kraje ... ingerują w nie swoje sprawy to mają odwet...

pedodres3.png

Opublikowano

ale ty płytko myślisz. On mówi, że jego religia jest taka grzeczna i w ogóle i chrześcijanie nie mogą zabijać, a tu proszę, jakieś wojenki - wystarczy zapłacić jednemu i drugiemu a zabije bez wahania. Po drugie chcialem tym argumentem udowodnić, że ISIS to nie jedyny problem i nie tylko on odpowiada za zło na tym świecie.

Ale dzbanisz

Ja nie napisałem że wszyscy katolicy, księżę są dobrymy ludźmi. Napisałem że religia katolicka, JAKO ZBIÓR PRZYJĘTYCH ZASAD potępia np. pedofilię.

i tak kto będzie chcial ma w to wyjebane co religia mówi, poza tym niczego nie potępia tylko moralność ludzka się na to nie godzi co jest zrozumiałe. daj więcej argumentów bo nudzisz

kiedy muzułmanie inwestowali w sztukę i naukę, chrześcijanie byli zajęci paleniem na stosie i mordowaniem innowierców

poza tym dziwicie się ISIS? chrześcijańskie wojska bombardują ich kraje ... ingerują w nie swoje sprawy to mają odwet...

To ty dzbanisz w tym momencie wyciągając fakty już mało religijne do tematu.

Nie wydaje mi się żeby na tę wojnę szli z wielkimi krzyżami czy uj wie czym, i to ty może nie płytko myślisz ale przekształcasz albo starasz się przekształcać temat na taki który da Ci najwięcej oparcia.

Jednak robić to trzeba umieć.

Więc nie wciągaj w to dyplomacji bo nie wiesz co kieruje putinem, on wbrew twoim przekonanion nie podlega żadnej religii.

Dobra te twoje wnioski są tak bez sensu że nie wiem jak na nie odpowiedzieć.

To chyba twoja metoda na prowadzenie dyskusji.

Tak ogłupić żeby nie wiedzieć jak odpowiedzieć xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...